Има ли отказали се от астрологията и окултното? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли отказали се от астрологията и окултното?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2203 пъти
Колкото повече чета и се занимавам с окултни неща като карти таро, астрология и ходене по ясновидки, толкова по-малко щастие и късмет имам. Едва ли е внушение или случайност, много ясновидки общуват с демони и нечисти сили, болката в слънчевия ми сплит при посещение говори за това. Има ли някой, който е захвърлил окултното? Оправиха ли се нещата? Астрологията често внушава една обреченост и зарежда отрицателно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 03b312e836
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Това е така, защото си суеверен/-на и се занимаваш с примитивни форми на окултното както болшинството хора.

Когато намериш подходяща за теб окултна философия, която да те овластява, ще можеш лека-полека да развиеш собствена воля и ще разбереш фундамента на Вселената. Няма да те насочвам чрез книги, защото не е това целта.

Човек трябва да може да разглежда нещата критично. Не винаги да е критичен, но в определени ситуации, които изискват нашата вяра е нужно да се запитваме дали наистина е така. Астрологията например ни кара да вярваме, че родените на еди коя си дата, в еди колко си часа, на еди кое си място ще имат такива и такива характеристики. Обаче се раждат еднояйчни близнаци - на една и съща дата, с разлика от 2 минути (недостатъчно дори да се смени асцендентът с 1 градус), на едно и също място. И когато ги видиш след 20 години ще видиш различни характери. И то въпреки еднаквото ДНК. Тоест, астрологията не може да обясни едни прости характерови разлики между двамата души. Какво да кажем ако бяха разнояйчни близнаци или дори не бяха близнаци, а просто две родилки в родилното отделение раждат по едно и също време. Или пък кученце, което се ражда на двора навън, докато жена ражда дъщеря си. Ще имат ли еднакъв живот, защото астрологията повелява? Абсурд, разбира се. Едното е куче, другото - човек.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8af7433d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В момента, в който започнеш да ходиш по ясновидки и гадателки нагазваш в греховете, ама нагазваш здраво - до шия! Хората изобщо не могат да осъзнаят, че тези неща са много тежки грехове, просто защото не ги разбират. Да се занимаваш с магии и астрология е не по-малък грях от това да крадеш или да убиваш!

Просто едното е човешки грях - вършиш го срещу друго човешко същество и го осъзнаваш като престъпление, защото правиш съпоставки мен-теб и осъзнаваш, че не е приятно и на теб да ти се случи. А това с астрологията е духовен грях, директно към Господ насочен. Тези неща са изрично забранени в Библията. Ходейки по такива места се скапваш и духовно и физически. Много от тези гадателки са докарали хората до неизлечими болести, лудост, самоубийства. Самите те често завършват трагично.

Масончетата и сатанистите са в същия кюп. Само ще кажа, че изобщо астрологията като "наука" произлиза от древен Вавилон! Всички знаем думата Вавилон с какво се свързва! Едно момче тук беше писало на подобна тема, че се е забъркал с такива неща и животът му от години бил само надолу и дали имало измъкване.. Хора опичайте си акъла да не страдате!!!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd521ea58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Кажете как да се отърва от картите Таро - да ги изгоря ли или да ги продам? ! Някой ми каза първо да вляза с тях в църква, за да се махне злото и затворят канали ако има и после да ги изгоря.

Автора

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 945efd0a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, послушай номер 4. Много е прав/а. Картите и всякакви подобни боклуци директно ги изхвърляй. Отиди в храма и поговори със свещеник, той ще те посъветва най-добре какво да направиш. Трябва просто да се обърнеш към Бога и всичко ще ти се нареди.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 354ae0df11
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз ще ти кажа щото знам. В Библията пише как хората които разбрали че това е лошо и не е по Бога, са изгорили и унищожили такива книги и предмети. Това е началото. После трябва пред Бог да се покаеш извиниш и да кажеш Господи Исусе прости ми отричам се от магии, окултизъм, врачки и т н.

https://m.youtube.com/watch?v=ZqqCLlj4uHI ето човека говори по темата

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 354ae0df11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Тия неща са лоши но има изход. Има един клип в тубата Аз бях екстрасенс

Ама не от тия псевдо ами истиски. Това е общение с демони, но ако се отречеш от тия практики, изгориш предмети и книги и се извиниш на Господ, Той ще ти прости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 01d676b0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само идиоти горят книги , а малко след това и хора .Та ,това е прехвалена църква !

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 40806a5477
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Окултно означава скрито, тоест скрито знание.
Не е за всеки! Слаба психика ще привлече ниски астрали и същества... А който и не е роден потомък на друиди, сасердоти (истинските, не присвоените и манипулирани идеи и капацитет после от църквите) а учи по книги...няма как да бъде и/или контролира.
Окултното знание е да го контролираш ти, не то теб!
Картите не са ти проблем, изгори ги и ги хвърляй някъде в течаща вода- море, река. Канала не са картите, а ти!
Дано не си се окичил с астрални паразити. Зависи много и с какви цели си започнал да ровиш в непознатото...но в крайна сметка всеки си носи последствията. А тези дето ти препоръчват църкви, хаха точно църквите са най- големите генератори на човешка енергия и не в позитивния смисъл.
Няма да коментирам повече тук.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7b9e505860
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Авторе, продай си картите на някой, който има нужда от тях или ги подари! Не гори нещо, в което е хвърлено много труд! Уважение към чуждият труд нямаш ли?! Знаеш ли колко труд е хвърлен за направата им!? Има схващане сред вещиците, че най- добре се гледа на карти, подарени от някого, но едва ли е 100%! Аз лично си гледам на моите карти, гледала съм на други хора и проблеми нямам! Това, че картите таро били зли, са християнски глупости, които целят духовно обедняване. Има хора, притежаващи спиритични сили, които не могат да ги развият, заради тази... религия. The Luciferian Witch.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b789abbb06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Явно си се филмирал, такива псевдонауки, суеверия и подобни неща, действат доста деградиращо.
Една позната, която явно беше с лабилна психика, доста затъна покрай такава тематика.
Ходенето на врачки също е голяма простотия. Честно казано им се радвам, защото обират наивниците по един що-годе легален начин.
Докато има балъци, ще има и тарикати.
Честно казано, не знам какво виждате в тези псевдонаучни книжки. От интерес съм чел няколко... Ами пълни фатасмагории и псевдонаучен подход, някои клонят и към теории на конспирациите.
Чети класическа и научна литература, а не клозетна. Ще видиш как ще се обогатиш и успокоиш душевно.
Тези пък крайно религиозните са другата крайност.
Хвърляй картите, спри да даваш пари на "ясновидките", смени литературата и всичко ще се нареди.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7b9e505860
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   4, ти пък много разбираш от сатанизъм. Аз съм сатанист и нямам нищо общо с масоните! Престанете да разпространявате лъжи! Уж "смирени" християни, уж праволинейни, а лъжете и злобеете! Заради такива като теб, съм си имала проблеми с разни християнчета! Нищо не става от тази ваша "религия"! The Luciferian Witch

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ca4a495c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   До 8

То в библията пише да си трепеме децата с камъни, ако не ни слушат ...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 03b312e836
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От 1 до автора 6:

Ако нямаше предварителната нагласа, че Тарото са нещо едва ли не "свръхестествено", нямаше да има никаква разлика как ги разкарваш. Спри да се поддаваш на суеверия. Тарото са просто картончета с картинки върху тях. ТВОЯТА вяра, че те "работят" ги кара да работят. Може да гледаш и на боб и на камъни даже (много използвано в шаманизма). Тарото трябва да обслужва теб, а не ти - него.

А религиозните "аргументи" няма да ги коментирам, само ще кажа, че там също често говорим за суеверия. Религиите обаче имат определени житейски философии, които могат да са полезни, поне до известна степен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4b8f22ea27
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   А така, от мракобесието на селските гадателки се прехвърли на мракобесието на християнските "православни" секти.

Човек, ИСТИНАТА Е, че всички "божии' и "окултни" се борят за... ПАРИТЕ ТИ! Това е, просто, ясно, кратко и точно.

Грехове, тралала, то ако беше вярно, че има бог, Управляващите трябваше да умират по 100 пъти на час, да не говорим, че врачките и хората ги кълнат по над 100 пъти на час... Хахаха

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0a86db57f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Номер 1 ме изкефи! Сигурен съм, че е прочел някой и друг хороскоп във вестника и вече е готов да громи. В краен случай е ходил на една лекция по астрология и е заспал след около 10 минути. Да ти кажа, че във вестниците пишат двойкарите от професията ни - понеже не стават за нищо друго, пишат глупости, за да им се радва масата хора, според която животните имат зодии. Защото в нашите среди никой не ги приема сериозно, а и те искат да се чувстват приети от обществото. Човещинка, братко!

За тези, които искат да научат нещо: родените на една и съща дата нямат напълно еднакви стартови качества, характер и т. н. ДНК-то отговаря за част от качествата /да отричаш генетиката е лудост/, останалото идва от времето на раждане и живота, който живееш. Дори близнаците от примера ти да бяха напълно еднакви, те едва ли са живели и еднакъв живот и са имали 100% еднакво обкръжение. Социалната среда също променя, дори съжителството с определен партньор влияе.

Но сега да се върнем на нелепицата, че родените по едно и също време имат еднакви начални характери. Да си в дадена зодия е като да си пътник в метрото, пътуващ до следващата станция. Ти не си пристигнал там, ти пътуваш към нея. Съответно тия глупотевини, че всеки от тази зодия е такъв или онакъв идват от двойкари с мания за величие. Зодиите се свеждат до две неща: потенциал и цел. Целта я уточнихме - да стигнеш следващата "станция" и да научиш това, заради което си тук. Потенциалът е това, което можеш да бъдеш, когато я достигнеш. Но в момента ти не си я достигнал и съответно няма как да си 100% еднакъв с потенциала си. То и Божинов имаше потенциал за сериозен футболист, но накрая стана с ниво звездата на А Окръжна откъм умения. Та потенциалът трябва и да се използва, иначе все тая, че го имаш.

Да продължим с примера с метрото: всички Раци да речем са пътници в метрото, които вече са минали през спирки Овен, Телец и Близнаци в предишни животи /тук очаквам религиозните да ме анатемосат, на което аз ще им отговоря, че техният Господ обича и приема всички и не раздава анатеми насам-натам според това дали е на кеф - това го правят само те като криворазбрани слуги Божии, така че аз за тяхна огромна изненада нямам проблеми с Господ, а дори да имах, нямаше да ползва тях, за да ме "информира" за наличието на такива/. В тези животи Раците са научили разни неща, развили са разни качества, т. е. добавили са ги към торбата от бъдещия пример. Според това кога са се родили те могат да са в началото на периода на зодията и това добавя акцент върху близначешки характеристики към потенциалните ракови. Могат да са и в края на периода, което им осигурява достъп до някои качества на Лъва. Ако са в средата на периода, те имат достъп до наученото в миналото и акцент върху тази зодия, в която са сега, но без засилено влияние на съседна зодия. В общи линии те имат нещо като торба с качества/умения и бъркат в нея, вадейки си определени. Има такива с по-голям шанс да бъдат извадени, но не и задължителни.

Тук дори не обсъждаме влиянието на околната среда! Нямате си идея колко неовенски се държи овен с майка от зодия Овен! Нямате си на идея какво им е на жена Козирог и на мъж Рак! Да не обсъждаме какво се случва, когато представител на даден знак се разочарова сериозно от живота или от хората около себе си. Нито пък какво е две огледални зодии да се съберат заедно...

А едва ли номер 1 е чувал за осите /идва от ос, не от оса, понеже в онези 10 минути лекция едва ли са ти го споменали и съответно не го знаеш - като гледам са стигнали до асцендент, даже не и до втори дом/, т. е. противоположните зодии. За да стане по-забавно всеки по-слабо изразен представител на дадена зодия може да заприлича на противоположния си знак макар да е още далеч от него. Преди да скочите - противоположни знаци, това, което е единият, не е другия и обратното.

А сега да те информирам с прискърбие, че кучето няма да има еднакъв живот с човека. Нашата група "подло" се опита да въведе зодиите и сред животните, но те категорично отказаха. Котките заявиха, че по-скоро ще целунат кучета, отколкото да се родят в зодия Риби. Лъвовете пък категорично отказаха някой друг освен тях да е зодия Лъв. И поради липса на консенсус нещата си останаха така.

Сега сериозно: самият пример с кучето показва, че ти имаш толкова представа от астрологията, колкото аз от строенето на ракети. Но за разлика от мен, който не критикувам строителите на ракети и не обяснявам, че тяхното е псевдонаука, че не е възможно да се построи ракета и т. н., ти си тръгнал да правиш именно това. Нищо лично, за пред масовката ще минеш за умен, но всеки, който е наясно с материята, ти се смее с глас. Самата ти теза, че всеки представител на дадена зодия е с едни и същи начални качества показва слабо познаване на астрологията като наука, ако ли не и никакво такова.

В заключение: астрологията не е толкова елементарна. Човек е сбор от генетиката /наследени качества, разбирания и умения/, зодията си /това, което е "извадил" от торбата в примера/, както и придобити приживе качества /резултат от общуването с други хора/. Астрологията не може да ти каже точно какъв ще бъдеш, тя очертава някакви граници и е добра в това. Който твърди, че може да предскаже всичко - дори и това, което ще придобиеш в резултат от общуването с други хора, много си вярва. Вероятно е онзи, който пръв е решил да дава зодия на кучетата. :D

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd521ea58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Заради това че народът е луднал по астролози и врачки сме на това ниво. Има и хора, които са реални и от Бога им е дарбата като Вера Кочовска и Преподобна Стойна, но повечето са измамнички или говорят с демони и рептили. Вижте Африка и Турция как живеят, това е защото са езичници, уж четат Корана, а реално са суеверни и посещават врачки. Вече и на запад обаче е модерно да си в окултизма и затова и той тръгна надолу. В Америка всеки е играл с Уиджи дъска и затова са демонично обладани и се стрелят един друг.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6d48524672
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Таро и астрологията не са грях. Това може да излезе от устата на ограничен дух и душа, съжалявам, но е така. Таро са картинки на хартия, които ти помагат да стигнеш до вътрешната си истината или друго, от което имаш нужда. Забавно ми е как стигнахте до заключение, че астрологията е грях - това наистина ме развесели! Бъдете с по-отворен дух и съзнание, мили хора. Когато не разбирате нещо не го изкарвайте зло или грешно, а се опитайте да го разберете.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 03b312e836
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До номер 18 от номер 1:

Ще те цитирам:

"Самата ти теза, че всеки представител на дадена зодия е с едни и същи начални качества показва слабо познаване на астрологията като наука, ако ли не и никакво такова. "

Никъде не съм говорил за това. Ти си го измисляш, защото ти е наранено егото. Говорих за конкретни натални карти - на няколко индивиди, не за зодии, които обхващат милиони души.

Занимавал съм се с астрология над 15 години. Минал съм през западна класическа астрология, антична астрология - египетска, древногръцка и вавилонска, както и джиотиш. От твоите писаници само стигам до извода, че ти не само нямаш дълбока представа от астрология, но дори не можеш да водиш конструктивен диалог, понеже егото ти се е почувствало застрашено. Тезите ти за прераждането и връзката със смяната на слънчевия знак са абсурдни и неистинни.

Но не те съдя, повечето информация на тема астрология е такава - частична, нереална, пълна с измислици и догатки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ed30e93241
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Чудя се кое е по-неуместно?
Гръмките мнения на хора, които мислят, че Астрология е дневният хороскоп във вестника, а Тарото е ясновидство. Или мненията на запознатите, извисени, които защитават себе си без да предложат помощ на Автора.
Не съм капацитет, но ето какво мисля. Тези области са толкова необятни и комплексни, че чувството за обреченост би могло да бъде единствено избор. Избор фокусът да бъде в негативното. Всяко положение в Астрологията има безброй аспекти, освен това танцът на планетите не спира и единственото "сигурно" нещо е промяната и движението. Всяка Таро карта също има 30, 50, а може би повече значения. Сама по себе си, в зависимост от въпроса, в комбинация с други карти и т. н. Как при това положение се стига до чувство за обреченост, ти ще трябва да си отговориш.
Моето мнение, е че Таро е инструмент за терапия. Не за предвиждане на бъдеще. Таро е като снимка на една ситуация и показва само един вариант на бъдещето (от милион други), който би могъл да се изрази в реалността само ако не променим нищо. Което си е... Почти невъзможно.
Карл Юнг е използвал Таро за терапия, чела съм повече за този аспект на Таро и не толкова окултна литература и може да мисля малко критично, но според мен Таро инструмент, действащ чрез законите на вибрация и привличане. И като такъв няма как да предложи "нова информация", поне от моите наблюдения хората чуват неща, които вече знаят на някакво ниво. Понякога изглежда като нова информация, но мисля, че това се случва само ако човек не приема истината, заблуждава сам себе си, крие се зад разни психологически механизми за защита, проекции и др. игрички, които Егото си прави за да бяга от неприятна действителност.
Например, една омъжена жена скоро чу от мен, че издържа семейството си сама, не получава толкова, колкото заслужава и се бои, че сама си е виновна за цялата ситуация. И се изненада страшно, казвайки, че започва да си мисли, че мъжът я използва, всъщност не иска да започне работа, тя му намира-той я отказва и сега щом картите казват, че тя е виновната (разляла чашите си), значи трябва да спре да бута и покровителства този мъж. Тя твърди, че за нея е новина, че тя самата спомага човекът да паразитира върху нея. Истината, е че на едно по-дълбоко ниво вече е знаела това, просто не е искала да го приеме. Егото си играе с нея, то толкова ще пострада, ако признае, че от нужда да бъде оценено, нужно и обичайно го е накарало да създаде зависимост у партньора, че се е раздавало не от любов, а от страх, че може да бъде изоставено (просто пример), че предпочита да развие друга теория, в която то е "право" - или мъжът е виновен, или безработицата е виновна, или друго. Не и аз, аз просто давах всичко от себе си и търпях да се държат зле с мен, значи проблемът не е в мен. Това прави Егото, от там идват новините в Таро.
Предвид това, всички въпроси свързани с други хора са твърде абстрактни и ненужни. Ако питаш дали някой те обича, отговорът ще е този, който ти вече знаеш, няма да е по-различен и няма как да бъде ултимативната истина, а твоята истина.
В този смисъл мисля, че това, което се случва е следното, ти от позиция на ниска вибрация обреченост, вадиш снимка на тази обреченост, зареждаш я с вяра (вяра и страх е едно и също нещо) и търсиш доказателства за нея, така здраво оставаш фокусирана върху темата обреченост и не можеш да повишиш вибрация.
Съветът ми е да поспреш с картите и да работиш за повдигане на вибрацията. Ще медитираш ли, ще рисуваш ли, ще танцуваш ли ти си знаеш. Приеми, че си на кръстопът, имаш Н брой варианти, ако продължиш по същия път стигаш обреченост, ако завиеш малко настрани стигаш друго, колкото си по-високо, толкова по-добър път ще можеш да избереш. Имаш свободна воля, не забравяй това.
Ако все пак искаш да се допитваш, не го прави, когато си тъжна, когато имаш силна емоция, а когато си смирена и спокойна. За давай позитивни въпроси за себе си, а не за други хора. Например какви хубави събития ме очакват, върху какво трябва да фокусира вниманието си за да се развие тази ситуация позитивно, какво трябва да знам за мое най-висше благо, къде ще открия помощ за проблема ми, какъв урок уча в момента, как да отключа потенциала си в работата, как да подобря здравето си, кои са травмите и блокажите ми и как да започнат да се изцеляват. Всички тези неща ние знаем, всичката информация е в нас. От тази гледна точка Таро помага на тези, които търсят личностно израстване и им разкрива някои закономерности, цикли и методи за справяне. И най вероятно вреди, когато човек не осъзнава силата на собствения си избор и мисъл.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d285d171cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 18, гадаенето, астрологията и др. подобни са грях и са много вредни за хората. Господ затова ни казва да не се занимаваме с тях, а не защото просто така е решил. Да, в началото всичко изглежда интересно, запленяващо, привлекателно и т.н., в крайна сметка обаче води до огромна, черна бездна. Неслучайно е казано, че пътят към ада е постлан с добри намерения. Нямам как да е иначе, защото в противен случай, ако всичко изглежда лошо от самото начало, никой няма да се излъже да тръгне по него. Господ е Господ на всички ни и всички ще отговаряме пред Него. Нещата, на които ни учи са за наше добро. Не са ни завещани просто така, за да ни пречат или за да ни е тежко. Все едно да се обвинят родителите, че не дават на децата си да взимат наркотици и да пият алкохол и по този начин не им позволяват да се "насладят" на еуфорията, която носят. Да, в началото всичко е супер. После обаче всички знаем какво следва.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd521ea58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Аз питах ще ми е добре ли в страната Х, У и т.н. Гледах си за няколко страни с по една изтеглена карта. На държава, която харесвам и ни е добра по адтрология (астрокартография) се почувствах гадно, имах чувството, че ще се падне дявола и точно това изтеглих.

Автора

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b09da88dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Мили номер 1, политиците ни се занимават /някои от тях/ с политика от над 20 години. Познавам лекари, които са гола вода в областта си, но имат дълъг стаж. Има футболни съдии като господин Апостолов, който раздаваше дузпи за игра с глава /цяла Европа го разбра що за стока е/. Така че важно е не колко години си го правил, а как си го правил.

Уважаеми номер 25, както казах за това кое е грях и кое не е не приемам мнение от хора. Същите имат лошия навик да са суетни и да си придават твърде голямо значение - на себе си и на мнението си. Чувал ли си за Месиянският комплекс или за Манията за величие? Тези двете състояния са характерни за хората, не за светците. Ако Някой иска да покаже неодобрението си, той си има достатъчно начини да го направи и повярвай ми, при нужда ще го направи! Хора като теб не са един от тези начини.

Затова продължавай си там с каквото се занимаваш, но приеми, че мнението ти не ме интересува! Бъди жив и здрав - същото важи и за номер 1! И двамата с 1 ще можете, мъже сте, ще се справите! Вярвам ви, че не сте някакви онлайн тролове, които просто целят да наплюят и надговорят другия. Ако все пак греша, жалко... за вас! След това мнение дори няма да отварям темата, така че и да пишете нещо, няма кой да ви отговаря. Пожелавам приятен живот на двама ви и дано не се засичаме в други теми тук!

И не прекалявайте - единият в обвиняването на астрологията за собствените си слабости, а другият в желанието си да ни учи как да живеем без някой да му го е искал. Господ обича и двама ви, но ако сте твърде напористи, няма да можем да кажем същото за хората на нашата мила планета. А все пак живеете с тях и се очаква да се спогаждате някак. С Господ ще се разберете - той не е злобен, нито отмъстителен или инатлив. Това са все слабости, които не подхождат на Някой съвършен. Мир и любов на всички ви!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 904ff8e592
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   До 25

"Грях" е само ограничение в съзнанието, в действителност грехове, ад, рай, Бог и пр. не съществуват.

Всеки прави каквото си поиска, нищо от направеното лошо не се връща.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 461536501c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Седнете да учите физика, много по-интересно е. Защо се занимавате с глупости? Ама така е, не се иска много усилия да се занимаваш с измишльотини и да се мислиш за богоизбран, затова много хора си губят времето с тях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d5f17283ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   27, че астрологията е грях не е мое мнение, нито на някой друг. Така ни учи Господ. Автора иска помощ, за да се измъкне от тази пропаст, в която е попаднал. Тази помощ може да му я даде само Бог. Иначе, всеки е свободен сам да взема решения как да живее, както и да си носи съответната отговорност.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd521ea58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ина от Женския пазар, Емилия от Пиротска, Лина от сайта ясновидство, Даная, Пепа от Хаджи Димитър - това са жени, които общуват с лоши и нечисти сили. Тези жени са провалили животите на всеки, който ги е посетил.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd521ea58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   За да не кажете, че не разбирам астрологията и затова я отричам, доста съм навътре в нея, за да знам, че е доста депресираща. В един момент започваш да си мислиш, че каквото и да направиш не можеш да отработиш негативен аспект. Освен това според AstroClick Travel ми било хубаво в Турция, Гърция, Мароко, все страни, които не мога да понасям. Е аз на своето чувство ли ще се доверя, на интуицията си за тези места или на астрологията, която ми казва, че са прекрасни места за мен за живот и екскурция?! В Турция, Мароко и Гърция дори на почивка не ми се ходи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: be0d7260df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   До 14
Извинете ме за въпроса, но винаги съм се чудел защо някои хора се кланят на Сатаната? И не говоря от гледна точка на магии и тем подобни.. Има хора, които се изкушават да правят магии или да викат духове, но не харесват дявола..
Говоря от гледна точка на това, че навсякъде е известно(във всички религии и т. н), че Сатаната мрази хората и иска да им навреди и отношението му е еднакво към всички, дори към хората, които го почитат и са избрали него пред Бог. И дефакто-той ще вземе и ще мъчи душите, дори на онези, които му служат. Точно поради тази причина задавам този въпрос. Надявам се да не ме разберете погрешно и не ми се ядосате за целия коментар. Всеки има право на избор. Просто искам да поглеждам от всички ъгли.. Ще съм благодарен ако ми отговорите:)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c162c3cb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   33, не се сърдя, даже се радвам, че ме питаш. За съжаление, ти също си една от многото жертви на пропагандата и фалшивата информация на църквата и филмовите бози, създадени от Холивуд, които налагат идеята, че демоните са зли. Държа да подчертая, че допреди да стана сатанист, бях християнка, но след като установих контакт с Луцифер, разбрах, че това изобщо не е вярно (има точно определен начин да установиш контакт с демон, който не искам да споделям тук, тъй като някой може да злоупотреби с това).
Християнството е робска религия и средство за манипулиране на човечеството. Това, на което християните се кланяте (вашият "бог" и така наречен Демиург), всъщност е злото, което пленява душите ви и ги изтезава, но манипулацията му е толкова фина, че е трудно да я видиш, но все пак не е невъзможно. Тази твар разпространява злото си чрез привидно морални правила и порядки, добри дела и чудеса. В действителност, християнството налага една богобоязливост (страх от "божия" гняв), а както знаем- страхът те прави слаб и лесно податлив на манипулации - също уеднаквяване, овчедуше и стадно мислене, както и псевдосмиреност. Казвам "псевдосмиреност", защото като се замислиш, много от християните налагат вижданията си на хората, които не изповядват религията им, били те атеисти, езичници, уикани и пр. Най- интересното е при нас сатанистите. Често след като кажем какви сме, "добротата" и "смиреността" в тези християни се изпаряват за секунди и те показват злобата си. Имам приятели- сатанисти, на които християни са се опитвали да навредят или да унизят, просто защото са сатанисти. Разбира се, това не значи, че всички вярващи са такива, защото всеки човек е строго индивидуален и пречупва нещата през призмата на своите лични разбирания. Но дори и християни, четящи окултна литература и интересуващи се от астрология, таро и пр., биват заклеймявани за "кривоверници" от другите или от църквата. В християнството, поне в официалното такова, не ти е разрешено да погледнеш извън наложената от него дуалистична рамка, да последваш своят път и това, което те влече (за да те влече, значи има причина), защото това било "против волята на бог" и всъщност така деликатно се налага духовно обедняване сред хората, дори в някои случаи - затъпяване. Всичи биват третирани като еднакви.
Сатанизмът, от друга страна, е много силно обвързан с индивидуалността на човек и индивидуализма като цяло. Целта му е духовно и личносто израстване, посредством себеусъвършенстване, търсене на информация и отсяване на фактите от лъжите в нея (което понякога отнема време). Всеки сатанист следва своя път, без да пречи на другите (били те сатанисти или не). Това не означава, че няма сатанисти, които не налагат вижданията си и дори извършват жертвоприношения с животни и хора, но това някак си противаречи със същинската концепция на индивидуализма и респективно със самия сатанизъм. Истинските индивидуалисти оставят другите да бъдат такива, каквито са, без да им се бъркат в изборите и без да ги съдят, освен ако някой целенасочено не се опитва да им навреди.
Сатанистите сме свободни от страхове и наложени рамки. Ние нямаме религия, а по- скоро философски възгледи и нямаме бог, защото демоните са до нас, за да ни помогнат да се усъвършенстваме, а не да ни подчиняват, както е при християните. Не виним никой друг за нашите или чуждите несполуки, както мнозинството от вярващи правят, като обвиняват дявола, нито приписваме всичко добро на "бог". Истината е че хората са основният движещ фактор в животите си и повечето действия са извършени от тях, а не от бога, дявола или други свръхестествени сили.
Това, че вещиците правят магии, за да вредят на другите, също до голяма степен не е вярно. Тези така наречени "вещицици", а също и "врачки", които правят мизерии, обикновено са едни злобни лелки или чички със социопатски тенденции в поведението си, които използват другите за лична изгода или просто са толкова огорчени и нещастни, потънали в една емоционална сепнична дупка, че започват да правят заклинания, за да вредят на околните.
За истинскитете вещиците това е повече от престъпление, а да си вещица, е начин на живот, не просто правене на заклинания.
Баламурниците, лъжещи, че ще излекуват тежко болни с магия също са за затвора! Всички истински вещици са против такива идиоти, а също и магии за любов! Далеч от такива!



26, АВТОРЕ, коментарът ти е показателен, че не си запознат със символиката на Таро! Както винаги, приемате всичко буквално, а не четете между редовете и не търсите достатъчно информация, която да осмислите! Ако можеш, дай тарото на мен! Сериозна съм! Ако трябва, ще го платя! The Luciferian Witch!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd521ea58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Изгорих картите таро... поне донякъде, защото трудно горяха. Някои чак пукаха. Но всички са накъсани на малки парчета. Най-вече изгорих по-гадните - дяволът, смъртта, кулата, обесеният.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3683e50de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Моля коментарът ми са бъде публикуван! 35, авторе, много си глупав. Лоши и добри карти няма. Дяволът символизира материалното, а не зли духове, Смъртта - трансформация, която често може да бъде нещо положително, Обесеният събира знания и Кулата е по- тежка, но всяка карта има добра и лоша страна! Ти просто си взел едни карти, не си чел нищо за символиката им, както би направил всеки по- глупав християнин и си си вложил малоумните тълкувания!
Картите таро са изкуство, а ти нямаш уважение към трудът на другите! Знаеш ли колко трудно се рисуват!? Бях ти предложила да ги продадеш или подариш! Ето това прави вашият "смирен" бог. И заради твоята дързост, библии е икони ще горят! The Luciferian Witch!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c5ac2435b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   34
Не знам какво да кажа.. Наистина останах дълбоко замислен.
Но не разбирам едно.. Как така сте установила контакт с Луцифер? Имам предвид, видели сте го? Как изглежда?
И ако демоните не са зли, това означава ли, че няма такова нещо като ад, където грешниците биват измъчвани, именно от демони? (извинявам се за странните въпроси

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7b9e505860
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   37, аз съм усещала само присъствие и то присъствие на мъдрост и спокойствие. Няма нищо зло. Някои хора ще кажат, че се бъркам, но такова нещо не се бърка, не и в астралното пространство. Има си начин да го извикаш, както и всеки един демон, чрез древни символи (не е пентаграма), но не искам да ги казвам точно тук. Контактът обикновено става чрез медитация. Луцифер има синя аура (а не черна, както вярващите казват). Затова за много сатанисти елементът на сярата е от съществено значение, тъй като запалена сярата гори със син пламък, но това е метафорично казано, а името на Луцифер означава "Носител на светлина".
Искам да кажа, че години наред бях обект на нападение от едно меко казано недружелюбно същество. Години наред минаха в сънни парализи, неспокоен сън, виждане на сенки и много други неща. Някои нощи усещах отвратително присъствие и се будех точно в 03:12. Точно това са астралните твари, които нарочно биват изкарвани демони, но не са и това е с цел да изкарат сатанизма нещо зло. Тогава ходих до известен български манастир да ми четат кипрянова молитва на два пъти и ефект имаше, но далеч не пълен. Само след като станах сатанист, мога да спя спокойно и нямам такива проблеми. С този личен пример искам да ти покажа, че нещата за сатанизма, които църквата разпространява, са лъжи. Да, аз също вярвах в тях преди и за огромно съжаление на всички понякога се случва разни депресирани тинейджъри и латентни психопати да залитнат по лъжите за сатанизма и да извършват едни изродски актове на насилие, или отчаяни опити за автоагресия (самонараняване). Ако такъв човек чете този коментар, му препоръчвам да спре да се прави на сатанист, и да потърси помощ възможно най- скоро!
Хел съществува, но изобщо не е това, което християнството го изкарва. Това, което християните наричат бог, е всъщност злото, което пленява душите и ги държи тук. Ако върнеш времето назад, ще видиш и насилието, което християнството е причинило на човечеството. Едно от тях е кражбата на езическите обичай и превръщането им в "християнски" такива, защото е много по- лесно да промениш историята и името на традициите на даден народ, отколкото да ги изкорениш. Разбира се, има и псевдосатанисти, извършвали насилие, но не е така масово. Тук ще вмъкна и това, че сатанисти е имало преди християнството, но повечето артефакти са унищожени.
Държа и да спомена, че не съм сектант и секти никога не съм харесвала, независимо дали са "сатанински" , християнски, смесени и прочие. Сектите търсят отчаяни хора, лесни за манипулиране и обикновено им отнемат голяма част от личната свобода. И това ако не е морално престъпление.... The Luciferian Witch

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b76e02eeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   34, много интересно тези вещици и врачки, които правят магии и мизерии, както се изразяваш, с чия помощ ги правят?! Ами, точно с помощта на демоните, които според теб уж били добри! Освен това, дай конкретен пример как точно християнството те прави роб и на какво, защото това е абсолютно невярно. Единственото нещо, на което ставаш роб е на доброто и на любовта, и то доброволен. Колкото до страха от Божият гняв, той е не просто, за да те е страх, а за да бъдеш предпазен от грехове. Както теб те е страх от огъня, зашото знаеш, че ако паднеш в него ще се изгориш, така и Господ ни учи на богобоязливост, за да не падаме в пропастта на греха. И това е, защото в много случаи грехопадението в началото изглежда безобидно и дори примамливо хубаво. Не е както при огъня, за който всички много добре знаем какъв е ефекта и затова и сами се пазим от него. Когато обаче не можем предварително да предположим или не знаем последиците от най-различни грехопадения, ние много по-трудно можем да се опазим. Затова и Господ ни казва кое е добро и кое лошо и съответно какво трябва и какво не трябва да правим. Алкохола, наркотиците и прелюбодеянието са едни най-разпространените примери. Когато хората пристъпваме към тях отначало или изобщо не си даваме сметка за какво става въпрос, или пък си казваме: "Е, какво толкова, когато иска мога да спра." "Не преча на никого." "Ако никой не разбере, какво му е лошото." Да, в началото нещата са супер, няма никакви проблеми, човек се забавлява, даже си казва: "Ей, защо не започнах по-рано, то било много хубаво". После обаче бързо или постепенно всичко става ад! За да се осъзнае и усети същността и дълбочината на християнството е нужно доста четене на Божието слово, както сам Бог ни наставлява и наставления на духовници. Не става просто да чуеш нещо оттук-оттам и всичко да ти се изясни.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd521ea58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   36 недей да говориш като не знаеш. Тези специално карти бяха прокълнати, както и едно око назар от същото магазинче. Явно в самия магазин продават прокълнати неща, в центъра на София е. Или им правят лоли заклинания. Иначе си права за врачките, че вредят на хората.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7b9e505860
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   39, така нареченият страх от огъня, не е точно такъв, а просто имане на едно наум, че огънят колкото и да е красив, може да бъде опасен. Да, един пожар би провокирал страх в нас, защото страхът е защитна реакция, но този принцип не може да бъде на 100% верен, когато говорим за свръхестествени сили, религия (система от традиции, вярвания и бит) и лични схващания за заобикалящата ни среда. Когато тези фактори са намесени, нещата придобиват доста по-сложен вид. И все пак, можем да кажем, че и страхът, НАЛАГАН в християнството, говори, че нещо не е както трябва. Както и при изникването на пожар, така и във вашата религия, страхът бива провокиран от нещо, а какво е той? - защитен механизъм. Ти казваш,, че страхът от бога ви във религията съществува, казано накратко, за да ви държи в правия път. Но истината е че такъв не ти трябва, за да вървиш по правия път. Трябва просто да имаш принципите (дали ще си възпитан в тях или сам ще ги придобиеш в живота, е отделен въпрос). Истината е че и религия, и "божие" слово не ти трябва, за да си праволинеен, да имаш силни принципи, но и морални устои. Да, малко страх, че ако посегнеш към наркотици, може да станеш развалина, е нормален и дори полезен, но тази богобоязливост, за която ми говориш и която влиза в едва ли не всеки аспект от животите ви, не е нормална. Ето тук вашата богобоязливост показва едно от многото сбъркани неща във вашата религия, а както написах в предния си коментар - страхът и най- вече богобоязливотта, са една много добра основа за манипулация, която много замъглява съзнанието. И, да, така ставаш роб, защото ти налагат ограничения.
Само на слаб човек му трябва страх, за да се пази от лошото (а какво е лошо и добро, често е плод на лични схващания). На силният човек не му трябва страх, а ясно самосъзнание, нито му трябват бог и богобоязливост, а силни принципи. Това сатанистите го постигаме с научаване на много неща и практика. Пък и понякога трябва да се опариш, за да знаеш, че не трябва да пипаш повече огъня (образно казано). Всички знаем, че не е хубаво да се лъже, прелюбодейства, убива, краде... още отпреди християнството. Но каква е движещата сила при теб, а и при много християни - най- вече страхът от бог. При мен и много сатанисти са вижданията и моралната и персонална нагласа. И това поради простата причина, че ние сме освободени от страх, затова съзнанието ни е чисто, животът е в нашите ръце и ние го направляваме. А вие оставате животите си в ръцете на вашият "бог".
Религия, която силно ти се меси в личния живот, всява страх и те подчинява, учи те да бъдеш прекалено смирен, но и която същевременно твърди, че някои хора трябва да бъдат убивани и отхвърляни, защото не споделят вижданията й (християнското лицемерие), а и която е откраднала обичаите на естетвените вярвания на народите и някои традиции е заклеймила като "зли", е меко казано робска. Дори само страхът е достатъчно силен аргумент, защото - както казах - страхът е първата стъпка към манипулацията.
39, аз съм влизала в контакт с демони, а ти - едва ли. Или поне съществата , които са ти се представили за такива, не са. В общи линии - има ли страх, без да е продиктуван от естествени неща като големи височини, тъмното, определени животни или нещо, възникнало от травмиращо събитие, което е изградило защитен механизъм в психиката, не е нормално. Или трябва да го преодолееш, или да го отстраниш.


Авторе, много силно ме съмнява картите да са имали нещо зло. За вас всичко нехристиянско е пропито с черна магия, дори и реално никога да не сте се сблъсквали с нещо подобно. И да е имало нещо, си има начин да го разкараш - или да потупаш три пъти с пръст върху тестето, или да го оставиш в (суха) морска сол за едно денонощие. Много ми е интересно как решавате да се правите на някакви, без дори и да знаете елементарни неща. Но така действа християнството - в името на "доброто" и "любовта", бива унищожаван чужд труд. Някой човек се е постарал да нарисува тези карти и те да са от помощ на някого, но идва "смиреният' и "добър" християнин, който решава да ги изгори в името на тяхната гнусна твар за бог и хоп! Това било добро! На същият принцип са били избивани хора, заради вашата малоумна религия.
Картите дори са ти показали, че връзката ти с твоята любима държава, ще е материална/парична. Но откъде да го знаеш. Та, ти не си чел и символиката на Таро и за теб Дяволът е някакъв зъл дух, който ще те нападне и изнасили, а Смъртта - че ще Омреш. Направо ме изумявяте с невежеството си... The Luciferian Witch

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 616e4baf52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Н 38, тези които не искат да опознаят собствените си демони, които се страхуват от тях (себе си) не могат и да си ги "възпитат" тези са същите които предпочитат да прехвърлят отговорности и дори вина за собствените си животи, на "богове" на други хора, на лошото време. Тези хора никога няма да погледнат навътре...И съответно никога няма да могат да излъчват/излизат/ действат и навън...
И така е по-добре. Над 90 % от тях са създадени за енергия... нищо повече "храна" на "боговете" им.
Не могат иначе, така са моделирани. Можеш ли да се заиграе на каквато и да е игра на плейстейшън например и да промениш героите, местата, лошите в добри и/или обратно..?! Мдаа...Ако хапнеш отвътре и пренастроиш...
А струва ли си?!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker