Мечтата на всеки да отиде в чужбина.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мечтата на всеки да отиде в чужбина....
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1408 пъти
Здравейте, след толкова време следене и четене на теми и проблемите, които се публикуват тук, реших и аз да се включа....
Родителите ми работят в чужбина откакто се помня, така нареченият ГУРБЕТ, но сега са решили да отидат да живеят навън за постоянно, но аз ще си остана тук, защото още не съм завършила средно образование, но както и да е, не за това пиша. Пиша, защото една немалка част от обкръжението ми, което включва приятели, познати и роднини, се стремят да емигрират или вече са емигрирали! Вече се чува все по-рядко изречението “Аз окончателно ще остана в България!” и ми става болно как може да бъдем едва ли не принудени от обстоятелствата и мизерията да бягаме! Болно ми е, защото си обичам милата майка България, болно ми е, че не мога да живея тук, където си ми е най-добре! Дано проблемите, които са потиснали българският народ да приключат най-сетне, само това искам.... Ще се радвам да чуя и вашите мнения по въпроса, защото в момента имам нужда от тях..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: d37b6173a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, с право ти е болно, но е крайно време да осъзнаем, че проблемите ни няма да приключат от само себе си, нито пък ще дойде някой друг да ни ги реши. Ако не излезем на улицата, както го правят гърци и румънци и то навсякъде, а не само в София, положението ще си ни остане такова. Ние вече 31 години чакаме нещата да се самооправят, ама не става. Така може си чакаме още десет пъти по толкова и резултатът пак ще е същият!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9f2705741c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Аз живея в чужбина и искам да кажа, че в България е много по добър животът. В Европа е страшна скука, ама страшна. Не защото нямаш приятели и познати, напротив, просто стилът на живот е различен. Като цяло то освен да се задомиш, друго няма какво да правиш. Такава свобода и свободия като в Бг никъде я няма. Хората са доста по скучни и праволинейни в чужбина. Да, напиват се, да ходят по дискотеки, ама не е същото. Според мене всички търпят само заради парите. Като изключим тях, почти всичко друго е по - зле.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3f1a485599
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До 2, колко пъти "излизахме"? Бил съм на десетки големи протести, доста пъти съм бил арестуван под предтекст "провокатор", ял съм палки, юмруци... и честно казано ми писна да се опитвам да отърва тая пасмина наречена "български народ" от дъното. Вече ми е все тая, намерил съм си начин да си живея в България, да не мисля за никакви сметки, с 2 думи си живея живота и вече не ме интересуват Бойко, "народа", Грета Тунберг и т.н.. Не знам вие дали сте се разхождали по селата, но аз редовно си карам с колата понеже ми е приятно и всеки път виждам едно и също.. едни смачкани, тъжни, апатични хора, които са доведени до това състояние поради бездействието си. Това вече започвам да го виждам и в големите градове. Българина просто не се интересува от бъдещето си, защо той да прави нещо като може някой друг, пък ако не стане следващия път. Ако имаше народ тези, които ни управляваха последните 30 години трябваше да бъдат публично обесвани и убивани. За да се променят нещата в България не е нужно да излизат 100 хиляди, 1 милион, 5 милиона, нужни са точно 4-5 хиляди озверели мъже които да прегазят абсолютно всичко по пътя си и да рушат наред. За да се променят нещата в България ще трябва да има много убити и много кръв, ама наистина много, и преди някой джендър да почне да ми обяснява как живеем в демокрация, Европа и че това не бил начина с насилие... АБСОЛЮТНО ВСИЧКО което е постигнато от човечеството е постигнато благодарение на убийства, войни, конфликти. Не е постигнато от някакви мадурковци които спазват правила, забрани, закони и норми. Защото благодарение на убийства и войни днес тази свята земя се нарича България! Аз съм напълно убеден че този ден на анархия ще дойде в близкото бъдеще като погледнем и ситуацията по света в момента, правителствата ще започнат да падат едно по едно... До тогава ще си живея живота, ще се правя на ударен и ще чакам да дойде момента в който народа излезе навън озверял. Аз когато е трябвало да се доказвам с действия а не с разходки, хорца, песни, разходки на кучета и селфита съм го правил и всички са стояли и са гледали как малкото дръзнали да окажем някаква съпротива ни бият. Истината е че колкото и да ме боли да го кажа - п*тки сме, или просто не ни интересува бъдещето ни, не знам кое е! Обичам родината, мразя държавата!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9f07576d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами, аз съм на 18, скоро студент. И аз като теб ще си остана в България. Аз окончателно ще остана в България, имам предвид като място за живот, но иначе а удоволствие бих работил в чужбина, като да видя свят и да науча някое друго нещо, естествено ако ми се предостави такава възможност. Но не бих живял дълго там, предпочитам България, да знам какво е положението, но мисля че с малко повече зор и упоритост и тук може да си живееш добре. И все пак според мен би било добре ако нещата в държавата ни се променят към по-добро.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4897546d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Бягат слабите, тия които искат лесен живот. Силните сме тук и се борим. Всичко е въпрос на избор. Ако си качествен човек - ще се справиш и тук, но ако си готованец, който иска да получава на готово - чужбина е насреща.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 05cc0e51e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нормално, тук си родена, тук си израснала и познаваш мястото, свикнала си с него, мило ти е. Защо обичаме мама и тате - защото сме с тях от първите ни мигове на земята и не се делим. Така е и с родината. Съзнание, какво да го правиш. Но навън се живее по-добре. Стига да си намериш нормална работа, а не да си по покривите или на полето. Аз ще остана тук, но не заради друго, а защото имам вече създаден дома и работа, но ако нямах този късмет, който осъзнавам че не на всеки се случва, щях и аз да бягам навънка. Всичките ми познати избягаха навън!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 44e97742b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Спасението поединично е равносилно на всеобща гибел. Въпреки, че България обективно е много напреднала спрямо 20-30 години, повечето хора са все още недоволни защото се сравняват със западния свят. А западният свят е богат, защото в миналото са имали роби и са експлоатирали колониите си. Нищо, че сега са най-големите "анти-расисти" и лицемерни застъпници за "демокрация" и "равни права".

Аз съм имал възможност да емигрирам на няколко пъти (получавал съм предложения за работа в Германия в технологичния сектор), но не го направих. Просто не е моето нещо. Живея в България и създавам живота си тук. И на мен ми е мъчно да гледам разпадащи се семейства, роднински връзки, приятелства защото разни хора искат да живеят в чужбина. Мъчно ми е да гледам хора в чужбина, чиито деца не могат да говорят и грам български, защото са сметнали ненужно да ги "обременяват" с езика на народа, от който произхождат.

Но, процесът на миграция е по-сложен в днешната ера. Дори германци масово емигрират в САЩ и Австралия, нищо че българите смятат Германия за "топ дестинацията". Така че не са само икономически причините за емиграция.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 83633b5e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 45, живея в България и не мисля някога да емигрирам. Обиколил съм доста държави, но и през ум не ми е минавало да живея някъде другаде. Имам доста много добро образование, говоря 3 езика и имам доста прилични за Европа доходи. И всичко това в България.
Мисля, че много българи имат доста дразнещото за мен качество да си мислят, че някой е длъжен да им оправи живота и държавата. Склонни са да напуснат и да отидат някъде на "чисто и метено", само защото ги мързи да си изметат и оправят собствената къща. При най-малката трудност се споменава "Терминал 2", "ще им седя аз тука да им бачкам за мизерни доходи", "ще ИМ раждам деца" и т.н. Ние някак все чакаме някой да дойде и "да ни оправи", да излее рога на изобилието, а ние да си седим и да търсим кусури.
Многократно съм се убедил, че който има желание за учене и развитие, може да преуспее на всяко едно място по света, включително и в България. И да, проблемите на България са всеизвестни, но българите имат лошото качество да правят едно и също нещо на всички избори, а да очакват различен резултат.
Много неща още могат да се кажат, но както се разбра, мнението ми за емиграцията е негативно. Приемам го за слабохарактерност и за бягане от предизвикателствата и проблемите, търсене на лекото и мекото...все качества, които лично аз не уважавам.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 84f8b366fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз съм от тези, които окончателно ще останем в България!
Имам само един въпрос към теб.
Щом в България ти е най добре, защо мислиш за отиване в чужбина въобще?
Лично аз пообиколих доста свят, преди 2 г реших че в България ми е мястото. Никъде няма лесно, ако човек се труди и е успешен може и тук да е успешен, ако е мързелив и необразован навсякъде по света ще си е същия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 926c21118c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нищо няма да се оправи в тоя кенеф, затова така ще бъде и занапред, дори и по-сериозно.

В интернет в момента циркулира едно клипче с едно малко мангасарче, което кара БЕЕНБЕТО на баща си ПО УЛИЦИТЕ, като е сигурно на 10 и неграмотната му майка го надъхва какъв тЕрикат бил. Чисто олицетворение на клозетът Б-я.

Закони - нулеви.
Хора - завистливи, ограничени, комплексирани.
Правителство - подкупно до мозъка на костите.

Как да стане?

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f4f473f0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз просто много обичам да пътувам и не ме свърта много на едно място. Дали ще се местя непрекъснато между няколко града в България или между България и чужбина каква е разликата? Не мога да разбера хората, които са се закотвили на едно място и никога не пътуват. Било скъпо, но ако не бяха затънали в кредити за телефони, обувки и коли, щяха все да намерят за билет и евтин хостел.

На мен мечтата ми е да живея няколко месеца в родната София, няколко - другаде, още няколко на трето място и т.н. За това трябват или много пари или да се оженя за момиче с такива виждания, вероятно чужденка от място, на което обичам да пътувам, защото винаги ще има при кого да отсядам.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 058287c59a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Разбирам те, проблемите ни обаче е много трудно да се решат, при положение че сме народ, на който от исторически времена му е липсвало гражданско самосъзнание и конструктивна мисъл - замислете се просто колко пъти по време на османското робство потенциални въстания и революции са осуетявани не от 'чуждия враг', а именно от нашите си хора. В този ред на мисли и няма как да се оправят нещата, при положение че масата от народа е необразована, а при протести тип тези през лятото много ясно се вижда как нямаме единна цел, няма истински лица лидери, разпиляваме се и организацията ни е под всякаква критика.
До авторката : студент съм втора година в чужбина, наскоро заминах, беше ми също толкова тъжно, колкото на теб сега, мислех, че никога няма да искам да остана там, че ще се изолирам, а то взе че стана обратното - просто като видиш колко по-добре е отношението на хората към теб, дори да си чужденец, и с какво уважение се отнасят към всекиго, какво отношение имат към образованието, учените хора, патриотизмът лека-полека започва да отстъпва място на реализма. А тук проблемът не ни е, че властта е корумпирана - така поставени нещата, човек би си казал, че като свалим управляващата партия, моментално ще се изличи всичко, което ни дърпа назад. Е да, ама не. Замислете се колко подкупни университетски преподаватели, съдии и т.н. има - хора, които поначало не са свързани нито с властта, нито с управляващата партия. Манталитетът ни е най-големият проблем, не държавата, защото докато тук студентите чакат с нетърпение да заработят отново дискотеките, на запад пишат писма до министрите с молба да отворят университетите :)) а ако се чудиш дали да заминеш - давай, не чувствай вина, когато аз се чудех дали да замина, приятелите ми, които бяха с 5-6 години по-големи от мен и бяха останали ме убеждаваха да го направят на всяка цена, защото те навремето не бяха заминали от липса на смелост и сега съжаляват. В чужбина е в пъти по-трудно и човек, който не е бил там, няма право да ти говори, че бягаш едва ли не от проблемите, защото идея си няма за какъв ред, организация и труд става въпрос. Но пък си струват усилията. Пък и винаги можеш да се върнеш в България, ако толкова те тегли.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 81f9c63ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз не съм мазухист, за да живея в България.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 68b71ceae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   От 15 години пътувам България чужбина от 4 не живея в България ИИИ???? НЕ СЪМ ЩАСТЛИВ имам пари но щастие любов и приятели не се купуват с пари! В България не живеех с много но бях щастлив. Някой ако каже че е щастлив в чужбина далече от близките си от домът си лъже направиха ни роби бели християни това и трябва на Европа. И ако не сме си взели урока ще ни мачкат и мачкат и мачкат! България ще я има ако българите сме в България.! И да решил съм да се връщам за винаги за да бъда щастлив.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bf6a56f227
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   "Бягат слабите, тия които искат лесен живот. Силните сме тук и се борим. Всичко е въпрос на избор. "

Браво! Много мекефите такива! БОрите се за 600 лева по 12 часа на ден! Не се оплаквате, поне не публично, на доктор не ходите и приемате ВСИЧКО, което ви поднесе шефа!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fe3b98858f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Абе хора, всеки си знае...!

Авторке сладка, каже на мама ти и тате ти да ти да дадат мнения по тази темичка.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0db7320e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   от авторката към номер 11:
искам да емигрирам, първо защото споделям еднакви възгледи с номер 13, но това не означава, че никога няма да се върна. Второ- моите родители са се опитвали многократно да останат тук и да работят и никога не се е получавало и последствията знаете какви са. Не случих да се родя в подсигурено семейство, което няма никакви финансови проблеми. Решила съм да продължа висшето си образование в чужбина, дотогава може да са се променили много неща, но не си мислете, че решението ми подлежи на някакъв каприз и недоволство, а от принуда силно казано. Хората след завършване на университет в България не могат да се реализират... Каквото и да си говорим, ВУЗовете тук са под всякаква критика и това ми е било доказвано стотици пъти...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 68b71ceae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Бягат слабите, тия които искат лесен живот. Силните сме тук и се борим. Всичко е въпрос на избор. "

Я БЯГАЙ ТЕ ВИЕ ДА ВИДИТЕ КОЛКО. Е ЛЕСНО ПАРИТЕ ПО ДЪРВЕТАТА РЪСТЪТ ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f4f473f0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   10 кажи го на академиците на БАН, учителите и медсестрите дето получават по-малко от кол център агент.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 12eadeb9a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   В чужбина можеш да намериш пари , но не и щастие . Ти си избери кое ти е приоритет . Да живееш с малко , но да си щастлив или с голяма сметка, но да си нещастен и самотен.И да това не означава , че там няма да си намериш приятели , просто живота не ти позволява да се срещаш с тях.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f4f473f0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ще се оправим когато изгоним Герб и ББ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7ca4722e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   7, слабите май стоят в бг, защото не могат друго.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f65269a96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   "Бягат слабите, тия които искат лесен живот. Силните сме тук и се борим. Всичко е въпрос на избор. "

———-
Така е! Отиваме в чужбина на по-лесното, нищо, че в първите 5 години ни е 100 пъти по-трудно, отколкото в България. Разликата е, че усилията ни след време се отплащат. :)
Такива като теб плюят, защото всъщност завиждат, че не са имали смелостта да си променят живота, както други са го направили!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0db7320e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   от авторката:
много хора засегнаха въпроса “По-добре беден и щастлив отколкото богат и щастлив?”, а аз ще попитам още по-добре ли е беден и нещастен???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 339c9d6696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   18. "Бягат слабите, тия които искат лесен живот. Силните сме тук и се борим. Всичко е въпрос на избор. "

Вие пък какво се връзвате на такива. Това най-често са футболни фенчета, дрогирани, с липса на мотивация един багаж да си стегнат. И вярвайте ми, същите мрънкат по цял ден колко е скапан живота, с двата лева от техните в някое кафе. Миналото лято на Слънчев бряг, един подобен индивид събира по едно левче за тоалетна в един бар. Вече на 5тия път му викам. В Холандия ми бият печат и плащам веднъж, тука вече 5 път ми взимате по един лев. Вика ми:"ще плащаш, защото си национален предател. "

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 339c9d6696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   18. "Бягат слабите, тия които искат лесен живот. Силните сме тук и се борим. Всичко е въпрос на избор. "

Вие пък какво се връзвате на такива. Това най-често са футболни фенчета, дрогирани, с липса на мотивация един багаж да си стегнат. И вярвайте ми, същите мрънкат по цял ден колко е скапан живота, с двата лева от техните в някое кафе. Миналото лято на Слънчев бряг, един подобен индивид събира по едно левче за тоалетна в един бар. Вече на 5тия път му викам. В Холандия ми бият печат и плащам веднъж, тука вече 5 път ми взимате по един лев. Вика ми:"ще плащаш, защото си национален предател. "

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f4f473f0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   23 глупости, в Словакия повече излизах от колкото в прехвалената ти България. Тук се върнах само заради роднините ми. Иначе нямаше да стъпя пак в България. Роднините теглят, не земята или грънците.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f4f473f0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Имам 30 лева и 500 евро в сметки спестени. Всичко друго отиде за сметки. От юни дъм без работа. С две висши и два чужди езика явно няма място за мен тук.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2a0f0cfd67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Българския мозък отдавна изтече в чужбина... В България останаха само неудачници, бандите, и някаква част от циганите. Аз съм от 20 години на запад, и не никак не е лесно. През много трудности минах до като успея да си устроя нормален живот. Много жертви дадох, много ми костваше. От всичките българи, които срещнах през годините на запад, много от тях се върнаха и знаете ли защо? Те нямат качествата да останат на запад. Нямат волята да се борят сами. Върнаха се по бащините къщи, защото и нищо да не е изкарал в България, все една манджа вечерта ще има за него/нея на татковата маса. На запад, тая опция я няма обаче. Четох по горе някои казват, че на запад било скучно, а приятелите и интересния живот бил в България. Дрън! Аз съм от село в Северна България и нали ги виждам, колко интересен живот имат приятелите с, които съм отраснал. Във фейса пускат само снимки как ядат и пият на маси. И всеки ден се напиват като прасета? Ако някой това нарича интересен живот, значи е много елементарен индивид. И само пръчове са останали неженени, защото са наследили по една бащина къща само, тука-таме поработва чат-пат, но това е само за лични разходи и, колкото да сипва газ на 20 годишната таратайка, която търкаля. А това далеч не е достатъчно за създаване на семейство. Аз всеки ден мога да си позволя да съм в различна държава, няма граници, една и съща парична единица. Кеф ми е днес паля колата и съм във Франция, утре в Германия, други ден в Испания. Знам три езика перфектно, което ми позволява да комуникирам със хора от 130 националности. Да опознавам различни култури и прочие. Който си е бил в България неудачник и задръстеняк, където и да отиде пак ще си остане такъв.



Чингис Хан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker