Най-добрият град за живеене в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Най-добрият град за живеене в България
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1393 пъти
Здравейте, на 24 години съм, живея в Русе откакто се помня, обичам този град, но започвам силно да се замислям дали не е време да се преместя на друго място. Просто Русе много западна през последните години и чувствам, че си губя времето тук. Почти не останаха млади хора, центърът от няколко години насам е един такъв опустял, хората са мрачни, въздухът е адски мръсен...абе забила работа отвсякъде. Перспективите откъм работа също не са кой знае какви. Подвизавам се в IT сектора и си мисля, че в друг град ще имам по-добри възможности за изява. Бих се радвал да ми дадете съвет в кой град е най-добре животът. За сега съм се спрял на някой измежду Пловдив, Варна и Бургас. Бих се прежалил да отида и в София в краен случай само и само да не съм тук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: bb66e672df
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   В България навсякъде е гадно, най- добре някъде в гората далече от гадните, злобни, някои даже клонящи към уроди българи.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7324dadd71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Бургас и Варна също са зле от към работа и заплащане. По-добре се насочи към Пловдив или София.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 795aa774d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   София е подходящ град за млади и енергични хора!!!


Аз

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cfe8820f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   За мен най-хубавият град за живеене е Велико Търново, лично аз не понасям жегите през лятото, а като бях във Велико Търново, ми беше толкова хубаво и прохладно вечерта. Освен това има и университет там, работа също съм чувал, че се намира. Хубав град е.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e45c50c29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Помисли си за Германия.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: db16c1200f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От изброените три - Варна. (Кореняк)варненци са много културни и свестни хора, за разлика от бургазлии примерно. Подкрепям мнението и за В. Търново. Всъщност не разбирам какво имате предвид под "възможности". Възможности има почти навсякъде, а по-добри са точно, където няма много конкуренция. Не робувай на клишета, ако в душата ти е пусто и "западнало", така ще го виждаш навсякъде. Ако не си доволен от работата си, намери си друга, тя може да е в Русе, може да е другаде, въпрос на късмет, ако ти харесва - "изявата" ще се случи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: aaeb2c9f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В който и български град да отидеш, все си е същото лайно. Най-добре в цивилизована държава.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6f3469c4d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ако бях на твое място, щях да си събера багажа и директно се махам от тази скапана държава. Ако трябва и заем изтегли. Щом си IT, ще го изплатиш бързо! Няма смисъл да ходиш нито във Варна, нито в София, нито в Пловдив, нито където и да било другаде в България. Навсякъде е едно и също.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 179d12c24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако ще се местиш за по-добри възможности, изборът е София или друга държава... Другите градове които споменаваш, дори и да предлагат малко по-добри възможнисти, не си струва местенето... Просто отвори някой сайт за работа и сравни IT - София, и останалата страна. Разликата е огромна. Аз лично също не харесвам София, но прекарах там едно 15 години... Като искаш да се развиваш, няма избор.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4f1bbd3216
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе бягай от тоз кенеф,наречен Русе, и въобще цяла Северна България(като изключим разбира се може би Варна и Търново)!...Най-големите изроди са именно тука, в тази част на страната, където 90% от населението са вече дъртаци, комунисти, по 60 и нагоре години, дето само гледат да се заяждат-ей това е трагедията на градове кат Русе, че и до ден днешен, хората живеят по "комунистически", още са в 90-те години, а това е просто пагубно за който и да било град!...Много и малко млади хора има, просто не знам...Почти съм сигурен, че в останалата част от страната, дори по-възрастните са някак така по-отворени, по са в крак с днешните неща, с модерното, и ги използват ако щете, прилагат ги на практика, само тука в Русе, и въобще в най-северните градове още си живеят в онова време, което отдавна вече е минало, и просто се питам колко още години трябва да минат и какво трябва да стане, за да спрат да се държат толкова грубо и заядливо живущите тук!...Това са извънземни хора бе, не са нормални те. Но то никой и за нищо не го бръсне тоз град, изобщо Северна България си замира от години като цяло, и има още да замира де, а старите дори не желаят никаква промяна, те си живеят както те си знаят-жалка работа!...Ма нищо, още някоя и друга година и, до такава степен ше се обезлюдят всички северни градове, и тогава-не знам. То цяла България е скапана де, ама тази й част е направо-нямам думи! Така че на автора нямам какво друго да кажа, освен-шапката и да бяга далеч от това подобие на град!...В който и град да иде, пак ше му е гадно и трудно де, ама в останалите градове поне не е като тука, каквито и проблеми да имат и дори да замират, нямат същите проблеми и тъпотии, каквито ги има тука, така си мисля поне...

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a44aeb4c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Албена (не е град, но лятото е супер), Ахтопол, Созопол, Балчик. И да, от големите Варна. Бургас е хубав като вайб (атмосфера?), но хората са тип батки.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 414cdcb474
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хасково, спокоен и уреден град с много добри хора, артик

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 98932661c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пробвай някъде в северозападна БГ, там има много спокойствие и много красива природа!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2aeeeb6981
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Варна е пълна с тревомани, батки и утайки. Бургас е още по-зле. За Пловдив не мога да говоря, но според мен София е най-доброто място ако искаш много и всякакви хора, както и най-голяма възможност за работа.
Забелязал съм, че на хората от източна България, хората от запада са им странни и обратното. Просто манталитета е по-различен, имай го в предвид.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3ee933112d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Разбирам те. И аз съм от Русе. Тази година завършвам и въобще няма да се чудя като други хора, ами Варна ли или Бургас, София ли или Пловдив. Директно се махам от тази западнала държава (не само от към финанси, ама и морални ценности, градоустройство, образование и много други). Докато за българина най-важното са месото и телевизора, все ще си стоим закотвени на дъното.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1ec796d4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Бургас. Красиво, европейско, усмихнати и добри хора, работата е горе-долу, но се намира. :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d64363f8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Пробвай Варна, защото хем ще ти е близо до родния Русе ,хем е хубав град! Варна е страхотен град и ти го казвам не защото съм от тук!Преди години го плюех този град .Беше един сив олющен град ,само че голям.Дори плочките по центъра бяха изпочупени и мизерни ,направо ме хващаше срам когато видя групи с туристи.Действително ме хващаше срам.
Сега обаче не е така.Варна претърпя огромна промяна и продължава да се променя към хубаво.
Центъра стана много хубав ,морската градина претърпя промяна,плажната алея със дискотеките и заведенията също.За морска гара да не говорим .Стана страхотна .И за разходка и за хапване и пийване и за риболов .Ако пък не искаш на заведение има много пейки и шатри и можеш с кеф да си почиваш и да наблюдаваш рибарите пейзажа и живота около теб.
Има много млади хора има молове има работа има море има няколко университета и колежа (включително и чуждестранни студенти) има курорти.За 20 минути си на Дружба (С.С.Константин и Елена) за 30 минути си на Златни пясъци.Какъв кеф е ако знаеш.Кеф ти германка кеф ти рускиня полякиня ,чехкиня.Има хора ОТ Всякъде.Много се учудвам обаче когато съм срещал французи или гърци.Та те си имат къде къде повече морски курорти и брегова ивица.

А за Русе ,наистина съжалявам за този град има огромен потенциал .Има страхотна река.Бил съм там няколко пъти включително за по 2-3 седмици .Имам страхотни спомени.Тъжно ми е за него ,заради това обгазяване.Само и само да спестят пари за път са направили заводите толкова близо.Трябвало е тези химии и пушаци да ги направят на поне 20 километра от града и нямаше да има проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 505b0531ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Много познати стещам, къде къде - София, после се връщат ама завинаги, кво стана питам - не издържах ми казват.
В тая връзка мого моля хора не цапайте родния град, ако сте естествени хейтъри, мърлячи, псувачи и гадняри в София ще се почувствате в свои води и ще дърпате напред и нагоре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a27febce5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравей. И аз също съм родом от Русе и знам за какво говориш. Тъжно е, че просто няма млади хора. Разхождаш се по центъра и виждаш само баби и дядовци, няма интересни събития, няма хубави места, където може да отиде един млад човек, само умрели чалготеки... Студент съм във Варна и ако трябва да сравнявам двата града тук положението е една идея по-добро. Варна е едно голямо Русе, което се пренаселва лятото. Дори може да видиш статистики през годините колко млади хора на възраст между 20-24 години са го напуснали. Но ако трябва да бъда честен и кореняк варненците бягат към София, така че се замисли наистина дали има смисъл да си губиш времето с Варна, Бургас(за който също съм чувал, че има проблемите на Русе) или Пловдив(всъщност за него чувам много хубави неща, но не мисля че откъм ИТ сектора имаш много възможности).
Моят съвет е направо да гледаш към София, просто това е мястото в цяла България, където човек може да се развие по най-добър начин, защото е най-голям, с най-много възможности откъм работа, най-много събития, семинари и каквото ти хрумне, които могат да подобрят квалификацията ти, за IT сектора да не коментирам. Тук има страшно много фирми в сектора.
Ако пък в краей случай не успееш да си намериш работа в София, което ми се струва направо невъзможно, но знае ли човек в тази ситуация с короната... , търси в Пловдив или Варна (в тази последователност).
Но в крайна сметка дори ако си в Русе и не ти пречи това, че няма кои знае колко събития и взимаш добри пари, защо пък да не останеш. Нито ще плащаш квартира, нито нищо. Важното е ти да се чувстваш щастлив на мястото, където живееш. Изобщо не слушай какво ти казват хората, дето се вика може и на село да си добре, ако например работиш онлайн и обичаш спокойствието и чистия въздух.
Но исках да споделя как виждам нещата от моята гледна точка, защото ми се стори че имаш подобни на мойте виждания.
Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 40c4f6c5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   София естествено. И аз съм от Русе, след като завърших училище се преместих в София и живях наколко години там, после заминах в чужбина. Много як град, много готини хора. Завързах много приятелства и познати. Номер 3 е абсолютно прав.
Тези, които го плюят, са стъпвали 2 пъти на екскурзия само.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 065f2b2f56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Автор

Благодаря за мненията! Май ще се пробвам във Варна. Виждам, че доста хора ми предлагат София, но аз лично не подкрепям идеята всичко що мърда да се бута в столицата. Бил съм там и ми се струва, че е прекалено пренаселено.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 380fbc603f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Град Шумен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a44aeb4c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   София като цяло е зле. Само Изток, Изгрев около Борисовата и Левски-Г стават като квартали. И в трите има позитивни енергии, в първите два Петър Дънов е усетил добрата енергия, в Левски-Г пък още траките - там има тракийски могили. Бих живял или поне работил само в Левски-Г или Изток/Изгрев.

Софиянец

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a44aeb4c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Загреб, Будапеща, Клуж Напока, Тимишоара, Крайова - сравнително близо до България, но красиво и екзотично.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: aaeb2c9f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   22, ти па намери къде да отидеш. Че тя Варна е по-голяма дупка и от София. В комбинация с това, че няма работа и заплатите са ниски. Живял съм там 4 г. и не искам и да чувам. Дори за София бих се прежалил, макар че е пълна кочина, но не и за Варна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker