Родиш ли се неудачник си оставаш такъв завинаги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Родиш ли се неудачник си оставаш такъв завинаги
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1058 пъти
Толкова съм разочарован, отчаян и ядосан, че направо не знам от къде да започна историята си. Отраснах в разбито семейство с разделени родители и под постоянен психически стрес и тормоз, но това си заслужава направо нова изповед. Следователно станах супер затворен, свит, костваше ми да комуникирам с останалите хора супер много, не знаех как да се държа в компания... Годините си минаваха и виждах как наборите ми вече откриват първата любов, стават самостоятелни и т.н. а на мен примерно ми костваше да отида до магазина сам за да си купя нещо. Самата мисъл за непознато място и непознати хора и комуникацията с тях ме ужасяваше.

Минаха още няколко години, успях да намеря някакви приятели в университета, станах малко по-общителен и дори открих любовта в края на следването ми. Тя се появи буквално за да ме спаси от този начин на живот и от цялата самоизолация, в която се бях поставил. Заминах за София заради нея, сблъсках се с всичките си страхове наведнъж, хвърлих се с главата напред, ходих по интервюта, обикалях в непознатия град и комуникирах с непознати хора само и само за да си намеря работя и да мога да се издържам сам. Покрай нея започнах да излизам по ресторанти, барове, екскурзии и т.н. и като цяло неща, които почти не бях правил до тогава а бях на 23-24 години. Всичко беше супер няколко години, малко по малко се отпусках и започвах да живея като нормалните хора, но... винаги има едно голямо НО. Тя се измори да се съобразява с мен и със странностите ми, може би бях прекалено голяма тежест... и следователно ме изостави след 3 годишна връзка.

Естествено не бях на седмото небе, но някак се вдигнах на крака и реших просто да продължа с живота си по същия начин. Имах доста хубава работа, изкарвах повече пари отколкото някога съм си представял, че ще изкарвам, бях станал самостоятелен, успях да намеря любовта веднъж, колко пък може да е трудно да го направя отново? Хаха... И ето тук вече започна разочарованието ми. Заедно с приятелката ми си тръгнаха и всичките приятели, с които се бях запознал покрай нея. Изведнъж се оказах тотално сам в големия град. Вече нямаше с кой да ходя по екскурзии, барове, ресторанти и да социализирам общо взето. Не изглеждам зле и не ми беше трудно да започна да излизам по срещи (след онлайн запознанства), но нещата нещо не се получаваха... Имам се за интелигентен (както всички в този сайт май...), имам интересни хобита, богата обща култура, говоря 3 езика и мога да говоря по всякакви теми и жените наистина са заинтригувани от мен или поне докато не ме опознаят малко повече. Някак надушват, че ми има нещо. Разбирасе имах още една дълга връзка и няколко краткотрайни през годините, но те бяха по-скоро колкото да не съм сам и не доведоха до нищо смислено.

Последната година бях на може би над 15 срещи с различни жени и почти всички протекоха по един и същ начин... всички са супер очаровани в началото, но в момента в който ме опознаят и видят, че не съм точно като останалите губят интерес веднагически. Просто колкото и да съм израснал като човек все още имам някакви бариери пред себе си. Mисля, че се държа нормално и не го показвам по никакъв начин, но изглежда има нещо, което ме издава. Имам чувството, че ми личи, че не съм толкова „готин“, колкото изглеждам на пръв поглед. Може би е факта, че след като съм сам не излизам почти никъде (а ми се излиза), почти нямам приятели, не пътувам (просто защото вече няма с кой), във Facebook нямам 1000 снимки с приятели, на екскурзии и т.н. а изглежда това е нещо много важно в днешни дни...

Всичко хубаво, но и с приятелите не ми върви, просто не знам как да се сприятеля с някой, опитвам се, но имам чувството, че всички усещат че съм „смотан“ и странят от мен. Направо не знам как се оправят хората, които изглеждат по-зле от мен или имат някакви други проблеми. Преодолях толкова много проблеми и постигнах толкова много последните години и все още не е достатъчно. Тази година беше най-самотната в живота ми. Работя от вкъщи и по цял ден съм затворен сам. На коледа и на нова година отново бях сам. Продължавам да излизам по срещи, понеже това е единствената ми социализация, но съм толкова изтощен вече от толкова много срещи, опознаване и разочарования, че ми идва тотално да спра да говоря с който и да е и да се затворя в себе си. Честно казано не знам какво да правя вече... толкова ли е трудно човек да води нормален живот? Какво трябва да направя, за да изляза от този кръг и за да съм нормален и да се харесам на останалите?! Защо не мога просто да бъда себе си?!

M30

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3342da74ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами не си неудачник. Работиш, живееш сам. Това е точно обратното на неудачник. Бил си социализиран. Пак ще бъдеш. А любовта можеш да откриеш, когато най-малко очакваш. Ако не се харесваш, и останалите няма да те харесват. Просто е. Изолацията не е за подценяване. Потърси стари познати, опитвай се да заговаряш момичета на обществени места - ако се засечете в някое учреждение, например. Гони те страх, интересуваш се прекалено от мнението на останалите, не се харесваш, обиждаш се сам и си доста объркан. Помисли малко за себе си - опитай се да изясниш някои въпроси. Психиката ти е пренатоварено и няма как да се разтоварваш. И впрочем, хората бягат от тези, които считат за "ненормални". Ако имаш достатъчно пари, защо да не отидеш на психолог? Според мен си свястно момче.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0dcd3095e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си неудачник, щом живееш сам и се грижиш за себе си. Това че не си много социален тип не те изключва от обществото. Вярвам че ще намериш човек, с който да се обичате, тя или ще е като теб и ще си живеете заедно или ще е много социална и ще те допълва.
Познавам и двата типа семейства. Едните и двамата не са много социални, обичат да пътуват и пътуват сами двамта много често, през другото време са си сами у тях, харесва им да са двамата сами. Другите пък мъжът е като теб, жената е много социална имат много приятели /нейни/ правят купони /барбекю в двора си/ посрещат много приятели, тя се занимава с гостите, той с храната. Познавам и обратния вариант мъжът социален, а жената не е, но теб те интересува само има ли връзки в които мъжът не е социален и отговора ми е има и то много.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d0932c1926
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Смени града, в София приятелствата са яко фейк и временни. Това е град където се правят пари, а не приятели и любов, аз повече приятели и срещи имах в чужбина. П. п. от София съм

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 73cc30593e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм много билзко до това как се чувстваш ти.
Общото ни е малко разклатената психика от родителите и че живеем сами в големия град, който сме се преместили и нямаме познати и приятели.

Като си сам, като нямаш 1000 сминки на екскурции и т. н. във facebook наистина е трудно. Хората подминават дори и не се замислят, движат се, и са си прави.

Също и да не забравяме това, което казваш, че момичетата надушват. Но не е само момичетата, по-скоро мисля, че всички но го показвам по-често пред момичета. Бариери и такива работи. Наистина и при мен е така. А излезе на яве страх, създаден ми от детството, до там сме.
Чудел съм се дали е заради белезите, които родителите ми оставиха ако е така да отида ли на психотерапевт. Възможно ли е да е защото сме сами и ни е самотно?

Чувството е, че все едно няма нищо за теб на тоя свят, че можеш да задоволиш други, но е толкова толкова сложно да задоволиш себе си, направо невъзможно.


Ще чета коментари, покрай историята ти може и аз да получа някой отговор за себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 00e15e71c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пич ще ти кажа истини от, които ще те заболи. Според мен приятелката ти те е изоставила след 3г. , защото явно и е писнало да те обгрижва. Тя те е водела по екскурзии, тя те е запознавала с хора, тя се е опитала да те социализира. Точно както една майка се опитва да приобщи малкото си дете към другите ми звучи това. Когато мама води малкия Иванчо на детския кът да се социализира с другите деца... Явно и е писнало все тя да води.... вижда, че не възмажаваш, и те е изоставила. Ти реално не си имал никога приятели, това са били нейни приятели, които логично са те изоставили, когато и тя те е изоставила. Явно жените с, които се срещаш усещат, че си още малкия Иванчо, който очаква, , мама да кара влака, , и са си плюли на петите. Опитай сам първо да създадеш своя средна, и после търси жена. Защото има вероятност да станеш домашен любимец на някоя разтропана феминистка.




Чингис Хан

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2add467e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Браво, постигнал си много в промяната на себе си. И то сам. Не си неудачник - напротив, постигнал си много повече от другите хора. Обичай се и се уважавай. И си бъди самодостатъчен. Когато достигнеш това, ще се появят и приятели, и любовта. Според мен тръгни на психолог. Другият вариант е да се запишеш в някаква доброволческа група по нещо, което да правиш заедно с други хора. Из Фейсбук има доста групи по интереси - да помагаш на хора - мисля, че е Приятели, помагайте. Гората. бг садят дръвчета доброволци и пр. Най-лесно човек се сприятелява с обща дейност с другите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 335f015160
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В книгата Психокибернетика от Максуел Малц е написано как да излезеш от този омагьосан кръг.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 026a1a928c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не, не слушай съвети за психолози. От твоето положение се излиза, просто трябва да си изиграеш картите. Снимай се на няколко места с момичета и момчета, внедри се в компания, вземи си куче и го извеждай, спортувай! Повярвай, почти всеки млад мъж влиза в образ и съответно категория, което е голям недостатък на тъпото ни общество, но е тенденция за жалост. Мацките са наивни и си мидлят, че до тях има точен човек, но те просто са до този модел, който искат, а моделът си играе ролята. Всички момчета играят фалшива игра, всички. Трудно е да си хванеш гадже в 21 век, дори ако си хубав, силен, висок. Трябва да си в категория, защото мацките са неуверени и не особено интелигентни, за да те оценят в тази добродушна светлина. Тук ще се скъсаш от смях, ако жендки коментари. Излизаш навън и се чудиш, как може да имат толкова тъп избор за мъже, като пишат че харесват съвсем други типове. Комплекси, много е простичко. За това се мъкнат със смачканяци тарикати. Природата отрежда лузърска същност на техният избор за мъж, но те са излъгани от лузърите..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker