Как да си помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да си помогна?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 844 пъти
Не знам как да озаглавя моята история, но ще започна така: Всичко започна преди две години, когато заминах за чужбина , там аз нямах приятели, не знаех език и никой не говореше с мен , всеки ме подценяваше.. Съответно самочувствието ми падна, започнах да изпитвам страх от всяка нова и непозната за мен ситуация, спрях да излизам, хранех се много или изобщо не се хранех, често бях объркана, плачех с и без причина и тогава реших да се върна в България, като си мислих че тук тези мисли и състояния ще си тръгнат , но уви ... Стана по-зле! Започнах да ходя по психолози, получавах и все още често получавам паник атаки, нямам желание за нищо, имам чувството, че дори собственото ми семейство не ме разбира.. Чувствам се ненужна, безполезна , объркана , често съм ядосана и без настроение
Мисля различно от останалите, това или не се приема или се опитват да ме променят или пък аз не харесвам и не искам компанията им, именно , защото не се чувствам на място с тях , съответно нямам приятели , контакти, различни забавления.. Това ме кара още повече да изпадам в депресии и не знам как да се измъкна от този порочен кръг... Всеки ме съветва да не губя надежда, че всичко се случва с причина , че това ще ме направи по-силна.. Аз съм наясно , знам , виждам го , осъзнавам го .. Запозната съм с тези сили на позитивното мислене и едва ли не на Вселената, но дори това вече не ми помага , а не знам как да си помогна сама
Какво да направя, какво да променя? Опитвам се да се съвзема ,да намеря сили , да занимавам ума си с тренировки, четене , разходки и всякакви дейности, но и това не ми помага... Отчайвам се вече и имам нужда от съвет.. Благодаря Ви предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: c05ca35a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както виждаш, сама не излизаш от това състояние. Консултирай се с психиатър.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 342525a7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като нищо друго не помага, има лекари и лекарсва за всякакви психични състояния, с помощта на които човек да се съвземе и да се върне към нормалното си ежедневие. Нужно е малко време, но помагат. Освен това всички занимания, които са свързани с положителни емоции и доставят радост на човека, са от полза. Няма нужда да общуваш с хора, които те изнервят само за да не си сама.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8c78b3a9f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все едно чета собствената си история. Намери по-добър психолог. Ако трябва на 10 различни пробвай, докато се почувстваш по-добре. Чети книги приложна психология, също много помагат. Хранителни добавки, които имат благоприятен ефект- златен корен, жълт кантарион, триптофан, масло от коноп. Ако можеш бягай в парка на въздух. Трябва някъде да изразходиш отрицателната енергия. Слушай релаксираща музика в youtube. Надявам се да послушаш съветите ми и да се почувстваш по-добре.
Молитвите ми са с теб

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 82b33ba097
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не пишеш на колко си години!
Но, така или иначе предполагам, че не си закърмена с вярата в Бог! Нашата нация е преминала през много трудности именно благодарение на православните християнски ценности! Това което БКП причини на нашият свят народ за 44 години, дори османците не са успели за 487 години! Без вяра човек е загубен!
Здрав до известно време, но с празна душа, нещастна. Лошото е, че има и много "християнски" отклонения. Те са пагубни. Внимавай!
Моят съвет е: вземи да ходиш на църква и се моли! Човек колкото по-рано повярва и почувства силата Божия, толкова по-бързо ще намери себе си и пътят по който да върви!
Успех!
М 32

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7128542bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преминала съм през нещо подобно и се преодолява.
Ниското самочувствие до голяма степен идва от това че в БГ сме тъпкани и заминаване навън без самочувствие. Тези от местните които се държат зле са тъпи и ограничени, по-умните са вежливи.
Да не ти пука ако не те харесват, техен проблем и на теб не ти трябват такива хора. Потърси свястен психиатър за да ти напише рецепта, както и се занимавай с дейности/хобита които ти харесват

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5429489d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с номер две, ходила съм на психиатър, но отказвам да пия такива лекарства, защото водят до пристрастяване и колкото ѝ да ми е трудно искам да се справя сама някак... Забравих да вметна, че съм на 17

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d5b251e111
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нямаш нужда от ничия компания или пък да се нагаждаш към някой друг. Седни и помисли какво те прави щастлива и работи по това.
Аз живея в чужбина от 15 години и все още не знам езика. Никой не ми се е подигравал или подценявал. А ако го беше направил на мен изобщо нямаше да ми пука. Просто хората усещат кога си слаб и нападат. Не бъди жертва.
Ако смяташ, че проблемът е езика положи малко повече усилия да го научиш по-бързо. Не позволявай на хората около теб да ти влияят на самочувствието. Всеки човек е една вселена, няма никой, който да е по-важен или по-ценен от другия. Обичай и уважавай себе си и чак след това другите около теб.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 963235c029
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Чи кунг и идеята, че си в някаква игра...живееш в игра в която просто трябва да качваш нива, всяко ново предизвикателство- част от играта.
А чи кунг е вид медитация, но в движение, ще ти помогне за много неща на всички нива, физическо, психическо и духовно. Спазвай точно дишането.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0b20726bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както са те посъветвали - потърси помощ.

А аз бих добави - създай си навици. Имай си график и го следвай. Ставай в определен час, не си лягай по-късно от друг час. Вопределени чесове учи, в други теренирай, в трети се срещай с приятели или си мисли забавления.
Има си седмичен график и си планувай, какво ще ядеш за седмицата. Може би се научи да готвиш.

Така с времето, макар да е "тегаво" отначало, ще има един вид структура и мозъка ти ще започне, сам да се натройва да сменя състоянията си, според времето от деня и задълженията. Даже и да се провалиш в нещо малко, не е особено голям проблем. Просот продължи към следващото.
И спри да отглагаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 56e4fd4184
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Търси хора с твоите интереси и виждания.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9e250dfc4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Защо не се захвана да учиш език? Защо замина без дума чужд език? Никой не те е подцинявал, просто как да общуват хората с теб? И ти избра лесният начин, да ревеш, да се самосъжаление, да ядеш. И защо го направи? Защото така е по-лесно, защото не искаше да поемеш отговорност и защото беше лесно и пак избра лесното да се прибереш и да продължиш да хленчиш. Да живота е отговорност и усилия. Тръгваш на курс и срещаш хора, създаваш контакти, разширяваш кръга си, почваш работа, сменяш я с по-добра и вървиш напред и усилията ти се възнаграждават. Ти седиш, тръшкаш се, кисела си, не правиш нищо и чакаш някой да дойде и да си щастлива. Помисли хубаво върху тона, което ти написах и ДЕИСТВАЙ!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5429489d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Съгласна съм с Номер 10. Обмислях го и знам, че е време да действам. До номер 13, така се наложи, никой от семейството ми не знаеше езика. Много пъти се опитвах , но никой не ми подаде ръка, да трудно ми е , да това, че съм се върнала означава, че съм се отказала и съм избрала лесното. Наясно съм, но това е моят път, моят избор и моят живот. Не съжалявам, че се върнах и тук не става дума за това, че съм се върнала обратно тук, а за това, каква травма съм преживяла и как ми се е отразило това. Не говорете без да знаете!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker