Размисли за живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Размисли за живота
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 3104 пъти
На 15 съм и доста често мисля за нещата от живота... като начинът на живот, любовта, смъртта, религии, свободата и др... Реших да споделя някои от мислите си и да видя мнението на другите за тях.

Начинът на живот
Почти всички водят един и същи начин на живот. Учат за да работят, работят за да плащат, плащат за да живеят и живеят за да плащат... Това ли е идеалният живот? Нужно ли е всичко това? Не може ли човек да има по-различен начин на живот, не в някой град или село, а например в гората или някоя поляна, където няма да има пари а една къщичка (най-обикновена дървена колибка) с градинка до някоя река/езеро...

Любовта
Доста е сложна за мен... Нещо което радва или натъжава? Може да обичаш някой, а за този някой да си просто празно пространство... или пък може да има любов и от двете страни... вечна любов като по филмите...

Смъртта:
1. Има Бог и когато умреш отиваш в рая ако си бил "добър", ако ли не отиваш в ада, но той те ОБИЧА... (Дядо Коледа?)
2. Има светлина, в която отиваш когато умреш...
3. Има живот след смъртта... душата се преражда...
4. Заспиваш и чакаш да те събудят?
5. Няма нищо. Умираш, изчезваш и нищо не остава... дори и съзнанието изчезва... (Това ми се струва доста неприятно и доста възможно)
6. Или нещо друго...

Религията е нещо глупаво създадено от човека... Прочитайки някои неща от библията стигнах до заключението, че всеки е най-ужасният човек... има над 10 забрани (за евреите са 613) за който ще отидеш в ада, освен ако Бог не ти прости греховете (трябва да вярваш в него). Най-лесно е да си атейст :)

La Fin xD

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 091d279b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е но сме създадени да живеем по тези идеали Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: dd6027404e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За живеенето в гората, преди много години е било така и това е факт, нямало е пари но хората(човечеството) както всичко друго се развива, това не е задължително да се харесва от всички но ние сме длъжни да се развиваме и да напредваме, като един живот е, раждаш се, растеш, променяш се и в крайна сметка достигаш връхна точка и умираш,

за някои животът е кратък но това сами си го правим. Болестите, злополуките (катастрофите - всичко това е цената която плащаме за развитието на човечеството. Смятам че след години може би векове няма да има религии и единствената религия ще е науката но до тогава има много време, още много трябва да извървим мисля че даже и не сме по средата на пътя към връхната точка.

За след смъртта незнам, лично моето мнение е, че енергията (всеки жив организъм има такава) се запазва, закон на физиката енергията никога не изчезва, но съзнанието ни умира, според мен няма ад или рай или отвъдно или светлина, мисля че просто заспиваме както понякога когато не сънуваме и когато се събудим сутрин не помним нищо все едно имаме бяло петно мисля, че и смъртта е нещо такова... но това е моето мнение.... :)) а

Любовта е: страст(понякога и без нея), привързаност, доброта.... всичко което си ти самия като разумно същество, малко разум и малко инстинкт и малко начин на живот това е Любовта....

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d1c2936eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, ти ако учиш за да работиш, аз уча, защото ми е интересно и не съм се ограничила до моята специалност, а много други неща чета и гледам всеки ден, просто защото света и живота са толкова пъстри и интересни, че дори цял живот да учим, пак нищо няма да знаем. Ако ти ще работиш за да плащаш, аз работя, защото ми носи удоволствие, усещане,че съм полезна и не на последно място социална среда и контакти. Ако ти живееш за да плащаш, то аз живея за да обичам, да срещна човек до себе си и най-вече да имам дете, което ще осмисли живота ми.
Ако ти мислиш, че вярата е само религия, аз ще ти кажа, че съм вярваща, но не съм религиозна.
И както виждаш всичко е въпрос на гледна точка ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a23d05c968
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен за смъртта е вярна версия номер 5, колкото и да не ми се иска. Не вярвам в глупости като "светлина", "рай", "ад".. и т.н. Колкото до любовта - все още наивно вярвам в нея, макар да не съм я срещнала още.

Колкото до религията - това ми е малко болна тема, понеже напълно съм съгласна, че тя е измислена от човечеството само с манипулативни цели, но пък от друга страна вярвам (или поне ми се иска), че има някакъв вид висша сила. Не знам.. дилемата е голяма :)
Поздравления, че си само на 15 и се замисляш за тези неща. И успех в живота :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 147a294a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   "Начинът на живот
Почти всички водят един и същи начин на живот. Учат за да работят, работят за да плащат, плащат за да живеят и живеят за да плащат... Това ли е идеалният живот? Нужно ли е всичко това? Не може ли човек да има по-различен начин на живот, не в някой град или село, а например в гората или някоя поляна, където няма да има пари а една къщичка (най-обикновена дървена колибка) с градинка до някоя река/езеро..."
Може, защо да не може... купи си земята, отрежи си дърветата и си направи къща. Като не искаш да плащаш за нищо, ще ти се наложи да се лишиш от доста неща от съвремения свят, но ако мислиш,че ще се чувстваш добе...

"Любовта
вечна любов като по филмите..."
Няма такова животно, съжелявам. Природата е създала хормони, които те карат да се чувстваш привлечена към даден мъжки индивид до толкова време, колктоо да създадете потомство и тода е до някаква степен пораснало, така че мъзкия да изчезне и да може да продължава да разпростарнява семето си. Понеже хората обаче развиваме и такива неща като привързаност, доверие и т.н. и имаме общи цели, които допълнително ни обидиняват, оставаме заедно по-дълго от първоначално определения период. С нарастването на възможността на жената да се издържа и осигурява сама, тези случаи намаляват.

Смъртта:
Доказано е, че човекът има нещо подобно на душа (в момента на смъртта си, средностатистическия човек олеква с около 20 гр. неизяснено от какво). Тъй като в пропродата нищо не се губи, съм склонна да вярвам в прераздането, поне докато си научиш всички уроци, а после по старата индийска традиция в просветлението, където намираш и своя покой, научил всички необходими уроци.

"Религията е нещо глупаво създадено от човека... Прочитайки някои неща от библията стигнах до заключението, че всеки е най-ужасният човек... има над 10 забрани (за евреите са 613) за който ще отидеш в ада, освен ако Бог не ти прости греховете (трябва да вярваш в него). Най-лесно е да си атейст :)"
Религията е създадена от човечеството в опит, да се попълнят дупките оставени от закона. Т.е. поради страх от наказания в дългосрочен период, да не се изкушаваш да правиш нещамкоито вредят на обществото като цяло. Тази концепция се поддържа първо от създаването на държавата, после от законите. Религията е естественото трето допълнение.
Лола
П.П. Пише се атеист, но дори и атеистът вярва в нещо. Човекът е така констроиран, че да вярва в нещо (дори това нещо да е самият него).

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3e858beacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   има истинска любов, защото няма невъзможни неща.
Трябва да има разбиране и от единия и от другия, подкрепа и от единия и от другия. Всичко, което е нужно в любовта (подкрепа, разбиране, доверие и т. н. ) трябва и мъжа да го показва и жената да го показва. И тогава има хармония между тях. Колкото е по-голяма хармонията, толкова е по-истинска любовта.

А и любовта, преминавайки през различни изпитания (дори изневери от страна на мъжа/жената) и въпреки тези изпитания, любовта им един на друг се запазва между влюбените, дори в някои случаи нараства, то тогава-това е истинска любов.

Живота е абсолютно същият. Минаваме през различни изпитания и също така се ядосваме че на оня живота му е по-хубав и вместо да хванем да се съсредоточим върху нещата, които имаме, ние хленчим, защото всеки един човек притежава неща, които друг ги няма, и в любовта също всеки получава точно определено количество любов.

Неможе да получи всичко най-хубаво от нея. Но трябва да обърне внимание на предимствата на любовта която получава, и ще види че такава любов каквато един получава, друг не я получава.
и любовта е като втори живот.

Всеки наш живот, изпълваме го с грешки, които един ден като умрем и тези грешки определят нашият следващ живот (карма) и така в следващия живот поправяме грешките, които не сме поправили в сегашния.

И в любовта е така. Правиш грешки в любовта, изневеряваш и ако цял живот си го карал така, в следващия живот, след като срещнеш любовта-ти няма да изневеряваш но на теб ще ти изневерят и така. Просто трябва да умеем да прощаваме грешките на другия и да поправяме собствените си грешки.

Ако всички умеем тези две много важни неща, да знаете че истинска любов винаги ще има. А и в любовта допускаме грешки и с тези грешки се градим и се учим да обичаме. А грешките в живота-те ни учат да живеем!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0888434e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Религията не е измислица Бог съществува аз се занимавам с биология и съм прочела много неща и теории за зараждането на живота, за еволюцията на хората за открития свързани с създаването на живота и да ти кажа нито един от тези учени правили опити и доказвали не знам какво си не мислят че са прави те просто дават някакви предположения и под всяко нещо пишат за са сигурни за едно - че има висша сила Или някой ще каже че е присъствал на взрива когато се е създала земята преди 3.5 милиарда години?? Никои не е бил там за да знае така ли е станало Или можете ли да обясните как така човекът се е превърнал в толкова сложно устроено същество?? Не можете дори медицината не може да го обясни Може да се учите да лекувате тялото но само до тук....Ами как са се появили птиците конете и другите животни от нищото са изкочили и си се разпространяват и до днес ей така? След като никои не може да докаже че светът си е бил винаги така и че няма Бог може би трябва да се замислим защо

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3e858beacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8 е права. Щом не знаем нещо и не можем и нямаме факти за да се подкрепим и чрез които да стигнем до истината, следователно няма смисъл да предполагаме това и онова.

Щом сме се появили милиони години след зараждането на планетата и живота на нея, ние не можем да кажем как се е зародил живота и кое как се е появило на този свят. Но нали учените требва да изкарват пари по някакъв начин а и тва им е професия, и следователно си правят тама некви неща, доказват некви глупости, ама дали верно е така, тва според мен са само предположения и верваш в тях, докато не дойде друг, с друго предположение за зараждането на живота на земята и почваш да вярваш на него и така докато не дойде друг, с друго предположение и т.н.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8b929f5cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами незнам но като се има на предвид че някой гледачки говорят с мъртвите как става това значи с и има някакъв живот в отвъдното!!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker