Заринати от информация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заринати от информация
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 762 пъти
Понякога не ви ли се струва, че сте заринати с информация? Пишете някакви теми в тоя сайт, хора се втурват да отговарят, да споделят личния си опит, да помагат. Между коментиращите има и много свестни и добри хора. Но нямате ли чувство, че стойностните ви коментари се губят някъде в пространството? Че остават неоценени? Че на никой не му пука за тях? Какъв е смисъла на всичко това? Някакво желание да бъдеш оценен? Да бъдеш разбран.. че си стойностен човек и на среща неблагодарност, липса на хора, които да оценят усилието? Хората пък, които пускат темите може би грам не обръщат внимание на стойностните коментари. Сякаш всичко написано в този сайт губи ценността си. Та.. не е сайта виновен. Това е природа. И във фейсбук е така. Хората се пристрастяват към лайковете, затова пишат статуси, затова качват снимки и заголват части от тялото си. Затова пишат мъдри мисли и се правят на лао дзь. За да демострират стойност и да получат обратна връзка, за да са сигурни в стойността си. И защо го правят всичко това? Защото нямат любов около себе си ли? Защото нямат подкрепа? Не са я получили от родителите си? От партньора си? Или нямат партньор? От самота? Защото няма кой да ви оцени? Щраквате от тема в тема. От коментар на коментар във фейсбук. Коментирате политически новини, лекувате хора, насочвате ги. Оправяте държавата с коментарите си. И се питам.. не си ли хабите енергията така? Не може ли тази енергия да се концентрира и да се насочи като лъч? Да поразява от веднъж? Като искате да се занимавате с политика - ами влезте в нея.. запишете се да учите политология. Като искате да давате лекарски съвети и да ви плащат за тях - учете медицина, станете лекар. Защото цялата тази енергия според мен е напразна- никой няма да ви оцени коментара и никой няма да разбере, че сте стойностна личност. Удовлетворението е извън интернет пространството. Ако човек е професионалист в работата си, то той няма да остане нито гладен, нито неудовлетворен, нито без хора, които да го обичат и да му показват, колко е ценен и обичан- колко голяма стойност представлява

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: cff4251c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ха, какво емоционално есе :)

Авторе, я по-спокойно. Би трябвало да ти е ясно, че хората са различни, съответно и подбудите им да коментират разни неща са различни. Аз лично с фейсбуци не се занимавам.
Никой не е длъжен да обръща внимание на когото и да било. Включително и на теб, и на мен.
За информацията - честно казано предпочитам и ми харесва да съм зарината от информация. Но, както казах, хората са различни и например на теб това зариване може да не ти понася особено, което си е лично твой проблем.
Тези, които коментират политика, а не разбират от нея са за отделна тема. Освен това тях си ги има откакто има политика.. т.е. от много преди появата на интернет. ;)

Общо взето те съветвам едно нещо: grow up and get over it.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4206900e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да хаби се. Най-щастлив бях като спрях да гледам телевизия и да посещавам всякакви форуми,, социални мрежи и новинарски сайтове.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d753298591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тук има много хора, които безкористно и анонимно искат да помогнат на останалите, надяват се, че съветът им може да промени живота на непознат за по-добре Е, да, срещат се и такива, които си добавят никнеймове, за да бъдат разпознавани виртуално, но това си е до его.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: db54eb8dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото българите много обичаме да се месим в живота на другите и да клюкарстваме. И ако аз напише тема предпочитам 10 коментара, отколкото 2 за които ти говориш.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7fa419af07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Заринати сме с информация само че най-вече от социалните мрежи. Там е пълно със снимки, продукти, новини и т. н. Всичко е с цел или комерсиализация, или печалба. Тук няма нищо общо. Кой каквото и да напише няма да изкара и 10 стотинки от това.

Този сайт е много по-полезен от всяка една социална мрежа, въпреки че естествено има и измислени теми, тролове и т. н. Нормално е. От около 12 години пиша тук(с периоди на прекъсвания) и сайтът ми е бил десетки пъти по-полезен от фейсбук да речем. Дано да е жив и здрав сайтът и на тези, които го поддържат да им издържат нервите още време.

Та.. мисля, че съм помагал на достатъчно хора, както са ми давали добри съвети и на мен. Оценявам всеки, който е отделил време за нещо полезно, защото самото време е ценност. Имало е случаи - при семейни проблеми и други по-чувствителни теми - това да е най-подходящото място да чуя мнения. В разни такива конфликти и проблеми не може да питаш никой замесен, защото всеки замесен е пристрастен.

Има неща, за които не може да говориш свободно дори пред приятели. Няма как да си сигурен кой ти завижда, кой ти мисли доброто. Тук всеки коментиращ е много по-обективен, просто защото не познава отсрещната страна, няма никаква лични чувства към нея и емоции като завист, омраза, възхищение и т. н. просто отсъстват.

Относно "славата" - да, приятно е да видиш, че примерно коментарът ти има 10 пъти по 5 звездички, ама какво от това? ! Някой ти се кефи, нито знаеш кой, нито теб той те знае.. Да, има теми, които не ме кефят, затова чета само каквото искам. Теми да искаш..

В заключение: много по-полезен сайт от фейсбук например, там всичкио е публично, никой нито ще си каже истината, нито ще си изкара кирливите ризи.. Където има публичност там е и лицемерието. Тук много повече може да се ориентираш каква е действителността и спроед мен този сайт в много отношения отразява истинския живот, за разлика от соц. мрежите където всеки е и богат, и преуспял, и щастлив и всичко най-най..

Модератори: дръжте се и не губете дух, за да може да ползваме платформата още време! Живи и здрави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker