Млада жена да поддържа кола сама в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Млада жена да поддържа кола сама в България?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1137 пъти
Здравейте на всички четящи.

Студентка съм в България, а нашите работят в чужбина. Нямам приятел. Имам работа и заедно с парите от нашите имам финансовата възможност да купя и поддържам малка кола.

Наскоро взех книжка и би ми се искало да мога да я ползвам по предназначение, налага ми се, тъй като живея в такъв град просто.

Нашите обаче са много притеснени, защото нямат познати в сервиз тук. Те живеят от доста време вече навън. Съответно няма на кого да се доверят да ми поправя колата, а не искат да ползвам услугите на случаен монтьор, тъй като вероятно ще вдига много цената и няма да върши нещата качествено, за да мога да ходя при него отново и отново (просто ще се възползва, че съм момиче на 20, за да издои възможно най-много пари).

Какво смятате по въпроса? Възможно ли е да намеря коректен автомонтьор в България, без връзки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 73deb04ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да звучи клиширано, но от сервиз до сервиз има голяма разлика. Ако някои квартален майстор обича да лъже хората със стотинки, то има големи сервизи, където си оставящ ключа в приемната и след като ти стане готова колата ти звънят и си я взимаш. За много ремонти са обявени ориентировъчни цени, а пък за цените на частите може да провериш във всеки онлайн магазин - по марка/модел на автомобила, съответно тип двигател (кубатура, конски сили).

Разбира се, има и малки сервизчета (наричам ги квартални майстори), които може да ти свършат отлична работа на прилични цени без да трябва да ги познаваш лично.

Относно връзки - няма да те назначават на работа, че да ти трябват връзки! :)

Според мен, ако говорим за вероятна възможност за някакъв тип измама, по-важно е да внимаваш от кого и какъв автомобил ще вземеш. При 99% от колите нов внос има неща, за които разбираш постфактум - превъртян километраж, китосани/пребоядисвани детайли, скрити ръждички, ел. утечки, поставен акумулатор, взет от вторични и куп други неща, за които ми става кофти дори като пиша сега. Там ще ти трябва човек, който разбира и знае къде и какво да гледа при избора на автомобил.

Относно поддръжката - като шофьор и собственик на МПС от теб се изисква да знаеш елементарни неща, като това как да си провериш правилно нивото на маслото, антифриза, кога (на какви интервали) трябва да обслужиш колата (смяна на течности, филтри), как да си провериш налягането на гумите и т.н. За всичко останало си има майстори.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 230d689ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно разсъждаваш,че така ще стане,но има вероятност да срещнеш и свестен,аз имам такъв случай,но за да не разчиташ изцяло на случайностите вашите все имат познати и роднини които също имат коли и се чупят,другия вариант е всеки път като има проблем пишеш по форумите на съответната марка и питаш колко е разумната цена за ремонт ако е еди си какво според теб развалено или някой който има понятие основно от коли. Имай в предвид колата е огромен разход,аз тази година за десет годишна кола Опел имах нещастието да се наложи ремонт на свещи и демпферен съединител и съм назад над 2000 лв а имай в предвид и застраховки гуми прегледи и винетка да не забравиш,че и данък има .... замисли се колко би ти струвало с такси на година да пътуваш и комбинирано с градския.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f2a381c453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм момиче и когато ми се наложи да ходя сама на ремонт нямам проблеми, понеже чат пат разбирам от коли, знам коя част колко струва (то си има и гугъл за това) та като цяло не естрашна работа

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e03d61677c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! С препоръка или без... все тая. Пиша ти с опит от 12 години из цяла България сервизите. Всичко е на късмет. Това което съм разбрал е, че първите два пъти са сравнително коректни и после като си помислят, че вече са те спечелели за редовен клиент те почват с лъжите. Субективен мой опит е също, че е добре самият човек да изглежда добре( да не мирише от два метра, с що годе сносни работни дрехи) в смисъл колкото е по-дебел по-далече!!! Отделно разгледай отдалече сервизът подреден ли е, какви са му работниците и т. н. Както казах това е на късмет и мой лични статистики.
Задължително не ходи сама. Вземи някой колега, познат или приятел. Разбери се за цената на ремонта предварително!!! Въпреки, че го знам последният път забравих и ми взеха с 50лв. повече, за нещо което той ми беше сменял преди време, но е забравил колко ми е взел и ме забърса повече. Аз не споря. Плащам и повече не ме виждат. Опитвал съм естествено да споря, но на мига измисля, че е свършил още НЕЩО и затова. Мошеници от класа. Надявам се да съм ти бил полезен.
Късмет!
М 32

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 78323301b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Леле, всичко само с познати иначе не става.
Излез от миналото и клишето. Хиляди жени без връзки монтьор имат коли и ги поддържат. Колата не е лукс, защо се оправдаваш, че искаш да имаш кола и ти трябва. И стига с тези момичета и момчета на 20, 30 г. Ти си жена, дори не си тинейджърка вече. Дали е колата или работата, преглед или каквото и да било стига с тези познати и "наш човек". Отиде си купи една нова кола на изплащане и ще влизаш във фирменият сервиз само за смяна на масло. И там ли ше те излъжат?
Понеже българина е голям тарикат си купува кола с 300 проблема и после Пешо я прави в кварталния гараж и всичко е много изгодно, страшна далавера.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a7a766c25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, купих си първата кола на 22 години, жена съм. Сега съм на 24. Все още си я поддържам добре, никой и една стотинка не ми е давал за нея. Издържам се изцяло сама също, работя. За ремонтите малко сложен е въпроса. Хубаво има големи сервизи, но аз точно от такъв в моя град пропищях че искаха да ме излъжат с цената и оставиха колата с недозавити болтове на задното колело как не се утрепах някъде незнам. Аз лично майстори си откривам чрез приятели и фейсбук форуми. Живея в областен, но не голям град и малко трудно си намерих качествен майстор, всичко проба грешка. Пък и си падам малко ентусиаст и по леките ремонти сама се научих да ги правя - смяна на гуми, накладки, смяна на детайли от тоя сорт. Всичко опира до това колко оправна си и дали се поддаваш на манипулации. Ако лесно те лъжат на други места и с колата ще те излъжат, такива под път и на път. След дълго търсене и разочарования аз успях да си намеря майстор, който хем разбира, хем и не дере кожи. Пък и си е човек на място, обяснява, говори, звъни по няколко пъти когато му повериш колата. Не си писала откъде си, но ако си в моя край мога да ти препоръчам хора. Вече имам доста натрупан опит и съм си чукала и главата и колата поне по няколко пъти :D

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eef2a032c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все имаш някой познат / съсед с кола, на когото имаш доверие. Помоли го за съвет.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f7bab0621d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вземи си нова кола на лизинг и няма да имаш проблем с поддръжката.
Ако си вземеш 10 годишна кола е ситурно, че шанса да ходиш често при монтьора е голям.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2df09dd048
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Просто си вземи по нова кола, на която няма да й се налага да седи по сервизите и си я поддържай в официалния сервиз на марката. Ако не можеш да си позволиш това, не си взимай кола, която ще е порвдната таратайка по улиците.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 4e5dafef3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   България не е в Африка, че да няма добри автосервизи, има си доволно много. Във всяко гаражно сервизче ще гледат да не прецакат, затова ходи само в реномирани. И там ще ти вземат парите, но поне ще свършат качествена работа, иначе им пада реномето и пада клиентелата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3dc2b4fba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Само гледай кого запушваш да няма после да правиш чистачки, огледала, фарове или да търсиш на кой общински паркинг си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cd1de96333
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче съм и няколко години сама си поддържах колата. Просто разпитвах приятели и познати кой къде си поддържа колата, кой от кой сервиз е доволен и така открих "моя" сервиз и от тогава само там си карах колата и проблем не е имало.
В 21 век не е никакъв проблем сама да си поддържаш колата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker