Финансов въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Финансов въпрос
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 988 пъти
Имам ипотечен кредит с оставаща главница 27 к за 17 г. още с вноска 170 лв. Парите ги имам и мога да ги погася. Дилемата е дали да го направя или да използвам парите да купя ново жилище с ипотека, което да отдавам и с наема да плащам втората ипотека. Примерно панелна гарсониера за 50 к, с таксите и някакъв ремонт и обзавеждане около 60 или малко повече. Ще му взимам наем може би 200-250 лв, а вноската ще е малко под 200. Става въпрос за Русе.

От инвестиционна гл. т. може би е по-добре, но ириска е по-висок. От познати наемодатели знам, че много са си патили. Ако случа на недобросъвестни наематели, ше трябва да плащам две ипотеки, което ще ме озори, а може и още пари за бакиите им да ми трябват. Да не стане така, на края да ми отнемат жилището.

Или може би да си погася заема сега, пък да пестя за ново жилище за след няколко години. А и цените може и да са по-ниски с тази криза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: eecc52c27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В твоя случай аз бих те посъветвала да погасиш кредита и тогава да мислиш за инвестиция. Недобросъвестните наематели са единият възможен проблем. Особено в сегашната криза не е ясно дали изобщо ще има наематели, пазарът се свива и може да не можеш да го дадеш под наем, а 2 вноски са си неприятни. Освен това в момента цените не са особено ниски, очаква се още да паднат, защото кризата няма да свърши скоро.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eaa84e6c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, благодаря. Аз мислих, мислих и стигнах до същия извод. Може да стане така, че не само да нямам квартиранти, ами и без работа да остана. В тази криза нищо не се знае. А ако остана без работа, без квартиранти и с две ипотеки, ще се получи малко тъпо.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 82d3fc292b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В град Русе къде ще си намериш наематели за 250лв? Повечето хора в малките градове живеят в собствени жилища от роднините или със роднини. Останалите, които не искат или нямат тази възможност, отиват в София, Пловдив, Варна, където наемат жилища и работят за по-високи заплати. В малките градове няма и толкова работа и повечето хора не остават. А които останат, живеят при роднини или си купуват жилище, защото те са по-евтини в малките градове. Ако ще купуваш жилище, не купувай в Русе, няма да си избиеш парите, няма да има наематели постоянно. Това е поне моето мнение, виж какво ще ти кажат другите. Аз не съм брокер, но това са ми наблюденията. Пробвай в голям град.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eaa84e6c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, те защото пък във Варна чупят хилядарките. Нали съм живял и във Варна. Взимат 100 лв повече от Русе, а цените и наемите двойни. Мерси. Единствено за София съм съгласен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bd984e3a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Инвестицията би била добра, ако живееше в Пловдив или София, където има огромен наплив от хора целогодишно и достатъчно студенти. За другите градове не е удачно, пандемията си казва тежката дума и положението е лошо.

Точно в момента рискът е прекалено голям. Приятелят ти е прав, напълно е възможно да ти съсипят обзавеждането и стените, но това е най-малкият възможен проблем. Като наемодател може да чакаш наематели с месеци, че и години. Може няколко поредни пъти да ти се паднат хора, които остават за няколко месеца и после се изнасят. Тогава ще имаш да плащаш 2 ипотеки, а с тези постоянни затваряния заплатата ти нито е твърда, нито е сигурна. Да не говорим, че самите наематели може да изпитват финансови затруднения предвид сегашната ситуация и все да те молят за отсрочки, докато накрая просто не ти върнат ключовете. В такъв случай ще си притиснат до стената, ще се наложи да продаваш, а е възможно цените на имотите да са паднали и да си на загуба.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker