Към хората, страдащи от депресия или отчаяние от себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Към хората, страдащи от депресия или отчаяние от себе си
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 652 пъти
Здравейте, момче на 24 съм и искам просто да споделя, че се чувствам прекрасно и никога не съм бил по-щастлив.

На какво се дължи това? Първо ще разкажа малко предистория.

До преди около година бях а-социален и живеех в един собствен свят, в който нямаше нищо реално и истинско, и в който беше много самотно и тъжно. Нямах приятели и нямаше с кого да споделям лични неща, с нашите не споделям. Бях пристрастен към видео игри, което беше начин да бягам от реалността, да се потопя в друго измерение и да забравям за проблемите си. Бях апатичен към почти всичко, страдах от депресия и общо взето не намирах смисъл в живота като цяло. Имах ниско самочувствие и отрицателна самооценка. Не бях наясно със себе си и се бях пуснал по течението, ден за ден. Живеех единствено за това да се чувствам удовлетворен от нещата, които обичах да правя (видео игри и посещаване на метъл концерти). Никога не бях имал приятелка и бях девствен. По едно време започнах да губя интерес и от игрите и станах още по отегчен.

Реших да загубя девствеността си най-накрая и го направих с елитна компаньонка. Помня, че след като се прибрах се почувствах хем супер удовлетворен че най-накрая не съм девствен, хем чувството ми за самота се засили, защото разбрах че единствения начин да почувствам нещо реално, някаква близост с друго човешко същество бе да отида на курва. И това ме депресира още по-силно. Отидох пак няколко пъти след това, защото ме караше да се чувствам добре поне за кратко. Депресията ми се засили и започнах да се чувствам още по-отвратително от факта, че съм сам. Нещо което никога преди не бях чувствал, дори напротив - харесваше ми да съм сам и изолиран. След известно време реших да посетя психолог, защото страдах както никога до сега. Преди също бях депресиран почти постоянно, но този път започваше да не се търпи.

Та какво се промени?

Имах нагласата да отида при психолога и да си излея душата, както и стана. Предната вечер се бях запознал с едно момиче по интернет (нещо което ми се е случвало колкото пръстите на една ръка). С психолога обсъдихме и това и стигнахме до извода, че имам нужда от човек до себе си, от нещо истинско, от любов. Нещата бяха съвпаднали все едно съдбата си знае работата.
Та, днес, 5 месеца по късно ние сме гаджета и аз съм много щастлив, удовлетворен и позитивно променен. Намерих приятели, социализирах се и се чувствам като нормален човек. Знам колко е трудно за мен да намеря човек до себе си, което прави привързаността и отдадеността ми към нея още по-силни. Вече не заспивам със сълзи на очите, а с усмивка и се чувствам пълноценен и супер щастлив, че имам човек до себе си, който истински обичам.

Надявам се с написаното да съм помогнал на някой с подобни проблеми или поне да съм дал някаква надежда, че нещата винаги се променят, колкото и безнадеждни да изглеждат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5cf9bad24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е хубаво и се радвам, че си намерил начин да се измъкнеш. Проблемът тук, според мен, е, че щастието ти се гради на друг човек. Да, близки сте си, интимни и т.н., но хората сме непостоянни, всеки може да си тръгне по всяко време и отново да останеш сам. Докато се чувстваш добре, поработи над това да се чувстваш добре сам. Отношението към живота идва от нас самите, не от гаджето и приятелите - те са добър бонус, но накрая ти имаш само себе си. Отношението към теб самия е основата, върху която трябва да градиш живота си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5bfc1a5cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво, изкарал си ксъмет с момичето в правилния момент, но ноер 1 е прав, сега имаш шанс да си изградиш самочуствие, но не върху гаджето а върху себе си, иначе и аз съм в същото положение, но май нямам късмет за излизане от това!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8f535c0447
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Радвам се за теб. Поне някой е излязъл от дупката,която съм. При мен проблема е по-сериозен и не немога да общувам с жени и ме е срам да говоря с тях. Едва ли бих отишъл на компаньонка,просто ще замръзна и няма да мога да направя нищо. Ти всъщност как успя да свалиш жена,кое трябва да променя най-вече? Сякаш блокирам ,когато се опитвам да пиша на някоя. Хваща ме огромен страх и сърцето ми бие силно. И това немога да го променя

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f2d0befcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз си търся половинка, но както казва #1, искам сам да се "поправя" и после половинката ми да ме допълва, а не част от това, което ми дава тя, да го използвам за поправка на нещо, което трябваше да си оправя сам.

По-трудно е, но със сигурност после щи ми е по-хубаво. А аз съм ценител на такива работи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker