Как се медитира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се медитира
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 959 пъти
Можете ли да ми обясните как се медитира, понеже материалите в нета са или неясни, или противоречиви, или прекалено общи. На повечето места пише общо взето да се отпуснем или има някакви измислени водени медитации, което съм сигурен, че не е точно медитация.

Има ли някой опитен в това да ми обясни по-добре как се прави, как се задълбочава, през какви етапи се минава с опита и какви са ползите в крайна сметка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: f2ba58d2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Идеята на медитацията е да развиеш контрол над вниманието. Да се засили нео-кортекса. За целта се избира нещо, върху което човек да насочи вниманието си в настоящия момент - дали ще е дишането, дали ще е броене наум, дали ще е броене на броеница, дали ще е пламък на свещ, дали ще е дума, каквото и да е. Вниманието остава спокойно и фокусирано върху него. Ако си начинаещ в това ще видиш, че още след няколко секунди някоя мисъл ще ти е заела вниманието. А целта на медитацията е именно тази - да можеш ти, със собствената си воля, да определяш към какво да е насочено вниманието ти за продължителен период от време. А не разни мисли да ти изкачат на емоционален принцип и да ти отвличат вниманието.

Още по-напредналите хора медитират през цялото време. Тоест, дори да миеш чиниите, вниманието не е завзето от някоя мисъл, а е насочено към настоящия момент на миене на чинии.

Водените медитации много често използват методи обратни на истинската медитация като вкарват разни въображаеми картини, които увличат вниманието. Това не са медитации, а хипнотични индукции. Но има и добри водени медитации, които примерно те карат да вдишваш и издишваш с определен ритъм и да се фокусираш върху интервала от време между две вдишвания примерно (това можеш да го правиш и сам, разбира се).

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 265411db23
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересна тема. Колко време е добре да медитираш? Сигурно за всеки е различно, но поне минимум време. Когато съм опитвала - съм заспивала.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1ec636185c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гледай клипова на Светла Иванова в тубата,също и Шакола във фейса има качени клипове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4ae5ed7846
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Никак не е добре да се брои! Изговаря се дадена мантра. Можеш да я изговаряш, когато си искаш. Но и в състояние на пълен покой. Съсредоточавай се върху думите. Може на ум, шептеейки, на глас. Може и да пееш, пускайки си мантра. Но не стой, гледайки в пространството и не си предизвиквай образи, не брой - това е вредно за психиката! Кундалини йога никога не прави! Чувала съм ужасни неща - дори потича кръв от носа или устата!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 64d2f1abec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз сядам на дивана, затварям си очите и се отпускам.
Тея мантри никога не са били моето нещо - да повтарям 'ом,ом' като някоя откачалка. Просто не мога да се рилейтна в тях.
Затова си повтярям някоя рима от песен, примерно на Ъпсурт 'светофарът е зелен (вдишвам), продължаваме напред (издишвам)'.
И всичко си е точно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 53f717d9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Най- лесният и ефективен начин:
Концентрация върху дишането. Отвеждането на кислорода през витамините 5 енергийни центрове в торса.
В началото ще заспиваш най- вероятно, това д от релакс на тялото/мускули/органи.
Вдишваш дълбоко през носа, смъкват надолу опитвайки се прекарваш през енергийните центрове (с времето ще започнеш да усещаш къде са блокирани или запушени и ще настояваш повече там, може малко и да боли в началото докато отпушиш) издишваш бавно по обратния път връщайки въздиха през устата.
Може да се случи неволен скок из астралите... Не се притеснявай, там пътуваш със скоростта на мисълта. Дори да се случи в началото само от това че, ще се стреснеш, ще се върнеш веднага обратно.
Но и дишането ще ти помогне да отпушиш енергийните си центрове и да заработи на пълен оборот вътрешната ти лаборатория. В следствие на това ще започне чистка на тялото ти- ще пиеш повече вода, ще прибираш повече, в екскрементите ти ще излязат неща за които не си си и помислял че, са там. Може да те болят някои органи няколко дни докато се чистят т.н. повечко витамини и минерали, натурални сокове и вода тогава.
Започни така, с дълбоко дишане. Гръбначния стълб добре изправен без значение седнал или легнал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4ae5ed7846
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От номер 5::

Номер 1 - на броеница се повтарят само мантри и молитви. Не съм някакъв специалист, че да се произнасям, но коментарът ти ми допадна.

Номер 2 - полезно е около 15-тона минути, освен ако не искаш да изпаднеш в по "странно състояние". Поне е така при мен, защото бързо ме хваща. Да, понякога музиката (която не е съпътствана с мантри) за медитация приспива, особено ако човек има проблеми със съня.

Номер 4 - Милена Голева също дава добри техники.

Номер 6 - "ом' не е мантра a сричката, с която започват почти всички мантри, и има за цел да предизвика определени вибрации. Тези натрапливото наистина помагат, но не разреждат мисълта, както е с мантрата или повтарянето на "Господи помилуй". Впрочем и двете неща имат сходен ефект.

Номер 8 - трябва да се внимава с енергийните центрове и с десетките начини, с които се балансира всеки един от тях. Не знам какъв е този скок из астралните пространства, но такива неща са за хора, които доста години се занимават с медитация. Правила съм тест в New Age и всичко, което излезе, е вярно. Започнах да изпълнявам техниките. Първите седмици бях като нова, а после рязко дръпнах надолу. Защото, както казах, самоволни програми с Кундалини и нейните енергийни центрове, се правят заедно с някой, които разбира - инструктор или йога.

Към автора: - не се захващай с никакви астрали. Е никакъв случай не искам да обиждам номер 8. Но на начинаещ такива съвети не се дават...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 01ced2b16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Стига с тези йоги, чакри и кундалини бе хора, уж сте образовани и умни! Чакри и подобни глупости нямат нищо общо с истинската, чиста медитация. А тя е просто да се запиташ "А каква ще е следващата ми мисъл?", при което незнайно защо умът всъщност спира да мисли, т.е. започваш да чакаш следващата мисъл, но такава не идва и се връщаш тук и сега, в тялото си, без съдене, премисляне, анализиране. Децата затова са щастливи, защото живеят в настоящия момент.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9a32309a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Най-добрата медитация е да се научиш да се потапяш напълно в нещата, които правиш. Най-добрите медитатори са хората на изкуството: Музиканти, художници, писатели и т. н. Защото те умеят да се слеят с настоящия момент и то по един възхитителен начин. Истинската гениалност е да имаш силно внимание, което не можеш да отклоняваш. Източните медитации също са полезни, за други неща. Примерно следенето на дишането помага много за това да умееш да наблюдаваш мислите ти. Това може да ти спести много неприятности и реално може да те направи по-умен. Четенето на книги също... Всяко нещо, върху, което можеш да се фокусираш напълно, да обземе цялото ти същество.. дори секса.. Приятно медитиране. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker