Каква е разликата между траките, елините и илирите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква е разликата между траките, елините и илирите?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 849 пъти
Ученик съм - 12 клас. Да знаете, че не е свързано с училището. Просто темата ми е интересна, затова питам.
Всички знаем за траките, но освен тях на Балканите е имало и елини, имало е и илири, македонци, даки. Много българи обичат да твърдят, че ние сме коренното население на Балканите, че сме най-древните. Но същото твърдят и Албанците, а пък гърците въобще наричат държавата си Елада. Да не говорим за Македонците. Кой е прав в тази ситуация? Ние или те? Какво ни прави по-различни от тях?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3b7c72afba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разликата между древните народи е разнищвана в енциклопедии и статии до болка. Есета няма нужда да изписвам, имаш Google, имаш и университетската библиотека на СУ. Индоевропейски езици, уседнал начин на живот, сходен географски регион на обитаване. За древните обиатели нямаме много информация, защото броят на летописите е ограничен и невинаги напълно обективен.

Твърденията на макарончовците пък искрено не ме интересуват. Прекалено интелигентен съм, че да общувам с неграмотни аутисти. Помисли дали наистина и ти трябва да си хабиш времето с утайките.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f50d0a480c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Осъзнаваш ли колко дълъг разказ е отговора на въпроса ти? Нима очакваш тук да ти опишем 3000г история на балканските племена и народи? Съветът ми е първо да научиш историята на собствения си народ и след това тази на гърците и на албанците.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e6fbebff67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   3 етноса обитават обшорни територии. Даките са съседи на древното гръцко население. Траките се счита, че са едни от древните народи обитавали Балкан. полуостров преди идването на славяни и прабългари. Елини е най -общо наименованието на днешните гърци

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3fc07a27ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей! Пише ти човек, който много се интересува от история, единият кандидатстудентски му е бил по история и до ден днешен чете. Накратко: разликата е в културата. Тогава светът е бил по-малко глобализиран, хората са се придвижвали по-бавно и дори на малки парчета земя са се обособявали различни култури. Всички, които изброи са с различна култура, нрави и начин на живот и точно в това е разликата.

Самата Елада(Гърция), никога в Древността не е била единно политическо цяло, а е имало отделни градове държави(полиси) - Атина, Спарта, Коринт, Керкира, Тива и други. Повечето са населявани от различни племена - дорийци, ахейци и т.н. и са се считали за потомци на различни хора - спартанците са се наричали дорийци и са смятали, че произлизат от Херкулес. Спарта се е управлявала от 2ма царе, било е забранено златото, среброто и е била по-суша най-силната държава. Атина пък е била морска империя, основавала е колонии и много е забогатяла, управлявали са се демократично с избори. Гърците са считали всички извън пределите на Елада за "варвари" - тоест всички с различна култура, персийци, траки. Често са се карали помежду си и са воювали, първи ги превземат Александър и Филип Македонски, после римляните, после византийците, после османците и се освобождават малко преди нас 1860 и някоя година по спомен.

Древните македонци са малко по на север - между гърците и траките, но са си по-скоро гърци или смесица между двете. Траките са живеели по нашите земи, били са разпокъсани, не е ималко тракийска държава, обичали са много златото и са били наемници на гърците. После ставаме провинция Тракия на римляните. Даките са по на север от траките, това са днешните румънци, това е било провинция Дакия на римляните. Всички, които изброих приемат християнствотопо византийско време горе долу, албанците са единствените на Балканите, които приемат исляма, заедно с новосъздаденото Косово. В това е разликата, надявам се да си разбрал. Всички, които изброих са Древни, трудно е да се каже кой е по-древен и т.н. да се спори, факт е обаче че древните гърци първи са били голяма политическа сила на Балканите и са имали писменост да описват.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e9237c532c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Илирите, македонците, даките, мизите, пеоните, скитите, гетите-хетите, троянците, бесите, одрисите и много други са тракийския народ, който има един ген с една култура и език, но е бил разделен на тези племена, които в различните времена са ставали по-силни от другите в други са изчесвали като име, но в края на краищата са едно и също и ние българите сме едни от тях.
И да траките наистина са най-древният народ по нашите земи и нямат нищо общо с тези елини, които са били специални служители в божиите храмове при нашите предци и затова южните ни съседи са им взели името, защото е специално, но те са били египтяни най-вече, тези които наричаме гърци и, които са изобразени с черни кожи и къдрави коси по амфорите им. Те приемат тракийската култура но я извращават.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2057d95c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 5: Ами аз нали това питам. Къде са доводите за всичките тези твърдения? Изглеждат ми безпочвени. Питам защото знам, че мнооого хора ги твърдят тези неща и би трябвало да имат поне малко аргументи, които да споделят. Да разбирам, всичките твърдения от коментара ти са измислица?

Автора

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 30b9a817b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Че са българи

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 726408291a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   6, истината е, че дори историците не могат да ти отговорят със сигурност на този въпрос поради простата причина, че това, което знаем за тях е доста оскъдно. Дори за прабългарите знаем доста малко и до ден днешен не знаем със сигурност дори коя точно е първата държава (може и да е била доста преди 681 г.), а ти питаш за траките, за които няма почти никакви писмени сведения. Само няколко гробници и останки от селища. До онзи ден ни обясняваха, че сме тюрки, ти за траки питаш. Нерде Ямбол, нерде Истанбул.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker