Защо в България всеки се плюе и обижда всичко се негативизира до максимална степен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо в България всеки се плюе и обижда всичко се негативизира до максимална степен
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 978 пъти
Тази тема е позната на всички.. Питам защо българина е такъв човек, примерите са безрой не знам от къде да започна, например аз съм от Варна и, когато съм бил в други градове веднага ме гледат накриво еди какво си било трябва да се изкажат колко бил ужасен града или хората, само по-старите хора реагират позитивно и това е същото от където и да си например всички плюят по софиянци, а и те обратното към другите и двата отбора се наричат селяни и без да те опознаят говроят говорят и не е само с градовете буквално във всичко... вярно е , че във всяка държава си има процент от хората, които не стават, но тук процента е голям, навсвякъде е пълно с един тип хора, които се държат много противно надменно и жалко в много направления няма да влизам в подробности, от друга страна заможните господа в България са окупирали всичко, застрояването е ужасно плачевно е, а голямото преселение само в столицата и още там айде два три града по-големи е наистина гнусно имам усещането, че още малко БЕГЕ е някакво място, където трябва да оцеляваш сред сбирщина от изроди, и ще трябва да търсиш някакви изключения или оазиси от хора, и подходяща работа. Разбирам, че не са добре нещата, но самият народ не спомага за подобряването, и сега аз самият започнах да говоря негативизми, ето.. набор 98 съм и направо се стряскам когато се замисля колко хора познавам, които наистина са стойностни умни и прекрасни и заминаха за чужбина и не смятат да се връщат. Всички ми казват да се махам, а аз далеч не съм готов още за това и ми е жалко, че това е решение на толквоа много хора и едва ли не оставането тук се смята за провал според толкова много мнения и започвам да го усещам, че е вярно и заедно с това идва една носталгия, по миналото, когаот не си осъзнавал тези неща и така..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: f8439364a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "сбирщина от изроди"
със само 3 думи си отговори сам. Аз съм 88-ми набор и съжалявам, че се върнах от чужбина 2018-та. Да, до семейството си съм, но тук успяват почти само ИТ-та или връзкари със солиден гръб, нека не се лъжем. И наистина масово изтъпя народа - жените масово ходят по врачки и баячки, мъжете само гледат да завъртят далавери и т.н. Преди ГЕРБ беше по-добре, но те съсипаха всякакъв малък бизнес.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ec2537289f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Това се нарича манталитет. Сега ми се наложи да проведа два телефонни разговора в Германия, и в двата разговора преливаха от положителност, разбиране и бързо решаване на проблема. Българите ще кажат лицемерни са. Тези хора никога няма да ги видя, затворих телефона и се почувствах добре, дори много добре. В България корема започва са ме бори само при мисълта за обаждане, среща в институция. Направо ти се карат, зъбят и това е нормално, горките не им е лесно и на тях, е вечното оправдание. Има много свястни хора в България, но са аутсайдери и отритнати от обществото, в крайна сметка се махат, както и аз. Всеки трябва за намери и защити себе си. Простотията в България се защитава в агресия и това се толерира. Не мога да съм част от това. Правилните отношения са граница на говорене, обръщение на Вие, разделяне на личен и служебен живот, всичко това е много размито в България. Работната среда отвратително знаеш всичко за всички, колежката ти и слушаш личните разговори ежедневно. И това е нормално. Колко често някой ви казва, браво, супер, много се радвам за теб. Рядко нали? Реакцията е.... е купи си ти... еди какво си. От бъде пари БЕ?
Много е скъпо? Колко? Завист във всичко. Никой не казва, как успя, искам и аз, какво да направя? Завист, гледане в паницата на другите и нереална преценка за себе си. Любопитство, лични въпроси никаква тактичност и възпитание. Едва няколко човека са го разраснали това около мен и живеят също в чужбина. Чуваме се с радост. Няма, има ти защо не ми се обади, ама ти защо... нормален, приятелски положителен разговор. Чао, чао. Всичко най-хубаво, а не като затвора телефона да съм разтреперана от обяснения, нападки, завист, получаване и непоискани съвети. Да не говорим колко хора свързват чужбина само с лъскави витрини още, макар, че в България вече също ги има. Моя приятелка в България я отрязах, защо в момент когато бях на ръба, без работа и бях готова да започна каквото и да било, стига да не преминава моралните ми граници, тя ми се присмя, че съм изпаднала в такова макар и временно положение. Това ли е приятелството, но когато тя беше в положение на безизходицата в България аз и намерих работа. Но това се забравя.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0b72ea49de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз това се чудя. Седем години(дори сега понякога) бях тормозена в училище. Не знам защо всички ме мразеха. Аз просто исках приятели. Хората в интернет са по-мили а повечето ми приятели там са чужденци, а приятелите ми от България постоянно ми се оплакват че имат токсични приятели които ги обиждат и се държат грубо. Имаше едно момиче със самочувствие в тик ток. Споделяше как се чувства самоуверена без грим(българка е) и половината коментари бяха "никой не ги обича с голямо самочувствие", "сигурна ли си" и все такива груби коментари. Направо искам да оцелея в тази държава. Различните не са почитани и са мразени. Правилно правят твоите приятели че заминават, ама аз ще си го позволя ли? Толкова хубава държава сме, ама хората са...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4bd1121d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Лошото е, че всичкото това негативно отношение, критика, нахалство, нетактичност и навлизане личното пространство на човек се нормализира от масата хора. Един добре възпитан човек, който се опитва да гледа по-ведро на нещата и да се държи с уважение с хората около себе си се превръща в аутсайдер в подобна среда или колектив. На хората им липсва уважението към самите себе си, какво остава да уважават някой друг?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8422a26c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Номер 2, в Германия не смеят даже да вдишат без разрешение от останалия свят. Остатък от Втората световна война, която ги пречупи като нация. Затова си имат турци, бежанци, гейове и какво ли още не.

Но пък са приятни събеседници за телефонни разговори. А това можеше да го постигнат и без другото. Или съм идеалист - знае ли човек?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker