Не вярвам в нищо! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не вярвам в нищо!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4933 пъти
Не вярвам в нищо, което не мога да си обясня логически. Това не ми е точно проблем, но някак си ме натъжава.
Под "Не вярвам в нищо!" имайте предвид, че не вярвам в религии, духове, астрология, господ, магии, леене на куршуми, гледане на кафе, живот след смъртта, висши сили, рай и ад, предсказания и т.н.

Дори също и не вярвам в любовта. За мен няма такова нещо, според мен "любовта" е всъщност 3 неща:
- Сексуално привличане
- Привързаност
- САМОВНУШЕНИЕ

И най-вече третото. Както всички от по-горните неща за мен хората вярващи в тях или са наивни, или си ВНУШАВАТ, че има такива.

Просто след всеки изминал ден се убеждавам, че няма такива неща.

И едно нещо не харесвам в себе си: някой като спомене за нещо такова, започвам да го убеждавам, че няма такова нещо. И така убивам вярата на хората! Дори съм се смял на вярващите... (и то пред тях)

И това е иска ми се някой да ме убеди, че не съм прав (или обратното). Кажете си мнението по въпроса, много ще е добре, ако сте имали някаква свръхестествена история да я разкажете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: bc27c38f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Да ни се смееш ли?:)не вярвам,че си толкова убедителен в доводите си та чак да промениш възгледите на вярващите.Аз също не вярвам в тия неща-бог,предсказания и т.н.,но в любовта вярвам,тя е именно това изразява се в привързаност,симпатия,уважение,подкрепа,страст.Наскоро се разминах по пътя с една възрастна двойка баба и дядо на около 65-70 години и двамата прави и здрави,държа се за ръце и вървяха усмихна ти..Е как да не ти се сгрее душата и да не вярваш в любовта

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8186937b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм като теб. Не вярвам и се опитвам да убедя и хората около мен в това. И знам, че аз и ти и всички като наса сме прави. Останалите живеят в заблуда. Няма истински неща в тоя свят. Това, че сме тук с мисия и т. н са пълни хлупости. Много наивно е да вярваме в такива неща. Аз вярвам в себе си. Разчитам на собствените си сили и възможности. И не ми трябва нещо отвъд, на което да се оповавам, защото знам, че такова нещо няма. Просто от древността човекът е свикнал нещата, които не може да си обясни да приписва на някакви свръхсили и богове. А любовта - тя е взаимно възхичение, което трае само първоначално. След това са компромисите с недостатъците на другия и навикът. Нещото, в което най-силно вярвам, това са природните закони. Останалото е храна за наивници и глупаци. Да, глупаци, защото глупавият човек се манипулира, било с религия, било с гледане на карти, било с хороскоп.
Ж25

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 65c0366736
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За нещата, които си изброил в началото на поста си нищо не мога да кажа, защото нищо не е доказано на 100 %. Едва ли някой би могъл да каже съществуват ли или не. Общо взето, всеки сам за себе си преценява дали едно нещо го има или не. Аз вярвам, че има Господ и докато го вярвам и... докато в сърцето си имам убеждение за това, то и Господ ще го има. Дано ми схвана мисълта :)
Колкото до любовта - хм... Не съм срещнала това т. нар. чудо, но го виждам в другите хора. Виждам го постоянно. Повярвай и ти :)

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо. " /Алберт Айнщайн/

П. П. Имам много свръхестествени случки, но не мисля да ги споделям, понеже сигурно ще ми се изсмееш и на мен :))))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 71bb4b0c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   И аз не вярвам в богове и религии! Любов според мен няма, защото всичко е в главата на човек а не в сърцето, както го описват всички!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 553a17128f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Тегли си един нож и ше разбереш за живота след смъртта :D тва е най-добрия начин за отговаряне на тоя отговор, ама никой не е посмял да провери по тоя начин :D
е не си виновен че не вярваш в тея неща. Всеки си изгражда неква представа, за това кое го има, кое съществува и кое не.
има много като теб, които не вярват в духове и за живот след смъртта и т.н.
Но ИМА живот след смъртта. До некъде ги преживявам тия нещица, при сънна парализа. Тялото спи, съзнанието е будно.
И духа напуска тялото, ако тялото ти е заспало дълбоко, и можеш да се отделиш от тялото си, и аз съм го постигал това ;)
Прочети в интернет малко повече за сънната парализа.
Обратното на сънната парализа е сомнамбулизма-тялото е будно, съзнанието спи. ;)
Но ако ти не страдаш от сънна парализа, мисля че няма да можеш да я постигнеш, иначе е яко стига да не се паникьосваш за това че неможеш да си движиш тялото а всъщност само очите можеш да отваряш и затваряш и гледаш е така в тавана първоначално и си супер лек, абсолютно нищо не усещаш, тва става когато навлезнеш в парализата и духа ти се отдели леко от тялото.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a3aaee4a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Не е нужно точно ти да вярваш в любовта, за да я има. Ако си мислиш, че всичко, което ти е обяснено логически, е вярно, много се лъжеш. И аз не принадлежа към никоя религия, но вярвам, че съществува Висш разум (който не е побелял старец с тояга, който гледа от небето! ). А ти като не вярваш в религии защо празнуваш Коледа?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d0c1adb97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   :) Авторе, някои неща са необясними логически и точно това ги прави толкова интересни. Аз лично съм отделила много време в четенето на книги, свързани с всички теми, които си изброил. Ако с теб се срещнем очи в очи, ти нямаш никакъв шанс да ме убедиш в каквото и да било! Аз обаче нямам намерение да те убеждавам в нищо, както правиш ти! Всеки човек има право да вярва в това в което иска, което смята че е правилно. Всички ние си имаме мозък, ценностна система и духовно развитие. Религията, Бог, Вселената е една и съща за всички народи, но обяснена по различен начин. Изключението е, че някои религии не уважават и не дават права над женския пол. За живота след смъртта мога само да споделя, че съм имала сънища свързани с наскоро починали приятели и членове на семейството ми. Било е нещо като временно сбогуване с тях и съм сигурна, че живот след смъртта има. За предсказанията, мога да спомена Баба Ванга и това, че много от нещата, които е казала се сбъднаха, включително и атентата на 11 септември!
Колкото до ЛЮБОВТА :) Аз много обичам живота си, семейството, прекрасните ми кучета, природата и всичко, което ме заобикаля. Но любовта към другия пол е нещо по-различно. За щастие аз имах късмет или по скоро положително мислене, че ще срещна любовта. И това се случи и продължава вече 6 години!
Авторе, нека всеки да вярва в това, което му е на сърцето и за напред по-добре не се опитвай да разубеждаваш познатите си! Нещо ме навява на мисълта, че един ден ще се случи нещо, което ще преобърне живота ти и ще ПОВЯРВАШ.... :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1ecd7a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е вечния спор между мене и приятеля ми. Аз съм като тебе, не вярвам в духове, рай, ад, религии и т.н ,. а той да. Само се опитвам да го убедя, че не съществуват, че никой не ги е виждал, никой не е доказал съществуването им, и той много ми се сърди. Въпреки всичко, може би има някаква свръх сила някъде там, защото все пак този свят не се е създал от нищото...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f3d97f4fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Авторе, ставаме двама...
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9bbe5fde8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Човек, който не вярва в абсолютно нищо е загубен душевно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8186937b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Номер 12, не си прав. Просто авторът, аз и още други сме осъзнали, че светът е един огромен фалш. Тази осъзнатост е велико прозрение. И душевност - няма такова нещо. Тя е една абстрактна конструкция, която лежи само и единствено на самозаблуди.
Ж25

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 23ff8d8a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз също нямам намерение да убеждавам никого в нищо. Просто който иска да се увери, нека заповяда да го поваля на земята без физическо докосване, само със силата на мисълта си. Нека отидем при човек, който вижда за пръв път и да му каже нещо, което САМО и ЕДИНСТВЕНО той знае! Нещо, което дори самият той е проумял преди дни. Да си направи индивидуален хороскоп при напълно непознат човек и да види как звездите просто дават предпоставките за характера и събитията, не самите тях. Да се срещнем с една жена, с която аз съм комуникирала и която без да знае какво се е случило в живота ми ми каже, че така е трябвало да стане и че е за добро (дай Боже). Да чуе как детската играчка-пиано си стои тихичка и изведнъж си просвирва, замлъква, пак свирва. После си мълчи 3 минути и отново "дръъъън" :):):) Това беше адски забавно :)
Че в света има адски много фалш е така, но не всичко. Има и ИСТИНСКИ неща, ИСТИНСКИ хора и ИСТИНСКИ постъпки!
А ЛЮБОВТА - просто може би тя идва със съответното си време, но дори и кратка, или болезнена, това не я прави неистинска! И след цялата болка, която преживях, ако не вярвам бих била загубена...

Птичето

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7e69546875
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   и никога дори не си прави труда да вярваш в любовта тя не съществува Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f3d97f4fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   12 автора не е казал, че не вярва в нищо. Освен това, по чистоприродни причини, човек винаги вярва в нещо... Дали ще го нарече бог, дявл или просто себе си, няма значение..
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 572bef13bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Птиче, за жената, която знае и вижда... как да се свържа с нея?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a58812a8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз не виждам защо трябва да е фалш светът дори да няма любов или просто повечето от хората, които пишете тук сте разочаровани.

Аз също съм се питала какъв е смисълът от любовта и как е обяснена. Авторе, ти не казваш почти нищо. Би ми било интересно дали си се опитал да обясниш любовта с някакви доказуеми причини или да я отречеш, давайки примери, че тя е плод единствено на нашето въображение.
Може би именно чувството на обич, което можем да развием към други хора и сексуалното влечение заедно са любовта. Може и да не е така. Може самовнушението да не е всичко, въпреки че и аз съм се усещала, че го правя....

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7e2a1a1bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Аз също не вярвам в никакви религии и се смея на вярващите, въпреки че е невъзможно да ги разубедиш с каквито и да е факти. Религиите са си пълни заблуди, често спорим с приятелите ми за това, а те са вярващи. Колкото до любовта, истинска такава не съм срещала и не мога да кажа има ли я, или не.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9f68f17b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Към коментар номер 10:
"може би има някаква свръх сила някъде там, защото все пак този свят не се е създал от нищото..."

Аз съм автора и за това също не съм сигурен, Стивън Хокинг (доста известен физик) е казал, че Вселената може да се създаде от нищото, с помощта на сили, подобни на тези на гравитацията (с други думи - не е нужна висша сила). Иначе Хокинг и за други неща се е изявявал...
примерно това:
http://infobulgaria.info/news.php?itm=14598

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fc3875969d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Много интересна тема и аз съм атеист, но вярвам в това което е доказано науката, техниката, прогреса. Относно чувствате те се получават като от мозъка се отделят точно определени химикали, много учени мислят, че в недалечно бъдеще те ще могат да се синтезират изкъствено и така вероятно ще има елексир на любовта.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c2ef5e16e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Когато човек не разбира нещо, той просто го отрича. Колкото до свръхестествените преживявания, стига да отвориш очите и сетивата си, ще видиш и усетиш много такива около теб. Преживявала съм това, което описва номер 7. Преживявала съм и нещо странно и необяснимо дори за мен самата по време на екскурзия в една планина в Египет- Синай. Преживях и странно усещане, когато посетих храма и мястото, където е живяла баба Ванга. Иначе, не съм вярваща по принцип, по-точно не съм религиозна, има разлика.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a58812a8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   22, София не е толкова страшен град, особено лятото, когато има повече хора по тъмните градинки. Когато минавам през такова място, в момента, в който си помисля, че може да ми се случи нещо, веднага всичко става страшно, имам чувството, че някой може да изскочи от някъде и ако не зная, че това е моето въображение, ще кажа, че нещо не е в ред. Дори един път ме попитаха дали не съм имала предчувствие, защото някои хора били така. В този момент, дори да знаех, че при мен това е абсурдно, още малко щяха да почнат да ми се привиждат неща в тъмното. :Д
Да не говорим за разликата в налягането на помещенията. Много често, когато влезна в някоя къща се чувствам много странно, точно заради промяната в налягането.
Но точно науката не отрича съществуването на някои човешки особености, които, според мен, в бъдеще могат да бъдат доказани и изучени. Отричането им е проява на арогантност, точно каквато е била и преди, когато хората са смятали за свръхестествени много неща, които днес са доказани, разбрани и използвани.
Но авторът е преживял любовно разочарование.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7779d52454
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Aз също не съм религиозна, но съм вярваща. Определено има разлика!

Птичето

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c2ef5e16e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   А всички, които отричат съществуването на любовта са хора, които са я изпитвали. Явно си мислят, че щом тях не ги е обичал някой си по начина, по който им се е искало, значи любов няма.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 23ff8d8a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Номер 17, жената живее в Америка, идва си тук лятото и се виждаме на Рила :)

Птичето

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8a764a8680
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Вярата е за слабите, приятелю. За такива като теб и мен е хининовата чаша. Вярвам ще ме разбереш...

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 41f725bd0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Еми не вярвай, като искаш! след Втората Световна война е позволено вече човек да вярва в каквото си иска или да не вярва в нищо.... има закони по въпроса - за човешките права и т.н.
теб всъщност какво ти пречи, че не вярваш?
прочети "златната клонка" на Фрейзър - той е антрополог и е описал религии и обичаи на хола по цял свят. супер интересна книга - още повече за атеисти.
ако искаш, ще ти препоръчам и много друга литература, защото въпросът ти е прекалено труден да бъде изчерпен.

между другото, в религиите стои началото и за моралните норми и основи на обществото. като не вярваш в нищо (както ти го формулираш), тогава кое за теб е добро и лошо?
т.е. какъв ти е моралният ориентир?
това на мен ми е много по-интересно, отколкото да те оборвам или да те убеждавам да вярваш н каквото и да било.
все ми я тай в какво вярваш. но ми е интересно КАК мислиш...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4cda72eaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Господ го има без значение дали някой ще вярва или няма да вярва в него.. Ад и Рай, както и живот след смьрта сьщо има.. И любов има, но много зависи от това какви са хората и защо точно са заедно... напоследьк забелязвам, че е трудно за много голяма част от хората да се справят в изпитания каквито ги има много в живота.... аз лично имам не малко такива и сьщо трудно се справям, но вярвам в Бог... Даже преди Рождество Христово миналата година имах видение на няколко жени сьс свещ вьв всяка една от тях... сьвсем ясно видение, което ми показа, че има хора които се молят за мен и семейството ми... защото точно тогава имах проблеми и реших да потьрся помощ... Има не малко хора, които ще продьлжават да се молят за всички други... а дали те ще повярват или не понякога изобщо не зависи от самия човек... а просто се случва както стана с мен и затова аз сега вярвам вече... Вярвайте... вьпреки всичко вярвайте.... само това мога да напиша ;( :)
di_23

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 76f30bae9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Бог съществъва само във вярата и без нея той умира.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f18b519b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Да, наистина светът е "фалш" и аз също не вярвам в духове, бог, магии и т. н., но любовта.. тя съществува. Любовта е толкова силно и красиво чувство. Да обичаш някого, значи постоянно той да ти е в главата, да заспиваш с мисълта за него, да ставаш с мисълта за него, дори да убиеш за него. Ти си мислиш, че любовта не съществува, но не е така, просто или много пъти са те наранявали, или още не си я открил. И наистина ти пожелавам някой ден да разбереш какво е значението на тази дума. А именно - ЛЮБОВ! :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 14e33be893
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Приятелства наемни, предателства безброй и в нищо да не вярваш учи те живота твой. С болката воюваш и все печели тя. Да чувстваш се страхуваш.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 30e4a62f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Добре. Това са измислици. Макар, че съм вярваща се поставям на ваше място. Какъв е смисълът да живеем, ако всичко около нас е реално. Без мечти, без фантазии. Само един студен метал. Това ли е живот за вас?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2a813af91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Има такива неща и съм се убедила, но и преди вярвах!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker