Изплащам чужд заем в размер на 40 хил. лв. а съм само на 19 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изплащам чужд заем в размер на 40 хил. лв. а съм само на 19
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1251 пъти
Привет читатели. Историята е дълга и ще се опитам да я предам максимално кратко. Момиче от бедно семейство съм, две деца сме и живеехме само с майка ми, баща нямам, издържам се сама от доста време. Работя от 15 годишна, а от две години живея с приятелят ми. Не плащаме наем, а живеем в апартамента на баба му. Тя живее на долния етаж, където има стаичка, а ние живеем в апартамента отгоре. Работата е, че въпросното жилище не беше видяло ремонт от 1970г, отделно покрива течеше и не беше годно за живеене, поне според моите виждания, въпреки че те са си живеели в мизерията до преди 10г без да им прави впечатление. Приятелят ми е теглил заем, малко преди да се запознаем. Майка му и баба му са го убеждавали, че жилището ще бъде негово, да си направи един ремонт, да му е ново и приятно. И той, вярвайки напълно на собственото си семейство тегли заем в размер на близо 40000лв. С лихвите. Оправя покрива, излезе ни 3000лв, защото беше в страшно състояние (3 апартамента е кооперацията ни и си ги разделихме, 9000 общо), прави ремонт на жилището, купува нова врата на гаража-1000лв, защото старта е неизползваема, дори парите не стигат за всичко, защото 100кв апартамент се нуждаеше от основен ремонт. Аз се нанесох да живея при него малко преди да се почне с ремонта... тогава той не ми каза със заплата от 1100лв, че и по-малко как има пари за такива ремонти и предположих, че семейството му е помогнало. Доста по-късно разбрах за заема и така нататък. Две години вече слушаме лъжи, че апартамента в най- скоро време ще му бъде прехвърлен и вече 2г живеем в неведение. Наскоро при един скандал бабичката изплю камъчето и каза, че внукът и нямало да види апартамент, защото не го заслужавал. Вноските са ни около 300лв. Живеем с бабичката която се качва горе и ни тормози, ползва ми банята, пералнята, цапа, след нея всичко е леш, кани си гости горе.... живея в ад. Той като вземе заплата и плати заема остава с 800лв. Аз в момента пропускам втора година в университет и работя на 2 места. Изкарвам към 1300лв и се старая повечето да ги отделям да погасим този заем максимално бързо за 3-4г и да се отървем. Баба му и двете и дъщери, т. е майка му и леля му с мъж и са много лоши, идват у нас, спят у нас(то си е у тяхната майка реално), ровят ни в хладилника, плащаме им тока. Покрай празниците дъртата събира цялата семка и зимата плащаме по 4-500 лв ток. Правят ни луди, само повтарят, че сме никои и не може да им казваме какво да правят! Използват ни за пари! Много съм се карала с него, но не мога да върна времето, заема е похарчен. Той казва, че не е виждал семейството си в тази светлина и не вярва какво се случва. Изпокарахме се с тях и едва ги изгонихме, но отношенията ни се влошават още и още... забравих да уточня, че едната дъщеря е я чужбина, другата живее и работи в София, а бабичката живее в стаичка под нас, която е като избено помещение, пригодено за живеене. Моля, дайте ми някакъв съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: e65d94888e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мила! Моя история е почти същата.
Знам какъв АД е за теб. Сега вече съм на 32 и това ми се случи в близкото минало. Правилен съвет няма. Защото след всяко решение има и ползи и негативи. Ситуацията, Ви е по-сложно и заради сумата. Аз бях теглил само 8000 хил.
Ако много се обичате, се борете до край.
Търпението побеждава. Друго което ми идва на ум.....не съм подмазващ, но.....направете си план за мазнене на бабата....да речем 5-6 месеца да сте перфектни към нея. След това и дайте подготвен документ за прехвърляне на апартамента или нещо такова. Целта трябва да ви е да го придобиете и продадете. Вземете остатъка от парите и се махнете от всички.
Вие сте млади, а хората и специално роднините завиждат най-много на това. Ако не се махнете рано или късно ще ти свършат нервите и ще го оставиш. Нещо друго се сетих. Никой не е длъжен да търпи скапани, нагли роднини.
Кръвта вода нестава.....чисти глупости.
Роднина-използвач! Това са БГ роднините.
Без скрупули, само напред. Отидете при адвокат да изготви документа по прехвърлянето. Дебнете момента и като подпише .....директно на фирма да го купи. И всички ВЪН. Така мисля аз и така бих постъпил, ако можех да върна времето назад.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 801561537d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заради подобни подмятания забугихме почти 7 години в лутане да теглим кредит за собствено жилище или не. Преди години теглихме за собствено ,но и до ден днешен считам,че ако го бяхме направили по- рано,по-рано щяхме да сме започнали да го изплащаме.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4a4e06b1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторке грешиш!
1. Ако заема е чужд, значи и човека който го е теглил ти е чужд, ти какво правиш там и кой те кара да плащаш чуждия заем? Коя си ти в случая?
2. Искаш подарък жилище и правиш скандали на собственика, има ли логика?
3. От твоите родители и роднини нищо не очакваш, но в същото време очакваш от неговите роднини подарък жилище? Защо така?
4. Правиш сметка колко ток похарчили дъщерите на собственика на къщата или още по лошо родителите, които са дошли да видят сина си.
5. Вместо да си кажеш проблема на майка му насаме в честен разговор, че ви е невъзможно да платите тока, и че ти е тежко финансово, че не можеш да поемеш изхранването на дългото гости, ти вдигаш скандал и гониш. Кой и от къде гониш? За момента те са собственици на жилището, гониш ги от тяхната къща, не мислиш ли?
6 Каква вина намираш в бабата или дъщерите й че заема ви е толкова голям?
И не на последно място уж заема не е твой, а бабата ползва твоята баня и твоята пералня, озадъчена съм? Чия е банята по документи, не е ли на бабата?
Ти какво си мислиш, че живота е лесен и лесно се завзема по документи, чуждо жилище срещу това да му направиш ремонт ли? Такова жилище така или иначе за да вземете трябва да платите. Плащате като гледате бабата, и като плащате сметките по гостите й. Ремонта е бил за да ви е удобно, не е платена цена за жилището.

Приятеля ти е направил голяма грешка, като е теглил толкова голям заем, нито му е нужно да обзаведе на момента целия апартамент, нито апартамента е на негово име.

Аз ако съм на лелята и майка му, апартамент не само няма да ви прехвърля, но зависи от държанието ви може и да го обявя за продажба когато бабата се спомине. Колко му е да го продадът, какво ще им сторите? Ще ги мразите ли, ами вие и без това ги мразите, така че след една продажба отношенията ви няма да се променят кой знае колко.

Макар като по-млада 2003г, да получихме жилището си по подобен начин. Гледахме дядото на мъжа ми, изплатихме 13 хиляди лева дългове на дядото, платихме 1200лв погребението му, и отделно изплащахме ремонти и обзавеждане. А през 2003г заплатите бяха много по ниски.
Дъртите почти винаги са нетърпими, но никога за 6-те години не си позволих да нагрубя дядото, бях му благодарна, защото знаех че ще ми е много по трудно да изплащаме ипотека при цените на апатраменти в България. Дядото все искаше да ми помагал, вярвай смесвала съм 1кг леща и 1кг ориз, уж случайно, за да му дам да ги чопли, да ги разделя за да се чувства полезен, това ми осигури 3 часа спокойствие, после му благодарих че ги раздели, дъртите са като деца.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 87f9f53bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Акъл нямаш да се занимаваш с тези утайки, дори не осъзнаваш, че те използват, дори и приятелят ти. Запомни - жениш ли се за някого, жениш се за цялата му рода! Никога не бих си набила такъв автогол - да плащам за жилище, за което мен никъде ме няма на хартия!
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3e65fdcc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Помоли Бог да ти се открие или да те насочи по правилния път. От църквата научих че Бог прави път там където няма път. Чети Новия Завет

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4a4e06b1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   №4 авторката в момента не плаща за жилище, приятеля й плаща само за обзавеждане, което те двамата ползват, а това че са платили покрив и врата за гаража си е един вид наем за годините в които ползват жилището. Ако си сметне да е под наем в 100кв/м жилище ще е много по скъпо от 300лв на месец, особенно ако е необзаведено и трябва да изплащат и собствено обзавеждане, което да си вземат след напускане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 220b44d51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За е.ано дупе цяр няма, много наивен мъж си си избрала. Как ще прави ремонт без да има собственост, а и какъв е този ремонт за 40 хиляди!? За толкова пари нова къща се прави. Той ги е профукал за друго и сега търси причини. Нищо не можете да направите, освен ако можете да докажете в съда, че парите са вложени в ремонта, но трябва да имате документи за всичко. Много злобно говориш за бабката, ако не смекчиш тона, може и по зле да стане, ще иска да й плащате и наем за апартамента!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f98b0561f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Заради 1 гадже имаш 1 проблем и дори работиш на 2 места. Аз отдавна да го бях напуснала. Много ще съжаляваш ако оправите този заем и накрая те напусне.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 88d376c30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Такава набутвация за едно гадже! Няма ли някой по-голям да те вразуми? ! Такива заеми и прочие, само ако с някой имате законен брак! Та вие само спите заедно и живеете уж. Ами ако се разделите, а ти си се нагърбила с чужди дългове? ! Кой ще ти върне парите-той ли? Имаш ли черно на бяло написано кога и какво си дала? !
Дан онякой възрастен те вразуми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker