Тегава ситуация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тегава ситуация
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 638 пъти
Здравейте, от 2 години, бащата на детето ми се появи в живота му, след като го беше игнорирал напълно много дълги години. Говорихме, заради документи и му казах, ако иска да го вижда и да го чува, за доброто на детето, тъй като у него има желание да го познава. Той разказа, че има нов живот в чужбина, сериозна приятелка, която няма нищо против детето, нов дом, нямал деца. Покани го да му отиде на гости нямало проблем, щял да се радва, да го води някъде и в България, нищо не се случи, само приказки. Детето не е малко, каза, че всеки път като му звънне е някъде сам, в събота и неделя няма достъп. За 2 г. не му показа с кого живее, с кого общува, по празниците му пише съобщение и така. Попитах го дали жена му знае наистина за детето и от какво го притеснява, като че ли си изсмука от пръстите, че знаела, но не му позволявала да контактува с него /промени историята/. Аз съм омъжена, живеем доста добре, детето на практика не е лишено от нищо, мъжът ми го отгледа и се разбират страхотно. Обясних му, че баща му си е избрал, как да се държи и в крайна сметка, най - хубавото е, че не зависи за нещо от него. Да поддържа някакви отношения, доколкото може и да няма големи очаквания, за да не се разочарова много. Детето се чувства малко кофти, че не е прието, че той не е отворен към него, и беше решило да прекъсне всякакъв контакт. С баща му се разделих поради тотална липса на доверие, лъжеше за всичко - години, работа, каквото се сетите. Какво мислите за ситуацията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: f675e507d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че ако съм на мястото на детето няма да позволя такъв баща до себе си и като порасна ще го намеря и ще го набия здраво. А ти май почваш да мислиш как да се съберете ли не разбрах?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4ce66119e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля си за детето, че ти като родител леко грешиш, хубаво мъжът ти се грижи детето да не зависи за нещо материално от баща си, но емоционалната връзка с биологичния баща никой не може да замени и детето ще израстне с емоционален проблем. Прекалено си се намесила, като анализираш баща му пред детето, то има собствен мозък и емоции и само трябва да си вади извод, а не ти да му даваш твоето мнение за баща му у на тази база да гради отношения. С двете изречения казани тук детето вече има изградено мнение без да е имало отношения, а кой знае колко други изречения си казала и колко пъти си повторила за да му набиеш в главата, че биологичния му баща е лъжец, да няма очаквания за любов и емоционална връзка. Сега дори и баща му да се е променил, каквото и да направи детето му вече е предубедено, което лесно ще откаже бащата да се доказва, чрез твоите думи детето започва да действа като теб и баща му трябва все едно пред теб да се доказва. Ако бяха започнали връзка да се запознаят с чисти емоции, нещата можеше да се развият по съвсем друг начин. Лошото е че ти не осъзнаваш, че думите които си изрекла не са против бившия ти, а против детето ти. Преди да говориш би трябвало да се поставиш емоционало на мястото на детето, колкото и добър втори баща да има, на едно дете винаги ще му е тежко, защо биологичния баща не го харесва, не го обича, ще търси вина в себе си, твоите отношения с баща му са нещо съвсем друго. Ти като жена си сигурна, че бившия все някога те е харесвал, детето обаче не е имало шанс да разбере и остава с вътрешно закопано надълбоко в душата чувство, че е недостоино и грозно и баща му не го харесва затова нямат отношения. И така нататък нещата са много задълбани в човешката душа.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dc1fbd0657
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей 1, не желая омраза и лоши чувства между тях, няма смисъл и не е естествено. За да бъде щастлив и без травми, човек трябва да знае, че е приет и важен за родителите си. Отхвърлянето и игнора от тях, когато си малък и нищо не зависи от теб, не е добре, за по - нататък. Децата са за цял живот, партньори можеш да сменяш непрекъснато, необходими са отговорност и разбиране.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2ce8f922a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо не пишеш на колкото е, така ще получиш по-добри съвети. Остави нещата такива каквито са, не разсъждавай и не анализирай много, не предават твоя опит на детето си. Кажи му как стоят нещата според теб и нека се чуват с ясното съзнание, че детето е добре само да натрупа опит и утре в живота ще знае какви хора има. Кръвта вода не става, и контакта трабва да е умерен и детето ти да му покаже ясно, че не сте идиоти.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 60dbe33121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че си е същият, какъвто е бил. Само че сега лъже друга жена. Най вероятно тя не знае за детето ви.
Моят баща е същия лъжец и манипулатор, едно време лъжеше майка ми и тормозеше мен, сега лъже втората си съпруга и тормози сестра ми. Никаква промяна, никаква поука, като хамстер в колело.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 63f08e32dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако има как намери жена му във фейсбук и и кажи всичко. Със сигурност не знае за детето. Нека да знае с какъв мъж живее. Пък ако наистина жена му не му дава да се вижда с детето си значи бившия ти е пълен идиот.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker