Защо най-вероятно има бог/създадел! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо най-вероятно има бог/създадел!
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1238 пъти
Здравейте хора, ще споделя едни мои разсъждения и би ми било интересно да видя вашите виждания за това как е създадена вселената и всичко, което в момента дефинираме като "нещо".

Вие какво си представяте, когато чуете думата "нищо"? Аз си представям едно огромно черно пространство, но това само по себе си не е нищо, а е точно обратното - нещо. Истината е, че ние вероятно никога няма да разберем начина на възникването на вселената. Учените могат да стигат до каквито искат заключения, но те не са били там и няма как да знаят какво се е случило. Няма човек, който може да ме убеди, че знае как се е случило всичко това.

Според науката всичко се е образувало от взрив, който обаче няма как да се случи от нищото, защото от часовете по химия и физика знаем, че за да има някакво взаимодействие/реакция за да се случи нещо трябва да има конкретно дефинирани елементи, всеки със своя структура, химични, физични и всякакви други свойства. Как става това, когато всичко е нищо? Отделно ако се замислите всичко в тази вселена и в нашия свят следва някакви закономерности, математически правила, концепции.

Аз не съм религиозен, тоест не вярвам в Християнство, Ислям и т.н., но вярвам, че някой или нещо е създал тази вселена. Не вярвам в Исус, Аллах, Индуизъм, Будизъм и всякакви други религии, по простата причина че няма доказателство, че има бог, от там нататък няма доказателство че конкретно този бог е истинския измежду стотиците, ако не хиляди.

Според мен няма как всичко познато да е създадено съвсем случайно от нищото.

Това е една много интересна и обширна тема, по която винаги ще се спори. Ще ми е интересно да прочета какво мислите и вие по тази тема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: ca953ee70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно. Знаем, че в природата нищо не се появява от нищо, а само преминава от една форма в друга. Следвайки тази логика, би следвало да има нещо, което винаги е било, никога не се е раждало и е извън времето. Нещо, което никога не е създавано, но е създало вселената.

Е, кое е това нещо, което винаги е било и е послужило за някакъв първообраз, от който в следствие на преминаването от една форма в друга се е родила вселената?

Ами казват му Бог - най-общо. Не знаем какво е, не можем да го обясним и затова го наричаме Бог. Бог може би не е белобрад старец на небето, който наказва лошите и възнаграждава добрите. Той е просто това, което е създало всичко. Енергия ли е, съзнание ли е, сила ли е, не знам, но е нещото, от което е тръгнало всичко и е извън времето.

ПС: самите учени вече са на мнение, че теорията за големия взрив издиша. Междувпрочем учените няма как обяснят вселената, защото те изследват само физичнат и страна, а тя е взаимовръзка между различни измерения - духовно, материално и всякакво. Така както няма как да обясниш пирамида, ако игнорираш триизмернорността и да се опитваш да я обясниш само на плосък лист хартия с две измерения.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9f522254ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виждам, че си много умен човек, затова ще те питам нещо. А кой е създал Бог? Такава сложна структура като Бог, не може да се е появила от нищото. Не ми излизай с измъквания от сорта на "Бог винаги е съществувал". Еми и за Вселената може да се каже, че винаги е същестувала иди докажи, че не е. Според мен Бог е създаден от Баш Бог, който е съществувал преди Бог, който е създал вселената.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6729ed3a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Може и преди взрива да е имало нещо. Откъде знаеш, че не е имало нищо?

За да кажа какво мисля, първо ще разкажа една история, която не е свързана с темата. Преди години изгледах клип, в който се говори, че в някакъв университет се е провел тест. Студентите трябвало по познаят колко бонбони имало в един буркан. Имало е различни отговори, но средният отговор на всички участници е бил правилния. Това ме накара да се замисля, че всички сме свързани, че всяко мнение може да е от значение, и че никой не е прекалено далеч от истината. Затова винаги търся това, което е между "да" и "не".

И аз не съм религиозен, но вярвам, че може да съществува някаква енергия, тъмна материя и други неща, които ние не виждаме. А ако има душа, за мен е също някаква енергия. Ако ние сме компютри, тогава тя може да е електричеството, което ни захранва. Преди смърт, компонентите ни се развалят един по един, докато не спрем да функционираме. Тогава тази енергия си намира друг хост. Даже понякога си мисля, че може да я има, за да предава опита между поколенията. Колко от вас са прихващали някакъв навик от друг човек, СЛЕД като почине? На колко хора домашните любимци изведнъж започват да изглеждат все едно се интересуват от същото нещо, от което и покойник се е интересувал преди да почине?

Както ти каза, не може да се появи нещо от нищото. Огън не пламва без причина. Пластмасата не се среща в природата (ако някой не я е изхвърлил), а я има и все от нещо е станала. Затова вярвам, че ако големият взрив се е случил, значи нещо е съществувало и преди началото на вселената.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7e679da6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно съм съгласен че нещо е създало всичко това. Няма доказателства ама съм напълно убеден в това и го усещам. Дори е смешно да вярваме, че всичко е станало случайно от някаква експлозия

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7e679da6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ние не сме в състояние да разберем това, прекалено е абстрактно за нас и съм песимист, че някога ще научим истината. Дори самия термин Бог е прекалено абстрактен за нас. Той обаче в никакъв случай не е някакъв гигантски, всемогъщ, белобрад старец, който вижда абсолютно всичко и всеки във всеки един момент, на всяко едно място и накрая решава да решава кой е добър и кой е лош. Надявам се че се усещате колко е смехотворно това нещо, след като го прочетохте. Бог е нещо което е прекалено абстрактно и отвъд нашите представи, нещо което дори не можем да си го представим. Според мен това е някаква енергия, някакъв разум, или нещо което изобщо не можем да дефинираме какво е, но в никакъв случай не е гигантски всевиждащ старец :)!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7e679da6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   и аз мисля като теб, обаче това не е ли религия все пак? Не вярваш в човешките представи и образи за бог, но все пак вярваш че го има като някаква необяснима сила, явление, нещо свръхестествено? Не мога да се сетя как се казваше но мисля че има такава религия

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ca953ee70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2, не съм автора, но кой е създал баш бог? Защо допускаш, че бог трябва някой да го е създал, а баш бога се е появил сам? Ами по твоята логика защо направо бог да не се е създал сам? Или трябва да има баш баш бог, който е създал баш бог. И баш (3) бог, създал баш (2) бог и така до безкрай. Колкото до вселената не може да се е създала сама (или поне материалния и израз), защото тя е материя, а материята не се създава сама. Сам може да се създаде (или винаги да си е) само нещо много по-висше от материята - примерно дух или нещо такова.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ca953ee70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   3, това с бонбоните не е подходящ пример, защото ние ги виждаме и имаме количествена представа и горе-долу можем да предположим поне приблизителен брой. Да, един ще каже по-малко, друг повече, но като цяло повечето хора няма да се отклоняват много. Тук ние имаме нещо пред себе си, което разбираме, за което имаме сетива, имаме предишен опит и живеем в същата реалност като него. Само че когато говорим за Бог, нищо от тези неща не са верни. Най-малкото той живее извън времето и материята, а това ние дори не можем да си го представим, камо ли да разберем и да предположим каквото и да е за него.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 14d392fff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всичко си има причинно следствена връзка и нищо не е възникнало случайно както се предполага в някой теории, а що се отнася до Бог според мен и мойте разбирания това са онези вселенски закони които никой не може да наруши без да си плати съответната цена. Живота не е само тук на земята, на всякъде има живот под една или друга форма, а това че ние не го разбираме и осъзнаваме си е лично и само наш проблем, защото си казваме като не го виждаме значи го няма, а то не е така просто нашето съзнание е заключено и не можем да го осъзнаем, а когато нашето пътешествие приключи тук на Земята умира само тялото а душата на човек продължава да съществува във време пространството и нейният живот продължава под друга форма до следващото прераждане. Който иска може се подложи на хипнотична регресия и да види и изживее част от миналото си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3f472a9bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здравей! От години се интересувам от темата. Аз съм сигурен, че Господ има! Примери могат да се приведат много, включително и от моя, а ако се замислиш и от твоя живот, но ще се отклоним от темата твърде много. Ако прочетеш мнението ми внимателно, или дори 2 пъти ще си спестиш, в резюмиран вид, поне 1 месец активно четене в тази насока.

Накратко: няма как Вселената да е продукт на големия взрив. Случайният взрив не се съгласува с идеалния ред, в който функционира нашата Вселена. Случайността и взривът са свързани с хаоса, не с идеалния ред. Защо, ако нещо се взриви тук на земята няма да създаде ред, а само отломки, хаос и разруха ? Замислете се над това. Големият взрив е теория на има-няма 100 години. Издиша на редица места и това пак повтарям е теория, не закон, доказателство и т.н.! Господ съществува винаги и е съществувал винаги, дори първите хора на земята са имали религиозни практики - доказано, има и такива днес. Тоест съпоставяме практики от над 5000 години, с теория на има-няма 100 ? Кое ли е истината ?

Давам местата в Библията, в които се говори непосредствено за началото на създаването, на което толкова се чудите:

" А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. "

Ето за какво се говори - преди създаването е нямало нищо - буквално - и Господ, Който е Дух създал първо светлината, явно преди грубата материя. Господ е пожелал "Да бъде" и е станало - тук може да тълкуваме, че Господ е започнал да създава с намерение, или пък със Словото - това е което нарича църквата logos и върху, което толкова много се е спорело какво е точно векове преди изобщо хората да са чували за някакъв си "взрив"...

"6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.
7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така.
8 И Бог нарече простора Небе"

Тук искам много да мислите върху тази част, защото това е научно доказателство в Библията, хиляди години преди човек да излезе в открития космос!!! Тук се говори за разделяне на вода от вода. Водата на земята я знаете, знаете какви свойства има - не може да дишаш в нея, тялото ти губи маса и сякаш плаваш в безтегловност. Сега се замислете над нашето небе какво има и какви са свойствата на откритото пространство - също вода! Откритото пространство е също вода и това си го пише в Библията още на 1 страница! В откритото пространство в Космоса също сякаш "плаваш", също изпадаш в безтегловност и също не може да дишаш без скафандър! Явно е, че отгоре също има вода!!! Ето ви доказателство в Библията, защо никой не говори за това ?? Къде са великите западни учени ? Ще ви кажа къде. Никъде. Те не искат хората да знаят Истината.

Защото Истината е сила и за това тези, които си я знаят си я кътат за себе си и не искат да я споделят нашироко. Четете какво са казали най-великите учени по въпроса. И Нютюн и Айнщайн, за които и до ден днешен се спори кой е номер 1 и кой номер 2 в науката и двамата признават наличието на Господ - Създател! Напишете religious views of Isaac Newton и дори само в Уикипедия ще ви излезе да четете неговите мнения по темата - на истински учен - и да не забравяме основоположник на съвременната физика!

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b44c153dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   По-лесно и полезно е да живееш мислейки постоянно,че има Бог,отколкото постоянно да го отхвърляш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5e8f1341f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   По твоята логика - кой е създал Бог тогава? Той не може да се появи от нищото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ca953ee70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15, точно така. Нещо, което е извън времето, не може да се появи, то просто е. Времето е относително, Айнщайн го е описал много добре, а вече е и експериментално доказано.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 064f875a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако следваме този pattern, че нищо не може да се появи случайно от нищото, включително и бог, то ще стигнем до един момент в който по тази логика няма как да всичко да е започнало от абсолютно нищо, защото нищо не е съществувало преди това. Нещо, което е отвъд времето, пространството и нашите представи е създало всичко това.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ec9d028323
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Чудесна тема! Много се радвам, че някой е публикувал тема за Вселената тук. Това е една от най-любимите ми теми.
Мислела съм много за това, и имам няколко теории. Преди да започна, ще спомена нещо, което наскоро бях прочела в интернет, а именно "Преди да се появи тази Вселена е имало друга Вселена, чиито загадки и мистерии са били разгадани от съществата, които са живели в нея, и в този миг тя е изчезнала, като на нейно място се е появила нова, още по-странна и загадъчна Вселена, а именно нашата. В този ред на мисли, когато ние разгадаем загадките и мистериите на нашата Вселена, тя ще изчезне и на нейно място ще се появи нова, още по-загадъчна Вселена..и така незнайно да кога. :)" Не помня името на автора на тази теория, но тя наистина ме грабна и ме накара да се замисля. Според мен всичко е една логическа игра, а ние хората сме играчите, които трябва да намерим отговора на цялата тази мистерия " Как и защо е възникнала Вселената". Друга теория гласеше, че " Ние хората, ( както и всички живи създания естествено) сме проявление на Вселенския разум и чрез нас Вселената изучава себе си. Тоест ние сме Тя и трябва да разгадаем себе си, за да открием и нея." Доста сложно ми звучи всичко, но все пак колкото и да е сложно, дълбоко в себе си вярвам, че отговорът на всичко е много прост. Буквално, елементарен. Може би само пътят към този отговор е сложен, но не и самият отговор. Нека се замислим, нека повече хора пишат по темата, това е чудесен начин да израстваме и да се доближаваме до истината.
Ето я и моята теория:
Това, което е предизвикало да се появи Вселената е един Разум, който съществува ИЗВЪН времето и пространството и е неограчен (именно защото е ИЗВЪН тях). И този Разум е пуснал идеята да има звезди, слънца, планети и живи организми, и съответно те се появяват. Както един художник решава да нарисува картина , той има представата какво да нарисува, трябват му само Платно (което в случая е Пространството) и Време, за да направи детайлите, да ги осъвършенства и да завърши своята картина. Но не всичко опира само до въображението. Има и логика и математика и симетричност. И тук ще вметна любимата си реплика от Интерстелар ( много интересен филм, препоръчвам го) , а именно когато д-р Бренд каза, че "Единствената сила, която ПРЕВЪЗХОЖДА времето и пространството е ЛЮБОВТА"

Колкото и да го мислим, винаги накрая се питаме "А кой всъщност е Бог? Кой е този тайнствен художник?? Ок, ясно е че той е сътворил света , но КОЙ Е ТОЙ???!!!"

Ами може би това е Любовта. Бог е любовта. Този Висш разум е Любовта. Пожелал е и го е сътворил.

♡♡♡

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 423f6c1f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз съм православен християнин и вярвам в Бог и във факта, че е създател на всичко видимо и невидимо. Вярата не подлежи на логически обяснения и връзки.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: db55e49409
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Всичко във вселената е зло, зло и пак зло. В различни видове и различни степени. Но винаги зло. Това което виждаме с очите си е само малка част-материалната част. Тя е място на брутално насилие. Непрекъснато стават ядрени реакции, взривове, катаклизми, сблъсъци, цели планетни системи биват разрушавани. Самите галактики дори разглеждани само с очи вкарват един страх и депресия в човек от която може да не заспи след това. Това е само на ниво видима с очите физическа материя. А при невидимата духовна материя нещата са още по-чудовищтни. Цялата вселена е просмукана от негативна енергия-падналите ангели, които са били една трета от всички ангели намирали се във вечността. Всички планети във вселената, цялото пространство е пренаселено с тях. Това са невидими безплътни същтности.
Всичко което е извън вечността е време. Единственото място където времето съществува е вселената(с изключение на квазерите в нея). Всичко което е различно от чистата енергия е материя. Сами си направете изводите какво представлява вселената. И защо на Земята която е част от нея има смърт, болести, страдания, защо живите същества се разкъсват и изяждат едно друго и човекът не е по-малък звяр от останалите. Това е част от общото естество на вселената, но не на всички планети има материален живот който да бъде виждан с телесни очи. Какво представлява вселената и как се е зародила ли? Това е изхвърлената част от вечността в измерението на времето и материята. Времето се различава от вечността по това, че в него ги има понятията като минало и бъдеще. При вечността те не съществуват, там няма начало и край на нещо, както един обръч няма начало и край. Единственото нещо с което се характерезира вечността е състояние или обща вибрация. Както обръчът няма начало и край така и Бог никога не е бил сътворен, той винаги е съществувал, защото при него минало и бъдеще не съществат. Тези понятия ги има само във вселената-външното измерение, където са изхвърлени духовете правещи състоянието на вечността нестабилно. И които сами по себе си са нестабилни. Дали ще го наричате голям взрив или сблъсъкът между ангелите на Бог и падналите ангели и изхвърлянето на последните навън, разликата между двете понятие е, че първото е видимото само с очи, а второ включва не само него, но и доховният свят който е невидим. Неслучайно Христос казва, че не е от този свят. А също, че е алфата и омегата, началото и краят. А също се споменава, че е роден от Отца преди всички векове и е единосъщен с Отца. Следователно той не съществува във време, а е от другата страна и е единосъщен с нея. При изхвърлянето от вечмността на светът наречен вселена, при което и тя се е създала като такава, чистата дотогава енергия се свързала и е създала сложните връзки помежду си наречени атоми, атомите са изградили материята, която пък е затвор за духовете които се намират в светът изграден от нея, и която материя също е дала началото на времето. Единствената надежда е в това, че същности от вечността могат да посещават това измерение, този сатанински океан-вселената и да показват правилният път на определени подбрани духовни същтности намиращи се в нея, както е случаят с Христос и човечеството.
Стивън Хокинг е безумно прав като казва, че търсенето на контакт с извънземните е много опасно за човечеството начинание. Аз бих оприличил това като малка хищтна рибка, която показва присъствието си по всевъзможен начин в океана пълен със всякакви хищници. Едва ли е случайно, че всяка цивилизация в която са открити някакви артефакти насочващи към контакт с извънземни е изчезнала цивилизация. А е известно, че контакт може да бъде осъществяван и чрез шамански и екстрасензорни практики-неща широко практикувани тогава. Най-вероятно са ги извикали или привлекли така-не само безплътни, които правят животът истинска помия, но и такива с материални тела, които директно са ги заличили физически, макар и не веднага, а след известен контакт, както примерно човекът не коли и не яде веднага животното намиращо се под него, а може да съжителства временно с него преди това или да го ползва за други цели. Неслучайно тези неща са забранени в Библията.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7ba6e87059
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Няма нищо и никога не е имало нещо, защото всичко това е просто една илюзия. Истината винаги е много по-различна от тази, която си представяме или ни я представят.

Дано поне след смъртта разберем какво има, какво няма и въобще 'аджеба' има ли нещо?!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9e3de9cee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Абсолютно вярвам, че има космическа сила- създател на вселената и световете. Не е възможно този сложен, красив и безкрайно многообразен свят да се е създал сам от нищото. Всичко е взаимосвързано, има природни закони, закономерности, математически принципи на които се подчинява развитието на света и те са валидни на всяко едно ниво ( каквото е горе, това е и долу). Що се отнася до религиите, между тях има големи прилики и всички те са взаимствани от древните египетски езически вярвания, които съответстват на конкретни астрономически събития –движението на слънцето през различните съзвездия , положението му по време на зимното и пролетното равноденствие, подреждането на звездите и т.н. Древните са обожествявали слънцето като носител на светлина, топлина и живот, като спасител от мрака и смъртта. Исус, Мирта, Дионис, Кришна и др. също са слънчеви божества. Светият Дух има свои аналози в други религии. На 25.12 слънцето се намира в съзвездие Дева, неговият астрономически символ наподобява буквата М, затова всички майки на богове са девици и имената им започват с " М" - Мария, Мира, Мая. Кръстът също е езически символ и символизира преминаването на слънцето през съзвездието Южен кръст на 22, 23 и 24, когато почти престава да се движи( умира) и е в най- ниската част на небосклона, а на 25.12 започва отново да се движи, този път на север и денят започва да нараства. Спасителят се ражда. Това е описано подробно във филма Zeitgeist- най- великата приказка.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3f472a9bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   21, интересно ми е откъде си черпил информация за тези си разсъждения, би ли споделил източниците ? Защото и аз доста се интересувам от темата, но това за изхвърлената част от времето и т.н. го чувам за пръв път. Би ли споделил автори, литература ? До Чорбаджията

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8af90b92bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 21

Някакви доказателства подкрепящи твърдението ти има ли? И би ли ни ги показал?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a7e7f71f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   До 24 и 25

Теорията на относителността е доказана и е първото доказателство. Времето е относително. Ама много относително. Подобно на това, както е различна скоростта на въртене на всяко зъбчато колело в свързана система от зъбчати колела с различни размери всяко. Колкото по-голямо е зъбчатото колело в системата, толкова по-бавно се върти то спрямо по-малките от него и обратното. Същото се случва и с времето в зависимост от това колко гравитация(енергия) има струпана на единица пространство. Голямата гравитация(енергия) е като голямо зъбчато колело в системата, малката гравитация, като малко(да не се бърка това с физическите размери, защото огромна маса и енергия може да бъда събрана на нищожно пространство, когато атомите се разпаднат на чистата енергия от която са изградени и всякакви празни пространства изчезнат). От тук става повече от ясно, че вселената в този си разреден вид на материята(енергията) не може да направи затворен цикъл, тоест да се слее в едно гига голямо "зъбчато колело", което да се върти толкова бавно, че всъщност движението му може да бъде описано като неподвижно. Това неподвижно движение аз дефинирам като вечността. Ако времето е информация, то там тя не тече, а е в инертно състояние. Тоест всички хилядолетия са един миг там. Който миг не изглежда разбито на отдени кадри както е при нас, а в цялостен вид. Просто една точка която съдържа цялата тази информация. Цялостният образ на всичко това. При това положение там промени не могат да се случват, защото няма минало и бъдеще, те са слети в една и съща точка. Говорим само за съвсем друго понятие - състояние, за обща вибрация на това. За да е възникнала вселената от която и времето в нея, значи в този кръг-вечността е имало някакво вътрешно противоречие или нетърпимост на вибрацията, което е правило вечността нестабилна. Както в химията две отделни химически вещества не могат да се траят едно с друго и да са заедно, тогава настъпва бурна реакция и изхвърляне на вещество и тогава средата се балансира. На такъв принцип се е случила и реакцията, която учените смятат за голям взрив. Но дали вселената е възникнала чрез взрив или просто от вакуумът енергията е създала материята(атомите) чрез подредбата си, това въобще не е съществено. Важното което е, че това тук-вселената не е част от вечността, а е външно измерение, изхвърлено от нея и създадено от нея като такова каквото е. Това е отровата във вечността, трансформирана в материя и време. Това е тежка и тъмна вибрация която е отпаднала от останалата част и се е разпаднала на време, именно защото е тежка и тъмна и не може да вибрира на високи честоти. А естеството и представлява кадрите на събитията във времето. Системата на вечността е балансирана, тази система-вселената, както е видно, точно обратното. Място на хаос, страх, тъмнина, негативна енергия, непрекъснати промени и преподредба, страшни събития, непрекъсната разруха на нещо, катаклизми и ядрени реакции. Всички духове които я обитават са зли.
А житните кръгове от извънземни на Земята са маркировка, която да се вижда високо от небето и предупреждава, че това тук е територия на едни хищници от сатанинският океан-вселена, за да си имат наум други хищници в него, които попаднат на нея, че мястото е запазена територия. Подобно на това както кучетата си препикават територията за да си знаят мястото другите кучета, че там е заето от чуждо влияние и ще си имат работа с тях, ако им посегнат на владенията. Човекът във вселената приятели няма. Това тук е океанът на падналите ангели. А при тях приятелства няма, а само интереси, вампиризъм на енергийно и физическо ниво, манипулация и подчиненост на по-слабите. Хранят се с емоционалната енергия от страданието, зрелищата, скандалите и войните в другите, които се стремят да разпалват и подържат чрез вмешателство в ума и емоциите. Могат да изглеждат, че помагат, но единственото което правят е да си пазят оборът с животните от които добиват някакви ползи и само за това не са ги заличили за да си възпроизведат еднократно удоволствие от това. Лъжата е тяхната природа и когато говорят лъжа, говорят от себе си. Това са извънземните, били те безплътни или с физически тела. Влизането в общение с тях е грях, за което и Христос им е заповядвал да мълчат когато ги е изгонвал. Злото в тази вселена има първата и втората дума, то винаги е на предната линия в събитията в нея. А вечността, която е отвъд времето и с която е единосъщен Христос-последната.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3f472a9bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Последен въпрос към Чорбаджията: добре, но не каза откъде черпиш информация ? От всичко казано изглежда да си изчел доста литература, съмнява ме всичко сам да си осъзнал и написал тук и сега. Кажи книгите или източника. Понеже и аз доста чета за религията и т.н., това което изповядваш не е нито характерното православно християнство, нито някоя друга религия. Мисълта ми е - каква литература четеш ? Мешаш от религия, наука и т.н. и си съставяш собствено мнение, или ? Според религията падналите ангели не могат да бъдат свързани с житните кръгове, защото са безплътни същества и нямат такава власт - могат да изкушават, въвличат в грях, заблуда и т.н, но не и да променят нещо в материалния свят - в Библията поне никъде няма основание да мислим, че имат такава власт. Също така има и добри ангели, които са на земята, има десетки примери за това в библейските текстове - ангели хранители, ангели на смъртта и т.н. Житните кръгове са по-скоро дело на Господ, защото са с перфектна симетрия както и всичко останало във Вселената - от Създателя. Тоест ти се придържаш по-скоро към религиозния контекст, че ангелите са безплътни и невидими(за нас) същества, или се причисляваш към теориите за множество извънземни цивилизации и т.н(които са помагали за пирамидите например и т.н.), което влиза в число конспиративни теории ?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b11c6915dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Това което съм написал винаги съм го чувствал така. Много преди да знам за теорията на относителността и да прочета за заключенията на учените, че материята е възникнала от енергия(това е основополагаща концепция). Когато прочетох тези научни неща останах много изненадан, че те съвпадаха с това което винаги съм чувствал. Колкото до религията и науката съм описал събития и в двете които доста си приличат и припокриват като описания. За ангелите, никой не знае научно какво точно представляват, но със сигурност са някакви енергийни същности. Когато са заловили Христос, той се обръща към този който отрязва ухото на един от войниците дошли за него, като му казва да прибере ножът защото ако е искал е можел да прати цели легиони ангели които да заличат войската която идва за него. Значи ангелите могат да не бъдат и напълно безплътни, но и да имат някакви силови полета които да въздействат и върху материалният свят. Има безброй заснети случаи на нечисти духове които преобръщат покъщнината на хората и дори да повличат или нараняват хора за да ги плашат. Аз лично съм виждал такива същности. Ангели на Бог има във вселената, но те не са от нея, а са гости в нея, много по-малко са защото това не е техният дом и са с определена мисия в този сатанински океан. Както сам Христос е казал "аз не съм от този свят. ", което в комбинация с това, че е роден от Отца преди всички векове и единосъщен с Него, дава да се разбере повече от ясно, че идва от измерение, което няма нищо общо с тази вселена и което е отвъд времето. За което и е нямало нищо невъзможно за него, както и е знаел от самото начало какво ще се случи на 100 процента като проекция във времето и, че трябва да претърпи поругаване за да възкръсне и така да се изпълни мисията му тук-спасение на всеки който повярва в Него. Нещо което сатана не е знаел и можел да предвиди, тъй като той не съществува отвъд времето(де не се бърка, че врачките са пророци, тъй като това което "предсказват" те представлява само съставен план за действие на тъмните сили за бъдещето, за което и винаги има неточности или неизпълнения на предсказаното). Това е било нужно защото човекът като част от тази вселена също е заразен със злото и е отпаднал от Бога. А колкото до житните кръгове, те едва ли са дело на безплътни същества, по-скоро са на такива с физически тела и технологии. Кръговете не са от вчера, те се появяват от много векове назад в историята. Ясно е, че не са за човека, защото тогава никой не е можел да лети и да види от високо, че това е изображение. Това изображение е нещо като парола или забит флаг, както при хората отделните държави си слагат отличителните им флагове и други отличителни знаци на територията за която претендират, че е тяхно владение, за да се вижда от другите, които имат апетити към мястото, че тръгнат ли да завладяват мястото, влизат в сблъсък с конкретни сили. На някой от тях даже има изображение самото лице на тези които представлява. На Луната също има кръгове. Както казах всички планети във вселената са пренаселени с нечисти духове и планетите са нещо като техни гнезда и всичките са от един тип на съответната планета, а злите духове, били те и в материални тела, държат в подчинение другите зли духове или същества по-слаби от тях и си маркират владенията за други хищници в този океан. Няма такова нещо някой да е влязъл в контакт с такива и да не е видял колосални неприятности. Всеки вид отворено контактьорство към някакъв разум, различно от молитва отправена конкретно към Бог, винаги на отсрещната страна се оказва нечист дух или такова създание с тяло. То това си е всичко около нас в тази вселена. Никой който е изобразявал контактите си с извънземни в миналото чрез рисунки и артефакти, не е прокопсал, а е безследно изчезнал като цивилизация.

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 111dcd7959
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   А на мен ми е интересно, от кога съществува света. Кога е 1-вата секунда. Преди 500 милиарда години или повече време назад и назад. Има секунда, но преди нея има и друга. Кога се е появил първият човек, като за да се появи са нужни още 2-ма. Ще ви кажа и нещо за Бог, което четох в един сайт. Айнщайн умира и отива при Бог и го пита "Толкова много искам да видя формулата с която човека. Бог не иска но след малко му дава смачкан лист. Но Господи тука има грешка.
Е да де. "

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker