Как се справяте с фалшивите приятели - предатели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се справяте с фалшивите приятели - предатели?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 506 пъти
От тийнейджърските си години се зная с едно момче от родния ми град. В една компания бяхме, много излизахме и бяхме добри приятелчета.
Впоследствие се преместих в друг град, но продължихме да държим контакт.
Винаги съм му помагала и подкрепяла във всичко. Дори в началото на годината му заех пари,за да отиде на едно парти.
Но от лятото насам той се държи, меко казано, неадекватно и злобно, без да съм го провокирала с каквото и да е.
Занимавам се със собствен бизнес и имам няколко хобита.
В момента той постоянно споделя и прави реклама на конкуренцията ми публично, знаейки много добре, че ми е неприятно и малко или много ми вреди така, говорили сме за това с него  преди и той е наясно какво прави в момента.
Отделно, не ми честити рождения ден (неговият беше преди моя и аз го поздравих).
Когато споделям неща в общата група на компанията ни, той не реагира.
Като цяло, виждам негативизъм и предателско поведение.
Станал е близък с въпросните ми конкуренти и се чудя дали не е добре да го махна от всички видове социални мрежи и от живота си, като цяло.
Не мога да повярвам, че човек, за който през последните 15 + години съм правила повече жестове, отколкото за родния си брат и съм защитавала публично, сега се държи така неуважително и се опитва да ме провокира.
Какво бихте направили вие в конкретната ситуация? Очевидно е, че приятел в негово лице няма и дори имам съмнения, че никога не е имало, но как е най-редно да постъпя според вас?
Споделете и вашите истории с приятели - предатели, ако искате, ще се радвам да чуя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: a04ae16d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си подбирам приятелите по икономически интереси, простото приятелство което се гради върху на хилене и лигавене няма никакво значение.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6a14f071ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едни хора влизат в живота ти, други излизат. Порасни и всеки, който ти носи негативни чувства, емоции, съмнения го махаш от живата си, без приказки и скандали. Просто пътищата се разделят.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 74d44f15f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Откъсваш им квитанция, или глоба с фиш, отсвирваш ги и им показваш червен картон и аут, повече за мен не съществеват!? Затова във военно време ги смятат за дезертьори и ги разстрелват. Веднъж предадат ли те, ще го направят и след време, затова край с такива!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8238c12894
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами един длъжник никоха не е благосклонно настроен към кредитора си. А и ти си жена, която като гледам го превъзхождаш в много отношения. Как искаш да продължи приятелството ви? Ясно е, че е боклук, прежалваш парите, плюеш на това което е било досега и поемаш напред в живота и без него. Ще се изумиш колко комфортно ще се чувстваш без подобни мекотели.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: daf206f13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз просто спирам комуникация с тях и се отдръпвам. Имал съм не малко такива случаи. Примерно, преди малко повече от 8 години човекът, който смятах за най-добър приятел реши, че повече не иска да контактува с мен. Нито се бяхме карали, нито нещо подобно. С него бяхме неразделни от десетина годишни, че даже и от по-рано. Какво направих ли? Ами, нищо, просто и аз се отдръпнах. Той в редица случаи явно показа, че присъствието ми не му е приятно. По едно време бяхме стигнали до там да се правим, че не се виждаме на улицата, при положение, че живеем на има-няма 30-тина метра един друг. От миналата година имаме някакво затопляне на отношенията, но като цяло няма нищо общо с преди. Тогава, както казах бяхме неразделни. Много пъти съм мислил защо и как се получи така и като, че ли стигнах до извода, че всичко си е личало и преди, аз просто не съм го виждал. Сещам се, когато влязох в казармата. В началото бях в родния си град, но той нито веднъж не дойде на свиждане. След това пък имах нужда от кола за транспорт на една по-обемна покупка и понеже тогава нямах, помолих него. Предварително му казах, че ще си платя, но той ми отказа и то така, че все едно да не го занимавам с това. Иначе, аз съм му правил доста услуги. Тъпото е, че бяхме приятели 20 години, а не 1-2. Дето се вика заедно израснахме. Все пак е добре, че вече си говорим нормално като се видим.
Преди 2 години пък имах друг случай, който колкото ме учуди, толкова и го очаквах още от самото начало. Учуди ме, защото ме отсвири в първия и единствен път, в който го помолих за помощ. Пак беше за съвсем дребно нещо. Трябваше да върна един хладилник и да си купя друг. За същите неща съм му помагал редица пъти, някои от които доста по-изтощителни. Да не говорим, че съдействах на баща му да изкара едни хич не лоши пари - над 20 хил. лева. Всъщност, явно точно такъв тип мои съдействия бяха причината да търси контакт с мен. Развитието беше доста интересно. Познаваме се от училище, но станахме уж по-близки, след като завършихме университет. Още тогава ми направи впечатление, че той внимателно си подбира средата и винаги гледа да има изгода. Аз тъкмо бях започнал работа, а той все още взимаше изпити. Общо-взето тогава поддържаше контакт с мен, защото нямаше много-много с кой друг. След може би около година си намери сериозна приятелка, съответно вече нямаше смисъл да се движи с мен и контактите спряха. След още може би около година или повече ( не помня точно ), Господ ми отвори огромна врата за професионално развитие и като цяло всичко в следващите години се разви по сценарий, за който не съм си помислял дори за миг и да мечтая! Някъде по същото време може би, станах много търсен. Буквално през седмица бях у тях на гости. Това продължи до преди около 3 години, когато изгледите да имат полза от мен в бъдеще рязко намяляха. Тогава изведнъж всякакви подобни гостита приключиха. Вече се виждаме буквално 3-4 пъти в годината и то пак почто всички са, ако им трябва нещо, макар и дребно. Както казах и в началото, тук очаквах това да се случи. Просто не очаквах да ми откаже за толкова дребна услуга. В този случай процедирам по същия начин, т. е. и аз се отдръпнах и също вече не звъня. Имам останали 2-3-ма приятели, на които знам, че мога да разчитам и си поддържам контакт с тях.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 58ded95656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Противно на народната поговорка, че приятел в нужда се познава, смятам, че приятелите се тестват, когато на един от тях му върви. Очевидно си добронамерен човек, а и щом имаш бизнес, може това да предизвиква завист. Човешко е, но ти не си отговорна за това и съответно просто не обръщай внимание и стой на дистанция. Постарай се да пускаш хората от живота си, без да се обиждаш и разочароваш: едни си отиват и така освобождават място за други, които ще бъдат по-качествени ако останеш добронамерена към всички.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker