Да бъдеш истински мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да бъдеш истински мъж
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1488 пъти
Здравейте,

В днешно време все по-често се коментират качествата на истинския мъж и често се дискутира дали изобщо са останали такива. Според мен със сигурност има, но са малко. Защо? Защото е трудно. Ще споделя с вас няколко неща, които ще гарантират, че никой никога няма да оспори това, че сте мъжкар. Държа да подчертая, че аз съм на почти 31 години и през по-голямата част от живота си НЕ съм спазвал нито едно от тези неща напълно, което ме е правило удобен и харесван, но значително е намалявало стойността ми на мъж.

1) Чувствата са нещо много интимно, пазете ги за себе си.

Всеки от нас, дори и най-коравите типове, изпитват емоции, разочарования, болка, тъга, депресия. Пазете този съкровен вътрешен свят единствено за себе си и за много, ама наистина много, ограничен кръг от хора. Постоянно ще бъдете провокирани да се разкривате, да споделяте. И точно в моментите, когато сме долу, най-много ни се иска да го направим. Но недейте, колкото и да е трудно. Не разкривайте слабите си места, болката си. Хората просто искат да си доставят наслада на ваш гръб, а после умело да забият ножа, който вие сте им дали, във вашия гръб.

"Не показвай морето, което е вътре в теб на хора, които не могат да плуват."

2) Искайте мнение, не валидация.

Какво е валидация? Това е да искате от другите да потвърдят качествата ви. Забранете си да задавате въпроси от рода на "Добре ли се справям", "Отслабнал ли съм", "Хубав ли съм / Грозен ли съм". По такъв начин вие сваляте значително вашия статус на мъж.

Но има нещо много важно - искайте мнение! Никой не знае и може достатъчно, човек трябва цял живот да се развива. Само глупаците си мислят, че са достигнали съвършенство. Примери за искане на мнение са "Какво мислиш за това", "Смяташ ли, че еди си какво", като "това" и "еди си какво" не трябва да са ваши качества, а ваши действия примерно. Или нещо друго. По такъв начин вие показвате, че сте достатъчо уверени, за да искате мнение, също така показвате уважение към човека отсреща, както и това, че цените неговото мнение. И все пак не го правете прекалено често. Мярката е важна.

3) Бъдете винаги уверен.

Лесно е човек да е уверен, когато всичко върви по план, когато сте в силна позиция. Много малко хора успяват, когато не е така. Масово мъжете омекват в такива случаи. Точно това прави разликата. Признавайте грешките си, признавайте, когато сте сбъркали, но никога не омеквайте.

4) Имайте мнение и го изразявайте категорично.

Когато нещо не ви харесва, кажете го. Когато ви харесва - също. Без значение от мнението на масата. Точно това е едно от нещата, които отличава лидерите. Трудно е, ще има моменти, когато ще плувате срещу течението, ще понасяте удари. Но с времето ще се докажете като ценен човек, вашето мнение ще има тежест. Важен момент тук е да го правите само за важни за вас неща, в противен случай се превръщате в мрънкало. Пазете доста за себе си, но когато дойде време да се кажат важни неща - бъдете себе си и бъдете категорични.

5) Дръжте си на думата.

6) Не предавайте доверието на тези, които искрено вярват във вас (те са много малко). С цената на нищо.

7) Изградете идентичност, към която да се придържате.

Вие не сте нито една от популярните личности, не сте нито един от приятелите си, от познатите си. Например, ако хуморът не е вашата сила - не се правете на палячо, ако не сте супер комуникатен по природа - не се насилвайте. На вас ви отива само това, което носите в себе си. Може да не сте душата на компанията, най-забавният, но пък вие сте сериозни. Използвайте го, нека това е вашата суперсила. След като вашият приятел развесели всички ще дойде момент, в който ще е нужен сериозен и отговорен човек. И това ще сте вие.

8) Тренирайте

Не, не е повърхностна глупост. Един мъж трябва да има физика, сила. Не е нужно да се вманиачавате, но тренирайте. Вдигайте камъни, ако трябва, лицеви опори, абе правете нещо. Това показва воля, дисциплина и самоуважение.


Изброените неща горе са много трудни за спазване. Не е възможно да се получава винаги и на 100%. Ние сме хора, а не роботи. Но, повярвайте ми, ако опитате да следвате моите съвети, ще видите разликата много бързо. Ще се отличавате. Но това има цена - ще станете трън в очите на доста хора, ще опитват да ви удрят, за да проверят дали това е тънка стъклена обвивка, или истинска броня на гладиатор. В крайна сметка никой няма да може да оспори, че сте мъжкар.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3bed52c1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е то всичко, което си изброил важи и за жените, като изключим това с камъните разбира се.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c5911876b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, авторе. Аз съм мъж на 30г. И аз с живота ги разбрах тези неща. Изключително точна тема! Мнението ми е на 100% като твоето. Поздравления!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b1a20c07f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добра тема. С ръка на сърцето мога да кажа, че спазвам повечето от описаните неща, но всеки, който се готви да тръгне по този път трябва да знае - трудно е и често този живот е самотен и за вълци-единаци. Никой не обича силните индивидуалности, хората изрязяващи ясно мнение, особено ако то контрастира с общоприетите заблуди и привички. Никой не обича да си му наопаки, никой не обича да нарушаваш общоприетите йерархии и стереотипи, всеки очаква да си удобен и послушен. Това се вижда навсякъде - и при отношения с работодатели, и с жени, и с приятели.

Така, че просто го имайте предвид преди да се захванете с подобно нещо. Компромиси така или иначе трябва да се правят, няма как винаги да става на твоето. В противен случай просто няма да се впишеш в обществото, всеки ден ще ти е изпълнен със скандали, често ще се стига и до по-тежки конфронтации. Първото и най-важно нещо, което съм възприел за себе си и се опитвам максимално да го утвърдя са някои основни принципи, с които да не се правят компромиси. С второстепенните понякога трябва да се правят компромиси, особено ако става въпрос за роднина или близък човек.

Другото е, че в момента самото общество е такова, че се котира повърхностното, пиара, подмазвачеството, лицемерието и полит. коректността. Това са ценностите, които ни насадиха от Запад, без дори да се усетим, как ни затвориха по офисите и колите и ни превърнаха от мъже в някакъв трети пол. И мъжките дейности вече не са мъжки и тренировките дори масово не са това, което трябва. Гледа се повърхностното, как изглеждаш, повечето тренират основно за външен вид, мъжете масово ползват козметика и се снимат колкото и жените. Тренировката трябва да е преди всичко за увереност и за да си развиваш вътрешния свят и едва на второ място следва да се поставя прогресът по външния вид.

И както авторът добре е казал - хора сме, няма как винаги да си силен, но е важното да полагаш старание и да си развиваш характера, ако искаш да си "някой" и да имаш собствени възгледи изобщо за нещо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e2249b68cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И ти като, какъв се изживяваш, че да казваш кой е мъж и кой не!?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b1a20c07f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3 съм: забравих да допълня. За това с валидацията много помага да си махнете социалните мрежи. Това ще ви реши много проблеми накуп. Първо няма да ставате зависими от мнението на познати и непознати от лайкове, сърчица и други глупости. Второ няма да гледате снимки от почивки, луксозни курорти и т.н. заблуди, повечето на кредит, което са много второстепенни неща за един мъж. Трето няма да се сравнявате с други. а само със себе си. Снимките, чупките, стойките са за кифли, вие сте мъже!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b794c084c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   По точка 1:Мъжете са човешки същества имат чувства.Това което трябва да се научим е да ги изрзаяваме правилно,не да се крием от тях и да се опитваме да ги притъпяваме.Това означава да си в хармония с емоционалната сила в теб.
Другите точки са релевантни и за жените
Ж

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8566383226
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като момче на 16 г. много уважавам, че си отделил време да напишеш всичко това. Наистина, това е много важна информация, която всеки човек, на път да стане мъж, трябва да знае. Вниманието ми се грабна напълно, когато прочетох номер 4. Мисля, че изразяването на мнение е едно много съществено умение, което доста хора нямат. Те дори не могат да мислят за себе си и затова имат менталитет на стадо овце. Каквото каже единият, това казва и другият. Благодаря, отново и лек ден!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0153f650e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти да не си оня, бияча на жени, който се вихри из темите?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fb4c419c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторе, съгласен съм. Както и с номер 3 и 8. Според мен един мъжкат трябва и да е до болка обективен, дори това да включва самокритика.


Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7b999060fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми...че то,защо и жена да скланя глава пред мъжа? Айде,без глупости! Момковци,не живемм през Средновековието или Ренесанса,21 век сме. Да,да бъдеш истински мъж означава,там както изброи по-горе. Но не означава да мислиш,че си по-велик от жените. Родил си се от жена,не от дупето на мъж.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2d711d6044
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   8., няма закон, който да те кара да прекланяш глава пред когото и да е. Ако знаеш такъв - цитирай го. Това го има само в твоята глава, като причина да задоволяваш садистичните си нужди върху някого.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 43d01e13f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Звучи като жена

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 28d5a380e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "Не, не е повърхностна глупост. Един мъж трябва да има физика, сила. "

Най-силният човек, който познавах, едвам ставаше от стола.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ff0ae623cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Аз прочетох 1) от твоите правила.
Не съм съгласен и не знам дали да чета другите ти правила.

Аз съм на мнение, че един истински мъж трябва да се научи да ходи без броня.

Ако криеш, тоя който си, какъв мъж си? Че ти дори не си себе си. Най-голямата сила е да си отворил винаги и да си се научил да го можеш.

Така са децата, те нямат броня, те са отворили сърцето си към света и са щастливи. Родителите ги предпазват от глупци, после децата порасват и започват да се затварят, чудят се какво не е наред за да не им върви така добре. А истината е, че те не са себе си, и живота не им дава това, което те са. От страх да не ги атакуват.
Въпроса е да станеш силен за да можеш да си постоянно отворил и уязвим като дете. Това за мен е 1 от правилата за да бъдеш един истински мъж.
Да подчертая, че това правило важи и за жените. Около 30те да кажем, едни жени и мъже се научават да стоят с отворено сърце постоянно и да знаят как да не бъде то омърсено и то всичко това с усмивка. Други може и да не отварят толко, научили са се да са полу отворени още от време оно. А трети са постоянно намръщени.


Струва ми се, че описваш някакъв "мъж", който е леко фалшив, всякаш се напъва да е истински мъж.
Като че ли разказваш нещо като "как отчасти да оцелеете като служител в голяма корпорация пълна с ..."

Истински мъж е да отвориш
Да си водач, точно тогава, когато всички ги е страх
Ти да поемаш ударите насочени към други, които вероятно няма да могат да оцелеят без тежки щети, дори и в моменти, в които НЯМА да се узнае, че ти си поел ударите. Просто го правиш, не за да се знае, а за да бъде направено.

Един мъж владее и чувствителността и твърдостта, двете крайности, дори първото се използва по-често, защото е по-трудно.

Няма да пиша повече.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cc3e5b48f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Истината е, че хората те уважават според това колко ти е дебел портфейла. Такива истински мъже, според посочените критерии, само дразнят повечето хора и си спечелват негативно отношение.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a63ead8d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не трябва да е мамино синче и не трябва да бие жена си. Това ми е достатъчно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker