Ще ми върнат ли парите от olx? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще ми върнат ли парите от olx?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1326 пъти
Здравейте решила съм да си купя телефон от човек. Обаче ако не ми хареса и ако го върна телефона, ще ми върнат ли парите? Ако някой знае, моля за повече информация! Благодаря?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3b9634a4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Те при дефектна стока не връщат, камо ли ако просто не ти е харесал. Абсурд. Аз между другото онзи ден купих от Зора и без да съм питал, ми казаха, че до 14 дни мога да си го върна без обяснения и без да е задължително да е дефектен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0434bb51d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Olx са същите хора от този сайт, само че вместо да споделят, продават това-онова. И както тук има голям контраст в темите, коментарите, различни виждания, така и там или ще попаднеш на някой свестен, който реално ще ти продаде нещо хубаво, или на такъв, който ще те излъже.

И не, не можеш да върнеш телефона след време. Обикновено, ако продавача е така добър да пусне пратката с опция за преглед, можеш да я отвориш, да видиш дали телефонът е здрав, дали всичко си е в кутията и да помолиш служител да ти позволи да го включиш в контакта на зарядно. Така ще разбереш дали се зарежда и дали изобщо стартира.

Имай предвид, че мой познат беше взел по подобен начин телефон за синът му. Месец по-късно на вратата се бяха появили полицаи с обяснение, че този телефон е краден, така че и такива хора има...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cb34c1aab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Бягай от тоя сайт с 200, там е пълно с мангали и измамници, и политиката на сайта ги прикрива защото плащат промотирани обяви, вече няколко приятели бяха излъгани едни с 50 лв, други с по 200 лв, полицията вика че ще се опита да направи нещо но били малко парите да не се очакват чудеса, помолих приятел дето се занимава с IT да проследи продавача, за тоя дето е измамен с 200 лв да го поздравим, не става Ip адресите се въртят в други страни а телефонния номер е от временна карта, това говори само че щом се подготвяш така добре значи тия хора си работят с измами, а сайта им помага като не ги издава на органите на реда щото плащат, ако правя нещо в тоя сайт е ако има нещо да го продам!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ecf0416f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е ли по-добре да вземеш телефон от специализиран магазин, ами за уж някой лев по-евтино ще си създадеш сумати главоболия?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 643bd60116
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   ОЛХ са само посредници, никой не ви бие по главите да си давате парите, вие сами си пазарувате. Каквато сделка сключиш с продавача, това ще получи, какво общо има ОЛХ в сделката ви? А кой нормален човек ще сключи сделка без опция за отваряне и преглед!? Отваряш и проверяваш всичко и ако не ти хареса и има разминаване от уговореното, не плащаш и толкова, продавача да си го поема разхода. В ОЛХ от риска губят продавачите, а не купувачите. ОЛХ са само сергията на която става сделката, нищо повече, те нямат отговорност за нищо!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 337d412fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От почти 7 г. съм регистриран, от около година купувам и продавам доста в OLX и съм на 90% много доволен! Глупости са твърденията, че хората там са мошеници, аз не съм, нито пък повечето хора, с които съм имал вземане-даване. На 10 души 1 да е мошеник, даже е много. Взимал съм си най-различни неща на супер цени! Вече направиха и рейтинг - отдолу под профила излиза оценка от 1 до 10 на продавача, мошениците обикновено се познават, защото имат оценка около 2-3 и то си пише - "Повечето купувачи не са доволни!"

Специално телефон, особено ако е нещо над 100-200 лева аз бих си взел с лично предаване! Ако си в София не би следвало да е проблем да намериш желания телефон и да си уговориш среща на живо, където обстойно да разгледаш и видиш телефона, колкото време ти трябва за всякакви дефекти и недостатъци. Ако ти го пратят по еконт също има опция за преглед и тест, но там обикновено имаш само няколко минути, защото чакат и други хора. Затова ако си от София или има такъв телефон в твоя град - лично предаване!

Недей да мислиш, че задължително ще ти пробутат боклук - не е така. Много хора там просто са си взели нов телефон, имат друг подарък и т.н. - не им трябва вече и го продават. Питай човека защо го продава. В специализираните магазини за техника винаги има една 30-40% задължителна надценка на такива техники! Нали трябва да платят заплати, наем на помещението, ток! Телефоните в големите вериги са с огромна надценка! На мен досега НИКОГА не са ми върнали пари за техника в специализиран магазин, или да я сменят с чисто нова! Все повредата е по моя вина и гаранцията не я покрива!

Затова - от OLX! Може да си намериш телефон, който струва 400 лв за 280 например само защото другият го е ползвал 1 месец, защото няма слушалки или някаква ей такава дреболия! Ти решаваш в крайна сметка дали да отечетеш в някой голям магазин или да вземеш от OLX, но не бъди предубедена

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 44a8321f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Olx не носят отговорност, за това дали стоката ще ти хареса и дали дадения продавач, ще ти върне парите.
То в Olx даже няма опция за плащане с карта или с PayPal.
Като цяло Olx е на нивото на някакъв битак.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e3127d9cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   OLX са просто сайт за обяви, както примерно bazar. Както всеки друг, така и ти можеш да си пуснеш обявата там, както аз съм правил много пъти. OLX няма да връщат пари на никого, защото те реално не продават стоката, просто са място, където други хора да си публикуват обявите. И не съм съгласен, че е пълно с мошеници там - аз съм продавал и купувал доста неща в/от OLX/bazar без проблеми.

Като цяло обаче личен съвет за купуване на телефони - вземи го по възможност от по-официално място, така да кажем (т.е. мобилен оператор или по-голям магазин за електроника). Ще е по-скъпо, но поне ще имаш място, където можеш да предявиш претенции в случай на нужда от сервизиране например.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cb34c1aab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 3 е много прав, имам бая опит с сайта там е пълно с мошеници, дали ще те измамят с некачествен продукт или китайски ментета, влезни в форума на (hardwareBG.com), п.с не им правя реклама: Да видиш за какво става на въпрос, колко хора са били измамени и ще ти стане ясно, да ОЛХ е наистина полезен сайт но само да продадеш нещо, или да купиш примерно чаша или подобни неща. Който само от прегледа да установиш дали са здрави, познавам също много измамени хора ,айде разбирам да сме в САЩ примерно там правилата са стегнати, ако някой те измами полицайте веднага се заемат и сайта им помага, считай че няма измъкване. Но пък номер 6 намери да фали сайт, за безплатна търговия без никакви предпазни мерки, който се намира в нашата родина дето сме наясно как е с измамниците, авторе не казвам да не копуваш но само с едно на ум, електроника не ти препоръчвам от там да взимаш, преди сайта имаше рейтинг и коментари, нарочно ги премахнаха да не се оплакват хората от некоректни търговци, разбира се щото плащат такива индивиди парички та за тва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 20e1e1e1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има и нормални хора. Ние продадохме телефон и преса, чисто нови и качествени, просто не ни трябваха вече. Но има и доста измамници да.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ce4f9800e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 6 пише неверни неща! Няма никакъв рейтинг на продавачите в OLX. Сега проверих! Другото което не е вярно е че мошениците били много малко. Особено в раздел Електроника всяка 2-ра обява е измама. Който е в занаята ги познава само като види обявите на мошениците. Да не говорим че е пълно с некачествени китайски ментета на всякаква електроника. А продавачите не са фирми и отказват връщане на некачествените им стоки.
Не купувайте електроника от там!
До номер 5 - Да, OLX са само посредници и не носят отговорност. Но в някои случаи на спорове между продавач и купувач влизат в ролята на съдии, и без да изискат обяснения или доказателства от двамата, взимат нечия страна. Може да ти блокират обявите по клевета от някой че си го измамил, без дори да те попитат вярно ли е. Такова едностранно правосъдие няма никъде в цивилизования свят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker