Неискрени приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Неискрени приятели
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1320 пъти
Добър вечер!
Много бих се радвала ако споделите своя опит с онзи тип приятели, които тайничко ви завиждат винаги за нещо и сте забелязали, че им става неприятно ако вие постигнете някакъв успех или имате щастлива връзка.

Признавам, че съм много добра и не знам как да се предпазя или защитя в такива моменти. От около една година забелязвам такова отношение спрямо мен и семейството ми и избягвам контакти с този човек, но не мога да се крия цял жив от недоброжелатели. На мен ми е твърде далечно подобен тип поведение и понякога съм прекалено добронамерена, за да повярвам в подобни атаки.

В началото на запознанството си с мен някои хора общуват свободно пък други се държат много грубо и невъзпитано под предтекст, че са ме мислили за надута и в последствие започват необичайно да се интересуват от мен и личния ми живот.
Случвало ми се е да ме занимават с личните си драми, да ми задават малоумни въпроси свързани със сексуалния ми живот с мъжа ми, да ме подпитват за изневери и пр.

Напоследък тенденцията да се злобее и да се търси под вола теле е причината една голяма част от социални връзки да се разпаднат. Господ ми е свидетел, че никога ама никога не съм се интересувала от живота на другите и не съм се държала лицемерно. Като всеки нормален човек и аз имам нужда да общувам, но с всеки изминал ден усещам как губя доверие и ще спра да общувам с хората освен формално в определени случаи

На никой живота не е перфектен и всеки сам знае през какво е минал или все още се бори с нещо. Далеч съм от мисълта, че съм красавица неземна или мега щастлив човек. Аз съм съвсем нормален човек и не разбирам защо е нужно да се рови в чуждия живот При положение че всички сме равни, и всички всеки ден имаме избор как да живеем трябва да злобеем и интриганстваме зад чуждия гръб.

Напоследък се чувствам много погнусена и отблъсната от хората. Това прави ли ме лоша? Нямам желание вече да общувам с хората и занапред ще поддържам дистанция.

Вие как се справяте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: b43871bf4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Хахах все едно аз съм го писала

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ff3594b23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Хората в България много са се озлобили. Дръж такива далеч от себе си. Ако си от по-заможно семейство то общувай с деца от други такива семейства. Поне няма да злобеят за пари. Другата тактика е все да се оплакваш - измисли си разни нещастни моменти и ги разказвай.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4b1fc50e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката: Стандарта ни на живот е добър и може би това допълнително усложнява нещата.
Животът е твърде кратък, за да се погубва в злоба....

Иска ми се да срещам повече добронамерени хора, но явно трябва да се примиря със ситуацията. Писнало ми е от фалш и лицемерие.
В интерес на истината всички ние имаме на разположение 24часа и сами избираме как да бъдат оползотворени те. Никой не е виновен или длъжен на никого с нищо.

Дори като вляза в магазин или на работното място хората или не поздравяват, или първо те сканират от глава до пети и тогава те поздравяват под мустак. Ми то по тяхната логика всеки добре облечен човек е надут, пък скромно изглеждащия е свестен. Това е абсурдно! Външният вид няма нищо общо с душевността на човека.

Ако някой трябва да бъде критикуван веднага се нареждат на опашка, но да се каже добра дума или да се направи добър жест към някого всеки се ослушва.

Не знам дали тези нови вируси и различни болести ще погубят света, но със сигурност няма по-голяма болест от лошотията. Какви са тези надпревари и сравнения?! За да се докараш пред другите? И какво печелиш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e5f92a0082
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Да. Имам такъв приятел. Зависта е много негативна енергия, и като го усетя на моменти как ми завижда, после съм парцал през целия ден. Енергиен вампир е за мен в такива моменти. Нямам определена тактика да се справям. Но реших повече да му споделям възможно най-малко. Така бих ограничил тази негативна енергия. Няма вечни приятели, има вечни интереси!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 279d9a916e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Като се замисля... Имам една позната от много години. Беше ми близка-състудентка, съквартирантка, приятелка. Отстрани погледнато много добър, лъчезарен човек. Изглежда малко необяснимо, но често аз не се чувствах добре в нейно присъствие. Сега си давам сметка, че цял живот ми завиждаше за нещо. Че аз бях слаба(тогава), а тя пълна. Че аз имах гадже(абсолютно неподходящо за мен), а тя няма. Че аз си купувах по хубави дрехи(защото предпочитам качестото пред количеството, а не защото разполагам с повече пари). Че аз съм изкарала по-хубави оценки на изпитите... В по-късен етап, че аз живея в столицата, а тя в малък град със селски манталитет, че тя е омъжена(за човек, когото явно не обича достатъчно), а аз съм свободна... И така уж неволно но се случваше да каже нещо не на място, да ме жегне, особено в присъствието на други хора. Към днешна дата почти не общувам с този човек и се чувствам добре.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8ace14ed38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката: И аз се чувствам добре вече само със себе си :(

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 658e243bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   В живота често се случва така, че ние се променяме, а приятелите ни циклят на едно място. Аз нямам проблем с това да губя приятели - в крайна сметка, когато вече нямаме нищо общо какъв е смисъла да поддържаш отношения с този човек? Хубавото е, че в природата няма празно и когато загубиш приятел получаваш друг.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6a1ee92fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм така. Все едно аз съм я писала темата. Моите приятелки са такива. Чувствах се зле в тяхната компания. Измъкваха ми силите. Не знам дали си чувала за енергиен вампиризъм. Завиждаха ми, дразнеха се. Заебах ги

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker