Неучтиви продавачи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Неучтиви продавачи
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1150 пъти
Темата не е особено значима, но пък ми е интересно как се справите с неучтивите, да не казвам и нагли продавачи. Наскоро ми се случи и с фармацефт-млада, но явно неудовлетворена жена. За пореден път наблюдавам поведението и с клиенти, но се случи и с мен. Вечно сърдита, тросната, караща се.. все едно клиента е на работа, а не обратното.
Вие как реагирате и реакция показвате ли или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4494330449
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сблъсках се с това когато прекарах известно време в София това лято (от малък град съм и за първи път посетих Столицата). Очаквах хората в София да са доста по-цивилизовани, културни, възпитани и учтиви от нас, "селяните" и провинциалистите, но се сблъсках с колосална простотия и много гадни хора там. Обслужващият персонал е под всякаква критика, продавачките се карат на клиентите, говорят на "ти", абе ужас. Да не говорим хората като цяло колко са лоши и гадни - по улиците е пълно с повредени хора, които само търсят с кого да се заядат, да говорят гадости, да обиждат, а сигурно и да крадат. За двете седмици прекарани в прекрасната ви столица видях толкова много концентрирани простотия и гадости, колкото за 24-те си години не съм видяла в провинциалното си градче. :)) Тук никой не смее да се държи така. И "селянките", които продават, се държат нива над вас. Това мога да ви кажа...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d0a224ad98
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не могат да са учтиви 8-9-12 часа на ден и с всеки. Клиентите често са досадни, припряни, некултурни и се държат все едно са богове и ти си роб. Изкарват си маниите за величие и претенции на всеки продавач.
Аз не бих обърнала внимание на такова нещо, защото ми е ясно, че не може по цял ден да са учтиви и си имат проблеми и те, също са хора като нас. Държа се културно, усмихвам се и така. Когато ти си добронамерен към продавач, и той е към теб.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8bcb2407b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не обръщам особено внимание. Давам си сметка, че някои клиенти се държат крайно грубо, някои доставчици не са особено коректни и някои шефове ти трошат нервите, продавачите са хора, нормално е понякога да се изнервят и да им проличи. Казвам си, че има причина за лошото им отношение и въпреки него поздравявам, благодаря и пожелавам приятен ден.
Случвало ми се е и да ме изкарат от равновесие, признавам си. Близо до нас има магазин тип 1 левче, с добри стоки за дома, които не посещавам заради новия работен персонал. Коментират всеки клиент по ужасно груб, направо махленски начин, почти винаги са на телефоните си, никога не консултират клиенти при нужда. И не само аз спрях да посещавам магазина.
Така процедирам накратко, надявам се мнението ми да е било полезно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 59b4012472
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Няколко годинки загубих в гнусната смрадлива столица с гадните и хора, но пък си научих урока. Прибрах се “на село” работя за себе си изкарвам си едни нелоши парички, купувам си натурална храна и съм щастлив. Но само да пропари някой от ония гадняри с колове ще го претрепем и изхвърлим оттатък табелата на нашия град.
Имам десетина приятели всички сме с този лош спомен и потриваме ръце кога ще ни дойде сгоден случай, да отвърнем със същото.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c72b296800
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Възпитана съм винаги, когато влизам в магазин, да се усмихвам и приветливо да поздравявам; да си изчаквам реда, без да подвиквам на тези отпред; да казвам "благодаря" и "моля"; да пожелавам приятен ден.

Правя го всеки един път без изключение, независимо колко тежка е била работата ми; дали ми е дошъл цикъла и зверски ме боли; дали съм гладна и ми се обажда гастрита; дали съм в настроение или ми е криво и ми се плаче. Правя го, защото съм възпитана така и защото вярвам, че цивилизованите хора поне са учтиви. Винаги и с всеки.

Има обаче един особен вид продавачки, които с поведението и погледа си сякаш са създадени не с друга цел, а само за да тестват моята човещина и разбиране спрямо други живи същества. То не са фасони, не са отегчени въздишки, не е демонстративно цупене, подхвърляне и театрално мятане на продуктите, сякаш са ми харизани... Няма "добър ден", няма "добро утро", само една притеснително заспала телешка физиономия (в най-добрия случай) и нечленоразделно, да не кажа недоволно мучене, сякаш аз съм виновна за всички гадости в живота й.

Това конкретно го понасям някак. Не държа хората винаги да се държат към мен така, както аз към тях. Когато обаче границата на добрия тон значително бъде прекрачена, просто не оставам длъжна. Отварям си устата, виквам както аз си знам, и точно за 2 минути всичко си е на мястото, а краварката си е в левия ъгъл и гузно мълчи. Ако не млъкне, има мениджър. Засега не се е налагало да се стига до него.

Обидни думи не ползвам, но и да се подиграват с човешкото ми достойнство, отнасяйки се с мен като с гнусен бацил, който не заслужава един грам уважение, не допускам!

Наскоро една силно начервена леля ме навика, задето съм влязла в магазинчето и гледам една мъжка блуза (не се бях задържала в магазина повече от 40 секунди): "момичееее, няма ли да купуваш, кво само гледаш, такава хубава блуза, не ти ли харесва, за парите ли се стискаш? само 35 лева е, чантата ти е хубава, значи имаш пари".

Останах потресена, а коментарът оставям на вас.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e23ed10707
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди и аз се чудех, но понеже и аз работя в магазин ще ти кажа защо аз си позволявам да съм неучтив.
Клиените първо всички до един ми говорят на "ти".
Ама чакай малко, значи аз се обръщам на "вие" към всички, а пишлигара, който е намерил 50 лв да си купи това, което продавам ми говори на ти.
Съсед ли си ми, приятвл ли си, какъв си ми, че ти дава право да ми говориш така. И ми вика дай ми това, дай ми онова. Какво да ти дам бе селянин прост?
Другото, което е, аз затварям магазина за да ям или за кратка почивка и всеки идва дърпа, почва да звъни защо не е отворено. Чакай малко бе, да не съм на повикване тука. Клиентитв си мислят, че щом работиш в магазин и трябва задължително да и слугуваш и то по най бързия начин. Айде майната им. Изхвърлял съм и хора, защото си позволяват подобно държание.
Айде още питайте защо хората са нелюбезни, като се среща с 200 идиота на ден.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d59fa2ba9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Обикновено се усмихвам и не обръщам внимание повече. Тяхната си злъч за тях, няма да им поема от негативната енергия и да ги разговаря така, а да натоваря себе си.
Това само в България! В никоя друга страна не ми се е случвало (само в Европа съм била) а и живея дълги години в чужбина и подобни същества са една от причините. Като змиярник е там.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 86e7433d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ми много просто, поглеждам ги с усмивка и ги питам, така ли е редно да се държите към клиентите и обикновено работи, ако ли не мениджър, всеки има лош ден, но едно е да си в кофти настроение, друго е да си го изкарваш на хората! 7,няма да коментирам как говориш за клиентите ти, ако си назначен айде, ама ако магазина е твой мале мале. Не мисля, че има някой да напира да бъде опслужен, ако на работното време на магазина пише кога е обедната почивка. Ама клиент да чака касиер десет минути щото тъкмо си е запалил цигарата, няма как да стане. И помни, че в много случаи ти си пишлигара дето е намерил 50лв.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1bed333189
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   2, дълго време си живяла с илюзии за София. Аз отпреди 30г като помня ходения на по-млади години ми е правило впечатление как през 20м случайно слушам всякакви продавачи на вестници и шофьори на такси да се изхвърлят на едро сякаш са мега милонери и министри. Има някакви опити за културни изречения от случайни хора, но голяма част ще ти отворят сърдита уста след 1-2 секунди, ако нещо леко ги засегне. Това е впечатление като обща схема или синдром. Нервна-избухливост прикрита с някакво културно държание. Вечер по забутаните квартали не мога да си представя какво ли е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 98a5bf3141
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2, аз понеже съм в столицата дълги години(без някаква нотка на гордост) мога да ти кажа, че отблизо наблюдавам как се променят хората тук. Вярно е, че станаха по груби, некултурни, троснати но това е така защото много "селяни" (както ти съвсем точно се изрази) дойдоха тук, със все манталитета и амбициите си. Тук вече нема софиянци, има "новософиянци" и те масово са такива, да.

Но имам познати кореняк-софиянци и мога да ти кажа, че те наистина са значително по културни и ерудирани хорица, не като "селяните-гурбетчии" на които парите им стигат до Софето, но не и до терминал 2.

По темата - преди много години имаше такава статия на Карбовски която горе-долу изчерпва темата и то по забавен начин. Тук освен да преоткриете топлата вода и да си споделите дребните случки, не виждам какво друго ще се получи.

Но забавната тенденция в коментарите тук е, че винаги вие сте "културните и цивилизованите" а отсрещният е "селянина" :) Да се чудиш къде са всички тези неучтиви хорица, при все, че май всички сме на мнение, че са много повече :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6963d78602
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Арогантността е навсякъде-продавачи, автобусни шофьори, банкови служители, медицински и административен персонал, както и между хората. Българското общество по принцип е доста грубо и това поголовно се толерира. От лични впечатления-в другите държави продавачите работят много повече от в БГ, няма време и право да си пият кафенца и пушат цигари през работно време, взимат доста малко, но никога не си го изкарват на клиентите. Може и нищо да не купиш и пак ще ти кажат "приятен ден", а тук ще те изгледат злобно. Навън има общоприет вежлив стандарт на поведение който се спазва от всички хора, и така на всички им е по-приятно ежедневието-дори и в много бедни държави. Простия българин не можа да разбере че от повсеместното нагрубяване на всяка крачка нищо не печелиш, а трупаш само агресия в себе си, плебейска работа.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2e77fe1602
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   5, ха-ха, от всяко дърво свирка не става! Пробвал се да стане гражданин, не успял (най-вече защото селските тарикатлъци и "чест" тука не вървят, ама хич.. ) и после - другите му виновни и гадни...
Не знам какво разбираш под "добри пари", но в столицата, със съответната професия и опит, едно 8 000-10 000 лв. месечно са напълно постижими. А "натурална храна" си купува всеки уважаващ себе си човек, та не сте само селяците...
Спокойно, никой няма да ви дойде в смрадливата дупка, че да го изкарвате с колове :) По-скоро ще ви купи и ще ви продаде с парцалите, та ще се чудите откъде ви е дошло...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4494330449
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   От 2 до 12:
Точно от кореняк-софиянци имам най-лошо впечатление. :)) Не говоря само от престоя си в Столицата и случайни срещи, но и от личните ми взаимоотношения с тях. Арогантни, надути, прости, самонадеяни, проклетия, лоши, злобни, неуважителни и мега комплексирани. Селяните не са ви виновни. Пак казвам, тук никой не смее да се държи така, не казвам че е някаква идилия, но просто всеки уважава другия, живеем спокойно, хората се усмихват и са учтиви един с друг. Толкова злоба и повредени хора, толкова лоши погледи и наглост колкото в София, не съм си и представяла! Пак казвам, въобще не обвинявайте "селяните"! :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker