Цял живот сервитьорка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Цял живот сервитьорка
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 2044 пъти
От дълго време се чувствам не добре, може би дори съм изпаднала в лека депресия...моят проблем е, че вече втора година пропускам да кандидатствам в университет. Работя от доста малка (14г) и то всеки ден на пълен работен ден, 7 часа по онова време, като станах пълнолетна станаха 8 часа. Просто така се наложи. Семейството ми не е такова каквото ми се иска, единият не работи поради здравословни проблеми, имам малка сестра и като цяло не обвинявам родителите си, осигуряваха ми храна и покрив до 18 но това беше. Толкова са можели хората, не са виновни, че са болни и съм благодарна за което. Но ако исках образование, шофьорска книжка, да излизам с приятели по купони и други такива работи трябваше сама да си изкарвам парите. Не ми тежеше, че си работя, до 10 клас бял пълна отличничка със стипендия дори, след училище отивах на работа, четях в междучасията, но с времето занемарих училището, вече не ми се разправяше с него. Последната година дори не съм стъопвала в даскало. С майка ми имах доста скандали, но това не промени нищо. След бала се изнесох от нас и заживях с приятелят ми на квартира. Напрежението вкъщи не ми понасяше, нашите се караха за пари, после се караха на мен, успеха ми бил лош и кво ли не. Заработих от малка, за да си имам джобни, после продължих с идеята да спестя за университет, за бал и шофьорска книжка. Другите неща ги изпълних без първото. Вече нямам никаква идея какво ми се учи, не ми се удава ученето, не ми се занимава честно казано. До преди 4-5 години желаех да уча журналистика, но в последствие се отказах заради натиска който се налага над медиите и липсата на свобода на словото. Вече не го искам.Не искам да уча нищо. Сега покрай пандемията пострадахме нашият бранш, но обикновено не взимам по-малко от 1500лв на месец, а живеем в провинцията. Но не издържам познати и непознати, само за да завържат приказка да ме питат "Ти какво учиш?" И като кажа, че нищо и се почва с лекциите, че не може цял живот сервитьорка, за 20лв надник ли ще работя винаги, след някоя година какво ще правя и т.н. Някои така се изказват, че почвам да се чувствам като мишка. Нямам интереси,нямам хобита, нямам идея какво образование или какъв курс да запиша, за да имам някаква квалификация. Едно време ми вървеше българският език, но вече толкова съм оглупяла, заради средата в която се намирам, че се затруднявам да свържа две изречения, речникът ми обедня...трагедия съм. Само знам, че с компютърните науки съм скарана, препоръчват ми уеб дизайн многократно, дори започнах да се интересувам, но след като 3 дена не можах да проумея какво е html, въпреки че прочетох адски много материали, се отказах за пореден път от тия неща. Чувствам, че за нищо не ставам, нищо не ми се удава, езици не знам. Срамувам се от себе си вече, но не знам към какво да се насоча! Написах това, за да се изповядвам и да ми олекне поне малко, но ако можете да ми дадете някой съвет, ще се радвам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 66f0ceff5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо няма от какво да се срамуваш- така са се стекли обстоятествата, а ти си намерила решение. Не е нужно да си завършила университет, за да си успешна. Бих те посъветвала да започнеш с учене на език, като английският е най-базисният минимум. Запиши и някакъв курс по компютърна грамотност, Майкрософт имат и безплатни такива за техните си приложения, които всъщност ще ти бъдат от полза най-много - Word, Excel, PP. След като имаш като сервитьор, няма ли накъде да се надгражда, да станеш управител примерно?
Не се отчайвай, важно е, че имаш желание за промяна, а това е първата стъпка.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: adb29a3702
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно, в дупка си и в твоята ситуация долу- горе нормално.
Започни да учиш езици, има вече много безплатни уфоци из ютуба. Купи си учебници, сложи си и телетекст на съответния език на тв- то и ще видиш как бързо и без много зор ще понаучиш достатъчно че, да те "закрасти" и да искаш да усъвършенстваш езика.
Ще си учиш спокойно от в къщи, както и колкото на теб ти е ок, без натиска на група и маниера на всеки учител поотделно.
Аз с учител мога да кажа пе, научих само руски. За Английски и немски не ми влизаха техните начини на преподаване и започнах да се чувствам глупачка докато не реших да си уча сама.
Говоря общо 7 езика вече освен българският, от които 4 на високо ниво. Ще научиш и ти колкото искаш, сигурна съм :)
С езици можеш да работиш доста неща после- преводач, кол център, freelans от интернет и от дома, има опции.
Вкарала си си прогтамация в главата "за нищо не ставам" сега по обратният път ще си програмираш че, можеш всичко което ти решиш.
Можеш също да гледаш пак из ютуб уроци например за ма икюристка, една позната така, без дичлома си направи салонче в дома си и си работи на черно.
Но започни нещо което мозъкът ти няма да отхвърли каъо невъзможно. Ето, езиците се учат с желание и време. Няма как мозъкът ти да ти каже "тц, няма да стане" защото веднага сам ще си отговори "ее, чакай де, иска се време"
Учи само когато ти се учи, тогава ще запомняш. Иначе си е загуба на време, което можеш да посветиш да гледаш други опции от които да научиш нещо друго.
Успех, ще се справиш!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 09ab3e1a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Привет ! На първо време спри да бъдеш толкова самокритична и да вярваш , че за нищо не ставаш. Колкото и банално да звучи човек ако има хъс и желание може да постигне всичко. Не мисли за твоите негативни черти , а се концентрирай над позитивните неща. Та ти си започнала от 14 годишна да си вадиш парите сама и си се научила на труд. Гордей се с това. Има хора на 23 , които все още живеят на гърба на родителите си и не знаят що е работа. Моят съвет е да спреш да се подлагаш на натиск че трябва незабавно да вземеш решение , за бъдещето си , защото така ще ти стане още по-объркано. Опитай да се успокоиш и да помислиш много добре в какво си добра , какво би ти било интересно да учиш , защото това е от огромно значение. Хубаво твоите познати ти казват да се занимаваш с уеб дизайн , но ако това не ти е в кръвта или не те влече , то няма смисъл. Но ако искаш да се научиш заради себе си , а не заради хорското мнение то не се отказвай.
Не се насилвай да учиш нещо , което не ти харесва и не взимай решения , когато си под натиск.
Ще ти кажа едно. Масово студентите са едни неориентирани хлапета , които не знаят дори за какво са записали и карат на преписване, тъй че не си мисли , че всеки , който учи висше образование е по-кадърен от теб. Действай когато ТИ се почувстваш готова и си сигурна в себе си.
Пожелавам ти успех !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5f277b0b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Срамна работа няма. По думите ти изкарваш парите си с честен труд.
2. Не дължиш обяснения на никой, пък те нека си питат.
3. Щом си в тази свера можеш да измислиш нещо твое. Например да отвориш кафене. Вече са почнали да се продават заведения, така че след някоя друга година, малко преди да отшуми кризата, можеш да изтеглиш кредит.
4. Изобщо да не ти пука какво мислят хората. Игнорирай тези, които си позволяват да те гледат от високо.
5. Може да започнеш да водиш по-активен начин на живот. Тренирай. (Ето ти идеи: бягане , колоездене , плуване, а може и някакво бойно изкуство защо не , спортът може да е хоби )
6. " вече толкова съм оглупяла " - тази тема не ми изглежда като написана от глупав човек.
7. Образованието не те прави успял или богат човек. Доста "вишисти" не се отличават с нищо. Голям процент от тях си купуват дипломите и по цял ден вдигат телефони и правят кафета. Звучи доста скучно не мислиш ли?
Изобщо не се отчайвай. Целият живот е пред теб. Просто трябва да си намериш нещо което да те изпълва със страст и желание за работа.

Всичко хубаво и късмет ти желая.

Ронин

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 89f621ba36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Привет. Разбирам те. Сервитьорството е най-неблагодарната работа.Да се слугуваш по цял ден и по цяла нощ на пиянки... Още повече си на крак цяла смяна.Отговорна, работиш с пари.Аз винаги оставям бакшиш.Моя бивша е почти 20г. сервитьорка.По миналата година се видяхме, и ми се оплака, че вече от толкова време с тая работа има здравословни проблеми с единия крак.И тя няма никакво образование и няма за кога понеже е на 36г. вече, а детето и е на 8 и поне до като стане на 18г. не я виждам как ще издеяни.Тя имаше възможност да дойде при мен на запад и да се отърве от хамалогията и мизерията, но поради дебелата си глава не пожела.Сега ми реве по скайпа ,че баща и болен на инвалидна пенсия, а тя е останала без работа заради пандемията. Това не е работа за цял живот, това е за млади хора временно нещо да съберат пари за книжка или кола и до там.Но да бъхтиш години или цял живот..... ъпсурт.Не знам какво да те посъветвам. А твоя няма ли той някакви вариянти да си управите живота? За какво е мъж? Само да топи чушлака и да я кара ден за ден ли?

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd5ce63791
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И защо трябва да учиш,има много хора с успешен бизнес без да учат. 2 от маникюристките в софия при които съм ходила са започнали от 0 (без мама и тате да помагат за бизнеса) нямат висше,ама изкарват повече пари от половината с диплома дето познавам.Аз 4то висше записвам защото не ми ссе учи и не мога да избутам,та съм решила да не си и пилея парите повече. Намери нещо в което си добра и ти е кеф да правиш и се насочи натам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 89a68c9657
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Едно голямо БРАВО! Личи си, че си била добра по български в училище. Това е най-грамотно написаната статия в този сайт. Малко хора знаят, че се удава език, училищен предмет, а се отдава под наем къща, апартамент, кола и т.н.
Иначе за висшето изобщо не трябва да съжаляваш. Аз направих грешката да запиша. Не само не научих нищо, ами дори и затъпях. Абсолютно губене на време е българското висше образование. И после като завършиш какво? Масово сервитьорките изкарват повече от човек със висше. Загуба на време и енергия, на пари също.
Да не говорим пък колко много от завършилите гимназисти записват висше не защото им се учи, а за да са още 4 или 5 години на хранилката на мама и тати.
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3c62416444
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Влез в ютюб и изгледай всички видеа по тема лични граници. Кой какво рекъл, питал няма значение. Оглупяванито ти се дължи не на това, че не си в университита и с висше. Нивото там не е кой знае какво. Просто си наложи граница на навиците си. Чети!!! Гледай видеа, които ще ти помогнат да се развиеш интелектуално. 1500 лв. са много пари, наложи се да спестяваш поне 400 лв. месечно. Никой не може да ги вземе акъла и главата. Онлайн курсове, езици, семинари за духовно развитие имаш куп възможности. Благодарна си на вашите, не ги съдиш и това е правилно, но се абстрахирай от скандалите и техния живот. Напиши си краткосрочни и дългосрочни цели, махни излишните покупки и пътувай, това ще те зареди и промени. Можеш да си седиш и да си мрънкаш, да се снижанаш, защото Пенка била казала еди какво си, а всъщност на нея не й пука за теб а ти се скриваш от мнението й.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf4249f13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами какво да ти кажа, и аз съм бивш колега от бранша, бил съм и барман и сервитьор.. бачках около 3 години съчетавайки университет с работа. Аз още от самото начало си усещах, че това е хамалска и неблагодарна работа.. Нерви, капризни клиенти, смотани колеги, управители дето ти се правят на интересни и ти викат "и 1000 лева са ти много" и така... Психиката и манталитета ми е такъв че не съм Ок да слугувам на хората, донеси това, махни онова, искам това онова, обикаляне, нерви.. Не мерси.. Аз съм минал през същото и е тегава работа, само че с разликата че аз знам какво искам да уча и работя. Познато ми е това да се раздвояваш между работата и ученето, да искаш да излезеш някъде но да знаеш че първо си на университет после на работа, да искаш да си купиш нещо но да знаеш че тези пари ти трябват за сметки, да виждаш как изоставаш в университета и искаш да напуснеш работа но не можеш и така... Гледам че не си се ориентирала към нещо конкретно и се колебаеш доста какво да учиш, бих те посъветвал да учиш нещо от което в последствие на работа можеш да взимаш доста добра заплата. Честно казано мога да се сетя за малко такива професии в България, където можеш да водиш един доста добър стандарт на живот и да не трябва да си учил по 7-8-9-10 години някакви хипер сложни неща както примерно за лекар. Ако имаш някакъв опит с компютрите както си писала, то тогава се пробвай в програмирането, една от малкото професии в БГ, където не се притесняваш за сметки и пари.. Намери с какво ти се занимава и тръгвай смело напред, ще трябва да стиснеш зъби няколко години и да наблегнеш на ученето. Ако можеш си намери и някаква по-спокойна работа, да бачкаш в ресторант ппц не е много добро съчетание с учене, знаеш за какво говоря. Добре си се замислила над това и по-добре да се развиваш и да си намериш сериозна работа. Сега си добре, млада, енергична, бърза, красива... но след време просто ще ти кажат че те освобождават без драма и ще се чудиш какво да правиш. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7be706eb67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Незнам човек ако намериш нещо което наистина ти харесва като образование го запиши, но не записвай нещо което не те кефи просто за да имаш някво там висше. Един приятел така има висше и пак работи с мен по строителни обекти и само дето е блъскал 4-5 год и има някъв документ за мениджмънт, за кво? А иначе тва че не ти се е занимавало с даскалото последните години е нормално явление имайки впредвит средата в която си живяля. Също бях отличнк до 10 клас, за 10 години успеха за годината винаги над 5, 60. Но поради липса на финансови възможности на родители работя от 14 годишен тежка физическа работа но само през лятото не след училище и по същия начин в 11 и 12 клас просто заебах училището и гледах да изкарам повече за да имам, понеже явно нямаше кой да ми даде. На тая възраст като нямаш лев да излезнеш на дискотека а всички го правят училището изобщо не ти е приоритет. Не си мишка, просто си нямала нужния гръб да постигнеш нещо. А спрямо ваще няма за какво да си им благодарна, то оставаше и храна и покрив да не ти усигорят, не е само да правиш деца трябва да се помисли и за бъдещето на тва дете.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2b96c81110
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И да учиш не е гаранция за високи доходи, аз съм мед. сестра и заплатата ми е половината на твоята, ако всеки месец изкарваш толкова. Да стана и аз сервитьорка.
Те много като учат, после в някой магазин.
Ако нещо те влече учи, но като няма такова...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f1b1be972b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Тогава действай. Кандидатсвай, това което си искала.Пробвай друго факултет по начална и предучилищна педагогика. и ОТ СЕГА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ, НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ ОБУЧЕНИЕТО И ИНВСЕТИЦИЯТА В СЕБЕ СИ! ТОВА Е НАЙ-ЦЕННО.Не е нормално сервитьорството да ти стига за цял живот.Действай сега, имаш още време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f83bea11c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторката до номер 5. Той сега ще започва да учи програмиране на C#, ще видим какво ще стане и дали ще му се получи с ученето, ако потръгне ще си търси работа в София и живот и здраве ще се наложи да се пренесем там. :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 11e181b07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Можеш да кандидатстваш за медицинска сестра, приемът е с Етика. Ще имаш търсена професия в цяла Европа. Не се отказвай от мечтите си. Не се отказвай точно когато трябва да продължиш!Твоята история ме трогна, разбира се твое е решението какво да учиш, но наистина действай за своето и на децата ти по-добро бъдеще!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 221a6ebf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз работих като сервитьорка само 4 месеца, защото през октомври започваха лекциите. Ужасно беше. Работих с много хъс, но знаех, че не искам да съм това. Благодарение на дипломата ми, сега работя в личен кабинет с парно и климатик и си имам чистачка. Заплатата е 1000 лв., но се справям, взимам пари и от друго място. Работата е лека и не вися права и не разнасям табли и не работя с пари. За мен образованието е най-важното нещо, защото без него можеш да си продавачка или сервиторка или служителка на дюнерите...
Успех, авторке, поне си грамотна! Ще успееш, не се отказвай!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c7ec0c6222
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   В никакъв случай не си пилей парите и времето, за да "учиш". В най-добрия случай ще го докараш до офисна мишка и то за по-малко от 1500 лв. По-скоро някакъв занаят опитай да овладееш - фризьорство или нещо подобно. Другото - спестявай и влагай парите си умно.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf4249f13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Това "учи C#" ме кара да си мисля че приятеля ти учи в някоя от частните академии по програмиране? Би било доста добре ако ти е интересно да запишеш и ти такъв курс по програмиране и да си помагате двамата заедно, повярвай ми, не е толкова сложно програмирането колкото нормалните хора, които не са се занимавали с него си мислят :) .. в академиите не се учи 4-5 години а между 1 и 2 години, ако завършиш ще си вземеш образованието дори преди твоите набори на теория, ако те сега са 2-3 курс. Тоест не губиш никакво време. Не се отчайвай, стисни малко зъби и бутай. Дядо ми казваше "учи и бачкай моето момче, колкото по-трудно ти е сега, толкова по-лесно ще ти е в бъдеще" :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bf4249f13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До 18 ... така става когато всички "учат" за да стават мениджъри, икономисти, юристи и шефове. Друг е въпроса че там 80% от записалите са "за дипломата" и после бачкат нещо съвсем друго. Дори във Варна има един лаф за ВИНС (Икономическия, където уж всички учат да стават шефове и тем подобни) - Влизаш Излизаш Нищо не Ставаш. От познатите и приятелите ми, които уж са висшисти не повече от 20% бачкат по специалността си...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd2b0a8008
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Към номер 18 : По - добре "офисна мишка" отколкото цял живот да си скапва здравето по заведенията, да я унижават шефове истерици, карайки я да идва болна на работа и да се прибира по никое време! Моя приятелка работеше куриер в частна фирма и нея не и се учили навремето е като я съкратиха наскоро орева света защо не е учила, и че сега цяла да е по - добре.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e2f9797799
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Мила, тази работа не е за цял живот търси си нещо по - нормално и бягай оттам докато не си си скапала здравето! Говоря ти от личен опит. След дипломирането не си намирах работа по специалността и единственото място, на което стана беше едно заведение. Е нямаше по - неблагодарна работа, бившата ми шефка беше истеричка, която не знаеше как да се държи с хората и за най - малкото нещо ни обиждаше и ни крещеше, двама от колегите доставчици също, беше ме сложила на 2 длъжности диспечер и барман, понякога ми правеше такъв график, че не знаех къде се намирам януари по - миналата година целия го изкарах 3 на 1 по 15 часа като едва края на месеца имах два последователни дни почивка. Колегата ми барман беше мърляв, всеки път ми оставаше кочина и колкото и да повдигах въпроса пред нея нямаше оправия с него скара му се и след две смени пак затваря кочина. Сервитьор и те работеха без твърдо само на прецент на всичкото отгоре не им се полагаха и пари за такси. Много колеги имат проблеми със здравето мен също не ме подмина. Цял живот ще си нося за спомен от ресторанта плексит. А можеше и по - зле да стане ако бях останала още малко там. И не слушай хора като номер 18 в офис ще вземаш същите пари, че и повече и ще се отнасят човешки с теб поне при мен е така. Една бивша колежка на гаджето сервитьорка също напусна ресторанта след като си намери държавна работа с думите, че здравето и е на първо място. Жената явно също като мен не си е намерила в началото работа по специалността. Ти може да опиташ като за начало застрахователен брокер няма специално изискване за висше само трябва да имаш желание да се развиваш в тази област и да учиш с желание нещата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 847d62cae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   И какво не му разбираш на html-a, миличка? Той е език-описание. Като например това:

"Вземаме един човек. Той има 2 ръце - лява и дясна. На лявата ръка има 5 пръста. Нокътят на палеца е боядисан с червен лак. Нокътят на показалеца е боядисан със син лак... и т.н."

Само че "човекът" е всъщност документът (или web-страницата) който описваме, за да може браузърът да го "сглоби" по нашите описания и да го покаже на потребителя. А пък двете му ръце са примерно една колонка с картинки и една колонка с текст. Червеният лак на нокътя на показалеца на лявата ръка е всъщност една конкретна картинка. И все в този дух...

Горното описание на html би изглеждало така:

<човек>
<лява ръка>
<пръст 1; лак = червен/>
<пръст 2; лак = син/>
...
</край на лява ръка>
<дясна ръка>
...
</край на дясна ръка>
</край на човек>

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5ae532e244
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 7, отдаде и удаде са дублетни форми и означават ЕДНО И СЪЩО.

УмрЕм някой да ръси акъл, когИ изобщо си няма представа, ама претендира.


По темата, ученето не е гарант за успех в живота. Човек може да се развива в 1595 насоки, за които не трябва тапия. Да, ако я има се отварят повече врати за развитие, ама изобщо не е болка за умиране.
Някои от най-заможните ми приятели нямат висши, а пръскат с бизнеси.
Вариант едно ти е да учиш нещо супер базово, като Бизнес администрация и от там вече като се пуснеш по офисчетата да видиш кое ти допада, защото понякога да видиш нещо как се върши на практика помага много.
Вариант две ти е да седнеш и наистина да помислиш дали няма нещо, което ти носи поне малко щастие, каквото и да било и да се опиташ там да се поразвиеш.
Вариант три ти е да спестяваш по някой лев, някой малък потребителски кредит ако трябва и да пробваш да направиш нещо твое, в сферата, в която се развиваш до сега.

Избори и решения много, просто трябва да си проактивна.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3d433818b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Имаш изградени трудови навици, което е един огромен плюс и за теб и за работодателите ти, където и да работиш в бъдеще.

Може да пробваш да учиш задочно някъде, където това е възможно. Така ще имаш време и да работиш и ще може да учиш. Все пак трябват пари за семестриални такси, път и т.н. Приемът във университети не е толкова труден, както беше преди. Висшето образование е плюс, но не означава автоматично да ти осигури професия с добри доходи и спокойна работа. Шофьорската книжка също е важна, дори ако събереш пари първо изкарай нея, а после мисли за университет. На всякъде вече искат да имаш книжка.

Сервитьорството е кофти работа, поне за мен, но често пъти сервитьорките получават повече пари от чиновници на държавна работа, офис асистенти в разни фирми и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 613d4bbe18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Душичка, едно нещо ще ти кажа - ти си по-грамотна от абсолютно всички коментирали по темата ти дотук. Вероятно по-грамотна и от мен. Дай си сметка за това, след което действай. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 89f621ba36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Номер 5 към Авторката. Цитирамте:

Авторката до номер 5. Той сега ще започва да учи програмиране на C#, ще видим какво ще стане и дали ще му се получи с ученето


Охооо ми той до сега какво е правил ве? Тепърва да почва да учи, кога ще се изчучи, да ли ще се изучи, стажове реализация. А и така като те чета виждам, че ти не вярваш в неговите способности и си леко писимистична относно неговата реализиция.И между временно да надуеш от него стомаха, и в даден момент ,,Мистър евентуален програмист,, не може да издържа семейство.Ти сервитьорка , и бързо ще разсърдите гарнетата.И после сама с това дете ще има да виеш по сайтовете, че мъжете искат само да те чукат и как не ставало нищо от тях.Търси си стабиляга и го разкарай тоя сополанко, до като не ти е объркал живота.Че мойта бившата точно тая грешка направи и за 8 години от както ония и наду стомаха се блъска сама със сервитьорска заплата се е състарила с 18г. Збабичосала се е, озлобена и комплексирана към мъжете.И без зъби е останала от стрес.



Киро Узото

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c77a30e198
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторката съм. Благодаря на всички за отделеното време да коментирате! До номер 27, ами той учи в пловдивския съвсем друга специалност, но не е доволен и допълнително записа това в Софт уни, за да се пробва и да види дали е неговото нещо. :) Отделно си и работи. А корема се надува, дори и да не живеят заедно хората, ако са невнимателни. Не бих си го причинила толкова рано никога.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c77a30e198
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Авторката съм. Благодаря на всички за отделеното време да коментирате! До номер 27, ами той учи в пловдивския съвсем друга специалност, но не е доволен и допълнително записа това в Софт уни, за да се пробва и да види дали е неговото нещо. :) Отделно си и работи. А корема се надува, дори и да не живеят заедно хората, ако са невнимателни. Не бих си го причинила толкова рано никога.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cefb773e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Ще помоля Кирчо (5/27) да се въздържа от даване на съвети и мнения по теми в раздел "Образование".
Към авторката: Браво, момиче! Няколко коментиращи те похвалиха за грамотността ти - присъединявам се. Заслужаваш да успееш и съм сигурна, че ще се реализираш. Здраве, любов и щастие ти пожелавам - другите неща сама ще си ги постигнеш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9276c5d50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   24, и аз умрЕм нЕкой да ръси акъл там, където очевидно няма компетенции. Сам можеш да си отвориш по-стария тълковен речник и да видиш разликата, както и да установиш, че дори и вече да означават едно и също, са го направили заради такива неграмотници като теб.
Мен учителите така са ме учили. Или ти си по-запознат от тях?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a3c9b4086c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Задължително учи висше... Пишеш изключително грамотно за човек от твоето поколение. Точно за теб ще ме е яд да не учиш, макар да не те познавам, защото няма да можеш да развиеш потенциала който имаш... а това с което се занимаваш не е работа за цял живот.
Не слушай тия, които ти казват, че нямало смисъл. Винаги има смисъл-дава ти нови възможности, разширява ти кръгозора, създаваш контакти, виждаш нещата от друг ъгъл, може да работиш работа, която ти е интересна, чувстваш се полезна по някакъв начин, дори заплащането да не е високо е друго да си с образование, социалната ти среда е друга.
Нищо не си загубила за две години. Просто помисли добре какво и как-учете заедно с приятеля ти програмиране, хем ще си помагате... Или пък счетоводство, учителка, финанси. Не се оставяй така.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b8af80a1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Аз пък не мисля, че има смисъл да учиш висше. Заплатата ти е доста прилична, особено като за извън София. Странното е, че с висше може да взимаш дори по-малко пари от сега. Колко мислиш, че изкарва един държавен служител например ? Те дори адвокатите и финансистите средно се движат около твоята заплатата, а учат по 4-5 години. Ако запишеш висше(редовно) ще трябва тотално да си промениш начина на живот, защото половината ден ще ти е зает около висшето. Отделно ще даваш едни 250-300 лева такса на семестър, отделно може би ще трябва да пътуваш в друг град ?

Ако пък запишеш задочно е все едно не си учила, само тапия ще имаш накрая и почти никаква квалификация. Какво бих направил аз в твоята ситуация ? Просто бих записал някакъв курс за няколко часа седмично извън работно време, в друга насока. Дали ще е готварство, фризьорство, кинезитерапия, най-добре език! Казвам най-добре защото един език ако научиш(особено) ако е по-рядък после може да правиш преводи и да си изкарваш пари, или пък да даваш уроци. Успех, решението е твое.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 41b28cceb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   33, че ще взима по-малко като висшист поне в началото, ще взима, но пък сервитьор не е професия, която можеш да работиш цял живот. Повечето сервитьорки са на макс. около 30. От там нагоре са изключения. А и висшето ти обикновено ти дава някаква среда, някакво ниво на култура и интелект. Не е същото да работиш и общуваш с лекари и с магазинерки примерно.

Хубаво, още 10-тина години ще изкарва, ами после? Нейните връстнички тъкмо ще са започнали да изкарват малко повече и да растат, а тя тепърва ще трябва да работи нископлатена, неквалифицирана работа.

Друг е въпроса какво е сбъркано в държавата ни, че сервитьорка на 20 да изкарва колкото лекар и доста повече от мед. сестра и счетоводител със сериозен стаж например.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2a7936e00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   "Отделно ще даваш едни 250-300 лева такса на семестър"

Това ти е една святсна вечеря за 4-има. Стегнете се малко ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker