Съседските деца ме побъркват! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съседските деца ме побъркват!
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 822 пъти
Здравейте,
Ще карам по същество...
Половин година живея в чужбина, другата тук, в България.
Живеем си мирно и тихо все млади хора в нова кооперация. Всяка година идвайки си заварвам страшни неуредици от страна на съседите ми.
Онзи ден чашата на търпението ми преля. Цяла неделя съм събирала боклуци около блока, изхвърляни от група 10 годишни нехранимайковци. Оправих и таблата за електромерите. Бяха изпочупени и разпилени вратичките. Няма и седмица по-късно и заварвам пак боклук по земята... Изпочупени вратички и пълен хаос. В момент на афект направих забележка на събралите се деца, но в последствие забелязах, че те отново не са почистили след себе си. Отново изчистих...
Проблема идва от там, че толкова ме е яд на тия малки деца и явно само привидно интелегентно изглеждащите им родители, че сън не ме хваща. Трудно ми е да бъда като останалите съседи, които се правят, че не виждат случващото се. Сега са на по 10 години и правят мизерии, ами когато станат на по 15 какво ме чака?! Дайте ми, моля, предложения... Да ходя да звъня по вратите и да говоря с родителите им, който познавам бегло, да се оплача на домооправителя, да напиша съобщение на таблото на кооперацията или следващият път да звъня направо в полицията?
Моля, дайте ми препоръка и ако мислите, че еа преувеличавам. Не съм злобна бабка, на която ѝ е нарушен следобедният сън.
На 30 години съм, но просто не понасям липсата на елементарно възпитание и уважение към труда на ближния.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 700e7e5fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говори ми. В нашия вход, а сме в центъра на София е ебати мизерията заради един пикльо, а за денонощния шум, купони, истерии и караници със съседите, особено новодошлите Софиянци няма да ви разправям, че ще ми отнеме цял месец да ви напиша в какъв ад живеем.
В България всички истат да си правят каквото им скимне, но и всички трябва да се съобразяват с тях.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 440a28fc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке в България нищо не можеш да сториш. Родителите най-много да се скарат с теб, щом са ги възпитали по такъв начин, ще си защитават децата ако е нужно със скандал. Домоуправителя ако има нерви може и да те изслуша, но нищо няма да направи, защото нито ще иска да се кара със съседите, нито има право да се кара на децата, а полицията ако въобще дойдат, ще си запишат имената ти, като психически нестабилна, която живее на този адрес, защото най много да кажат на децата, децата да кажат не бяхме ние и край, до тук.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 80a2f78094
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   " да се оплача на домооправителя" - той затова е домоУправител, да управлява и да въвежда ред. Може да организира общо събрание и да постави проблема за разглеждане. Ако тези правила ги няма в обичайният ред да се пази чистота в уж новата ви кооперация, това значи, че и домоуправителят е мърльо. Защо не е въвел ред? Децата вършат това което им се разреши. Няма ли правила, те си правят каквото искат!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6495f0f925
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом не ти замърсяват в собственият ти дом било с боклуци, шум, зловония или цигарен дим тебе какво те интересува какво става извън него? Леле с какви глупости се занимавате. Главата ми не го побира. Не дръж сметка на хората къде какво си хвърлят. Всеки има свои разбирания. Билогоичният боклук по нищо не се различава от опадалите кестени и листа затрупващи улиците есента примерно, така че нещата с хвърлянето на огризки, семки и други подобни около блокът, въобще не са нередни, както на теб ти изглежда. То по твоята логика сега дърветата са егати замърсителите-навсякъде гният листата дето нахвърляха по земята.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3214f396dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много трудно може да направиш каквото и да е било, ако не си наясно чии деца точно си хвърлят боклуците навсякъде. Може да са деца от кооперацията, а може и да са такива от съседни блокове, че дори и квартали.
Като за начало е добре първо да говориш с домоуправителя, да го поразпиташ за случващото се и да го помолиш да повдигне въпроса на следващото събрание. На самото събрание ще обсъдите методи за разрешаване на проблема- дали ще се редувате в чистенето, ще заплатите допълнително на почистващата фирма или родителите ще се погрижат. Другият вариант е да говориш директно с родителите, но е по-вероятно разговорът да прерасне в скандал.
Да извикаш полиция е крайно решение, пък и тук говорим за цапане от деца, за което май не се звъни на 112. Какво ще се случи? Полицаят ще ги смъмри, или по-точно ще смъмри родителите им и това е. По-логично е да си направиш една среща с кварталния, който да привика родителите и също само ще ги смъмри, но пък казуса май е точно за него. А'бе, при всички положения, човекът ще ти разясни какви права имаш и как да процедираш, след което ще говори с проблемите съседи. Но пак казвам, това е по-крайна мярка според мен и те съветвам първо да опиташ чисто човешки да се разбереш със съседите.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2ff0f5f2d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък слушам дърти моржове как вият на умряло докато се онождат. Особено немощната бабушкера. Аз какво да правя ебаси... Имам чувството, че ако се обадя за патрул ще се попикаят от смях. След всяко изпълнение ми се гади по една седмица.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0de7c86c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 7-ама вярно ли, че на пенсионерите им става още? Не мога да повярвам! Колко са годишни?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: baaaffad39
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Радвай се, че не ти скачат на главата, че тогава е много гадно. Снимай мизерията им и я качвай във фейса и в инстаграм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker