Вече съм убеден, че Закона за привличането работи наобратно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121577)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18627)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вече съм убеден, че Закона за привличането работи наобратно
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1760 пъти
Ако до сега съм имал някакви съмнения, вече съм убеден, че закона работи точно наобратно. Едно време, когато бяха популярни тия глупости, се бях зарибил. Но винаги работеше наобратно и после забравих за тия глупости. И ето днес ми се обажда брокера и ми казва, че собственика на апартамента, който щях да закупя и дори бях капарирал, се е отказал. А аз толкова се бях зарадвал, че намерих изгоден и дори си представях как ще го обзаведа и т.н. Аз отдавна бях забравил за закона, просто си го представях от въодушевление. И днес като ми отказаха, се сетих за този закон. В смисъл не е да кажеш, че на сила съм си го представял само заради закона и подсъзнателно да съм имал някакви съпротиви. Напълно спонтанно беше всичко и отдавна бях забравил за него. И не е да кажеш, че съм бил в някаква супер еуфория и да съм създавал излишни потенциали, както 100% сега ще кажат някои хора.

Това далеч не е единственото такова доказателство в моя живот и мога да дам още много примери, но ще стане дълго. Не знам, но бабите често казват приказки от сорта:
- не се надявай предварително
- очаквай най-лошото, пък ако стане по-добре, ще се изненадаш приятно
- ще стане, ако е писано

Аз тогава им се карах, че трябва да са позитивни от самото начало, но явно хората не са го казвали това, защото са чели захаросани комерсиални книжки, а защото са забелязали някакви тенденции в дългия си житейски опит. Сега и аз от личен опит започвам да ги вдявам тия работи.

Дори в Древен Рим са създали цяла философоска школа с подобни възгледи, наречена стоицизъм. И със сигурност създателите и са били по-умни от днешните комерсиални автори. Фразата "Помни, че си смъртен", не е никак случайна. Казвали са я на пълководците след победа над врага в момент на еуфория, за да не са прекалено позитивни и така да станат невнимателни и безразсъдни. Дори е имало конкретен човек, ангажиран с тази задача - да казва Memento mori.

И наистина когато съм очаквал нещата да не минат по най-добрия начин, обикновно става точно обратното и всичко се нарежда много добре. И в това отношение мога да дам доста примери.

Не знам дали тук е мястото на това, но ще използвам случая да кажа и това. Забелязах, че молитвата в някаква степен влияе на здравословното състояние поне временно. Защото когато в момент на силна болка, респ. неприятна емоция от болката спонтанно ми дойде от вътре да кажа за миг "Господи, поне ти ми помогни", наистина има ефект при мен поне. Но това го казвам не в смисъл наистина Бог да ми помогне, ами за мое лично успокоение, без значение дали наистина ще ми помогне. Не е казано да рецитираш някакви Библии, молитви и т.н., а просто моментно да изречеш кратка и спонтанна молитва за лично успокоение.

Това е нещо като прокълнаването. Може би някои от вас сте забелязали, че ако някой прокълне някого в силна емоция на гняв, ярост, отчаяние или възмущение, то тогава често го хващат клетвите. Аз поне съм го забелязал в живота си. Предполагам, че силната емоция концентрира и насочва някаква енергия, колкото и фантасмагория да звучи. Същото е с въпросната момента спонтанна молитва в момент на силна емоция, за която писах по-горе. Само че тук полярността е противоположна, разбира се.

Не пиша темата, за да ме убеждавате и да споря, защото знам, че ще има и такива, а просто да споделя, защото за себе си вече съм убеден и така го усещам и го виждам в живота си. Може пък при други да не е така, не знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7c1e730373
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   За жалост и аз бях се излъгал от тази глупост. Естествено че ще работи на обратно след като е лъжа. Няма вселена която работи за теб и такива простотии че каквото искаш или мислиш това ще привлечеш Хаха. Има Господ казва се Исус Христос. И който обича Бог и върши добро пред Него, такъв човек бива награден от Бог.

Ето ви един закон от Библията, Господ го е казал :

"Който желае да обича живота И да види добри дни, Нека пази езика си от зло И устните си от лъжливо говорене; Нека се отклонява от зло, и да върши добро; Нека търси мир и да се стреми към него. Защото очите на Господа са върху праведните, И ушите Му към тяхната молитва; Но лицето на Господа е против ония, които вършат зло"

Другото е почитай майка си и баща си за да ти е добре на земята.

Други учения, закони за привличане, индийски учения, врачки, зодии, късмети.. Всичко е лъжа, измама и заблуди.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e755a1160d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Законът си работи и без нашето позволение като гравитацията.
Законът за привличането работи на ниво енергия, а енергията т. нар. либидо-жизнена енергия се управлява от подсъзнанието. Подсъзнанието не се влияе от съзнателните идеи... Почти никак. Това с утвържденията няма как да работи. "Нищо не влияе на поведението по-малко от интелектуалните идеи" Юнг.
Една талантлива жена с месеци визуализирала успех и слава, но в деня, в който има урок по пеене или друг ангажимент свързан с развитието на таланта й я нещо ще я за боли, я някой ще има нужда от помощта й, я незнайно как ще забрави, ще сбърка адреса, ще отложи. Човек би си казал съдба. Според психологията съдбата е просто неосъзнатост. Реално и най леката форма на невроза като внезапна непохватност, забравяне на име или дата при задълбочено изследване могат да се проследят до неосъзнато съдържание, което променя съзнателното представяне. Вярвам, че всеки човек е чувствал понякога саботьор в себе си.
При работа с дамата тя споделя, че парите за нея са само средство, дори не са чак толкова важни, колкото да бъде артист и да изразява себе си. И това е полезна съзнателна нагласа. По-късно по време на терапията, първо се натъкваме на дълбоко вярване, че с музика къща не се храни, а още по-дълбоко стигаме до ранен детски спомен, разкриващ живот в критична бедност и социална самота. Дамата си спомни момента на формиране на вярването, че ако бъде бедна няма да има хора около себе си и бедността може да стигне критични, застрашаващи живота нива. 2 и 2 прави - да развивам таланта си е опасно за мен.
Това, което ти дава енергия крещи "Не, опасно е ще умреш от глад и в самота"
Това, което не му влияе - съзнателната идея е "Аз съм успешна и известна"
Как работи законът? Саботира я "за нейно добро". Защото приоритет номер 1 на подсъзнанието е да си жив.
Вселената, или там, каквото ти харесва слуша енергията.
Когато извадим и осветим саботиращите си вярвания, можем да мислим "позитивно", в краините етапи на терапия тези принципи работят добре, в началото деструктивно. Защото положителното мислене, без осъзнаване на сянката, подсъзнанието е като да сложиш свежи плодове в купа с гнили. Усеща се на място и правилно, за известно време изглежда добре и до там.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 186727e8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   След като казваш закона, та закона, нали знаеш, че сега след като се е отказал, ЗАКОНЪТ казва, че следва да ти върне капарото в двоен размер. Т.е. даденото от теб плюс още толкова.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 43fd9967fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2:

Твоите разсъждения по темата ме заинтригуваха. Бих се зарадвала ако споделиш от къде си се запознал с тази идеология. Можеш ли да ми препоръчаш книги на тази тема или личности, които са запознати в тази сфера? Благодаря предварително.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e755a1160d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Уча приложна психология. Най-изявеният автор в областта на несъзнаваното е Карл Юнг.
Интересен пример за съдба, е че той е учил антропология, имал е неизчерпаеми знания за древните общества, митология и религия. Та, когато Фройд описал в теорията си То - подсъзнанието, като един неконтролируем първичен дивак и цялото психологическо общество изпаднало в ужас и криза. Юнг останал спокоен и обнадежден, той познавал дивака и знаел, че е съвсем възможно да се сработим с него. Той подозирал, че този дивак няма как да е "лош", след като ни пази живи, дава ни енергия. Неговата интерпретация, е че подсъзнанието е напълно неутрално, нито добро, нито зло. Нарича го сянка.
Той прави и едно много грандиозно допускане, че всички ние сме свързани в общо Колективно неосъзнато, срещите ни с хората не са случайни, като цяло всичко, което ни се струва случайно за него е неосъзнато. Например, когато интерпретира сънища за него няма "безсмислени" такива. Ако нещата са неясни, просто към момента нямаме дълбочината да ги осъзнаем. Нито ние, нито клиента. Ето, още един пример за съдба. Юнг сънувал как обезглавява рус, синеок рицар на име Зигфрид от дете. Той смята, че неосъзнато му е подсказвало да не се съгласява с теорията на Фройд. Което се е случило драматично и сложило край на дългогодишното им приятелство за да сложи началото на Аналитичната психология.
Юнг смята, че доказва, че Колективното неосъзнато съществува, поради твърде многото сходства в праобществата. Оказало се, че общества, които няма как да са били в контакт имат сходни символи и архетипи в митологията си. Най-полулярните са Анимус и Анима, мъжкото и женското начало у всеки човек, ин и ян, Бог-богиня-дете. Други са архетипът Майка, Бог, Герой и още около 30. Описани са в книгата "Символи и архетипи".
Реално и други фактори могат да опишат до някъде тези сходства. Като цяло Юнг е бил много смел в допусканията си и не добре приет от всеки. Освен това много е залитал по Изтока, интересувал се е от астрология, медитация и такива неща, които изглеждали не професионално. Не може да се отрече, че съвременната интерпретация "дете", повече прилича на сянката, отколкото на дивака. Той е създател на понятията интроверт и екстроверт, като подозира, че типовете са генетично предопределени и това също се оказва вярно. Както и допускането му, че неосъзнатото съдържа предимно детския опит до 7 години. Нещо като лична конституция, която работи в постоянен режим сбор от генетична информация и вярванията, които сме формирали от опита си в детството.
Напълно нормално е голяма част от тези вярвания да не са валидни за нас като възрастни. Като вярването, че сам е опасно. И ние някак си се чувстваме в безопасност, когато имаме компания за да отидем в залата за спорт, или на курса за език. Реално нито е опасно да отидем сами, нито особено много контактуваме с въпросната компания. Просто искаме да знаем, че е там, както родителите ни са били наоколо и повтаряйки "недей сам, опасно е" са бдяли нас нас в новите ситуации. Не е проблем да имаме такава потребност, проблем е да не можем да я превъзмогваме и да не правим нови неща заради неясни блокажи в себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker