Ако кланиците бяха с прозрачни стени, всички щяхте да сте вегетарианци! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ако кланиците бяха с прозрачни стени, всички щяхте да сте вегетарианци!
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2752 пъти
Здравейте!


Как мислите, етично ли е да се убиват животни, с цел човекът да яде месото им?

В Германия годишно се убивали 750 млн. животни, с цел да ги изядем...

Ако примерно утре дойдат по-напреднали от нас извънземни, които да се наложат над нас и да започнат да ни правят на зимнина, как мислите?

Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8949a9662d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оф, пак някой веган психопат. Само един въпрос - ти по-умен ли си от природата?

Природата така ни е създала, бе мушморок. Ами дайте да забраним и на лъвовете да ядат газели. Да не мислиш, че лъвовете убиват по-хуманно? А какво да кажем за хиените, които започват да ядат, преди дори да са убили жертвата? Ти как мислиш - дали ще направиш лъв веган? Ако всички бяхме вегани, щеше да се наруши целия баланс в природата.

И не на последно място - цял живот не ми стигна да проумея защо веганите се чувстват длъжни да убедят всички да вървят против природата си. Ако не ви се яде месо, не яжте, защо са тия панаири по улиците и размахване на пръст към останалите? Защо до сега не съм видят някол месояден да убеждава веган да яде месо и да прави циркове по улиците?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a4339194f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   как ще кажеш на лъва да не яде антилопата?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8170895974
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "Как мислите, етично ли е да се убиват животни, с цел човекът да яде месото им? "

Ти как мислиш? ! Животните в природата като се избиват взаимно едно друго, с цел да ядат месото на другия, питат ли те тебе, етично ли е, или не? Ти чувал ли си за нещо, наречено "хранителна верига"?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b02a9a8d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Айде пак същите приказки от 1001 нощи, вие Веганите сте като Антиваксарите, същите сектанти, стига сте ни убеждавали в вашата гледна точка, която не ни интересува.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 742ec92aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Може да не е етично, ама трябва белтъчини да се ядът. Северните народи затова са по-големи. Инак присъствал съм на убийствата на бая прасета и не е много приятна гледка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ec906441cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами не, нямаше да сме вегани. Да, от една страна е тъжно, но това е хранителна верига. И дядовците ми, и баща ми, и вуйчо ми, и баба ми - всички са клали животни. Аз също съм го правила веднъж - на практика в една птицекланица. Влизала съм и в кланица за едри животни. Отново, докато съм била на практика. Признавам - тъжно ми е! И като дете никога не гледах, докато се колят животни, мкар после да помагах в обработката. Но истината е, че ако не купувахме месото, сами щяхме да си го добиваме. Поне голяма чст от хората!
ж32

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ec906441cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   А ако дойдат други видове, които да ни ядат - кофти за нас, но пък нормално. Какво да се прави? Хранителна верига!
ж32

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: eafc6b2c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ние с мъжа ми вече от една година не ядем месо, заместваме го с ядки и вегетариански наденички, хапки и други такива. Тая индустрия другите страни е доста развита. От овесени и орехови ядки с яйце си правим кюфтенца и руло "Стефани" и нито на вкус, нито на вид може да кажеш, че това не е месо. Не ми липсва месото. И без това напоследък ми беше някак гадно да го ям, някак ми намирисваше на труп и се заседяваше в хладилника. Ами то вкуса на месото се определя от кръвта и пикочната киселина в него, която се отлага в тялото и се появяват болести. А белтъците са и на на растителна основа и яденето на месо е по-скоро по инерция, защото сме свикнали или защото така се прави в социума, в който живеем... Някак почуствахме нужда да го махнем от менюто си и така стана при нас. Сега въобще не ни липсва, ама хич. Както казах има достатъчно растителни белтъци.
Не бих искала да пропагандирам нищо или да натрапвам нещо, всеки сам си прави избора...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 566a2c34f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Тези животни, които се убиват за храна, се раждат и отглеждат с цел да се превърнат в храна, ако няма да ги ядем никога не бихме ги развъждали и отглеждали, тоест повечето никога нямаше да се родят.
Опитвам се да разбера вегетарианците, но за тяхната храна се отглеждат и убиват растения по същия начин по който за месоядните се отглеждат и убиват животни.
Не ми става ясно като природозащитници, защо приемат убииството на животно за храна, като нещо лошо, а убийството на растение като добро? Може би, защото домата не го чуваш как пищи, когато го късаш от растението? Но ако се спреш и загледаш ще видиш на всяко откъснато място на растение сълза, ако приемеш тази сълза за тъга какво би ял авторе?.
Ако кланниците бяха с прозрачни стени пак доста хора биха си хапвали месо, за твоя изненада кланниците съществуват от има няма 70 години, допреди това, семействата са си колели животни всяко в собствения си селски двор и никой от семейството не се е отказвал да яде, даже е било празник, днес все още има такива семейства, които на коледа ще се съберът да заколят прасе, а на гергьов ден агне.
Това с извънземните, които щели да ядът хора е доста смешно, но все пак ако дойдат и проядът те в даден момент ще развъждат и ще отглеждат хора.
А да залъгваш себе си, като №10 "нито на вкус, нито на вид може да кажеш, че това не е месо" е още по глупаво. да ядеш нещо което не е месо и да лъжеш сам себе си като го овкусяваш, така че не можеш да разбереш дали не е месо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a619e05184
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ям месо въпреки че, собственоръчно никога не съм убивала за да ям. Но ако се наложи, предполагам бих го направила.
Изключено е да малтретирам животно за удоволствие например, коридата за мен е точно това- садистично малтретиране за да се задоволят психопатските инстинкти на публиката. Единствено бих наранил животно ако се наложи да се защитя и/или за оцеляване което включва храна. Да, кланиците са жестоки. Отглеждането им за храна също е жестоко, набутва ги в тесни пространства, страдат от раждането до смъртта си... има вече и много ферми които отглеждат животните при много добри условия. Не, това не е причина да се чувстваме по- добре от това че, ги ядем.
Но е оцеляване, трябва да ям месо. Ако аз или ти попаднем в територия на месоядни животни, вероятно ще ни изядат също.
Знаеш ли че, има препоръчителни диети според кръвна група?
Примерно А са потомци на земеделци- могат и да не ядат месо.
Б на ловци, трябва да ядем месо, препоръчително е заешко например макар че, аз лично никога не съм яла заешко, не ми дава сърце. Но не е препоръчително Б да ядем пилешко защото е като да приемаме в малки дози от кръвна група А, това принуждава имунната ни система да е във вечна "война". За това пък А ако ядат месо е препоръчително пилешкото.
0- та могат да ядат всичко, напълно адаптирани са към всичко което може да се яде на земята.
АБ- също, но често са алергични към яйцата, а и като имат и Б е вероятно да имат някои от типичните за Б алергии.
Мисля че, би било добре да проучиш добре преди да изпадаш в крайности...

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8a3ad9e6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Авторе/ке, положението е плачевно! Хората се идентифицират с животните и намират аргументация за своите действия от животинския свят, вменявайки ти, че ти не си у ред!

Какво очакваш от такива животни?

Разбира се, че вегетарианската/веганската диета е най-правилна.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bb4f432567
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Първо има разлика между веган и вегетарианец. Второ веганите като ядете само растения и им убивате душата това хуманно ли е. По-малко разстения, по-малко фотосинтеза и кислород в атмосферата... Или това вече не се вижда?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9b7a6e9c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   изобщо не ми дреме

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dbaed8b9fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Всяко животно в природата изяжда някое друго за да оцелее. Така е устроена хранителната верига. С какво според теб еленчетата, антилопите, рибките и т.н са по - различни от агънца, прасета, пилета и други, които ние ядем? Абсолютно с нищо, но веганите няма как да спасите и тях, тогава какво се напъвате? Цялата планета се храни на този принцип така че не знам какъв е проблема. Освен това съм забелязала, че всеки който не яде месо е бял като смъртник, едва ли не вените му прозират, супер слаб без грам мускул и сила и изобщо прилича на раково болен. Ами не мерси.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 80bd2f6d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Аз лично съвсем спрях да ям месо преди 10тина години, защото започна да ми противее съвсем. Преди това хапвах съвсем рядко и по малко. Интересно е, че като малка съм обожавала месо и основно месо съм искала да ям.

Днес, вече толкова много години без месо, не мога да се оплача от здравето си. Не че преди съм боледувала сериозно, само в детските години почти постоянно бях с възпалени сливици, които поради това ми ги извадиха и оттогава не съм имала сериозни проблеми. Дори първият ми кариес ми излезе чак на 24.

Разбира се всеки организъм е различен и определно не проповядвам, че ако човек спре да консумира определни неща ще е по-добре, ако сега е зле, нито пък обратното.


ж32

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ab0c2127a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   https://youtu.be/LQRAfJyEsko Това е документален филм за кланниците и това как хората използват животните, в него има "брутални" кадри на новородени пиленца които биват изхвърляни в блендер докато са живи, има и други "потресаващи" кадри при масовата обработка на свине, крави, овце, кози и тн. Има кадри как дерат лисици за кожата им докато са още живи и се вижда как мигат а нямат кожа. И така докато го гледах съвсем спокойно си изядох два двойни телешки бургера и не няма да спра да ям месо ако кланниците бяха с прозрачни стени защото месото е вкусно. Лично съм участвал в клането на животни и пак ще го направя понеже месото е вкусно. А това силният да използва слабия е нещо което се е случвало и ще се случва и не става въпрос само за животни а и за хора. Силният използва слабият за собствена изгода. Ако някой живее във илюзията , че това не е вярно гледа света през розови очила. Най простия пример е за това как ви използват на работното място за жълти стотинки и ако сте слаби това продължава да е факт. Малкото силни хора успяват да изплуват на ниво което да им позволява те да експлоатират други хора. По брутални примери са престъпните организации които принуждават жени към проституция, трафика на хора за органи и извращенията на картелите за които също има много видеа в Kaotic.com Та на света не му пука за това кое е морално и кое не е. И тва че си хапваме месо е един от най малките "проблеми" на човечеството. Драги ми представителю на вегитарианското движение. М24

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8949a9662d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Е да де, ама ако всички ядем само растения, няма да остане за животните и пак ще умрат. Ще трябват и огромни площи земя, която няма да я има. Ще се наруши цялото равновесие в природата. А и се поинтересувай колко вода е необходима само за един кг маруля да порастне до степен да става за ядене. Трябват стотици литри вода, а може би и тонове и това за някакви си 150 калории, които няма да покрият нуждите на дете дори за половин хранене. Едно прасе например докато стане за колене ще изпие 5 тона вода, но ще даде 200 кг месо или около 600 000 калории, които ще покрият нуждите на възрастен за 8 месеца. Животните за колене ядат предимно фуражи, люцерни и тем подобни култури, които нямат нужда от допълнително поливане, защото си набавят достатъчно за тях вода само от дъждовете.

Замисляш ли се, ако всички ядяхме само марули от къде ще се вземе цялата тази вода, за да ги поливаме и толкова много земя? Или си мислиш, че те стават ей така без ресурси?

Ако всички ядем само растения, то ще има много повече гладуващи по света и ще нарушим баланса в природата.

Веганите нямат никой на втория етаж и изобщо не се замислят за последиците от подобно нещо. Не може да вървиш срещу природата и да очакваш да няма последствия. Значи милиони години еволюция е формирала този баланс и сега изведнъж ще плюем на всичко и ще объркаме цялата схема, защото няколко хаховци са решили, че можем да прецакаме природата.

Съгласен съм, че животните трябва да се гледат и убиват възможно най-хуманно, но да спрем всички да ядем месо не е решение.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4895e06498
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   18, при животните "използването" е докато се задоволят нуждите. От храна, вода, територия, специфични за вида. При човекът няма "насита", подбудите и нивото на съзнание са различни, такова нещо не се наблюдава при нито един вид животно, така че сравнението не е правилно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 566a2c34f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   20 но и животните никога не се грижат за живи растения или животни за да ги ползват за храна в последствие. Докато човека хвърля доста труд за да отгледа прасе, теле, кокошка дори. Човека се грижи за размножаването.
Никък не ми се свидят новородените пиленца, които са създадени благодарение на човек. Ако човеците нямаха нужда от пилешко и тези пиленца не биха се излюпили.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4895e06498
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   22, то за тях това, че са се излюпили, е много по-лошо от това да не съществуват изобщо. Поне във фермите. Тя първоначалната идея на веганството е тази - да не се купуват продукти от животни, на които целия живот е мъка, затова изключва и мляко и яйца, въпреки че за тях не се убиват.
А ти и в двата си коментара наблягаш все на това как не ти пука, просто това е акцента на коментарите ти, очевидно написани, за да предизвикат възмущение. Аз също не съм веган по здравословни причини (не че липсата на месо може да ми навреди, а много от веге храните могат), ама не се втурвам да парадирам как здравето ми е по-важно и не ми пука за нищо друго живо. Винаги, когато имам възможност да избера продукти от домашно отглеждани животни - го правя.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 83ad80b54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   На вниманието на номер 13: човекът е бозайник! Моля те, провери какво е бозайник и после кажи за наглостта на онези да се идентифицират с животни! Какво мислиш, че сте вие? Отделна гадинка, нямаща общо с животните? Господ, слязъл на Земята? Разсмяхте ме, ако е така!

Сега по темата: каквито и стени да имат, даже да го правят лично в двора ми, няма да променя мнението си. Не знам защо сте си внушили, че това е убийство. Но щом го смятате за такова да те питам кога ще осъдим всяко животно на тази планета, което е "убило"? Онези "рецидивисти" от примерите по-горе кога ще лежат в затвора и ще муфтят цигари от съкилийниците? Не е сериозно да оставяме такива "доказани престъпници" на свобода!

И още нещо: вас кой ви назначи за адвокати на животните? А, сами го направихте! Месианският комплекс е много лошо нещо - днес пазиш животните, утре ставаш модерният Ной, на следващия ден вече се смяташ за Иисус. Та ако това е вашият случай, предлагам ви да потърсите помощ!

Още нещо любопитно: вас кога ще ви осъдят по вашата собствена морална система заради убийствата на растенията, които сте изяли през живота си? Или смятате, че растенията не са живи, понеже не издават звуци и съответно няма какво да ги мислим? Ако е така, вие сте като онези, които оправдават убийството на хора с даден цвят на кожата или с определена религия - най-обикновени расисти, този път дегизирани като спасители на животните. А аз от расисти съвети не приемам. Запазете си ги за себеподобните ви!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4707963df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Споко хора скоро навлиза месото от лабораторно отгледани стволови клетки. Хем животинско хем етично.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 056ffe1d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Па ако знаеш колко бактерии и вируси убиваш, когато си миеш ръцете - направо ще се гръмнеш!
Спира да ги миеш веднага, за да спасиш горките гадинки!

И никога не си купува микроскоп, че толкова нещастие и мъка ще видиш по тоя свят, е сърцето ти няма да издържи... :(

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fc376df66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Ако консервните фабрики бяха с прозрачни стени, всички щяха да станат месоядни. Гледах как се прави червен пипер на прах, за пазара. Една голяма въртяща се пеш сушеше полуизгнили червени чушки, заедно със семето и дръжките, после минаха през фуражомелка и всичко ставаше на прах, пълнеше се в големи книжни торби и се пращаще за разфасоване. В тази смес имаше само 5% месо от искинска чушка, всичко останало е отпадък, затова вече не си купувам сушени зеленчуци от пазара, произвеждам си ги сам. Същото е и с хлебопроизводството в малките пекарни. Веднъж видях, беше през лятото, как хлебарят оформяше хляба. Понеже във помешението е горещо, той беше гол до кръста, целият в пот, стои над масата и потта му капе по нея, от тази пекарна хляб вече не купувам, но и другите едва ли са по различни. В кланиците се разфасоват умрели животни и отиват за колбаси, затова и колбаси не купувам. Но и месото е същото менте, ядем замръзено месо от преди 20 години, обработват го по специални начини и ни го предлатат за охладено. Навсякъде мошеници, най добре са хората на село, знаят какво ядат, защото сами си го произвеждат, само там е истината!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 566a2c34f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От 22 до 24 В коментарите си питам и отговарям съвсем сериозно, не ми е цел да предизвиквам възмушение! Дори смятам че веганите се мъчат да предизвикат възмущение у хора, като мен, но нещо не им се получава. Прарадират с решението си да не ядът месо и настойчиво се мъчат да ни убедят че яденето на пържола е убийство. Но природната истина е че яденето на маруля също е убийство, убиваш живата маруля за да я изядеш. Ядеш децата на прасковата, ябълката и крещиш с цяло гърло, обвиняваш в убийство онези които ядът децата на овцете, къде ви е логиката?
Защо веганите смятате растенията за не живи?
Защо те е жал за животните отглеждани във ферма, а не те е жал за растенията отглеждани във ферма? Ако си толкова жалостив, би трябвало да плачеш за всеки домат и картоф колкото за пиленцето. Защо сте решили че на марулята живота не е мъка, а на агнето е мъка?
Също не разбирам логиката ви да нападате хората, които ядът месо, защо не нападнете фермите да освободите "горките" животни, докато са живи, защо не нападнете хипермаркетите, които имат витрини за месо, там ако идете ще ви хванат и осъдят за нападение нали, но обикновенните хора можете да си ги плюете колкото си искате.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a0d94f0a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   На мен ми прави едно нещо впечатление, дори и само от мненията в тази тема - месоядните масово са доста агресивни характери.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4571337ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   30, не са агресивни, просто не понасят обсебващия и назидателен характер на хора, които нямат елементарна осъзнатост за природата и се опитват да убедят всички, че черното е бяло. И това изнервя и предразполага към провокиране на възмущение у веганите чрез демонстриране на "агресия" спрямо животните, за които знаят, че ваганите дават минло и драго. Всеки нормален човек би се издразнил, ако го назидават за нормални природни неща и се опитват да го изкарат някакъв звяр, само защото следва същността си, която природата му е отредила.

Веганите са като педерасите - никой няма нищо против тях, но тази покзаност, назидателност и казването на черното бяло дразни адски много. Ако просто си живееха живота и не го навираха и налагаха на другите на всяка цена, никой нямаше да се драни от тях.

Антиваксърите са същите педераси. Без да имат конкретни доказателства и без да имат каквото и да е научно образование, спорят за някакви неща и са убедени, само защото така пише в бг мама и се възмущават на нормалните.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4571337ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Номер 28 е прав. Познат е пекар и ми е разказвал как правят хляба. Тестото пада на земята, те го вдигат, а там стъпват с обувки, разхождат се хлебарки и плъхове. Купува се най-големия боклук за брашно и после го блъскат с всякакви вредни подобрители, че малко от малко да става за ядене. По тази логика не трябва изобщо да ядем.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a7c025f3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   До 29
Растенията (че и вируси и бактерии включил някой по-горе), нямат нервна система, на тях не са им нужни неща като страх, болка и т. н., защото имат "прикрепен" начин на живот. Ако тръгна да обяснявам нататък, ще стане цял урок по биология, който е изпуснат в училище вероятно...
До 31
Всеки смята различното от своето мнение за "грешно" и съответно го критикува, а своето смята за "нормално". А от веганството наистина произлиза секта, от много неща произлизат крайности, които опорочават и силно деформират всичко, но какво да се прави... Секти за привличане на последователи и печалба...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4571337ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   "Всеки смята различното от своето мнение за "грешно" и съответно го критикува, а своето смята за "нормално""

Така е, но това е само лична интерпретация. Меродавното мнение е само това на природата. То и някой лъв може да си мисли, че е нормално да е веган, ама няма да оцелее дълго с марули и киноа.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 671780fdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   "Ако кланиците бяха с прозрачни стени, всички щяхте да сте вегетарианци!"

Ми да ти кажа, аз у кланицата ни ходя. Сичкото от магазина си го зимам.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ab0c2127a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   20 При човекът няма "насита" точно защото подбудите и нивото на съзнание са различни. Ако друг вид имаше нашето ниво на съзнание щеше да бъде точно толкова алчен. Въображението, осъзнаването на нашето съществуване и на необятността на света са нещата, които ни карат винаги да искаме повече и нищо да не ни стига. Има хора които не са такива, но говоря за вида ни като цяло. И съм съгласен с теб, че ако животните осъзнаваха какво им се случва биха предпочели да не се раждат/излюпват като целия живот ще им е мъка, но имат ли избор? Не заради по ниското си ниво на съзнание.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 94cfedc6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Номер 30, миличък, ненагледен мой номер 30...

Нима си мислиш, че това е първия опит на учителят Вегетарианий или негов последовател да превъзпита нас, грешните месоядни? Тази агресия е резултат от раздразнение, предизвикано от продължителното нахалството на конкретна група хора.

При тях има един репертоар и всичко в него цели да обясни колко велики са те и колко лоши са другите. Как да си мил с някой, който с цел да погали собственото си его те нарича убиец или варварин да речем? И защо въобще да си мил с този човек? Да не мислиш, че това ще го промени? Нееее, те не искат да се променят, държат да променят нас! А за тяхно нещастие ние нямаме нужда от учителя Вегетарианий и неговите ученици, защото сме възрастни хора, имащи право да живеят така, както сметнат за добре - с или без съгласието на учителя Вегетарианий и неговите ученици. Нещо, което явно не разбират - не е нужно да ни одобрят или да ни дадат разрешение. И назидателният им тон идва излишен, защото никой не ги е упълномощил да си казват мнението за живота ни. Я си представи аз да ги почна по домовата книга! Смяташ ли, че просто ще мълчат гузно и даже ще се извиняват, защото не ядат месо? Но, моля те! Тогава ще видиш какво е агресия, щом сега не си видял поведението им, а забелязваш само нашето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1c57e9481a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   А ако идем в гората някой животни като например лъв, тигър, мечка и други могат да ни изядат, пък ние да не ядем животни. Ще си ги ядем разбира се. Вие вегетарианците не ги яжте, така оставяте повече за нас. Знаете ли, че вие като не си купувате месо за ядене други хора го изяждат. И какво печелите с това? Нищо.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4895e06498
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   36, светът не е необятен (ресурсите му са предостатъчни, но не и безкрайни) и е близо до края си, точно заради алчността.
А под липсата на "насита" имам предвид само това, което ПРЕзадоволява първичните, животински нужди, тоест по този начин човекът пада на по-ниско равнище от животните и дълбае надолу, без да си дава сметка за това.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ea74c902fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Ям месо, но до голяма степен съм на страната на веганите. Първо, днес създадената индустрия няма нищо общо с това, което са отглеждали и консурмирали бабите и дядовците ни. Това е доста бързо еволюционно човешко творение, което цели свръх консуматорство за големи хранителни вериги. Човек е единственото животно, което се нарича ''разумно'' и отглежда други видове съзнателно в най-лошите измислени условия с цел да се самозадоволява. В крайна сметка е доказано, че може и без месо, а отглежданите селско стопански фуражни култури за животните също отнемат огромни площи. Човек също е единственото животно, което се смята за избрано да му бъде позволено всичко, така че създава с цел свръх добив ГМО култури. Резултатите са видими за повечето хора в развитите държави как затлъстяват и боледуват от хиляди болести следствие на проблемното си хранене. Растенията в хранителната верига са продуценти. Те оцеляват използвайки първични ресурси - слънчева светлина и минерални съединения. Животните и ние се нуждаем от готови вторични органичи ресурси. Хищниците са доста назад от човека, те нямат собствени плантации за дивеч, те нямат човешки интелект. Така че тяхното съществуване е много по-назад от нас. А нашето върви към опадат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 36fe0eee60
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Пак нямаше да съм вегаМ. Гризи си моркова, ръфай си руколата, остави ни нас да колим животните. Аман от мрънкащи тревопасни...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a4339194f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Реших да влезна да прочета коментарите. Авторе, днес ядох пиле с ориз, довечеря ще пека кебапчета. Обичам и свинска пърбола с гъбен сос. Да ти е сладко!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e0d1c8859a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Попаднах на коментара на номер 11 и спрях да чета нататък. Напълно подкрепям тезата му. От 10 години - аз, уж градската жена - се увлякох от градинарството като хиби. По цяло лято ровичкам из градината, отглеждам стотици видове различни цветя, зеленчуци, овошки, подправки и т.н. Преди това нямах никакво отношение към растенията. Но откакто започнах да ги наблюдавам отблизо, искам да ви кажа, че това са си живи същества като нас с вас. Растенията страдат истински, когато ме няма за известно време, макар да съм им осигурила редовно поливане. Просто клюмват, тъгуват. Щом се прибера, веднага се освежават. Обичат музика. Това е е майтап. Наистина обичат музика. Имаме на вилата две тераси с еднакво разположение, но едната е по-малка, а другата на горния етаж - по-голяма. На по-голямата обикновено вечеряме, посрещаме гости и винаги звучи музика, на долната - не се чува. Едни и същи петунии например, на двете тераси, поливани и торени еднакво, разполагащи с еднакво количество топлина и светлина, се развиват различно. Тези, които слушат музика, са много по-пищни, по-бързо растат и са по-устойчиви на различни болести. Растенията си имат и любимци. Когато ги полива мъжът ми, цъфтят по един начин, когато ги поливам аз - по друг, а когато майка ми се грижи за тях, макар да не прави нищо по-различно от нас, напълно умират. Обичат и да им се говори, да ги галиш също обичат. Те са живи същества и ако не разумни, то поне чувстващи такива! Не съм луда. Много внимателно наблюдавам реакциите им.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8a3ad9e6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

44.   Българино, прост беше и прост си седиш още!

Между нас и животните има общо чувстването, докато всички растения са на две йерархии под нас.

Когато коляш животно, то чувства. Животното се отличава с воля, която липсва при растенията. Ядейки животни, си трупате карма, за растенията не е така.

Всички горепишещи месоядци забравяте поради налепи от животинска лой у залинялите ви мозъчни клетки, че Земята не е място на абсолютната проява на божествен живот! Това все още е поле, изпълнено със страдание с цел развитие. Етапът на еволюция, който сме достигнали не само хората, но и цялата планетна система, е такъв! Но времето на ледниковата епоха е отдавна отминал и изобилие от храна има по цялото лице на земята, както и достатъчно добре развити технологии за добив, обработка, преработка и транспортиране на тази храна и до най-отдалечените кътчета на света. Следователно човечеството се намира ВЕЧЕ в съвсем друга обстановка и просперитет и неминуемо трябва да се откаже от старите си привички, които са по-типични за неандерталеца, отколкото за разумния човек от 21 век.

Страдание при растенията има, но когато го убивате. Растенията са на такъв етап в развитието си, че те са радостни от това, че се жертват за нас. Те минават през хранителната верига на значително по-напреднали същества, което тях ги повтига в процеса на еволюция. Убийство на растение може да се вземе в абсолютен смисъл, т.е. когато си в рая и откъснеш плод, за да ядеш. На Земята плодовете са най-естествената храна за човека и те са му дадени, за да се храни.
Рабира се, грехота е да късаш растения, листата им, без да е с цел ядене и да сечеш дървета ей така.

Прокопсал дървар няма! Както и прокопсал касапин! - Направете справка с реалния живот!!! За домашно!

Животно се убива, само за да оцелееш! На земята все още има места, неблагоприятни за вегетариански начин на живот.

Всичко това ще го възприемете след време. Никакъв месоядец няма да остане в бъдеще на Земята. Това е една вече остаряла култура, за която човечеството и до ден днешен плаща прескъпо. Ако трябва и насила ще станете вегетарианци, такива времена идват!

А за тези, които не вярват - почакайте и ще се убедите сами.

П.П. Човешкият живот се отличава с краткотрайност и изменчивост.

13

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4571337ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   44, ми супер. Само убеди и тигрите да пасат трева и живота на Земята става рай веднъж и завинаги. Предполагам с тоя интелект, който демонстрираш, няма да ти е трудно да ги убедиш. Явно за теб природата как ни е създала няма никакво значение. Според теб лъвовете имат много много много лоша карма. Та чак не знам как още не са изчезнали след толкова причинени страдания.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4571337ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   "Страдание при растенията има, но когато го убивате. Растенията са на такъв етап в развитието си, че те са радостни от това, че се жертват за нас."

Хахахаха тоя счупи тъпомера. Значи растенията нямат съзнанието да ги боли, обаче видиш ли изпитват емоции като радост и то защото много ги кефи да се жертват за другите. Верно да си веган е диагноза. Не знам дали по начало са си такива или са станали от ядене на рукола и маруля, ама на втория етаж очевидно нещо не е наред.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a7c025f3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Човекът е всеяден и може да живее и с месо, и без него.
А защо растенията не изпитват болка, въпреки че са живи - елементарно - нямат нервна система.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8a3ad9e6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   до 45 от 44

Ти на едно равнище ли се слагаш с животните? И конкретно с това на лъвовете?

Нали знаеш, че има бозайници, които не ядат месна храна? Обратното е за ХИЩНИЦИТЕ!

Прочети отново коментар н. 13!

Не може да се отъждествявате с хищниците, копирайки техните хранителни навици, и да си мислите, колко сте прави.

Тогава питам аз, тъй като напълно се сравнявате с хищниците, с какво се различавате от тях????

ХАахаха, кеф голям!

Аргументацията ви куца, дори само поради факта, че се сравнявате с по-нисшестояща йерархия от вашата, взимайки поведението й за норма. Или греша - вие сте си чисти животни?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6c00ead677
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   До 33: прочети внимателно какво е написал 43 и си обогати познанията от часовете по биология.

Преди години попаднах в Quora на един коментар за живота на дърветата от специалист в тази област. Той твърдеше, че растенията също имат интелект, комуникират помежду си (чрез полен напр.), изпитват чувства. Когато дървосекач започне да сече едно дърво, дървета на не малко разстояние от него също разбират какво става. Това, че е неосъзнато от повечето хора, не означава че не съществува.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1d6b7da0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Ако някой още се чуди защо сме агресивни, прочетете номер 44 /благодаря му за навременното включване, илюстриращо средностатистическия онлайн воин-вегетарианец, т.е. онези, които постоянно воюват с някого/ и си представете да четете/чувате такива лафове веднъж месечно и винаги по ваш адрес, защото имате наглостта да живеете своя живот вместо живота, който тези хора искат да живеете! Това не е просто "да ядеш месо или да не ядеш", това е борба за правото да решаваш сам за живота си! 5 века робство и не сме си заслужили дори правото сами да решим каква храна предпочитаме? Така ли, братче?

Кое в наши дни можем да изберем сами? Може би вярвате, че изборите са честни? Или шефът ви дава избор, когато реши да забави заплатата/да ви набута с извънреден труд/да ви съкрати поради някаква причина? Сигурно повечето от вас са си избирали жените на кастинг, а същите са се редили пред дома им, чудейки се коя ще изберете и чак до боеве се е стигало? А дали всеки от вас сам е избрал какво да работи или е търсел работа с добро заплащане/угаждал на роднина? По своя воля ли сте гастърбайтери в чужбина или просто някой трябва да помага на роднините у нас да оцеляват? Май не са много темите, по които винаги имаме думата, а?

Ако се зачетеш в текста, видно е, че той ни третира като свои роби /низши същества/ и господинът смята за напълно нормално да ни нарежда как да действаме. Това не е разговор и никога не е било - те винаги идват и нареждат какво да правим сякаш ни притежават. Забележете - никакъв месоядец нямало да остане в бъдеще. Но не уточни дали ние, робите му, ще минем към растенията или неговите хора ще ни изтрепят заради неподчинение на стопанина. И това ако не е заплаха...

Отново благодаря на номер 44 за включването! Винаги е добре да има нагледен материал, когато човек обяснява нещо! Ако можеш, драсни още някой ред, когато ни питат защо просто не ви оставим да си говорите/пишете - да видят и колко настървени сте, когато не става на вашата. Всички други начини са опитвани, дами и господа, само този работи - със зъбите напред, докато им писне и тръгнат да търсят по-преклонени глави. Иначе няма отърване от "робовладелци" и "кандидат-месии".

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f65be47e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   То па едно месо особено в България ...
Иначе това веганите наистина сте си откачалки. Хубаво бе, не яжте месо, ама защо ми го навирате в очите? Кой те спира да не ядеш месо и всички останали, които имат такова намерение?
Както имаше един, който не ядеше месо, ама си биеше по 2 инжецкии на ден, за да се поддържа в оптимално състояние. Пълни откачалки

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 36e73c6abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   Номер 50, аз съм напълно съгласна с вашия коментар. Но се замислих за следното. Имам котарак, който много обичам. Той си е член на семейството просто. Всички го глезим, той се гушка и мърка, любимо животинче, грижим се за него. Не мога да си представя житейска ситуация, в която аз да бъда принудена да заколя и изям това приятелче. Но ям телешко, пилешко, свинско месо.... а това са същите такива душички, които гледат небето и искат живот. Разбирам веганите! Не съм веган, но разбирам веганите! Искам не само теоретично да съм съгласна с тях, а и да живея като тях, но на този етап не мога. Аз не, но съпругът ми има нужда от месо, заради белтъчините, защото работи тежка понякога физическа работа. Този човек само с краставици няма как да оцелее, просто няма да има енергията. Месото в нашата кухня съм го свела до минимум - винаги е или с картофи, или с грах, или с ориз, или със зелен фасул, или със спанак, но... не можем напълно да се откажем от него. Това, срещу което възразявам, е някой да ме кара да се чувствам виновна за това.
Лятото се случи така, че ни нямаше в къщата ни за пет дена. Бяхме оставили храна на котарака, но той я изял. И като се прибрахме, това животно ни посрещна с вечеря, според неговите си разбирания: две мишки, един гълъб, жаба и три врабчета, т.е. беше наловувал прехраната за стопаните си, защото те му липсват, и беше сервирал това угощение пред входната врата. Аз не смятам, че котакът е лош. Той просто е искал да се погрижи за близките си. Това са инстинкти. Това е хранителната верига. А ние, хората, сме нейният връх. Може би еволюцията ще си каже думата и след примерно хиляда години човекът ще се храни с планктон на хапчета, но сега, към днешна дата, моля ви, вегани, не ни вменявайте вина, че ядем и месо. Все още сме в джунглата, тук правилата са такива - по-силният изяжда по-слабия. Затова слабият се стреми да стане силен, за да оцелее. Това е еволюцията!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4571337ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   48, нива-мива. Тези нива са само твоя интерпретация. Природата ми е отредила да съм всеяден и ще ям и месо, и растения. Ти не си по-велик от природата, за да казваш какво да ям. Когато те повишат на Господ, тогава прави природата, както смяташ за правилно, но до тогава ще се съобразявам с природата.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4571337ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   Между другото в Холандия имаше такъв случай, в който родителите хранили новороденото си само с веган пюрета. Детето било на 8 мес., а почти не е мръднало на ръст и тегло, а родителите знаят, че точно първите месеци се наддава страшно много и едно дете до навършване на годинка трябва да утрои теглото си. Като за капак въпрносното дете като се е разболяло, те са отишли не на педиатър, а на хомеопат в другия край на страната. Детето разбира се починало в крайна сметка, а родителите са осъдени за убийство. Още едно доказателство, че:

а - веганството е диагноза
б - не можеш да лишаваш човек от природата, без това да има последици. Най-малкото се отразява на главния мозък, съдейки по горните коментари.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker