Имате ли проблем заради татуировките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имате ли проблем заради татуировките
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 724 пъти
Здравейте. Преди да създам нова тема потърсих с търсачката подобни такива, но до сега тази тема не е ставала обект на коментар с малки изключение, но нищо конкретно.
Та, сега да си дойдем на въпроса. Бихте ли споделили в коя сфера работите и дали имате проблеми, в това число и забележки/молби да ги прикривате докато сте на работно място ? Отказвали ли са ви работно място заради татуировки и пиърсинг ?
Конкретно аз, не едно кратно със се сблъсквала с всякакви парадокси и двойни стандарти, но просто искам да разбера каква е практиката и в среди извън моята.
Естествено почти във всички дрес кодове си е отбелязано "без татуировки на видими места", но всички знаем до колко се спазва.
Не бих искала темата да се превърне в ЗА и ПРОТИВ татусите, а в един вид дискусия с конкретни примери.
Благодаря предварително на включилите се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9c29342f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Работила съм като преводач и маркетинг специалист. Имам плътен ръкав и още 7 татуировки по тялото. Не са имали специално изисквания за това, но никога не съм ги показвала в работна среда. Не мисля, че щеше да е проблем, но няма как да съм сигурна, а и въпроси от рода на: "ауу, колко готино, това какво означава, онова не боля ли много, въйй?!" и т.н., са ми страшно досадни. Изобщо при работа с адв. кантори, търговски представители, директори и прочее индивиди не мисля, че е редно да си показваш рисунките. Не защото са срамни, ами просто не знаеш как ще реагират и независимо от знанията и професионализма, веднага ще станеш получовек. Аз също приемам татуираните хора по различен начин от тези, които не са. Дори по татуировките можеш да разбереш доста за човека отсреща... Едно е да ти се изтипоса някой като Благо Джийзъса с най-селските и грозни цапаници или батка с трайбъли, друго е да видиш обмислен и качествено направен олд-скуул например. Личи си кога нивото е "мазе в Люлин" и кога читави студио и татуист, за които се чака по половин година. На първите и аз бърча гнусливо нос.
За мой голям късмет наскоро си намерих работа, пряко свързана с хобито ми (известна организация за защита на животни, ако има значение), и там спокойно си ходя по къс ръкав, но пък и общувам повече с космати и пернати, а не с двукраки. Колегите с по-представителни функции спазват друг код на обличане.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: baa4eb4c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учителка съм и имам 1 видима и 2 видими само лятото татуировки. Нямам проблем, дори напротив. Децата ме имат за по-близка и ми се радват, на шефката не ѝ пука хич.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 99479052ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз имам ръкав също. Като започвах кариерата си, първите ми работи бяха като рецепционист и никога не съм имал проблеми. Бяха дори по-други времена тогава и на всяко работно място питах дали имат проблеми, с това да си показвам татуировките и още тогава всичко беше наред, като може би съм случил на хора.

В днешно време все повече и повече работодатели са инклузив. Имам позната, която е учителка на предучилищна и има татуировка на врата, пак никакви ядове.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a931c5cbb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В днешно време за да си различен, трябва да си без татуси.
Аз съм художник, познавам много татуисти, киснал съм по доста студиа за да гледам как се татуира, но на пук не се татуирам. Точно това ме кефи, в моите среди аз съм единственият без нито един татус.
Представям си в бъдеще как ще има теми "нямам татуси, смеят ми се, че нямам татуси, не ме приемат защото нямам татуси" и тн.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 89b1c2f171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вече живеем в ера в която всеки прави който каквото си иска
Лекар съм. Мога еднакво добре да операрам и с двете ръце, татусът не ме прави саката. Единият е цял гръб и въпреки туниката се вижда над ръба и. Другият е над лакътя. Принципно работната туника го скрива ако не мърдам и стоя в покой. Но не стоя, а съм шило в торба. Всичко му се вижда на този татус.
Хората са ок, клиенти и пациенти - не им пука. Имам и сумарно 7 пиърсинга. Тялото си е твое.
Стига да не си правиш на лицето, шията, това са места които крещят искам мнимание, дадди исшуус и прочие психо михо проблеми.
Моите съм ги избрала да са на място което няма да ми писне скоро.
Един съвет от козметична гледна точка- ако правиш нещо по-добре след 25г , тогава тялото се развило и кожата няма на къде да мърда повече. Избери място което не се огрява много от слънце, защото то е враг номер едно на всички татуси и бързо избледняват от него. Ползвай висок фактор слънцезащита - 50 е пушка
не си прави нещо тривиално. Потърси готин татуист който ще ти даде насоки и съвети, не просто ще ти наклепа нео да ти вземе парите.
Намери артист с негов почерк - така цял живот ще имаш нещо наистина уникално.
Единият ми татус спечели награда на тату феста, минаха години но още си удрям гъза в тамана като говоря за него.
Късмет със избора.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ced215f112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Преди няколко години един роднина работи като сервитьор в чужбина. Има татус над китката - около 1 педя. Не са му разрешили да се ходи с къс ръкав и в жегата работил с риза с дълги ръкави.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker