Предложение към модераторите относно заглавията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Предложение към модераторите относно заглавията
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1067 пъти
Пълно е с автори, които за заглавие слагат нещо, което въобще не конкретизира темата. Като например „помощ“, „спешно“, „дилема“, „въпрос“, „имам проблем“, „дайте ми съвет“, „как да постъпя“, или подобно.

Щом искате, оставяйте оригиналното заглавие, все пак авторът така го е написал. Но няма да е никак лошо да допълвате с нещо пояснително в скоби.

Например, в момента на първите две страници има теми, озаглавени:

Съвет
Какво да правя?
Искам промяна
Какво означава

които щеше да е добре, ако бяха допълнени, да речем, до:

Съвет [специалност медицински козметик]
Какво да правя? [приятелят на майка ми]
Искам промяна [социална тревожност]
Какво означава [приятелката ми се заглежда по други]

или нещо подобно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0c25b80bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно съгласна съм. Аз такива теми, със заглавия, които не конкретизират нищо, въобще не отварям. Винаги като пускам тема, пояснявам и описвам за какво става дума в темата, и то така, че да грабне вниманието. Така и трябва да е.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c9bc2dc1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Съгласен съм, че много сe изказват зле, но на модераторите не им е работа да мислят заглавия и да коригират граматически грешки и начин на изразяване. Да не говорим, че някои автори биха се издразнили да им променят текстовете. Ако модовете тръгнат след всеки коментар и тема да проверяват дали добре са написани, да мислят дали трябва да се промени и как да се промени и евентуално да коригират, трябва по цял само това да правят. Те и сега едва насмогват и коментариет се бавят по някоко дни. Работата на модератора е само да отказва/одобрява. Ако не е написано както трябва, просто го отказва и толкова. Друг е въпроса, че ако отказва всичко недобре написано, почти няма да има теми и коментари, защото нивото на повечето потребители е доста ниско, без да ми се обижда никой.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 83a7eb327e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, не можеш ли да спориш без да изопачаваш? Нито е ставало дума да „коригират граматически грешки“, нито „начин на изразяване“, нито „да им променят текстовете“.

И кой е отсекъл веднъж завинаги какво точно включва работата на модераторите? Ако този, от когото зависи, прецени, че това е оптимална задача - че отношението на ползата към усилието е голямо, нито господ, нито папта, нито бат Бойко, нито баба Гинка ще възроптае, че „на модераторите не им е работа“ това.

В последните изречения сам обясняваш защо би било добре да го правят. Защото една такава тема нито е разумно да не я пуснат, нито е идеално да стои с такова нищозначещо заглавие. И сравнително оптимален междинен вариант е предложеното.

ОЩЕ ПО-МИНИМАЛИСТИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: На страницата „Добави история“ просто добавете такъв призив към останалите насоки, които вече ги има, т.е. към:

Ако историята Ви е от от сорта на:
Възможно ли да съм бременна?
Малък ли ми е?
Е добре да потърсите във вече съществуващите преди да пишете!
Истории, които са написани неграмотно и/или с латински букви, няма да бъдат добавяни!
Не оставяйте лични координати като скайп и имейл. Защитавайте личните си данни!
Уважавайте четящите и се постаряйте да оформите добре Вашата история.
Историите се одобряват от редактор преди публикуване и затова не се появяват веднага!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e28fbc6961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Който има нужда от помощ, естествено, че ще вика само помощ, какво друго да конкретизира!? Ако някой в тъмного вика за помощ, първо ще го питате точно каква помощ иска ли!? №1 е казал какво да се прави, щом заглавията са дразнещи, не ги четете и толкова! И тук ли цензура, как пишели, какви заглавия слагали, какви теми пишели!? Всеки както е сметнал, такова заглание си слага, който се дразни да не чете темата!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8e7640c59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   4, казвам само, че това не е работа на модераторите и не са длъжни да запълват нечии липси с начина им на изразяване. Остава и това да правят безплатно. И какво значи полза? Модераторите нямат никаква полза. А и много потребители съвсем ще го ударят през простото, ако знаят, че има кой да им коригира бакиите.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8bb22defd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Малко ви е, че си правят труда да прочитат всяка глупост написана тук, а и да ви конкретизират, на вас мързеливите, за какво става на въпрос, вместо да отворите и да прочетете. То животът им тук се върти, само покрай вас.
Именно тези заглавия те карат да отвориш темата и да видиш съдържанието им. Само се чудите как да създадете теми, свързани с модераторите напоследък. Те си знаят ролята в този сайт.

-

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 17cbac2745
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Добре е да се конкретизира, защото аз и предполагам много хора биха подминали такива теми. Докато ако в заглавието има за какво става дума, темата ще я отворят тези, които са компетентни по дадения въпрос и желаят да помогнат.
Модовете работят безплатно, защото са се съгласили на това, това не е причина да не се грижат за сайта - може просто да си поставят изисквания или да се откажат да работят, вместо да се получава нещо некачествено.

Мод: ние сме се съгласили да одобряваме/отказваме, но не и да редактираме и поправяме. Правите ли разлика? И въпреки всичко понякога го правим на добра воля, но не сме длъжни и изобщо не ни е работа да го правим.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 17cbac2745
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не ви нападам, модератори, съгласна съм, че не сте длъжни, но тук просто даваме идеи как сайта да стане по-привлекателен и по-посещаван. Удобството за четене е много важно. А грубо неграмотни теми защо да "не върви" да не ги публикувате, без изобщо да ги четете (камили редактирате) - това съвсем недвусмислено е в разрез с обявените правила. Също и явно измислени истории. Публикували сте "история" на момиче, което имало и пенис, ама досега лекарите казвали, че няма проблем, но изведнъж пениса се подул... Ей такава очевидна измислица, неграмотно и несериозно изпляскана от някой скучаещ тинейджър...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker