Шефа иска да ме изгони, ако започна втора работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шефа иска да ме изгони, ако започна втора работа
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 559 пъти
Момиче на 20г съм, работя като сервитьорка от както станах на 17, до преди това съм работила в Макдоналдс 1 година. Града ни не е голям, има около 10 кафенета и аз съм ги обиколила повечето.Имам 1г и 6м. Стаж в едно сезонно заведение, което работи само от март до септември, 3 лета подред съм там.Още 1 година на друго, която не беше плътна, напуснах след 6м и в края на лятото пак се върнах, и за другите 6м. съм обиколила 2-3 места за по няколко седмици и то това докато бях още ученичка.Всички в началото бяха много точни, точно на втората седмица почваха да ме пишат всякакви смени, не можех да а ходя на училище. Един
ме накара на първия ми работен ден да ходя 1ва смяна и ми съобщи, че вечерта трябвало да съм нощна, че идвали БНР. Не отидох нощна и не се и върнах там. Новият ми шеф е разпитал за мен явно и знае тези неща.Вече 1 месец съм там но откакто застудя правим по 90-100лв оборот. Да не говорим за бакшишите. А аз се издържам сама! Говорих в едно друго заведение да давам почивките, в крайна сметка по 2 дни в седмицата са 4-500 лв допълнително за месеца! А там имат доста работа! Шефа ми като чу се разкрещя и каза, че ако ще почвам другаде по- добре директно да се махам! Всички заведения съм била обиколила, почна да вика, да кряска....а ако почна и другаде без да му казвам още на първата седмица ще стигне до него и ще стане по-зле! А със заплатата която той ми дава без почти никакъв бакшиш не успявам да се справя. Лятото има работа, но до тогава? Как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: c4c62b8372
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като имат повече работа в другото кафене не може ли да те вземат на пълен работен ден за постоянно.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bc700488dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Шефът ти се мисли за господар, някакъв селски бек ще да е. Не трябва да го вълнува в твоите почивни дни какво правиш. Явно си работливо и оправни момиче, помисли за други варианти занапред.
Лятото щом имаш повече възможности там е ок, за зимния сезон още от лятото си търси работа за зимни курорти, ще ти осигуряват квартира и поне едно хранене за деня.
Виж също обяви в Бг или други страни ако си склонна, даже и сезонна работа е в eures. com там можеш да се свържеш със съветници в различните страни, с местни трудови борси в различните страни. Направи си профил и CV и ги качи в сайта.
Не стой на едно място, разширявай възможностите си, млада си, работлива си, търси си по- добри варианти.
А за сега, щом е малко мястото където живееш, виж дали не можеш да влезеш като помощник в кухня където няма да те виждат толкова или в най- близкият съседен град/село, детегледачка само за дните в които почиваш, изобщо други варианти. Но при този селски бек дето се пише "господар" трябва да напуснеш при първа възможност за по- добра работа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d841c39383
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те имат много работа, но са несериозни. Затова не искам да завися от тях.Ако ме съкратят нямам родители, които да ме издържат, докато си намеря нова работа. На борсата също не мога да ида, защото март месец вече бях на борсата. Докато там където съм сега е слаба работата, но шефа е сериозен и знам, че няма да ме изгони щом му скимне, както правят в по-големите заведения, където има е много персонал съответно...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker