Електронни четци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Електронни четци
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 468 пъти
Здравейте!
Искам да си купя електронен четец, защото ми се налага да чета все повече книги онлайн. Ще съм благодарна, ако ми разясните как работят. Доколкото разбрах при всяко устройство е възможно да свалиш книгата на телефон или компютър и да я прехвърлиш. Как обаче работят електронните четци с Wifi? Имат ли инсталиран някакъв браузър? Достъпни ли са сайтовете за безплатни книги(Chitanka)? Също в описанието на един четец прочетох, че има достъп до Dropbox, знаете ли как става?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: c127d83c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, наскоро и аз търсих да си купя четец и ще съм ти от помощ. Най-важното за мен беше да мога да си тегля книги директно чрез четеца, (най-вече от читанка) да има автоматична подсветка (много е удобно за четене на тъмно) и да е с тъч скрийн. Киндълите са хубави и евтини, но поддържат техен си формат и не можеш да сваляш книги директно на него, а трябва да ги конвертираш и прехвърляш.
Най-добрият вариант за мен, а и като съотношение между цена и функции беше Pocketbook Touchlux 4 (вече има и 5). Има браузър и Wi-Fi и си теглиш книгите, както през таблет. Надявам се да съм ти бил полезен. :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4e382a5c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря, и на авторката и на отговорилия!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e90d000a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, аз преди малко от повече на година бях вманиачен да гледам и аз четци, най-накрая се спрях на един и си го взех от човек в базар. бг - вече е стар модел, Kobo Aura HD, но има всичко, което искам - вграден речник на английски, цъкам и задържам пръст върху дума и ми показва нейните значения, видях, че ползва речник от merriam webster. Има си подсветка, трябва да има просто, защото трябва или да го четеш само на дневна светлина, или в добре осветена стая - като хартиена книга. Разбира се, подсветката изморява очите.

Избрах Кобо пред Киндъл, заради повечето четими формати. Wifi има, за купуване на книги е главно от техният си сайт, има и браузър, който на моят си го пише, че е експериментален и наистина не е пригоден за четеца, екрана все пак се опреснява на допир, а не 60 пъти в секунда, което си е стандарта при телефони и компютри (има и други честоти на опресняване разбира се, стигат и до 240 пъти в секунда).

Моят четец си е почти перфектен, има дребни следи от използване, но все пак е на 7 години и го купувам ползван, батерията му също не държи много вече.

Съвета ми е да си купиш нов, най-вече заради батерията. Гледай и да е с по-висока резолюция, да си имаш предпазен калъф, за да пазиш екрана. Добре е, когато не го ползваш, да оставиш батерията на около 50%, така си е по-добре за нейното здраве.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 964bdf102f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имал съм два вида Kindle и сега карам на евтин таблет Lenovo.

Предимството на четците е, че батерията е по-пестелива и са леко по-щадящи към очите. Но сега дори таблетът ми има eye protection mode, така че това не е толкова голямо предимство. Повечето таблети имат браузър, но не знам дали всички могат да свалят от интернет. Аз лично качвах книгите в четеца чрез компютъра. Достъпът до сайтове става чрез Wifi, през браузъра. Моят съвет е вземи някой таблет, защото някои от четците вече струват повече от нормалните таблети, а невинаги са толкова удобни. А и с таблет можеш да слушаш аудиокниги, не с четец.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2dfd3563d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Знаех си, че подобен тип тема ще привлече друг тип хора като аудитория :) Не помня по другите теми да съм срещал коментари като номер 2. Приятно и освежаващо :)

А иначе по темата - останалите беха доволно изчерпателни но и аз ще споделя моите впечатления.

Киндъл го забрави още сега. Казвам ти го като човек който е имал такъв години наред и не би си го причинил отново. Просто е досадно да премяташ книги с него. Лично аз съм с Кобо Либра Х20. За мен лично основната разлика беше, че този има удебелна страна която ти позволява да го хванеш по удобно. Може би ти се струва, че това е дреболия ама след няколко часа четене ще разбереш, че кеф цена няма :)

Честно казано, не съм му ползвал браузера, традиционно те не стават. Сваляш си торента на читанка, свикваш със изчанчения им начин на именоване :) и си прехвърляш книгите директно на четеца.

И накрая един съвет - огледай ревютата в тубата. Мисля, че те ще ти помогнат най много в избора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker