Да бъдеш ценен... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да бъдеш ценен...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 2906 пъти
Здравейте. Скоро разбрах нещо за себе си, което първоначално ме стъписа мъничко, но сега започвам да го приемам, въпреки че винаги е било в мен, просто не съм му обръщал внимание.

Става дума за това, че явно трудно се сприятелявам и до сега не съм го мислил, но скоро стана въпрос за това и затова се обърнах навътре към себе си. Явно наистина не допускам хора лесно до себе си и като се замисля, причината е, че искам хората, с които имам контакт да ме ценят и почитат. Това е основното.

Тези, които просто искат да си лафим или да си губят времето с мен или подобни неща, ме отблъскват. Явно искам да уважават и зачитат моята личност, а понеже трудно срещам хора, на които изобщо им пука за друго освен за себе си, се държа на страна.

Също ме дразни когато ме приемат на равно с всички останали. Аз не съм като всички останали. Аз не съм като другите. Аз съм личност, която иска да бъде уважавана и призната със своите плюсове и минуси. Дразни ме това безличие у хората и затова страна от тези, които не ме оценяват така, както смятам аз, че заслужавам.

Как стои въпросът при вас? В смисъл допускате ли хора около вас, за които явно сте само за калабалък, за които не сте повече от колкото всеки останал, за които не сте по-важни и значим от които и да било на Земята.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: c7fc3385ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой никога няма да ти се кланя в тоя живот, нито пък ще възхвалява положителните ти качества. Ти си просто човек като всички останали, идваш и си отиваш. С времето ще израстеш този период и ще ти е все едно кой за какво е с теб

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 34029be32a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами да, допускам. Винаги съм се сприятелявала лесно. Даже това не е сприятеляване. Няма как да се сприятелиш с някого, ако не го допуснеш до себе си. Едва ли някой идва и ти казва "искам да сме приятели и да се уважаваме, и ценим, и почитаме и т.н.", всичко започва от лафене за най-тривиални неща. Явно затова ти е трудно на тебе. А пък и аз предпочитам да имам познати, с които е така мога да си лафя, защото не се знае.

Винаги може да останеш в период от 2-3 седмици, в който приятелите ти просто не са на разположение, не могат да излизат, заминали са някъде и пр. Просто разбрала съм, че колкото повече контакти имаш, и на колкото повече хора можеш да разчиташ, толкова по-добре ; ) все пак ако имаш един най-добър приятел и той замина 3 месеца лятото на околосветско пътешествие - ти какво ще правиш!? Ще киснеш цяло лято у вас или ще се разхождаш самичък в парка?!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c7fc3385ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами и аз много държа да съм отценена правилно. Похвалата ми действа като мехлем на рана. Не става въпрос за празни комплименти а за неща в които съм сигурна че съм с километри пред останалите. Само че ще ти кажа едно-хората са зависливи, когато те видят на по-горно стъпало вместо да те отценят те завиждат-цупят се, бъзикат ти се, подиграват се и така нататаче. За разлика от теб аз не страня даже и от такъв тип хора, каквито ти описах. Мразя самотата, народен човек съм и обичам да съм между хората макар и за калабълък

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 37eef86638
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз сама по себе си съм страшно отворен човек и лесно завързвам контакти, лесно се запознавам с хората, но трудно допускам някой до себе си. Така ме научи севера. Не обичам да ме пипат и обичам да има определено разсточние между мен и човека, с когото говоря. Най-много да докосна някого по ръката и това е. За сметка на това, когато допусна някого до себе си, то този човек може винаги да разчита на мен, но знам, че е взаимно. Ценя хора, които са честни с мен, независимо дали ще ми хареса това, което казват или не.
Колкото до автора, потресеме идеята, че се възприема за нещо повече от другите... Ти за съжаление, също както и останалите си торба кокали и вътрешности. Когатопостигнеш нещо значимо за човечеството, за света, в която да е област, може да се възприемеш като нещо различно... До тогава си като всички постанали. Съзалявам за лошата новина.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8fcb2e60fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора: За торбата с кокали не мога да се съглася. Аз не искам да ми се кланят, защото имам три ръце или четири крака, респективно повече кокали от другите. Това, което очаквам от комуникацията с другите, е да виждат нещо повече от торба кокали, а не повече кокали. Именно това е интелектът. Това са ценностите и нагласите, интересите и знанията. Това са моите виждания за света и хората, моята концепция за добро и зло. Това важи за всеки. Очаквам да ме ценят като личност, а не като човек. Аз знам колко струвам и не позволявам някой да мисли, че за жълти стотинки може да бъде до мен. Под жълти стотинки имам предвид точно това, което написах в поста си -недостатъчно уважение, зачитане, оценяване, почит и внимание. Благодаря на всички, които писаха до сега. :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b5f872e237
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз се чувствам като теб. Според мен приятелството трябва да е взаимно уважение, а не за когато на другите име удобно и криво да си поплачат на рамото ти. Последната година останах почти без никакви приятели, но живота е колело нали знаеш ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 71b35ad02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно ти търсиш да се сприятелиш с такива които на външен вид ти изглеждат свестни и честни и добри и наистина могат да бъдат приятели. Наистина много ясно се забелязва кой е несериозен и кой не. А и като ги слушаш отстрани и лесно можеш да си направиш извод какви са и колко са глупави/свестни и т.н.

И аз не обичам да приказвам със всеки който ме заговори. По-изолираните са ми по приятни тъй като тия отворените и нахаканите, кой знае какви са пияници, лъжци, използвачи и т.н.

Сега отивам да уча в друг град и дано да си намеря хора които да се чудят къде да си изкарат парите, а не некакви които се чудят къде да си похарчат парите, така да се каже.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9ca3d04265
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пак ти досаждам, няма такива каквито ти търсиш. Може и да си супер интелигентен, добър и т.н. обаче винаги ще ти се намират кусури. Човешка черта е когато общуваш с някого да обърнеш внимание на недостатъците му, отколкото да окажеш внимание на неговите положителни качества.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker