Празнувам християнските празници, но не съм религионзен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Празнувам християнските празници, но не съм религионзен.
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 506 пъти
Здравейте хора! Както ви подсказва заглавието, от скоро започнах да се замислям над това нещо. Отгледан съм в нормално християнско семейство. Баща ми е религиозен, майка ми не чак толкова, но все пак е вярваща. Аз от както пораснах съм си изградил гледната точка, че Бог не е това, което повечето хора си мислят. Според мен не е белобрад старец, който вижда абсолютно всичко и всички, какво правят във всеки един момент и накрая да решава дали ще отидем в ада или рая, а е нещо абстрактно, необяснима енергия, сила, разум, но не е това въпроса. Това си е моето мнение и не ангажирам никого с него! Въпроса е че от малък съм свикнал да празнувам големите празници Великден, Рождество Христово и други, но най-вече първите два, които написах. Реално аз не съм християнин, но ми харесва да си ги празнувам, защото ги свързвам с детството си, с българското, с традициите, с дома и като цяло ми харесва да си ги празнувам. Наистина ми е странно примерно на Великден хората да ме поздравяват с "Христос воскресе!" и аз да им отговарям "Воистина воскресе", като реално аз не вярвам в него, обаче не смятам че е нормално да отговоря "Той не съществува"... Предполагам разбирате каква ми е идеята. Има ли други такива като мен и какво мислите по въпроса? Нормално ли е да си ги празнувам тези празници, след като не съм вярващ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 59f66dd066
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тези празници са с пагански произход и нямат нищо общо с Библията! На 25 декември се чества рождението на Дионис, чиято история иронизира истинския Божи син Йешуа. Великден на английски е Easter, а това в буквален превод е Ищар - "божество" на плодородието и съвкупляването, откъде идват и паганските традиции с яйцата, тъй като зайците се множат бързо и по много. Хелуин е келктски езически ритуал.

Сатана много добре знае, че хората не търсят истината, а лесно следват традициите, които единствено те въвличат в негово преклонение.

Послание на Павел към колосяни 2:8 "Гледайте, братя, да ви не увлече някой с философия и с празна измама според човешкото предание, според стихиите световни, а не според Христа"
Много ми е трудно да се справям с българския вариант, тъй като с английската версия ми е много по-лесно дза вникна в замисъла, но "човешко предание", както е предадено, иначе си е "traditions of men". Тоест се има предвид точно хорските традиции, които идват от Падналите.

Масово всички неща, на които са те учили или виждаш да се извършват от т.нар. християни са стари пагански ритуали. Кръстове, ангели, изобразявани като бебета с крила са лъжи и по никакъв начин не отговарят на описанията в Библията!

Ако си на ти с английския много бих желала да изгледаш една кратка поредица за това: https: // www.youtube.com/watch?v=PdsJs0UIm7s&list=PLEH1nnhlHw1eVY46bPCLX-V7SjQ8-RVy_&index=1&ab_channel=Truthunedited
Ако не успееш с линка, каналът се нарича Truthunedited, а поредицата му - History of religion. Там можеш да намериш и доста други клиепчта.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fa29a45b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм така с единствената разлика, че моите родители и двамата не са религиозни. Аз дори не съм кръстена. Не мога да определя в какво вярвам, но със сигурност не в това, в което баш религиозните вярват. Не се чувствам на място да влизам в църкви, да се моля и т. н. Странно ми е да използвам гореспоменатата фраза по Великден, но го правя, за да не се късам от колектива все пак. Всичко това възприемам като една традиция също като теб и се отнасям с уважение към самия празник. Щом ти носи удоволствие защо ти пука за мнението на другите?
Ж18

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bf10c3616f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма "нормално" или не. Може да празнуваш или не каквото искаш. И все пак казваш, че за теб Бог е "нещо абстрактно, необяснима енергия, сила, разум" - ами точно така е от наша гледна точка. Религията не казва, че Бог е "белобрад старец, който вижда абсолютно всичко... ". Думичката "вижда" дори не е точна, но ние не разполагаме с друга. За съжаление много хора наистина не вярват изобщо, но празнуват празниците - повод за ядене, пиене, забавление и среща с близки и приятели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ed83c783f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вярващ си. Ние пък празнуваме Никулден и купуваме риба, макар и да няма човек с това име в семейството. Не вярвам в никакви магически сили, мога да си празнувам каквото си искам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker