О, неразумни и юруде, що се срамиш да се наречеш българин? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

О, неразумни и юруде, що се срамиш да се наречеш българин?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 970 пъти
Здравейте,
Живеем в дни в които всеки се интересува от материалното, смята че в България реализацията я няма и заминава в чужбина, надявайки се, търсещ по - добро бъдеще реализация, но уви! Там си чужд, обикновен чужденец. Празнуваш други празници, изразяваш се на друг език, общуваш с хора с чужд манталитет, липсва ти българското, липсва ти улиците по които си бягал като дете, липсват ти родители, приятели дори и български предавания, пускаш си българска телевизия натъжаваш се, а в дни като 3 март и т. н си съкрушен. Живееш що годе добър живот, децата ти не знаят родния си език и за какво за някой лев повече? Не е ли по - добре да си ТИ човека който може би ще спомогне за оправянето на държавата, защо да не си изградиш добър живот където ти е най - драго а именно в България? Колко народи оплюват държавата си така както ние българите? Броят ли се на ръката ти? А имена като Васил Левски, Христо Ботев и още куп българи жертвали живота си в името на България, на това да живеем в свободна държава, за да се чувстваме българи! И на Левски му е било по - лесно да си хване чукалата и да се присъедини към турците и просто да си каже България да се спасява, но НЕ той е решил и направил нужното и е успял за да можеш днес ти гордо да вървиш по улиците на собствената си държава, а не да бягаш от нея, не да продължаваш рода си в друга държава а да покачваш раждаемостта в България! О, неразумни юроде, поради щто се срамиш да се наречеш българин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6357d0fb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Срам ме, защото масово сънародниците нямат никаква здравна култура, не пазят природата, бият и манипулират децата си, не си плащат данъците, псуват се по улиците. Аз не съм такава и не се чувствам при своите си сред такива хора. Съответно не се чувствам чужда сред хора със същата култура и ценности без значение дали говорят родния ми език.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a314978d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   И това го написа само, защото днес е 19 февруари? !? Ебаси, колко плоско, предвидливо и малоумно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 43b78333f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Напълно съм съгласна с номер 1. Никога и аз не съм се чувствала сред свои при българите, много по-добре се чувствам при западноевропейците, защото манталитетът ми е близък до техния и далеч от българския. И това е още от дете. То не бяха подигравки от съученици, че си събирам разделно боклука, то не бяха подигравки, че си купих колело, вместо кола, както и че предпочетох да не участвам цялата тази показност, наречена бал. Но за това са виновни родителите, те изпитват най-голяма нужда да изхарчат заплататите си за 2-3 години общо, които изкарват, само за да покажат малкото им отроче, че е най-най. А то, горкото, обикновено не му идва на акъла дори чинията си да умие след ядене.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f4bd687cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Добре, ей сега си стягам багажа и се връщам след 16 г в чужбина да видя потрошените улици, ама нали там съм тичала като дете.
А, да де, също да налея в бездънна кофа спокойствието което съм си изградила тук щот' ти си ударил 2 ракии и си се помислил за родолюбец писател.
Оф....

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6357d0fb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   3, аз съм номер 1 и съм същата - разделно събиране на отпадъци, филтрирана вода вместо от пластмасова бутилка, натурален сапун вместо душ гел, многократни торбички за пазаруване и тн. За храната не правя никакъв компромис - чета етикети, подбирам качеството, не ям боклуци, не пия, не пуша... Писнало ми е от бай Ганьовци, които ме убеждават, че е супер голямата глупост това, хвърлят боклуците през терасата и ми дават неискани съвети как да стана прасе като тях.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 68b313d967
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Хаха по-голяма гласност не съм чел!
Преди всичко сме граждани на света!



П.С.За протокола живея в България,но не смятам цял живот да живея в една страна без значение,коя е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 23f8abb9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Така ми е писнало от евтин популизъм...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d927d8e57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Срам е силно казано, но е много трудно сред масовката българи, ако имаш различен мироглед и начин на живот. На повечето от тях им е трудно да те възприемат и често се държат дръпнато, дори и подигравателно заради това, без да си им направил абсолютно нищо. Някак си си различен и това е лошо за тях. Ако например, не закусваш с кафе и цигара, а нормално, не ходиш всяка седмица на кръчма, нямаш кола или нямаш интерес да си взимаш такава към момента, защото си ти е добре пеша, с колелото, с градския транспорт или просто да си хванеш влака/ автобуса, те гледат все едно си полезно изкопаемо с очи. Само ако споменем тези неща, трябва да ти стане ясно за какво иде реч, а като заговорим за това как повечето българи съзнателно съсипват природата и правят мизерии по улиците, трябва да схванеш картинка и в детайли, и като цяло. Колко много българи не чистят след кучетата си, хвърлят си фасовете, чашките от кафе, шишетата и опаковките по улиците или през прозореца, защото ги мързи да отидат до контейнера за отпадъци или се смятат за прекалено велики, за да подържат един отпадък в ръка за малко. Ами... прекалено много са, същевременно като се върнат от някоя друга държава, в която има глоби за това (както трябва да бъде), мигат на парцали от очудване.
Не, с личен пример и говорене не става, защото това е масово явление, а не някакво малцинство българи, които нямат култура и елементарно възпитание. Дори да четеш книги, е срамно и "задръстено" за подрастващите, а като ги гледам как се събират пред училищата разни "деца" да пушат, да се наливат с кафета, как се държат и колко пошло се обличат, се надявам на някакво чудо, за да се оправим и да заживеем в нормална държава. По- зле ще става.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1b9614e47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Съгласна съм с номер 2

Но аз лично мразя България заради хората. Имаме уникална история, но горките ни будители са се жертвали за нищо. И същото което казва номер 1. Не мога да бъда себе си край съгражданите си и семейството си. Постоянно ще те съдят и манипулират. Ако хората бяха по-добри бих обичала нашата държава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f1f6ed2b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Родители и роднини ми липсват. БГ телевизията не, там осъзнаваш каква боза са всички български предавания. Виж, БГ радио (Дарик) бих слушал и в чужбина. Някои места ми липсват, но от 12 години ни управляват мутри. Писна ми да се опитвам да живея в Гербавото царство. Дори своят мургав електорат убиват (с ток от будка), метрото тече, Лъвов мост се напуква. Само 1-вия им мандат беше добър.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: baed954ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   "Браво"! След това писане, всичко се управи ви България.

В Чужбина само дето с работа като чистач, може да поддържаш същия стандарт като мениджър у София.
В Западна Европа с 50 евро се пълни кошничката, в България, нищо!
Как може примерно Лореал- душ гел в Германия да е 2, 50 евро, а в България 7, 99лв? При минимална заплата от има няма 600лв.
Купувателната способност в Запада е пъти по добра.
Един сам човек, съвсем спокойно се препитава с нормална (40-часа на седмица) работа. Ако си пък с жената пък е екстра. 600 евро квартира по 300 евро на двама, екстра.

В България, всички постове са на партийна основа, докато на Запад се заети от истински експерти. Визирам в повечето случаи.
Оф не ми се пише, че лошо ми става, като си помисля за инфраструктурата, за зелените площи и пр в Запада...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker