Татуиране - няколко въпроса към хора, които имат опит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Татуиране - няколко въпроса към хора, които имат опит
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 555 пъти
Здравейте!
Решила съм догодина да си направя първата в живота ми татуировка. По този повод имам няколко въпроса, които може и да звучат доста глупаво за някои, но тъй като буквално дори не съм стъпвала в такова студио, идея си нямам как стоят нещата.

1. Как избирате каква да бъде татуировката? Имам предвид - има каталог или просто описвате какво искате и те ви я рисуват, или и двата варианта са възможни? Аз искам нещо точно определено, което съм виждала върху други хора, но същевременно искам да добавя нещо от себе си, за да е уникална (така да се каже). Не съм убедена, че мога съвсем точно да опиша какво искам, от това е продиктуван въпросът.

2. Има ли нещо, което трябва да направя предварително? Чисто от гледна точка на хигиена питам, за да съм подготвена.

3. Има ли значение, ако на мястото, което съм избрала за татуировката, има бенки? (доста на брой са)

4. Бихте ли ми препоръчали наистина добър татуист в София? Моля модераторите да изтрият последния въпрос, ако не е подходящ и не отговаря на правилата.

Благодаря предварително на отзовалите се. Весели празници!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8d5bc02428
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, приятелят ми е татуист, ще помогна колкото знам :)
1. Много зависи от татуиста, има такива с развито въображение, които са много добри и могат по това което опишете да нарисуват индивидуален модел, има каталози, но от както интернета играе роля, не се използват много много, поне от това което съм видяла. Като съвет мога да ви дам да влезете примерно в Pinterest, да видите нещо, което ви допада, вече на място може да говорите за неща които искате да добавите от себе си. Ако си харесате точно моделче, просто го показвате и те чрез индиго го отбелязват върху кожата.
2. Може би единственото нещо е мястото да бъде епилирано предварително.
3. От Варна съм и в София не са ми много познати, може би напоследък най-нашумяло е едно студио inkfactory, работят 5 татуиста, всеки е добър в различен стил, и никак не са зле.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fc033a2d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали коментарът ми ще ти помогне, но пак е нещо. Аз като отидох, ми дадоха да потърся в Google на компютъра им това, което искам да ми татуират, защото не ме разбраха. Може и да им покажеш на телефона си, предполагам. Казах им колко голяма да е и това беше. За бенки не знам. Може да я заобиколят. Познати ми казаха, че в студио било по-скъпо отколкото да си извикаш татуист. Очаквай няколко седмици след това да я пазиш като очите си докато заздравее и да я мажеш с крем, който може да ти продадат на място.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5f8facec65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Можеш да им покажеш какво искаш и да опишеш, какво искаш да се добави или промени. Един себеуважаващ се артист няма да ти татуира нещо което вече е на тялото на друг (тук правя вметка за ink factory от първия коментар, че за мен те не са артисти точно поради тази причина, въпреки че работят добре). Би трябвало да ти предложат индивидуален дизайн, направен специално за теб и този дизайн няма да го татуират на друг след теб, като това изключва каталозите. Някои артисти имат предварително подготвени дизайни от тях които просто искат да татуират.
По втория въпрос - често първо се прави консултация с татуиста на място където ще ти се обясни всичко, ще се разберете за дизайна и в друг ден ще се татуираш, като тогава могат да се направят промени и по подготвения дизайн на място.
Обикновенно е добре мястото да се обръсне предишния ден от деня за татуиране, но може да се случи и на място от татуиста. Трябва да си купиш антибактериален сапун (по-добре течен), както и продукт с който ще третираш татуировката докато зараства (тук трябва да говориш с татуиста, като той ще ти даде най-правилна насока) и да пазиш татуитовката от слънце. Първата година е добре да използваш слънцезащитен крем на мястото на татуировката, когато излизаш на слънце, като аз използвам дори и след това.
Бенките като цяло се заобикалят и не се татуира върху тях.
В България имаме доста добри татуисти, но аз не бих ти препоръчал от моите любими, защото според мен сама трябва да откриеш татуистите чиято работа отговаря на твоята идея. Съветът ми е да не пестиш пари и да отделиш достатъчно време за проучване на дадени артисти. Разчитай само на себе си в това да избереш артист и не се подвеждай по приятели. Виждал съм хора с лоши татуировки, да си препоръчват техния татуист. Също гледай татуировки които са заздравели и са минали поне една, две години, за да имаш представа какво би се случило с твоя татус. Мастилото трябва да се нанесе в точно определен слой на кожата и в случай, че не е на правилното място с времето се размазва и линиите стават дебели и грозни. Има татуировки които са направени преди 6 месеца и изглеждат на 5 години, има и такива на 2 години които изглеждат на татуировки заздравели преди 6 месеца.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f2a7338e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Имаш въображение, имаш и целият интернет на разположение, можеш да намериш от пиле - мляко.
Като съвет мога да ти кажа това което искаш да си татуираш да го търсиш един път като tattoo, също като sketch, като drawing, за можеш да намериш възможно най-много резултати, които да ползваш за референция. Сваляш си изображенията, които най-много се доближават до това, което е в главата ти (можеш от различните картинки да харесаш различни неща), отиваш с тях в студиото и обясняваш на татуиста какво ти харесва във въпросните, какво не и как си го представяш. Останалото е в неговите ръце. Обикновено ти създават дизайна и на място когато трябва да се рисува може да се промени нещо, което не ти харесва в предложения ти дизайн.

2. Нищо, което да се отличава от нормалната ти хигиенна рутина.

3. Има значение, в зависимост колко много са бенките. Върху бенки не се татуира, така че ще трябва да е около тях. За предпочитане е колкото е може по-"чиста" кожа от към тях.

4. Много относително е това. Има различни стилове, в които някои са добри, други не. Много, много важно е да избереш татуист, който работи в стила, който искаш.



Братан.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker