Спомени от минали животи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (99200)
 Избор на редактора (168)
 Любов и изневяра (23416)
 Секс и интимност (11543)
 Тинейджърски (20388)
 Семейство (4976)
 Здраве (7971)
 Спорт и красота (4183)
 На работното място (2260)
 Образование (6115)
 В чужбина (1327)
 Наркотици и алкохол (952)
 Измислени истории (738)
 Проза, литература (1518)
 Други (13631)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Спомени от минали животи
преди: 3 дни, 13 часа, прочетена 446 пъти
Здравейте,

имате ли спомени от минали животи? Или пък да сте правили някакви други странни неща като малки (а и като големи), които да изглеждат така сякаш сте ги знаели от минал живот? Като цяло темата е противоречива, но има изследвания на академични учени (Ian Stevenson и Jim Tucker), които доказват, че някои деца се раждат с ясни спомени за минали животи, а някои дори и с белези по тялото съответстващи на наранявания в миналия живот. При други деца изобщо изглежда, че пък няма такова нещо. Тоест, може би някои хора са с минал живот, а други - не? Какво мислите по въпроса? Също така прави ли ви впечатление, че децата още от раждане имат характер? Тоест, идеята за "tabula rasa" - чистата дъска, върху която се създава "характера" след раждането, не ми изглежда съвсем вярна. Детето се ражда с някакви наченки, тенденции. А дали те са от минал живот или са от смесването на ДНК на родителите, или някак и двете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 дни, 7 часа
hash: 1b2f07ef02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Всички хора са имали предишни животи, но повечето не помним. Но съм се чудила как понякога в сънищата си виждаме толкова реалистични картини, с толкова подробни детайли от места на които никога не сме били или слушаме музика, която е напълно непозната. И това няма общо с филми или репортажи, които преди това сме гледали. Родителите и децата са кармично обвързани и имат общи уроци, не случайно се раждаме на определено място, по определено време и при определени родители, според програмата на душата. Една част от характера унаследяваме от родителите си, но зведната карта също има голямо значение за нашия характер, способности и недостатъци.

 
  ...
преди: 3 дни, 7 часа
hash: 1036f7e979
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ето за това сме номер едно по конспиративно мислене! Над тази тема им друга!!! Имам чувството че автора е един!

 
  ...
преди: 3 дни, 6 часа
hash: 00159f7366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   всеки може да се подложи на регресия и да види някой неща от минали животи просто трябва си готов за това и да намериш човека който да те върне назад във времето.

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 6 часа
hash: 2694fb330a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Спомени точно нямам, но съм сънувал как умирам като палестинец при израелска атака. Беше реалистично и ужасяващо да се криеш и да се надяваш да не те намерят и убият. Чувствам го като спомен от минал живот. Също и съм изпитвал чувство на познатост и у дома например в сцени от филми от определен период. Сякаш до вчера съм живял в тези времена.

 
  ...
преди: 3 дни, 5 часа
hash: 03b5a82f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Откъслечни спомени от три различни епохи...с двама души от сега се познаваме от преди, единият присъства и в трите предходни

 
  ...


...
преди: 3 дни, 2 часа
hash: 497464c1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   от автора до 3: На регресии на вярвам... Много изследвания показват, че много често при регресията има подсъзнателни очаквания и несъзнаваното ти създава някакъв въображаем "минал живот", който да ги оправдае. Тоест, самозалъгване (конфабулация) се получава. Вярвам в спонтанните сънища, или пък както казва 4 - чувство на познатост.

до 1: А как обвързваш звездната карта с прераждането и онаследяването от родителите?

Аз съм имал сън за нещо, което предполагам, че е минал живот - тази ера и този стил винаги са ме привличали, дори преди спонтанния сън. Който беше в 3 поредни вечери и беше много интересно, защото хем се събуждах по време на съня (и си бях буден и осъзнат в спалнята), хем продължавах да виждам картини и сцени от въпросния сън/живот.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 22 часа
hash: 4e50fa092e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравейте..
Мислех да пусна друга тема но видях тази.
За спомени от други животи не знам дали има или не. От малък сънувам много и най различни неща. Попадал съм в ситоации в която знам какво се случва всеедно се повтарят.. До тук добре. От миналата година започнаха някой от сънищата ми да се случват буквално и това започна да ме плаши. По принцип сънувам хубави неща но и аз не знам защо се случват. Ще ви кажа и няколко от тях.. Сънувах юли месец че позната е бременна октомври ми казаха че март ще ражда. Сънувам че се карам с майками ставам през ноща до вц майками не спи и почва скандал като думите съм ги чул преди минути в съня си. Снощи сънувам аз баща ми и детето ми с едно колело с спукана гума в авто сервиз и днеска тримата с колата пускаме казанчето за вода и в сервиз. Някой ако може да мо каже защо се случва това?

 
  ...
преди: 2 дни, 17 часа
hash: 4e7f253c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 3,при рересия не се дава информация веднаа и на всички.Особено при груповите регресий,за индивидуалните е по -друг начин. Спуска се инфо,само когато си готов и няма предварителни очаквания,не е толкова важно как се виждаш в минал живот,а посланието което ти се дава е по-ценно

 
  ...
преди: 2 дни, 12 часа
hash: d625e02441
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не съм религиозен, не вярвам в преражданията,не вярвам и в регресиите. За мен регресията е new age шарлатания, и регресорът може да те подведе, имплементирайки ти някакви "спомени".
Но... Още от съвсем малък, имам някакъв спомен. Имам чувството, че се намирам в Наполеоновите времена, момче съм, държан от някого, може би ранен и виждам някакви витражи около мен, можеби на някаква католическа църква.
Това е, и до ден днешен, за моите 28г този спомен е съвсем пресен.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 11 часа
hash: 7a245ebaa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 1 права си, че всички сме имали предишни животи т.е. че всички сме се прераждали. Но не си права като казваш, че повечето хора не помним, че сме се прераждали. Не е до помнене, а до духовно проглеждане. Повечето хора с висше духовно проглеждане знаят, че са се прераждали и дори знаят какви са били в предишния си живот. Например Питагор е знаел кой е бил в Троянската война. Той е бил Euphorbus в Троянската война, а той се е преродил в 570 година п.н.е в Самос, Гърция. Троянската война е била около 1250 години преди новата ера. Ама Питагор не е бил обикновен човек, а е с най-високо духовно проглеждане.

 
  ...

...
преди: 2 дни, 10 часа
hash: c038c7988d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей авторе, и аз също сънувам неща и места,който просто няма как да съм ги виждал в живота че да са игра на подсъзнанието, а мозъка не може да си измисли нещо което не съм видял, имам също и осъзнато сънуване, а и често сънувам неща който се случат 2 или 5 дни, по късно с огромна точност.

 
  ...
преди: 1 ден, 6 часа
hash: 9890b2c9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Вярвам в прераждането. Като малка често имах реалистични сънища, винаги бяха свързани с летене. Летях и така го усещах, реалистично, само аз можех да летя. Странно чувство беше. Постоянно сънувах само това. Чела съм, че хората, които често летят в сънищата си имат някои "пророчески" дарби. Беше дълъг период, след като порастнах, тези сънища спряха. Винаги съм имала силна интуиция.
Преди няколко месеца имах сън, който ми спря дъха. Сън със спомен от предишен живот, така го усещах. Друг век. Появи се един младеж, това което усещах в него беше щастие, спокойна душа, любов, някаква лекост имаше в душата му, чувствах, че не е обременена. Не показваше щастие, просто някак си го излъчваше. В същото време тази лекота на душата не отговаряше на физическия му вид. Беше мръсен, скъсан, просеше, видях, че носи патерица, погледнах и единият крак му беше ампутиран. Появи се младо момиче, от нея лъхаше същото, нейната душа се усещаше като неговата. Физически и тя с ампутиран крак, мръсна, проси като него. Те се събраха, седнаха един срещу друг, гледаха се в очите, не се пипаха, не се прегръщаха, просто седяха, гледаха се и двамата изпитваха огромно блаженство и щастие. Имаше хора около тях, но те не се интересуваха от това. Аз физически не се видях в съня, просто усещах, че наблюдавам и съм свързана най-вече с това което чувстваха. Усещах надълбоко какво става вътре в тях. Преди години срещнах човек, с когото още при първото виждане и двамата сякаш се разпознахме, или душите ни се разпознаха. Колкото и налудничаво да е донякъде вярвам, че сме се познавали в предишен живот. Никога не сме го обсъждали по този начин, но той ми е споделял, без да съм повдигала въпроса, казвал го е няколко пъти, че още в първия момент, в който сме се срещнали и двамата необяснимо сме се привлекли. Друг път е казвал, това между нас датира от първата секунда, в която се видяхме, никога не се е чувствал така. С въпросния, не сме се виждали четири години, смея да твърдя, че в съня ми бяхме аз и той в някой минал живот. Може брат и сестра да сме били, кой знае.
Има моменти, в които си казвам тази ситуация ми е позната, сякаш съм минала вече през нея.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker