Бягайте от врачките, астрологията и лъже-истината! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120986)
 Любов и изневяра (29662)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бягайте от врачките, астрологията и лъже-истината!
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 2033 пъти
Малко по-надолу видях поредната тема в тази насока и реших да споделя не малкия си и не лесен опит. Всъщност доста се чудех дали да го направя, защото не съм длъжен да подобрявам живота на случайни - напълно непознати, а и не съм сигурен дали всеки го заслужава! Както и да е, пускам тази тема. Не питай старило, питай патило. Темата е дълга, на който не му се чете - да не чете. Правя го за да ме чуят 1-2 души и да се спасят, иначе не ме интересува кой и как ще страда и колко години от живота му ще пропаднат заради тези глупости. Опитът ми с тези неща е бих казал огромен, бях забъркан заради хора покрай мен, съжалих и намразих всичко в тази насока! Сега животът ми е поне 10 пъти по-хубав!

Започвам от начало и разказвам 100% достоверно без грам изопачения и увъртания. Бил съм някъде 5 клас, когато от келешклък започнаха да ме замесват с тези гадости. От моя клас имаше една групичка - основно 2 момчета и 2 момичета, които си "играеха" на такива неща - почнаха да рисуват пентаграми по пода след часовете, четяха някакви ритуали и после си "играеха" на тях. Аз глупавият, защото си падах по едната мацка започнах да им се натрисам в компанията и ме замесиха на една екскурзия в Петрич в поредната им простития - да викат дама пика.. Та така май ми започнаха греховете в тази насока, поне аз това си спомням.

Историята на тази "групичка", която си играеше "игри" с тези неща е следната и го казвам без грам изопачения: мацката, която харесвах и която беше топ 3 в класа, да не казвам и най-готината, горе-долу в 6-7 клас спря да се развива физически и като цяло си остана дечка - нито на ръст порасна повече, нито физически се разви повече като жена, нито женственост придоби - каквото беше до 6-7 клас, това е - което я прави към днешна дата съвсем невзрачна женица. Учи там нещо в чужбина няколко години, сега уж се върна и се опитва нещо да направи, като гледам нищо не й се получава.. Момчетата от нормални си смениха сексуалната ориентация през пубертета, последно за тях разбрах, че са били интимни помежду си, повече нито съм ги чувал, нито съм ги виждал. Разказвам това, защото делата и истината се познават по края, не по началото им.

Малко по-късно започнах да чета в интернет за лъжливите зодии, коя с коя се напасвала и т. н. - глупости, които освен че тотално ме сковаха да не общувам нормално и да мисля кой каква зодия е какво харесва и други глупости от подобен характер, подготви и почвата за едни от най-трудните години в живота ми. Малко след това извърших и друг голям грях - отидох на някаква селска кафеджийка в селото ми уж да ми гледа, наговори ми пълни глупости, неясни, замеси името и на брат ми(очевидно знаеше, че имам брат от някой от селото - то е малко) - като естествено "услугата" се прави я за пари, я за цигарки. Въпросната госпожа почина, мисля че от рак 7-8 години по-късно. И третият ми голям грях в тази насока е, че някъде от чужбина имах някакво камъче с нарисуван кръст, който едва ли не си бях втълпил, че е "свещен" и изпълнява желания и го носех на изпити и т. н. - идолопоклонство е това - този камък по-късно го изхвърлих директно през балкона със засилка.

Дотук ви въведох как се замесих с тези гадости, а сега ще ви обясня малко повече за цената, болката и колко е трудно да се измъкнеш. Всичко гореописано се случва в рамките на няколко години, когато съм още между хлапе и тийнейджър, като определени събития може и да са разместени хронологично, защото мина доста време. Какво се случи след тези ми грехове? Заля ме лавина от проблеми и тръгнах стремглаво надолу. Първо самият аз започнах да пропадам - станах с наднормено тегло, започнах почти всяка вечер да пия, започнах да си играя и да колекционирам хладни оръжия, станах непоносим към семейството. После изчезнаха и 2000 лева от вкъщи, баща ми, който по това време също пиеше, ме набеди мен в кражба и беше разбеснял тотално - искаше да ме смачка и ми се наложи да бягам навън по чорапи февруари месец, без дори да имам време да си обуя обувките. В училище също започнаха често да ми се подиграват, да ме обиждат, каквото се сетите унижения и подигравки. Приятели, каквито имах повечето ме предадоха, други се отдръпнаха, някои ме завлякоха с пари и т. н. Момичетата, които харесвах беше почти винаги несподелено, то сигурно и защото излъчвах от 10 километра проблеми в тези времена - та в тази насока и първият ми път беше с проститутка на 16, защото се бях отчаял едва ли не, което е и още един грях. Същата година по-рано и нашите се разведоха, майка ми замина в чужбина да работи. Здравословни проблеми съм си имал - в повечето случаи необясними, зверски главоболия(това е заради тежката енергия от икони, магии, хороскопи - но ще говоря малко по-надолу), с храна и алкохол съм се натравял няколко пъти поне, като съм имал много тежки повръщания до пълно обезводняване - давя се, без да има вече какво да повръщам. Като съм ходил на лекари повечето пъти не могат да ми дадат никаква точна диагноза, изпишат там нещо или те препратят към друг специалист. И тук искам да отворя една скоба на всички, които се занимават или имате намерение да нагазвате в някакви тежки грехове - от тях лекарчетата не могат да ви спасят. Грешиш - плащаш! Това е сметката. Не е грешиш - лекарчето те спасява и лекува. Такъв филм няма. Запишете си го някъде.

Как се оправих? На 17 вече, явно бях опрял дъното и видях Библията на един рафт в нас. Хванах и започнах да я чета. От началото започнах 1 книга 1 глава и всяка вечер така по малко. Ден след ден, месец след месец. Никога не съм ходил по църкви, сбирки и т. н. - сам чета, асимилирам, продължавам да чета. От там научих много неща и се покаях, мисля, че ми се прости най-вече защото дълбоко намразих окултното и сатанинското, а също и защото много от нещата ги бях извършил подведен от келешлък. И.. постепенно животът ми започна да се оправя. Записах се на боен спорт, станах много по-самоуверен, започнах да съм доста по-отпуснат и спокоен при разговори с момичета. Разбрах, че тези магии и астрологии, всичко свързано с окултното са от демоните лъжливи знания, с които заблуждават, защото са много по-умни и опитни от вас. Тези същества мразят хората, искат да ги погубят, а астролозите и врачките се свързват именно с тях, сатанистите и масоните пък - директно им се кланят. Тези тайни общества изобщо не са случайни. Иконите също са лъжа, противоречат на Втората заповед от 10те, първите икони са рисувани много след Иисус! На иконите не е Иисус и той никъде не казва да го рисуват - иконите са създадени от римската църква за печалба и за да правят по-внушителни и пищни църквите. Аз лично взех и извхрълих всички икони и статуетки от дома си, някои ги строших преди това, а върху други плюх. Почти съм нямал предишните зверски главоболия от тогава, които ми се появяваха периодично.

Сега слава на Бога съм много по-добре. Във всеки има някакви таланти и дарби, които само Господ може да отключи. Не се подвеждайте по лъжливите учения. Това е моят опит с тези неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: eda7bc4aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво, така е. И моята история е подобна, но аз тръгнах по окултбия път на 25 и сега съм на 32. Аз съм авторът от предната тема и както казах имам все още тари карти, но ще ги хвърля или продам. За няколко врачки мога да кажа, че вредят. Явно общуват с демони, защото винаги след среща с тях те боли глава и си като зашеметен, а после идва лош късмет. Пътят е човек да не залита по тези глупости. Колкото повече хора се интересуват от трзи неща, толкова повече нещастие има по света. Е дали е случайно?!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 788e706de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заменил си една лъжа за друга. Когато отхвърлиш и библията, тогава давай съвети. Още си неузрял ум.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cfb2021f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Разбирам, че си минал през всичките там религиозни течения и сега си се спрял до най-голямото такова?

Щом според мен имаш нужда да вярваш на фантастики и нерационални неща определено не си се оправил, но пък поне сега си на най-малкото зло, понеже това е най-отъпкания път и се знае какво да се очаква.

Винаги ми е било интересно тия религиозните и суеверните хора на какъв принцип решават кое е лъже истина и кое е реалното.

Великденския заек, дядо Коледа или Христос все тая - нищо от това няма допирни точки с действителността. Явно вярата е някакъв начин да се заобикалят душевни и психически проблеми и затова тия неща са още живи след не знам си колко хилядолетия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 57eeec22c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Това с дама пика е сериозно. Не е лъжа, а самата истина ето линк : https://youtu.be/yQiZ1eB8YqQ хората са се покаяли.

врачки, астролози, гледачки, зодии, окултизъм, Ню Ейдж, деца индиго, Петър Дънов, Ванга, братства, свидетели на Йехова, чакри, индийски учения, будизъм, тантри мантри, учения за НЛО, Дарвин, теория за големия взрив, Стивън Хоукинг - ОТ ТАКИВА УЧЕНИЯ БЯГАЙТЕ НАДАЛЕЧЕ

Исус Христос : Аз Съм Пътят и Истината и Живота, никой не идва при Отца освен чрез Мен.

Няма друг път няма друг начин, няма друго учение няма друг път за спасение.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eda7bc4aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да говорим с имена. Врачки, които носят лош късмет и общуват с рептили или зли сили: Емилия от Пиротска, Боряна Ангелова от Дианабад, Ина от Женския пазар, Пепа от Хаджи Димитър София, Ясновидка Даная, Лина от сайта ясновидство.

Чисти Измамници, но поне не вредят: Ангел от Дианабад, Петя Димитрова-Ирина, Ваня Спасова (взима 50-60 лева за таро?!)

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd690aa184
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   3, а каква е действителността. Няма нищо по-рационално от вярата, защото този свят, в който живеем, а и ние самите, сме подчинени на строги закони. Нямам как подобен ред да се зароди от само себе си. Това е все едно да хвърлиш на полето купчина железа, стъкло и пластмаса и от него изведнъж да излезе трактор. Колкото до врачки, баячки, астроложки и т.н. измамници, ако някой се съмнява в Божието слово, нека си направи най-простия тест. Питайте ги за числата от тотото, за това как ще завърши някой футболен мач или примерно колко коли ще минат по вашата улица, в точно определен час, на точно определена дата. Нито едно от тези неща няма да знаят, защото бъдещето го знае само Господ, а всякакви врачки получават информация от тъмните сили, които знаят повече от нас, но не знаят бъдещето. Тяхното знание е от типа на вие да видите, че някой ваш съсед се е запътил към друг и да му се обадите, че еди кой си ще му позвъни на вратата. Вие сте видели нещо, което вече почти се е случило, а това не е никакво познаване. Имам приятел, с който преди години бяхме неразделни дълго време. Майка му му пълнеше главата с подобни гнусотии и за отрицателно време това го направи супер несигурен и стресиран. За най-малките неща изпадаше в паника и притеснения, и веднага тичаше при някаква врачка да му "помогнела". Писах го и в другата тема - Господ не ни ги забранява тези неща, за да ни е лошо. Точно обратното, забранява ни ги, за да ни предпази, както родителят забранява на детето да се приближава до печката. И на него отначало му е хубаво, като усети топлината, но в следващия миг вече се е изгорило жестоко. Човек трябва да бъде обърнат единствено и само към Бога, без значение дали имам проблеми или пък е много щастлив. Всичко друго е измама и дори в началото да носи и най-приятни емоции, рано или късно води до бездънната пропаст на мъка и страдания.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dfaacec43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Това е голяма смехория.Да казваш, че живота ти се бил провалил заради астрология и карти таро, а не защото сам си си го направил такъв.И аз имам карти таро и съм си гледала, но не мисля че нещо лошо ми се е случило заради тях.По-скоро си мисля, че човек сам с действията си си съсипва или подобрява живота.И от астрология съм се интересувала, чисто любопитство, но не вярвам че някакви зодии ти определят характера, а той е съвкупност от много неща и най-вече как са те възпитавали и какъв пример са ти давали.Човек се учи чрез наблюдения и малко или много примера , който са ни дали ни прави такива каквито сме.Иначе за моята зодия пише неща, които изобщо нямат общо с мен и тия зодии с които би трябвало да се разбирам, точно с тия не съм се разбирала.Също смятам, че тия врачки са чисти мошеници и нищо не познават.Има хора, които има някакво виждане, но не е толкова срещано.Изобщо не съм съгласна обаче , че това си си гледал на карти таро ти е провалило живота, за да се провалиш си тръгнал в грешна посока и си правил грешни избори.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1a5060c3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Приятелю тук гъмжи от хора противници на Бог. Сега ще те нападнат... Жалко

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eda7bc4aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Има дял на астрологията астрокартография, помагала за релокация уж. Т.е. ти казва в кои страни ще ти е по-добре да живееш. Та, според моя час и дата на раждане това са - Турция, Гърция, Мароко и разни други такива. Е, мен лично никога не са ме привличали. Да, екзотични са, но въпреки, че съм Лъв изобщо не ми харесват природно - твърде сухи са повечето места, т.е. няма зеленина. Не, че харесвам мъгливата и влъжна Англия, но си обичам 4 сезона, нормално слънчево лято и зеленина. А зеленина не може да има в пустияната на 40 градусови жеги. Отделно мразя звука на гръцкия, турския и арабския езици. Е при това положение как ще се устяновя там?! По-вероятно е това просто да са измислици и планетите да не влияят над това кое място ти е добро или лошо. Да не забравя - имал съм линия на Юпитер до София и слънчева - вещаят приятелства и успех в кариерата. Нищо подобно - в София съм имал периоди по цяла година да търся работа и нямам истински приятели, все нещо се случва и изчезват. В друга град, където тази линия я няма направих много повече и хубави приятелства. Та толкоза за измамата астрология и AstroClick Travel.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b7991720ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Номер 8, не съм виждал противници на Бог тук, но пък да, има хора, които са против други хора да им казват какво да правят и да го дегизират като "Господ мисли така". Чували ли сте за популярната на Запад игра "Саймън каза"? Това опитвате и вие, но вместо Саймън слагате Господ. Нищо лично, но нямаме нужда от вашето религиозно посредничество! Всеки човек сам може да намери пътя на Господ и да се разбере с него. Благодаря Ви за отделеното време и сте свободни да си вървите някъде, където се допитват до вас! Лек ден, живот и т.н.

Иначе ще започнем да мислим, че не става дума за религията и връзката с Господ, а за желанието Ви да се правите на голяма работа на гърба на Господ. Без да се налага да питам някого това не ми звучи особено редно. На мен - няма да имитирам други хора и да намесвам някого, който не участва в разговора.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eda7bc4aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само като видя дяволът изображен на тарото и настръхвам. Но апропо много православни църкви също имат нарисувани скелети или дяволи по стените. За мен това не е хубаво на икона или в църква да се изобразява злото и сатаната. Май протестантството повече ми допада.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 165819c2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не си прав за иконите. Необходимо е пълното и точно разграничаване между понятията идол и икона. Двата термина са коренно различни по произход и по съдържание. Иконата е образ, изображение на нещо, което действително съществува и съществува отделно от нея, а идолът е измислица на заблуден човешки ум и изобразява по различен несъществуващи езически божества. С това съдържание двата термина са употребени и в ранната християнска литература.
Един от основните аргументи на иконоборцитее, че употребата на иконите противоречи на Св.Писание и Св.Предание. От приведените на събора свидетелства и направените по тях разсъждения става ясно, че:

1.Макар и малко на брой, в Св.Писание има указания за съществуването на изображения и почтително отношение към тях, защото те са направени по Божие вдъхновение.

2.Св.Писание не само не отхвърля изобразителното изкуство, но го санкционира и утвърждава.

3.Старозаветната забрана се отнася до езическите изображения и има религиозно – педагогически характер – да предпази израилския народ от езическо влияние.

4.В Ст.Завет има изображения само на херувими, но не и на човеци, тъй като човешката природа, поразена от греха, не е била достойна за изобразяване и почитане. Едва след Боговъплъщението осветената човешка природа става достойна за изобразяване.

5.Има съществена разлика между поклонение и служение.

Друг основен аргумент на иконоборците е, че Иисус Христос като Бог е неизобразим, защото божественото не може да бъде изобразено в човешка форма. Докато в Ст.Завет изобразяването на Бога не е било възможно, защото Бог е дух, то в Новия Завет нещата се променят. Въплъщението на Бог Слово служи за догматическа основа на иконите и почитта към тях. Тъй като Словото чрез въплъщението Си е приело видим образ, на иконите могат да се изобразяват както Иисус Христос, така и Божията майка, както и Божиите угодници.

Що се отнася до твърдението на иконоборците, че иконата трябва да бъде единосъщна с изобразяваното на нея лице, следв да се каже, че в самото понятие „икона” се заключава разликата между образа и неговия първообраз. Иконата е подобие на образа, негово отражение. По своята същност обаче тя е различна от него, защото в противен случай не би била икона (образ, изображение), а самият първообраз. Почитта, отдавана на иконата, се отнася към нейния първообраз, а оттук – към Бога, Който е Първообраз на всичко. На иконата се изобразява не природа, а личност. Като изобразяваме Христос, ние не изобразяваме Неговата божествена или Неговата човешка природа, а Неговата личност, в която тези две природи са съединени.

Противниците на иконопочитанието обвиняват иконопочитателите във фетишизъм и магьосничество. При почитането на иконите обаче няма връщане към езическя фетишизъм, защото почитта към иконата преминава към изобразената на нея личност. Също така иконопочитанието няма нищо общо с магьосничеството, защото никой православен християнин не мисли и не очаква чрез почитта към иконата да получи божествена сила, която да подчини на своята воля и на своите сили.

Богатото богословско –догматическо съдържание на вероопределението на Седмия вселенски събор определя неговото значение в миналото и днес. Във времето на своето създаване то съдейства за единството на Църквата, а днес допринася за единството във вярата.

Вероопределението развива и поддържа постоянна динамика в живота на Православието по отношение формата на христологическия догмат, както и в изясняване и поддържане у вярващите будно чувството на благоговение към иконите и свързаната с тях почит. То разкрива сотирологическите и антропологическите измерения на проблема за иконите. Вероопределението сочи връзката между иконата и богослужението. Сакраменталният живот на Църквата е неделим от иконата, тъй като иконата като проводник на Божията благодат е част от богослужението.

Изтеклите столетия от формулирането на догмата за иконопочитанието свидетелстват най-убедително за жизнената необходимост от св. Икони и излъчваната от тях духовна красота и Божествена сила.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 1a588d9c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До номер 4-какво лошо има пък в Будизмът, точно той е една от най-мирните и полезни за човека религии.

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 897a6482aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, прав си само за това, че човек не трябва да се занимава с врачки, гадатели, зодии, магии и въобще с нещо, свързано с окултното!


Но за останалото - грешиш!

Човек не може сам правилно да разбере Библията! (Тя е Слово Божие, написана е от различни хора, но под действието на Светия Дух. )
Защото първо, както вече си разбрал от самата Библия, съществуват дявол и демони, които се стремят да заблуждават човека и да го погубят.
Второ човешкия ум е немощен, а Св. Писание е много "дълбоко"... Словото Божие е непостижимо в пълнота за човешкия ум и човек може лесно да се заблуди, и да възприеме нещо неправилно.

Именно затова затова човек трябва да чете тълкуванията на Светите отци на православната църква, а не сам да се опитва да тълкува Библията!

В православната църква(която единствена не се е отклонила от истината и е пряк приемник на апостолкото учение) е прието схващането, че само под действието на Светия Дух, човек може правилно да разбере Писанието, и то само свят човек, и не всеки!
Затова православната църква признава за вярно и истинно тълкуванието на Новия Завет от Свети Теофилакт архиепископ Български. Можеш да прочетеш за това в нета.

За иконите:грешиш тотално! - номер 13 го е обяснил добре!
Аз ще добавя, че църквата е организирала специален вселенски събор(седмия), който се е състоял заради този въпрос (Иконопочитанието) и е разгледал подробно това и е определил, че иконите трябва да се почитат!

Впрочем не само ти, но и много хора днес, особено попадналите под въздействие на антиправославна сектантска пропаганда, недоумяват защо в църквите и по домовете се поставят икони на Христос, Пресвета Богородица и светиите и защо вярващите се молят пред тях.

Най-често те цитират следния пасаж от св. Библия:
"Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе… да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоя Бог, съм Бог ревнив…" (Изх. 20:4)

Разрешаването на това недоумение може да стане и без привеждането на допълнителни текстове от св. Писание. От текста ясно се вижда "Не си прави … какво да било подобие…". Ако беше казано "Не си прави … никакво подобие" сектантите биха имали право, но Бог е рекъл "какво да било" (по слав. превод "не всякакво"), т. е. недостойното подобие е забранено.

А че подходящото, приличното за църковна употреба подобие е разрешено и даже заповядано, се вижда от направата на старозаветната скиния, в която по Божие повеление са направени изображения на Херувими на славата (Изх. 25:18), за които споменава и св. ап. Павел в своето Послание към евреите (гл. 9 ст. 5).

От текстовете, привеждани срещу почитането на светите икони става ясно, че сектантите бъркат достойните, заповядани от Бога изображения, с изображенията на езически богове и разни животни.
Втората Божия заповед е насочена срещу идолопоклонството, т. е. срещу почитането като божество на нещо, което не е Бог.

Свещеното Писание свидетелства, че Бог никога не е забранявал нито в Стария, нито в Новия Завет външното богопочитание, стига с него да е свързано и вътрешно духовно богопочитание. По същата причина Бог не е забранил правенето на религиозни изображения, а само правенето на кумири, т. е. идолски изображения, които отклоняват човека от истинското богопочитание.

За нас, православните християни, иконите са свещени изображения, защото са осветени от благодатта Божия, която почива върху тях. Ние ги отличаваме от обикновените предмети и изображения и това съвсем не е идолопоклоничество, а почит към първообраза, изобразен върху тях.

Почитта, отдавана на видимия образ – иконата, се отнася към невидимия първообраз – Господ Иисус Христос, пресветата Божия Майка или Божиите угодници – Светиите.

-----

Това, че не ходиш на църква - също е огромна грешка, защото в църквата(православната църква) присъства в най-голяма степен благодатта на Светия Дух!

Аз също повярвах в Бога като прочетох Новия Завет( Втората част от Библията), но продължих развитието си като постепенно започнах да се въцърковявам: След това от мои близки вярващи хора и от книгите на Светите отци разбрах, че истината е само в Православната църква!

Постепенно започнах да ходя на Богослужения в православния храм. Там разбрах, че най-важното Богослужение е Св. Литургия, която започва в неделя около 9 сутринта и трае около час и половина. >

След това постепенно продължих да навлизам във вярата. Продължих да ходя събота вечер и неделя сутрин на Богослуженията. Започнах да си чета утринни и вечерни молитви, да спазвам Божиите заповеди, да се старая да върша добри дела... и след година достигнах до изповед и Св. Причастие.

Първата изповед, и въобще изповедта, е нещо уникално и несравнимо! Ще дам такова сравнение - представи си все едно, че цял живот не си се къпал - каквото е банята за тялото, това изповедта за душата!
Чрез изповедта се прощават всички изказани гласно пред свещеника твои грехове и след това се чувстваш духовно чист и светъл като младенец, нещо невероятно е...!

А след това на следващия ден приех и Свето Причастие - това е Тялото и Кръвта на Господ Иисус Христос - под вид на хляб и вино.

Изповедта и Св. Причастие са две от седемте Тайнства в Православната църква, Кръщението е също едно от тези Тайнства.


Засега е това. Пиша този коментар не само за теб, а и за хората, които са в подобно на твоето положение. Ако имате въпроси, ще следя темата и ще пиша!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker