Могат ли да ми го конфискуват? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Могат ли да ми го конфискуват?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2181 пъти
Мисля да си построя бомбоубежище под земята, някъде в близост до пътя, в дива земя, далеч от населено място. Ще представлява голяма метална капсула под земята в която се влиза през шахта с капак. Предполагам се досещате за опасенията ми. Сякаш в повечето държави първо се извършва проучване кой е най-големият негодник в цялата страна за да бъде поставен той да я управлява. Опасността от война е явна. А и Бай Ганьо едва ли ще прибере носът в маската скоро, тоест ще продължат да се генерират нови и нови все по-опасни щамове на Коронавирус, които вече дори не са Коронавирус, а изцяло нов вирус(името му корона идва от това, че пипалцата му са във формата на корона, а при новите щамове са с формата на меч, тоест това е Мечвирус, за което и заразява много по-бързо и остро). Но да не се отклонявам. Мисля да го направя обзаведено и автономно с пречистване на въздухът вътре и запасено така, че да може да се живее с години вътре, без да си подавам носът на вън. Плъзне ли още малко по-силно някой нов пореден брутален щам или стане война, нарамвам си Каенчето(за което да има отделна подземна капсула) заедно с Dvd-то, киноплазмата, очилата за виртуална реалност, един тон качествен ликьор, две подбрани кокошки и един петел и се затварям вътре. На капакът слагам среден пръст и забравям за тази територия водеща се държава. Няма да си мръдна пръста за нея, да вървят да ме търсят и мобилизират колкото си искат. Ако ще да се люшка веднъж седмично като по 7-ма степен въобще не отразявам и не ми дреме какво става. Обаче ме притеснява следното. Ако някой по някаква случайност ми го надуши, държавата може ли да ми го конфискува или унищожи, понеже никъде не съм го регистрирал? Чия собственост е дивата необработваема земя, и то като не е построено върху нея, а под нея някой може ли да има претенции?

Чорбаджията на курникът

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 38808033db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако стане война и стане мазало, хората ще дойдат и ще те вдигнат във въздуха само и само да ти оберат провизиите:)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bcccdc6aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ха ха готини фантазии. Трябва да си доста луд!
Дивата земя, господарю на курника е нечия, няма земя ничия собственост, земята или е частна, или е на фирма, или общинска, или държавна собственост. Имаш разбира се вариант да си купиш парче земя, гора или там каквото ти е нужно, ако намериш кой да ти продаде, разбира се, толкова мъничко парче колкото искаш.
Лично притежавям 55 декара гора, 15 декара необработваеми поляни, които наследих, отделно повечко обработваеми ниви, защото влагам парите си в имоти, а не в кайени. Ако заваря такъв като теб в имота ми, да си копаеш ей така, защото си решил, да живееш като къртица, ще ти се случи случка.
Има обаче още една подробност, всичко на един метър под земята е собственост на държавата и кладенец да си изкопаеш в собствената земя, трябва да го регистрираш. Всичко което е над 2, 5м високо също тябва да питаш държавата дали може да го отсечеш. Аз примерно едно дърво нямам право да отсека в собствените си имоти, без да си извадя документ от държавата, не че не мога физически да отсека дърво, но ако ме хванат ще ми наложат глоба като на браконер, без значение че гората е моя.
Иначе в гробищата земята е най евтина около 40лв на кв. м, обаче за там трябва да си изфабрикуваш акт за смърт, той ще ти послужи добре за да не те привикат за войник. Някой цигански фамилии все още имат обичай да погребват починалите си в подобни бомбоубежища, строят им стаи в гробищата под земята от тухли, обзавеждат стаята с тв, фотьоли и др и тогава полагат мъртвия си че и циментова плоча му изливат за таван. Можеш да превземеш някой цигански гроб или да купиш от циганите някой стар гроб на техен роднина, вадиш костите и си ти човека.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bbd96f4f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ще трябва да се запасиш и със синтетичен витамин Д.
И един въпрос: Откъде ще се снабдяваш с вода?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fe28a4eeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Успя да ме разсмееш!

1) "Дива" земя, такова чудо - НЕМА! Почти цялата земя(особено около пътища и възлови места) е ЧАСТНА. Тоест на някой си собственост. Тоест ти нарушаваш чужда собственост, каквото и да направиш първо е противозаконно, второ ще го направиш за някой друг щото е чужда собственост!

2) Държавна земя са предимно планините, труднопроходимите места и т. н. Там бомбоубежище за под 200-300 хиляди лева трудно ще си построиш, трябва да се качват багери и т. н. хиляди неща

3) С 2 кокошки няма да оцелееш, трябва ти ХЛЯБ и минимум 2. 5 литра вода на ден, ако не броим да се къпеш.

4) Не мисли, че ще се скриеш. Ако ти е убежището до път, река и т. н. при война е много вероятно да те намерят, пък като се укриваш още по-зле! И от твоите може да патиш и от чуждите!

5) Ако толкова искаш да се криеш някъде, под София има сигурно 15 км бомбоубежища още от НРБ, малко са занамерени и е пълно вътре с боклуци и мръсотия, но поне са истински убежища, имат по няколко входа-изхода. Аа да, и са топли на много места минава парното! Така, че ако не ти е проблем вонята, влизаш и се криеш :) Има входове откъм докторска градинка, южния парк, градинката между СУ и Борисова.

6) Ако все пак ще се криеш по планините по-добре си вземи една хубава палатка, ловна пушка, 2 овце, кокошки, научи се как да си правиш хляб и изгледай няколко серии с Беър Грилс. Успех! :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c593a3686b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ами няма да си прибера носа в маската така че, да, добра идея е зомбитата да се покриете някъде.
Ако е диво, закътано място, никой няма да тръгне да харчи пари да издирва землянки и "бомбоубежища" за един човек, предполагам.
Само не знам с тази параноя дали и там ще се чувстваш сигурен...но успех!
Има и готови построени и забравени бункери, открий си някой и се настанявай там.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0fcd75ba59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ти в 10-ти клас ли си с толкова плосък акъл или си фантазираш по принцип? Този строеж колко ще струва според теб и колко струва земята? Можеш да платиш 50-100 хиляди за бункера, но нямаш 2000-3000лв за земята. Ако искаш чужда земя с цел анонимност, как очакваш да го открият? Нещо се разминава мисленето и така като гледам ще минат 2 войни докато го направиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7560b90b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пичаго, аз ти предлагам да събереш всички твой приятелчета Ковид фанатици и умствено спрели индивиди, и да се фанете един за друг под ръка и в бункера, даже ако искате вземете и Бойко с вас, може и Мутафчииски, и бегом вътре там ше се пазите, ще се ваксинирате, ще живеете с великия Бойко и няма да ви притеснява Ковида, и там кво беше Мечвируса, ама ние нормалните ще ви взривим катинара, и завинаги да си останете там, майко колко мъка има по таз земя, ти или се бъзикаш или яко си издухал гърнитурата!!!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ae319ddec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ако дадена земя не е твоя собственост, то или е на друго лице, или на общината, или на държавата. Без значение чия е собствеността, ако нямаш учредено право на строеж, всичко това би било незаконно. Правото на строеж се простира и под повърхността на земята (справка - Закон за собствеността чл. 66, ал. 3). Дали може да се конфискува, разруши и т.н. не мога да кажа, предполагам, че това може да го разясни адвокат по вещно право. Но самият факт, че е незаконен строеж, предполага някакво противодействие от страна на собственика.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ca82f5edfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За какво ти е петел?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: af7c4c71fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Дори и да изглежда, че е диво място, то пак си има собственик. Дядо ми имаше няколко декара гора извън населено място. Ако се разбереш със собственика, може да си построиш. Ако е в природен парк, то е забранено.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 94d97dfde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Нещо малко врътнал ми се струваш. Стори ми се алтернативно мислене докато не прочетох, че очакваш да те търсят да те мобилизират в някаква.. Армия, или и аз не знам какво.
Стана ми малко смешно, аз повече бих се притеснила за кокошките.
Иначе, няма такава ничия земя.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 66058756d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Здравей, разбирам опасенията ти. Добър психиатър има в София, зад Джъмбо на булевард България. Първият бял блок. Човекът работи без записване с нзок. Късмет

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 43df637fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Явно коронавирусът е по-опасен за психиката на хората.. Тъй като твоята е тотално разбита и вманиячена в това да се предпазиш от 3та световна, нашествие на извънземни или новозадаващият се вирус, който ще унищожи всички ни до един.. разбира се без тези с бомбоубежище, които за щастие гледат в бъдещето! Бих те посъветвала консултация с адвокат по твоя въпрос или в по-тежък случай - психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4f2d10b674
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Само Куку с кайен не бях виждал!! Война вече става, и тя е икономическа, никой няма да тръгне с пушките на фронта!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0fcd75ba59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   11, че ако е законен строеж всички ще му знаят бункера. Като стане война ще дойдат да го оберат. Схващаш ли?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ee3dd599d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До 19-ти. Ако си ми следил постовете в този сайт щеше да знаеш, че до момента няма нито един, който да не се е сбъднал след това. Особено за вирусът.
До 13-ти. Петела е много арогантно, смело, атрактивно и забавно животинче. Освен това прочиства периметъра от полски мишки и отровни змии. Има пет пъти по-висока разделителна способност в детайла от човека и поради това, ако научиш кокошият език, може да те направи богат. Аз го държа до мен и гледам като принц и му давам да яде специалитети от сребърна чиния, обаче не знам защо само като мернеше с периферното зрение жената, моментално зарязваше вкусната храна и хукваше да я бие докато не и накъса чорапогащника и и пусне кръв. Явно усеща и мрази лигавите същества от женски пол. Накрая тя ми постави да избирам нея или петела и познай кого избрах. Ума ми не го побира как може да е такъв изрод Ганьо да коли това животинче. Че и да си изпълнява с него езическият обичай Петльовден който вкарва и като християнски.
9-ти. Какви 100 хиляди. Аз знам как да го направя за не повече от 2 бона. И да е минимум 140 квадрата.
5-ти. Има осветителни тела заместители на слънчева светлина.
1-ви. Мисля, че някой да ме намери в бомбоубежището е много по-трудно от да намери игла в купа сено.

Мислете какво ще правите, че щамовете валят.

Благодаря за коментарите. Може би ще е най-добре да си купя парцел земя някъде и да замаскирам добре капакът на шахтата за влизане така, че да не се отличава от земята.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ae319ddec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   22, да, схващам. Авторът е попитал кой може да има претенции върху постройката, била тя и под земята, и аз му отговарям. Повярвай ми, при един незаконен строеж ще има проблеми много преди тази предполагаема война. :)

Номер 11

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ac5ed6ddf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Абе тука всички много вещи.. Я да кажете грОмотните тогава колко от постройките в столипиново, филиповци, факлутета на ония тъмните субекти са върху тяхна земя, та те ток и вода и данъци не плащат... Що не кажете за тях... Трябвало да имаш купена земя, ма "от кадя на кадя бе" колкото циганите, политиците и псевдо бизнесмените са си купили, толкова и ние ще си купим.. Отиваш строиш и това е...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f0df2a8071
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   25, те са електорат, за тях може.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 42b7e0f5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До 7

Мининум 2. 5 литра? Да, ако си 95 кила спортист...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker