Смятате ли тихите хора за опасни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Смятате ли тихите хора за опасни?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2532 пъти
Въпросът ми е следният: Смятате ли за опасен човек, който в даден момент бива обиждан, закачат се с него и т. н., а в очите му няма видима емоция, гледа втренчено, сякаш дебне.. единственото, което може да се види е как диша и просто си стои?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 67f884f5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, не се занимавай с такива хора

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1938730bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно е, има много такива случай, опасноста е че докато не видиш даден човек как откача и ти се мята, не можеш да прецениш до къде би стигнал, тука това е пролема че го обиждат и той седи и не реагира, и не можеш да го прецениш, лошото че в случая може яко да те изненада!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6166ec6af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Аз точно така правя. Търпя и си мълча, защото ако не си мълча или ако заплашвам, така се издавам, че трябва да се пази от мен. Ако те заплаша, значи със сигурност нищо няма да ти направя. Но ако си мълча, значи ти мисля нещо и не искам да се усетиш, за да не можеш да се предпазиш. Дори изчаквам да минат няколко месеца или години, за да се разсеят съмненията ти съвсем. И точно когато вече е минало достатъчно време, че да не се усетиш, че съм аз - БУМ. Правя ти някое мръсно, но така че да не разбереш, че съм аз и има да се чудиш кой и защо ти го е напарвил. И ако през това време си настъпал някой друг по мазола, ще си мислиш, че е той. Примерно излизаш сутрин за работа и си виждаш и четирите гуми нарязани или идват 2-3 добре сложени момчета, чупят ти ръцете, докато се усетиш и айде чао.

Но за да се стигне до тук, значи достатъчно време съм го търпял и достатъчно възможности съм му дал да се усети. Не съм някакъв психопат, търпелив съм. Но ако човекът е минал всякакви граници въпреки търпението ми, ще му се случи нещо незабравимо за цял живот.

Аз много търпя, ама един път кипне ли ми келя, режа до кокал. Обмислял съм дори убийство по мъчителен начин. Вразумих се в крайна сметка само от страх да не я лежа. Става въпрос за леля ми. Знам, че ще ме помислите за психопат, но ако кажа какво ми е причинила, ще ме разберете. В крайна сметка Господ си я наказа и умря в агония и сама като куче. Просто всички бяха вдигнали ръце от нея. Така че и Господ си знае работата. Съжалявам само, че нямах възможността да ѝ се изплюя в лицето, докато умира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 805ac7bd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има една поговорка: "Тихите води са най-дълбоки!". Не знаеш откъде ще ти дойде.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 81dc4b0303
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Може да е опасен, а може просто да няма смелост, аргументи и енергия изобщо, за да отвърне. Според мен по-често е второто.
Не мачкайте такива хора. Ако са ви противни, просто не общувайте с тях, но не ги мачкайте, те обикновено са смачкани още от ранна детска възраст.
Ако има значение - жена съм.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f892063195
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 3

"Или идват 2-3 сложени момчета и ти чупят ръцете." А така, постъпи точно като страхливец и прати някого да се бие вместо теб,страшно "респектираш"! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6166ec6af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, е нали не трябва да разбира, че съм аз. Пък и не съм такъв тип човек, който умее да се бие. А и не е нужно, щом има кой да свърши мръсната работа. Не може на този свят всеки да може всичко и няма нищо срамно в това, но пък си има хора за всичко, които срещу някой лев ще си свършат работата, за която ги е надарила природата. Аз може да не мога да се бия, но пък много хора не могат да свършат работата, която аз върша. Нормално е.

Мисли прагматично. Това с мъжеството са някакви заучени фрази, които сме ги приели за истина, защото родителите ни и обществото така са ни го предали. Важното е да се чувстваш отмъстен и да го направиш качествено и без последици, а с какви средства е само подробност.

По-добре ли е да рискувам да ме пребие той или да ме опандизят, само за да се изкарам мъж? И за кого и за какво? Ако съм в кауша, това, че съм мъж по нечии относителни представи, няма да ме стопли особено.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 50446c5bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Току що описа мен самия.Бедна ти е обаче фантазията какви неща кроя в този момент.И когато се премине критичната точка......става страшно.Доста хора са плакали от мен,тихия,дори в къщи са идвали да ми се извиняват.
Един съвет от мен-много внимавай с тихите и добри хора.
Приказката,че тихата вода е най-дълбока не е измислена току така.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0b92b98cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 3, а ако тези добре “сложени момчета” видят 9 мм със 20 патрона и един в цевта, дали ще са пак толкова здрави колкото когато са идвали към мен? И пак в ръкопашен бой, набия ли ти муцката в брадичката заспиваш за доста дълго време. Дай като си як и си се нацепил да си непобедим ли? Една резка във сънната артерия и довиждане, нека си и 250 кила мускули ако искаш. Точно такива са тези хора, траят си и после си заминаваш без да се усетиш. :)

Гаро

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1938730bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хаха, има една приказка, "Тихия терикат, най добрия терикат", до 3 те така се прави, изчакай да мине време и куките няма да се усетят че имаш мотив и действаш, лично съм забелязал тези дето се си мълчат накрая те излизат терикати, те така беше и с Васил Божков, крадна си тихичко не се хвали с Мерцедеси и курви, като другите дето са на централните гробища, дълго време не го хванаха и накрая са у Дубай си щрака с пръстите

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0b92b98cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   7, тия назобаните природата не ги е надарила. Ся ко, като съм назобан и аз, природата да ме е надарила ли? Гена си е ген. Някои хора и без химия са здрави, дори повече от пича, дето само е внушителен за респект, иначе ако тропнеш с крак и бяга като заек. Такива много добре ги знам, защото в София е пълно с такива утрепки. Обаче едно в едно никой не смее. :)

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d3344e4ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Аз лично съм такъв човек. "очите му няма видима емоция, гледа втренчено, сякаш дебне.. единственото, което може да се види е как диша и просто си стои" някои просто го правим за да не се подиграват с емоциите ни, но поне аз лично от вътре плача. Понеже това го търпя цял живот вече не ми и пука. Такива хора може да са били наранявани и вече да не им пука, а може да си крият емоциите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2048f5a62f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Има един от моето село, който е много опасен човек. Та бях вкарал няколко ракии и бях казал в пространството глупости по негов адрес. Значи той една дума не обели по мой адрес, само ме гледаше и си мълчеше. В този момен усетих, че е въпрос на време да ми се случи нещо много лошо. Взех и малко по малко му се извиних, и то не директно, а с държание. Все още не съм сигурен, че съм в безопасност.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fd40c98142
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Ами аз в ученическите години бях такъв смачкан тип, вечно обиждан, набит и отритнат.
Вечно ми се подиграваха, спъваха и удряха. Дори вкъщи нямах подкрепа и родителите ми бяха токсични.
Не исках да се бия, по време на физическа конфронтация направо ми се разтреперваха ръцете, дори и ченето. В словесен двубой също хич ме нямаше.
Когато бях 12ти клас (преди цели 10 години) един от съучениците ми правеше живота черен.
Един ден реших да си нося в раницата една метална палка. Не много дълга и с не много голям диаметър.
Та носих тази палка всеки ден с мен в раницата. На няколко пъти бях на косъм да го нараня жестоко.
Един ден останах сам с него на една уличка (имахме някаква практика). Той започна пак да ме обижда.
В един момент отворих раницата, показах му желязото и му казах.
- Нося тази простотия абсолютно всеки ден вече трети месец, някой ден ще откача и ще те пребия жестоко.
От този момент нататък, този човек просто спря да ме тормози. Явно и другите разбраха и спряха също с подигравките.
Наистина хора, не закачайте тихите.
Не се гордея с постъпката си, но смятам, че направих по-доброто решение.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e3f8697391
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Има нещо вярно. Някои хора са несъобразителни и глупави дори и продължават атаката, някой, ако замълчи. Той може да за мълчи, защото разсъждава и е по-умен. Аз никога не тръгвам да се карам и да избухвам (правила съм го само пред майка ми веднъж и пред мъжа ми, защото ги считам за изключително близки и се отпускам), пред останалите изчаквам. Ако човекът е тъп и продължава, много дълго време мога да помня и в кофти за него момент да бъда безмилостна и да го ударя дори само със спокойствие и думи и то жестоко, където най би го заболяло и атаките спират завинаги. Тихите хора не са лоши хора според мен, просто много други по-шумни и глупави обичат да злоупотребяват с търпението им и в един момент реакцията и действието/бездействието в дадена ситуация на тихите хора ги удря като с гръм. Шумните и по-ограничени хора винаги попадат в лоши ситуации, достатъчно е дори и безразличието на тихите, просто гледаме как се тормозят в глупостта си и последствията от нея.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d9a9dad47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Тихите са опасни за себе си, да не се защитаваш е автоагресия. За другите е опасно да объркат неувереността и страха с добро възпитание и добрина, защото няма как да си жесток към себе си и да си добър към другите. Това е имитация на добрина, ама обикновено и те не го осъзнават.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9ae254e0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Това дали е тих или не, не е критерии дали е опасен. Опасните се разпознават по психопатското мислене. Например Хитлер като млад да пребие кучето защото не го слушало и така го унижило пред познатите му и да целуне племенницата си по устата, да не яде нищо убито и да не търпи цветята на масата, Осама бин Ладен да се вмъкне на женски концерт където имало практика жените да си хвърлят бикините по Том Джонс и да го нацели в лицето с мръсните си слипове, корейският Ким да кара служителите да му броят ориза зрънце по зрънце за да няма счупено зрънце в него, Амон Гьот да се влюби силно в еврейката прислужница и тъкмо да я целуне в него да настъпи пълен обрат в който нацистките му схващания надделяват над влечението му към нея и тогава да я спука от бой за дето го е "забъркала" в това, без тя дори да е казала и дума и се е криела от него през цялото време. Тед Бънди да се издигне в кариерата и докато има приятелка, да привлече с издигането си старата си приятелката която е скасала с него и накраят тя като го търси уж да се женят той да и каже че не знае за какво говори и да изчезне. Да направи всичко това за да се почувства достатъчно добър за нея. От българските например серииният убиец Здравко Петров който питал приятелката си вярва ли му че може да пречука някого и при отговорът "Не" да нарами пушката и да я очисти. Ето от хора с такива и подобни странни прояви може да се очаква най-страшното. Внимавайте с такива страшно много, колкото и да изглеждат безобидни.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c76143896c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не знам дали има общо с темата, но аз бях тихото дете в училище. Онова дето стои в ъгъла със слушалки и страни от всички. Не знам защо винаги решавате че точно това дете е лесна мишена. Е след няколко оскубани коси и наритани до синьо никой вече не закачаше тихото момиче предпочитащо да стои сама на чин. И да когато додеха да се заяждат с мен в първата минута реагирах по същия начин - гледах ги втренчено и оставях гневът да ме превземе, да потече във вените ми и да ме запали като фитил. Изгасяне после няма, помитах всичко. В по-късен етап се случи инцидент след поредно мое избухване над нападател (заслужаваше си го), но трябваше да се науча по добре да контролирам този гняв, нанасяше твърде големи щети на хора които обичам. Той все още си е тук, вътре в мен, чакаш като бомба със закъснител някой неблагоразумен човек да го отключи. Внимавайте с кого се закачате, никога не знаеш на човек какво му се върти в главата и на какво е способен!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e1b1b040ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Абе просто търпиш и наслагваш гаврата срещу себе си, след това същата сила наведнъж изсипваш върху врага. Когато някой прекали така се прави. Това си е абсолютно нормално.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2542c26373
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Шведите са тихи, всички ли са опасни? Арабите са шумни, те безопасни ли са?

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 209ccce3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Мълчиш си и го опознаваш.
Прави се на тарикат, но го следиш и му броиш грешките и недостатъците и накрая си насъбрал достатъчно материал, и написваш есе на тема "Мислиш се за умен, но си глупав защото..." и така му разобличаваш целия характер наведнъж и му издаваш тънкостите които ползва и фалшификата който пробутва пред различни хора и т.н.
И накрая умния и по-хитрия излиза Тихият човек. Защото тихите води са най-дълбоки.

:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9467ca5df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Тройчице, всички тук знаем, че тези момчета не са дошли да млатят съседа, а да помпат теб. Не плашиш никого с измислените ти глупости, бетичке.

Авторчо, предполагам, че и ти си от "тихите"? Сигурно си, няма друга причина да говориш с някакво евтино страхопочитание за такива човекоподобни. Само да напомня на четящите, че да гледаш тъпо и втренчено не е израз на сила или хищничество, а спокойно може да се интерпретира като умствена изостаналост. Да се оприличаваш с аутисти обаче явно за някои от вас си е напаво комплимент. Ако пък наистина някой гледа хищнически, това си е признак на социопат. Така зяпат педофилите по детските площадки. Пак не виждам защо хора като авторчето и Тройчо биха се кефили на такива подчовешки черти, но може би е това пак е по-добре от сегашното им дередже.

Който се впечатлява от социопатско държание или е такъв, или е някакъв психиатрично нестабилен ненормалник, защото като малък е бил прекалено голяма лигла, за да се защити. Който се радва или уважава такива антисоциални форми на поведение наистина трябва да се прегледа, спешно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 16df4b5d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Ще го кажа така: видиш ли такъв човек, не го обиждай! За предпочитане му се подмазвай и се надявай да ти даде благословията си, защото иначе жестоко ти се пише! Това, ако се налага да общувате въобще. Имам един такъв познат. С години търпеше някакъв образ да му лази по нервите и не даваше вид, че ще си отмъсти. Когато онзи се разсея /сигурно си повярва колко е велик/, тоя взе, че го излови в някакви нарушения на закона и бам - докладва го на полицията! Сега онзи хубостник търка наровете в затвора, защото привлече вниманието на човека, на когото не трябваше. А познатият ми... той си е пак там, където и преди и пак е кротък.

Просто недей да си мислиш, че мълчанието значи "давай, можеш да ме тормозиш още"! По-добре внимавай именно с тези, защото онези, които много заплашват обикновено просто са избухливи и успокояват сами себе си, но рядко предприемат действия. А и дори да го направят, ти ще го очакваш - нали те е предупредил какво ще ти направи? А с тези хора няма и да разбереш откъде ще ти дойде! Затова ако ти се иска да си покажеш магариите на някого, не ги закачай! Не и тях! Казвам ти го най-чистосърдечно, защото и да си изпросиш проблемите, не аз ще пострадам от това!

Та да, в повечето случаи тихите води са по-опасни от онези, които много се пенявят. Сигурно има и изключения, но заслужава ли си човек да рискува?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cbfe0f86ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз лично често практикувам описаното от автора и не мога да кажа за другите, но ще споделя за себе си. Всъщност нямам против да говоря, споря и каквото и да е, радвам се ако мога да науча някого нещо. Понякога обаче виждам, че е безполезно и просто не губя енергия да говоря, защото ще са празни думи, но пък си мисля на ум какво бих казала. Не съм опасна, не обичам да наранявам с думите си и ако не мога да помогна не казвам нищо. Все пак говореното изисква енергия, а някои хора не заслужават моите усилия, неспособни са да ги оценят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 913384cb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Значи аз съм от "тихите" хора. Еми мисля, че 5 е най - близо до истината. Обикновено това са хора, които са по - чувствителни и са били обект на критика, подигравки и психоатаки най - често в детска и юношеска възраст, когато се изгражда личността и в последствие не са имали същите положителни преживявания, като другите и не са изградили нужното самочувствие. И от там нямат същите положителни преживявания, докато ти да кажем в гимназията си хващаш гаджета, напиваш се по купони, тези въпросните "тихи", защото са тихи и без самочувствие си седят сами. И се получава една фрустрация, която може да избие в много неща. Понякога залъгват съзнанието си, че са добри без да осъзнават първичните причини за това си поведение, а те са, че така искат да се харесат на другите и на себе си понеже нямат много върху което да градят, а пустото его си иска храна. И после обикновено от тази тяхна наивна "доброта" се възползват определени хора и от там те остават разочаровани и все повече се отдръпват от хората. И вече си е до човек какви изводи ще си направи. Някои "тихи" е възможно да обвиняват света за проблемите си и да избият сдържаната фрустрация с агресия, но обикновено такива са рядко, повечето с времето усещат, че нещо с тях не е наред, щом точно с тях се държат така и изпадат в самообвиневие или просто не знаят как да поправят нанесените вече щети, защото щом вече си навлязъл в този коловоз трудно се излиза, повярвайте ми. Та значи има шанс да избие в агресия, но по - малко вероятно особено след определена възраст. Според мен най - вече може някъде в пубертетските години тъй като тогава и хормоните са по - високи и като цяло и "нормалните" са по - емоционални. Затова и в САЩ, училищните стрелби са повече в гимназиите, а и от друга страна затова и хората мислят по - затворените за опасни, понеже на такива се дава публичност. Но така или иначе най - добре се дръж що годе нормално с такива хора, няма нужда да си го изкарваш на тях. Не е нужно да ставаш приятел с тях, но и е тъпо и комплексарско да ги обиждаш без причина. Например ако работите заедно и те помоли да му подадеш нещо което близо до теб химикалка да речем, нищо не ти пречи да му я дадеш и да кажеш - Ето братле, заповядай нямаш грижи, а не да се правиш на интересен от сорта - Е ти си могъл да говориш. Или да се правиш на мъж на негов гръб с неща от сорта -На мен ли говориш бе мишок, кой аз ли да ти дам химикалката - и да я вземеш и да му я метнеш някъде далеч на пода и да кажеш - А сега си я вземи сам шматко - и да се изхилиш злобно, защото ако има някакви агресивни наклонности и помисли, определено си увеличаваш шансовете да си ги изкара на теб. Това посредното беше малко в шеговит тон, макар че за съжаление има такива индивиди и то вече в по - зряла възраст. Така, че в заключение най - вероятно не са опасни и ако са няма да си изкарат на теб, ако не се държиш преднамерено зле с консретния "тих" индивид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker