Много често след важни решения получавам дежа вю - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много често след важни решения получавам дежа вю
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1303 пъти
Още от малък много често получавам дежа вю. Докато бях студент преди години, много често в деня преди изпитите също получавах чувството, че вече съм го преживял този ден преди изпита, но не знам дали ще си го взема. После като получих предложение за работа, също получих такова, докато се колебая. Сякаш са ми предлагали същата работа преди много много време, но пак не знаех дали правилно постъпвам. В крайна сметка приех. Много пъти ми се е случвало и с хора, които по един или друг начин имат роля в живота ми - колеги, съпруга и др. В момента тече сделката по закупуване на апартамент и днес на работа, докато бях на копирната машина, се случи пак същото. Този път обаче е не с вече преживяно, а с вече сънувано. Спомних си как преди няколко години сънувах абсолютно същото - че принтирам документи на работа, че са ми дали абсоютно същите задачи, каквито в момента имах да правя и че в този период купувам втори апартамент. Дори начина, по който се чувствах, беше същия и се хванам несъзнателно да си задавам същите въпроси за живота - на къде съм, развивам ли се, щастлив ли съм. Даже си спомням, че тогава като се събудих, си казах "я стига - втори апартамент, та на теб едва ти стига заплатата да изплащаш този". А то се случи така, че ми паднаха едни пари от наследствени имоти, с които купувам този апартамент, макар че още си изплащам първия.

Не знам, но имам чувството, че целият ми живот до последния момент е абсолютен предварително написан сценарий и аз само участвам в него, без да мога да се отклонявам от него. Много е странно усещането. Даже понякога имам чувството, че се гледам отстрани как участвам в постановката, без лично да се ангажирам. Все едно съм дошъл просто да изиграя една предварително репетирана роля и да си се прибера. Просто трябва да оставя героя си да си каже там съответните реплики, че да си изпълни досадната задача, без да създавам трудности и най-после с нетърпение да си се върна вкъщи. Някак си така се чувствам.

Знам, звучи налудничаво и може и да имам някакви отклонения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 89af45dbb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък на 18 годишна възраст отидох при един ясновидец по молба на баба ми, защото много бил познавал. Не се интересувах от такива неща иначе. Но въпросният човек ми каза някакви неща, които после се изпълниха до едно. Включително ми каза имена на хора които срещнах след 10 години и то в предречения от него контекст. Като осъзнах какво се случва се прояви и страхът, че животът е предначертан и ние все едно гледаме филм и тн. и тн. екзистенциални въпроси и страхове. Но тогава се зароди и интересът ми към "окултното" - самият аз развих подобни способности до определена степен чрез книги и упражнения по remote viewing. Започнах да се интересувам дали други хора не са имали подобни екзистенциални въпроси. Оказва се, че това е популярен "казус" в окултната философия - как реално да развием собствена воля. Защото ясновидството и предсказателните сънища и дежа ву-то работят така: Бъдещата реалност, която е обоснована от нашите намерения, намеренията на околните за нас и статуса на Вселената, вече съществува в този момент. Тоест, ти може преди 10 години да си сънувал събитие, което сега се сбъдва, защото намеренията и статусът на Вселената, които са довели до реализацията на въпросното събитие, са били в сила тогава. Ввъпросното бъдещо събитие вече е съществувало тогава и твоето съзнание, тъй като то е необвързано с време-пространството, може да "скочи" до събитието и да получи усещанията и преживяването от там и тогава. Въпросът е, че ние винаги имаме свободна воля. Изключвам чисто биологичните ограничения. Имаме свободна воля в рамките на зададените от Вселената параметри за нас. Тоест, никой не те е задължавал да купуваш втори апартамент. Твоята воля е била такава. Развиването на нивото на съзнание и най-вече способността на човек да присъства тук и сега, за да може да осъзнае влеченията на умът си, са ключът към развитието на собствената воля.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c16890e01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едва ли имаш някакво отклонение. При по тревожните хора се наблюдава често дежа вю и е доказано, че ако мислиш за дежавюто след, като го получиш е възможно да изпадаш в него все по-често и по-често.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: aa077cc3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Има нещо, но не знаем какво е то. Аз мисля че има съдба и предопределеност също, която обаче не изключва собствената воля. Казано накратко, събитията, които ще ни се случат са драснати предварително, както и нашите собствени избори, те също са драснати. Знанието за нашия бъдещ избор обаче не изключва свободната воля, това че се знае какво ще стане, не е същото като да се промени или отклонява този избор, то е просто знание, осведоменост предварително за случващото се от висшия разум. А кой е този висш разум, ами и аз това се питам. Като цяло, този живот е някакъв вид тест как ще постъпим в него, какви ще са житейските ни избори, и е част от духовното ни израстване. Аз мисля че има нещо и после. Но не знам какво е то. Обстоятелствата в живота ме карат да си мисля че всичко е един тест и има някаква цел за постигане, все едно сме част от нещо по-голямо без да знаем какво е то.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker