Знаете ли, смисълът на живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Знаете ли, смисълът на живота?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2037 пъти
Здравейте! Чета тук в сайта от време на време, но за първи път пиша.
Знаете ли, смисълът на живота?
Всяка секунда някой се ражда без да иска, а друг умира без да му се иска. Това е постоянен процес който не вярвам някога да спре. Колко често си мислите, защо е необходимо това?
Естествено, не е само при нас хората. За мен лично животът на Земята е само път към следващ етап. Вярващ съм и съм сигурен.
За Вас, как е? Вярвате ли и в какво? Имате ли Ваш собствен смисъл в живота си?
Благодаря, за вниманието.
М 32

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: abb977a7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако беше добре да знаем за смисъла, щяхме да го знаем. И да го разбереш, какво ще се промени в живота ти в крайна сметка?

Дзен будистите са го казали: Преди просветлението - цепи дърва, носи вода. След просветлението - цепи дърва, носи вода.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fa179e639f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещо да има смисъл е човешка измислица - хората търсим смисъл, охлювите и водните лилии не търсят смисъл. Освен това не е сигурно, че животът няма край:) Ако човечеството не се разсели на други планети то избухването на Слънцето след милиони години със сигурност ще сложи край. Еволюцията е доказан процес, така че даже и начало е имало. Та, смисълът си го правим хората и за различните хора може да е различен.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 49ef3753c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Вярвам, че след като умрем душите ни остават цели и си вършат техните дела. Е, зрял човек съм, ходила съм на училище и правя разлика между човешката вяра и доказаните истини, между теза и хипотеза. Предполагам, че един ден всички ние ще разберем, има ли нещо след смъртта, но дано е възможно най-късно.

Животът е всичко, което се случва между първото и последното вдишване. Вярвам на 100%, че щом един човек се е появил на тази планета, неговата първа и основна цел е да живее. Това е. Много просто- смисълът на животът е да живееш. Защото само и единствено живеейки, ти помъдряваш, усъвършенстваш се, помагаш на останалите хора, учиш си уроците и ги предаваш на следващите поколения. Смисълът е да сме тук и да издържим до края, а не сами да си теглим ножа. Аз се грижа за растения, имам котка, помагала съм на бездомни животни и един ден ще имам деца. Без мен щяхме да сме с няколко дървета, храсти и цветя по-малко, една котка щеше да е на улицата, няколко други щяха да са по-гладни... Това е нищо за Вселената, но е доста за градината ми и за котката ми, надявам се. Искам да кажа, че смисълът е в малките неща, които правим докато сме тук. Ние можем да ги правим само и единствено, ако сме тук в тези тела и продължаваме да се събуждаме всяка сутрин. Аз обичам родителите, партньорът и приятелите си. Нищо за Вселената, отново, но много за всеки един от тези хора. Липсата на един човек не е значителна в глобален аспект, но е много осезаема за всичко живо около него. Моят смисъл се крие във всичко живо около мен, защото то ме крепи и аз също го крепя. Това е много крехък, но много истински и смислен баланс за мен самата. Аз съм грижовна, защото това ми храни душата, дава ми едно прекрасно усещане за пълноценност. Обичам всички чувства, дори и негативните, защото именно това ме вдъхновява да творя и да подобрявам заобикалящата ме среда. Обичам да уча, знанията дават повече възможности, а приетите възможности променят реалността към по-добро. Това е моят смисъл, така възприемам живота и в моята глава звучи логично.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 10ebafb293
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами животът има много видове смисъл, не е само един.
Например биологичният му смисъл е да оставиш след себе си здраво поколение, което да е способно да се репродуцира по-нататък.
Социалният му смисъл има много аспекти, като например този аспект, който корелира с горния (биологичния) е тези деца да се отгледат в здрава семейна и учебна среда (двама разнополови родители, отдадени учители), да са добре възпитани, образовани, физически и психически устойчиви, и да са пълноценни и продуктивни членове на обществото.
Друг аспект на социалния смисъл е ти самият да си добре реализиран човек, с реален принос за обществото - съвестен работник, добър специалист, умел ръководител, изобретател, лекар, спортист или творец (композитор, художник, фотограф, режисьор на филми и т.н.). Така и животът ти ще е протекъл пълноценно, и ти ще си удовлетворен от постигнатото, а и на хората около теб ще им е добре, и не на последно (а може би дори на първо) място е, че придвижиш човечеството с една малка крачка напред, и всички след теб ще се ползват от достиженията ти, както сега се радваме на сгради, превозни средства, радио, телевизия, компютри и т.н.
Трети аспект на социалния смисъл е да се занимаваш с някакви обществено-полезни дейности, като например домоуправител, кмет, политик (ама истински държавник, а не корумпе...), организатор на разни обществени самодейности, концерти и т.н.
И така нататък... На живота си можеш да придадеш, примерно, академичен смисъл, или спортен някакъв - да станеш шампион по нещо, или треньор на шампиони. Да станеш нобелов лауреат или рекордьор в книгата на Гинес. Да напишеш безсмъртни поеми, музикални произведения, книги...
Духовният смисъл на живота е да развиваш и усъвършенстваш душата си, т.е. да се изправиш пред недостатъците си като характер и да ги преодолееш. Да надживееш качества като завист, ревност, лъжи, склонност към клюкарство. Да развиеш качества като адаптивност, емпатия към хората, благост, смирение (да не се бърка с примирение), щедрост и пр.
Някои хора издигат като култ и цел в живота личното щастие. Това ми се струва доста незряло, но примерно ти може да наблегнеш върху придобиването на знания и умения - посещавай различни курсове, през 4-5 години сменяй амплоато и започвай от начало...

Та много видове смисъл има, включително и такива, които на нас не са ни ясни.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fc44232342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автора:
Благодаря Ви, за бързите отговори!
Особено изчерпателни и поучителни от N 3 и 4!
Определено в БГ има все още много здраво мислещи хора с ценностна система!
М 32

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6a4987f5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Смисъла е следния да се плодят хората и да оставят поколение след тях. Това е смисъла на 90% от смотаните хорица, останалите 8% целят да имат всички пари на светът, това са богаташите, и останалата част от 2% е разни изобретатели и гений, като Мъск както е днес търсещи как да подобрят и развият човечеството... От всичките тези аз признавам само тези 2% от стадото, които са откриватели и гений, техния живот и съществуване НАИСТИНА имат смисъл.. Но всички останали нямат те си мислят, че е някакво постижение да изсерат по 1-2 деца и хоп направили били нещо значимо нЕма що... То в такъв случай циганите и подобните им са много по напред от останалите щото имат по 12 деца и нагоре, и техните животи имат най много смисъл........
Най ми е забавно, като видя някой да се чувства успял в живота, като отгледал 2 деца смяХ, няма по голяма заблуда от това.
А за църкви и религии мога да кажа, че нищо добро не може да се очаква от тия силни средства за промиване на мозъка, и само хора без капацитет им се доверяват на глупостите и лъжите.
Та това са двата смисъла на живота да изобретиш нещо, но за това се изисква много високо ниво на интелект, каквото повечето хора не разполагаме, и за нас остава простотията наречена да оставиш поколение след себе си....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 93e90c6ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е много това,което ще напиша,но силно се надявам да,ами...не знам? Да помогне?
Когато бях малко дете не обръщах кой знае колко внимание на тези въпроси, но днес като голям и пораснал човек си позволявам от време на време да порасъждавам на тези въпроси. Всичко зависи по начина, по който човек расъждава, чувствата, които карат сърцето му да тупти или безразлично, или лудо, и времето, в което се опитва да намери точните отговори на всички тези въпроси.
Днес живеем в свят, изпълнен с пъстрота и едноцветни цветове. Свят, заобиколен от вода и суша. Свят, изпълнен с чудадости и странности. Водим живот с разнообразни приключения и опасности, дебнещи поредната си жертва, зад всеки ъгъл, но това не може да ни попречи да изживеем един интересен филм.
Живеем в 21 век и нещата стоят по различен начин според всеки един човек. В наши дни голяма част от населението на планетата, независимо от кой край на света, водят забързан начин на живот. Едни хора бързат да не закъснеят за работа, други за училище, а трети просто да не изтърват влака. А има и хора, които просто бързат да не изстърват живота.С времето научих много неща, а самото време може да послужи като учител в много ситуации и то конкретни. Научих, че човек не трябва да бъде толкова наивен, за да не може лошите хора да се възползват от него. Научих, че човек трябва внимателно да подбира хората, които иска за приятели и на които може да се довери винаги. Чак тогава разбрах отговорите на всички тези въпроси. Е, поне така смятам аз.
За някои хора животът е хубав, за други не, а за трети е безразличен. Животът е дар от Бог и трябва да се изживее докрай, а не да се прахоса просто ей така. Ще правите крачка напред и ще падате! Ще боли, но няма да се предавате! Животът ни изправя пред какви ли не неща само, за да види какви сме по характер- силни или слаби(психически), търпеливи или бързащи, смели или страхливи. А всичко това се случва с цел да намерите смисъл в живота. Става ли дума за нашите инстинкти и чувства не трябва да се срамувате! Вярно е, че трябва да действаме разумно според ума и на това, което са ни учили още от малки, но понякога няма нищо лошо да се оставим на чувствата, които преобладават в нас. Независимо дали сме жени или мъже, момичета или момчета, баби или дядовци, понякога трябва да се оставим на течението и да покажем истинското себе си, тъй като няма никаква разлика между всички нас. Всички ние сме хора, но трябва да бъдем добри. Мисля,че това е смисъла на живота.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c1c3c3f9b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Изборът да сме тук на Земята е да трупаме опит в различни сфери на живота по болезнения път на страданието,тъгата,но и веселиетои радостта от малките неща.Има причина да изберем съществуеане в това тяли,с тези родители и обкръжаващи ни,точно тук и сега.Опитът добит тук,отавря врати за следващи измерения.Раждането и смъртта са порталите към другите измерения,където е домът на душите ни

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: af6fe608a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Смисълът е човек да се учи.
Голямо знание от малкото нещо да се извлече в полза на мъдростта.
Да наблюдаваме, да усещаме, да учим и разбираме и да прилагаме, когато сметнем за нужно. И най важната част е в това да предадеш своите, дух, любов и мисъл, на повече хора.
Един вид според мен е добивът и обменът на информация с цел да вървим напред.
Дали е болка или радост, любов или омраза, ние трябва да извлечем щастие и мъдрост от това за да бъдем по-добри хора.
На седемнадесет съм, момче, винаги ми харесва да коментирам подобни неща!
Мисля че казах най- общо какъв е смисъла на живота.
Според мен

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: af6fe608a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Момчето на седемнадесет е и имам да допълня още нещо към предходния си коментар. От страна на логиката, ние сме загърбили природата си и сме минали на следващия етап на мисловната еволюция. И вместо да се занимаваме с оцеляване, упражняваме и използваме мозъка си по различен начин, правейки всичко възможно, кой каквото може, за да открием смисъла.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 69adf68ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Животът сам по себе си няма смисъл. Според мен, нашите души се прераждат безкрайно на различни места из Вселената, за да трупат всякакъв опит и преживявания. Самите души никога не умират и са едно и също с Бог. Сякаш той се е разделил на безкрайно количество малки частици, чрез които изпитва всеки аспект от творението си.
Земята е просто стъпка в еволюцията на душата, а земните ни тела са просто "скафандри" които душите ни обличат, за да могат да участват в пиесата, наречена "земно съществуване". Когато се прераждаме в други цивилизации, просто сменяме телата с по-подходящи за тамошните условия.
В този смисъл, земният живот за мен е една игра, която всички играем. Това, което е цено за душата като преживявания, обикновенно няма нищо общо с общоприетите представи в нашата цивилизация в момента. За душата са важни любовта и състраданието, които сме способни да изпитаме. Само тези преживявания остават в тяхната душевна памет завинаги.
Потърси историите на хора, преживели близки до смъртта преживявания. Те много добре описват какво наистина е ценно за душите ни на този свят.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b1b7184002
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Смисълът е да учим уроци тк, на Земята . Когато ги научим явно душата става по-съвършена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 39870ae999
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Зависи дали търсиш смисъл с мозъка си или душата ти си спомня...които са души, разбира се. Повечето хора просто съществува, произвеждат енергия, произвеждат следващите роби и така....
Душите работят тук и на други нива.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dd3eb90018
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Смисъла на живота е да благодариш ежедневно на Вселената за даденото ти право на живот.
И както се казва в един руски филм -"тръгнах по пътя , като един сперматозоид и достигнах до капитан на ядрена подводница, но за повече само Бог и Вселената имат нужната квалификация".

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 54a993a4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Номер 6 ме усмихна... но не в добрия смисъл. Съдейки по правописа и негладкото протичане на мисълта, не би бил някой интелигентен човек. Защо не сподели своят смисъл, номер 6, а отдели толкова време да обиждаш? За разлика от теб, тези които отглеждат деца дават любов и грижи, каквито ти си неспособен да дадеш, защото си егоист. Съдейки по хвалбите ти към въпросните 2%, ти искаш да получаваш, а хората имащи деца дават... непонятно ти е да дадеш на другиго внимание и залъка си, нали? Явно е загуба, че майка ти те е родила и отгледала, ако трябва да мислим като теб. Дано нямаш деца, защото си некачествен и озлобен човек, опитващ се да насади омразата си към света у другите. Явно твоето съществуване е особено смислено - седиш по сайтовете и бълваш омраза. А какво направи? Едно образование поне имаш ли, добра работа имаш ли? Живееш ли сам и грижиш ли се поне за себе си или мама пере и готви?

По темата - за всеки смисълът е различен, но през вековете има някои установени формули, които действат и не са спряли да се практикуват. Това е събирането на индивиди по двойки и създаването на поколение, приятните моменти със семейството, добрата храна, емоции... всичко друго е суета.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ef00568a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   6 Жив да си. Малко са Хомо Сапиенсите като теб. Повечето са глупавки и нагли австралопитеци, наизустили две дебилни фрази като прецаканото и клето създание 16.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5558f7207f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Хора, и тази тема ли превърнахте в тема за размножаване?
Обръщам се специално към вероятно самоопределящите се за много интелигентни 16 и подобни.. След като се имате за толкова интелигентни, защо изобщо се занимавате да репликирате на случайни хора в интернет? Между другото пълно е с изключително неграмотни и глуповати хора, вредни хора, пушачи, шофиращи пиячи, които СА се размножили, но за тях и копче не казвате. Важното е "формулата" да върви - ах оле-леле икономикатаа, ах, ах. Поне започнете да си го казвате директно, а не с банални завъртулки като "егоист" и ред проклятия "дано да не това, дано онова", разяснения, някакви стрелички на сляпо за пране и т. н. 16, така няма да си оправиш самочувствието, разбери го най-после. Аман от възпитателки с разбъркани хормони.

Единствената истина е, че смисълът за всеки човек е различен.
За някои хора наистина той е семейното щастие. За други, които всъщност са потресаващо много - секс извън брачното ложе. За трети - нещо друго. Всеки трябва да сам да открие своя смисъл.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6ae72475db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Смисъл търсят само хората, защото знаят, че се раждат и умират.

Животните не знаят как са родни и не знаят, че някой ден ще умрят.

Да търсиш смисъл е като да се чудиш защо хората спират на червен светофар. Преди 5000г. е нямало светофари и всеки си е минавал, откъдето иска. Човек го е създрал, така както всичко около теб. И ако не беше той - нямаше да има нищо от това, което виждаш. Така се е появило и търсенето на смисъл в неща... в живота, съзърцаване в картини, тълкования и философия само благодарние на един въпрос...

Защо? !

И защо трябва да има смисъл? Защо не е просто безкраен цикъл на това, което наричаме "живот" и нищо, което правите в живота си няма никакъв смисл, полза и тем подобни. Раждаш се - умираш, не е се иска много ум. По склонен съм да вярвам в подобно "безсмислие", защото с прекаленото много въпросителни в живота си... става тегаво в един момент. И всичко онова, което правиш или те карат да правиш е pure non sense. Никой реано не живее, а просто спазва някакви прави и върши някакви неща. И това ако е свобода... по-добре да умра.
Раждаш се, учиш, работиш, правиш или се опитваш да направиш нещо с живота си и умираш? Какъв е смисъла в този затворен цикъл?
Живота сам по себе си - няма смисъл.
Ние... хората му придаваме такъв и вярваме в нищото... в плод на нашите безсмисленни мисли и безсмисленно съществуване.
Дано, когато умрем има следващо ниво... по-интересно и "смисленно" от сегашното положение.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 1ba87f2796
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Смисъла на живота е различен за всеки. За едни ще е да оставят поколение след себе си и да му предадат своя опит, за други смисъла би бил да бъдат изобретатели и да движат човечеството напред, за трети ще е да са богати и да водят луксозен живот, за четвърти ще е да бъдат щастливи. Не мога да говоря за всеки защото не познавам всички хора населващи Земята.
Универсален отговор на въпроса за смисъла няма. Мнения ще намериш всякакви. На животните и природата е им по-лесно да живеят защото не се замислят за която се замисляме ние хората - ние сме интелигентни и социални същества и въпреки нашия напредък има много неща които не бихме могли да обясним или разберем. Може би е по-добре някои мистерии да си останат загадка за по-голямото добро
Абе като цяло живота е да се живее. Как и по какъв начин си зависи изцяло от теб. Смъртта е една от единствените абсолютни истини - какво се случва след нея знаят само мъртвите а те не са до нас за да ни кажат какво е от другата страна.
Бъди какъвто си пожелаеш - атеист, вярващ, богат, беден, екстроверт, интроверт, учен, бизнесмен, което ти е на сърце. Докато дишаш и си жив и поне що-годе здрав ти правиш избори определящи твоят път. Никой не може да те задължи дали да се жениш, дали и кога да имаш деца, каква да е твоята професия, какъв човек да си и как да живееш. Живей както намериш за добре и следвай мечтите си

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: c450cf24a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ако наистина беше вярващ както казваш нямаше да питаш и да се и интересуваш от чуждото мнение! Ясно е писано в Божието Слово какъв е смисълът на живота и защо Бог създава всеки човек и е създал планетата Земя!
Страшни глупости прочетох по - го е и не ми стигнаха не рвите да ги допрочета! Някой си там горе казва " в одните лилии не се замисляли за смисъла на живота "? ! Ами брат ние сме единствените човешки същества създадени със разум в главите си! За да го изпилз сме и именно да откриваме истината за подобни главоблъсканици!
В Библията ясно е писано какъв е смисълът на живота и ако човек пожелае по собствен избор да се извиси духовно и да повярва в Бог ще разбере и няма да се занимава излишно да пита невежите ( 80% ) по въпроса!


Зашотот един невежи незапознат и духовно неразвит невярващ човек само ще обърка и заблуди и насочи съзнанието на останалите в грешна посока вместо да му помогне!
На този свят събираме съкровища ( и не става въпрос за материални ( пари имоти коли и т. н. )! Като взаимоотношения добродетели правда добри дела и утвърждаване е морал и вяра? Доказване на правдата си и непоклатима вяра независимо през какви трудности минава човек и колко тежко е! Но няма да се занимавам да се обяснявам... В Библията е писано да не с хвърля Божието Слово на прасетата за да не го стъпчат и похулят!

Жена на 25

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: c7b84a31d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторе, смисълът на земния живот е: човек да се подготви за вечния!

Човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker