Как можеш да станеш известен влогър и инфлуенсър? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как можеш да станеш известен влогър и инфлуенсър?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1673 пъти
Как можеш да станеш известен влогър и инфлуенсър - аз се занимавма с тези неща от години - да живееш от това, да подържаш блог и да получаваш пари от реклами, как да имаш повече гледания, и как се става значим инфлуенсър, а не нещо от типа на Цеци Клизмата, която е с няколко хиляди гледания и е взимана само на подбив? Чакам интересни мнения и съвети.

М, 26.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: e6909d08b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Не че нещо, ама хаховците изкарват лев. Викаш Цеци Клизмата (за тези, които не знаят, тя "лекува" всичко с клизма), ама тя има близо 200 000 абоната, което си е огромно постижение за малкия българския пазар. Някои клипове имат 600-700 000 гледания.

С две думи трябва да се насочиш към определена група балъци. Подчертавам балъци, защото с нормална аудитория няма как да натрупаш толкова абонати. Ето примерно аз лично никога нямаше да се сетя, че може с темата за клизмата да изкарваш яки кинти. Но явно има достатъчно откачалки.

Друг пример Румен Виста. Той се възползва от наивността на хора предимно тийнейджъри и инфнатилни хора, които си мислят, че могат да въртят големи бизнеси и да търгуват с акции, без да споменава, че дропшипинга е отживелица и пазара е презаситен и куп други подробности. Показва си скъпите коли и скъпата къща и шараните се размечтават. За да изкарваш яки кинти, трябва да павиш семинари и да продаваш книги като Юли Тонкин, който е същия като Румен Виста, само че набляга повече на емоцията и патоса.

Само с афилиейт и адсенс трудно ще изкараш кой знае какви пари. Пари се изкарват от страничните дейности, а канала е по-скоро за зарибяване на шараните. Ей го Румен - курса му струва мисля около 1000 лв. 200 балъка на година по 1000 лв са ти 200 бона тази година. Отделни взима по 400 лв май беше на консултация по телефона. По 2 консултацийки на седмица да прави, ето ти още 3-4 бона месечно.

Друг пример е Киро Брейка. Тотален перко, но и той си е намерил себеподобни. Взима по 10 лв на месец от Пейтриъна. Има около 20 000 абоната в тубата, от тях е успял да дръпне 200 май бяха в Пейтриъна. По 10 кинта, ето ти 2 бона за говорене на абсолютни глупости, а канала му дори няма конкретна тема, а говори само обши неща тип раздумка пред блока.

Така че за мен е важно първо да избереш правилната група от хаховци и наивници. От там трябва да се тръгне, защото от нормални хора кинта не се вади. Колкото по-големи откачалки и наивници, толкова по-добре. После помисли как да ги провокираш, с какви теми подготви се по темите), като в същото време го играеш загрижен, колко много искаш те да са щастливи, успели и всякакви и как им помагаш. Това са типични лафове и на Румен Виста и на Киро Брейка. Нямам представа как точно Киро им помага, но хваща дикиш. Та той само общи работи говори. Отварял им очите, защитавал ги от рептили и тем подобни. Провокираш ги, правиш се на хахо задължително. Предизвикваш емоция в тях, настройваш ги срещу останалите, създаваш усещане за общност. Другите, които не се интересуват от темите, са изостанали тъпи, не искат да се развиват, заслепени са от политици и т.н. Това много успешно го прилагат пак двамата.

И после вече схемата е ясна - Пейтриън, семинари, книги, тениски, консултации. Това са основните и големи източници на доходи, а адсенс и афилиейт са само добавки.

Значи въпросните хаховци, подходящи за цоцане са най-често:

- прости тийнове, впечатляващи се от нагласени пранкове и подобни
- льольовци, мислещи си, че някога ще са големи бизнесмени
- конспиратори, мислещи, че всичко е заговор срещу тях (такива има бол в България)
- разни зарибени по йоги, медитации и тем подобни
- фитнес батки - купуват хранителни добавки и анаболи като топъл хляб
- разни захлюпени девственици - също голяма ниша - които си мислят, че с някакви курсове и семинари ще станат големи свалячи и ще си направят най-после сефтето

За по-тъпи от тях в момента не мога да се сетя.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 38e05c158b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти май се взимаш доста насериозно. Нищо, чакай си.

Чудя се на търпението на номер 1. Но съм абсолютно съгласен с неговото последно изречение. което иде да каже много за тази индустрия и участниците в нея...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 81d187443a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Клипове на Цеци Клизмата, освен в Ютуб съм засичал и в порно сайтове. Бас държа, че се снима гола и изпълнява желания пред камера в няколко сайта (няма да им казвам имената) за допълнителен доход. Така че при някои известни ютубърки, нещата се свеждат до порнография, че дори и до ескорт.
Авторе, всичко е фейк в тези социални мрежи. Показва се един изкуствен стандарт, но тези хора са бедни. Ако са богати, то не е заради тях самите, а заради родителите им.
Напълно съм съгласен с номер 1.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4e16810f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторът:
Жалко, нито един нормален съвет. Просто не знам защо си губя времето.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80254a58e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   С тази неблагодарност нищо хубаво не те чака в живота. Можеше поне да оцениш времето и желанието на хората да ти помогнат. А това, че нямаш капацитета да вденеш какво ти се казва, не е проблем на коментиращите. Ако нямаш никой на втория етаж, и Господ бог да слезе от небето, пак не може да ти помогне.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 33dff1e3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   N 1 , как има търпението да изпишеш всичко това? Браво!
До автора. На колко години си и какво учиш или си учил? Това също е важно, за да те насочат тук четящите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80254a58e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Съжалих, че отделих от времето си и се опитах да помогна. Само че не съобразих, че и авторчето е същото наблагодарно и просто лайно като аудиторията на Киро Брейка и Румен Виста. С това мислене ще си остане на нивото на Цеци Клизмата.

от номер 1

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cc0100bd43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   1/7, естествено... Защо иначе мислиш, че се е впечатлил от подобни глупости?
Но за мен лично коментарът ти под номер 1 беше много полезен! (понеже изобщо не съм се сблъсквал с този феномен бловъри/влогъри) Благодаря ти!
Племенниците (11 годишни) се бяха увлекли по някакъв Слави the clusher (или нещо подобно), но като му прочетох едно от писанията, паднах под масата и повече не повторих...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker