В нищо не ми върви, не мога да намеря призванието и мястото си на този свят. Не знам защо въобще съм се родила - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В нищо не ми върви, не мога да намеря призванието и мястото си на този свят. Не знам защо въобще съм се родила
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2043 пъти
Израснах в най-лошата среда, която можете да си представите, може би и по-зле. Семейството ми никога не ме е подкрепяло, всъщност те ме направиха комплексирана неудачница. Съсипаха ме всячески, смазаха ме максимално. Не ми даваха да излизам като бях малка, ходех само на училище. Там бях аутсайдерка, защото не можех да общувам заради комплексите си, срама и страха от отхвърляне. Подигравали са ми се за това, че съм бедна, бяха видяли къщата ни и отнасях подигравки и за нея. Обиждали са ме, замеряли са ме с боклуци, 1-2 пъти се опитаха и да ме бият. Вкъщи, обаче, определено имаше повече обиди и як бой. Ежедневно. Минавах от единия ад на другия. Нямах приятели, всъщност никога не съм имала. Нямах търпение да направя 18 и да започна сама да се издържам, да избягам от семейството. Е, получи се донякъде, но само донякъде. Там се повтори същата песен - обиди, обвинения, клюкарене зад гърба ми, злоба, интриги... И съм работила на 4 места, все същото е. Почнах да се чудя какво не ми е наред и така и не разбрах. Имам се за добър и разбран човек, не се закачам с никого, не говоря почти, но не защото съм надута, а защото не виждам за какво за какво мога да говоря с колегите. Искам да го говоря, но нямаме общи теми, плюс това не ме бива в комуникацията, никак дори. И макар че мълча и си работя, явно пак някои се дразнят... Висше не успях да завърша, защото ме сполетя отново една болест и си пролича и отвън. Чисто и просто ме беше супер срам да се покажа в университета в този вид. Знам, че звучи отсрани като каприз, ама като ти дойде до главата е друго. И сега съм бачкаторка, все такава съм била, но в различни фирми. Искам да се изуча и да имам престижна и хубава професия, но не знам накъде да се насоча. Искам също да стартирам свой бизнес. Ноо не знам в коя посока да поема... По принцип обичам да помагам на хората и винаги съм мечтала да работя в армията или полицията, ама съм наясно, че сме в България и тук всичко е корумпирано, плюс това ще имам на главата поне 50 началника, а аз ги мразя. За началници винаги взимат лайнари. Другото важно е, че аз не се кланям на разни лайняни "авторитети" и винаги се карам с началниците си. Честно казано, на никакви авторитети не се кланям, защото не вярвам, че Иван е повече от Драган.

В любовен план нещата също винаги са били зле. Тези, които съм харесвала са били обвързани, или живеят далеч, или са боклуци... Връзки не съм имала, даже още съм девствена. Изплакала съм си очите в този живот. Не само заради мъже, но и те имат принос. Уморих се вече да плача, очите ми пресъхнаха. Имат някакъв странен, необичаен блясък като за кафяви очи.

Писна ми да страдам и да търся мястото си под Слънцето. Не знам защо съм тук (на Земята), не знам каква е мисията ми, не знам какво да уча и работя след това, не знам как да си намеря приятел, не знам как да стана нормален човек, който умее да общува и изразява емоциите си на глас. Чувствам се повече от ужасно. Нямам сили за повече борби, страдам откакто се помня и не съм виждала щастие и любов. Искам просто да живея нормално, да имам любим човек, с когото много да се обичаме взаимно и да работя за достойни пари, с които да купувам подаръци за любимите си хора (мама и бъдещият ми евентуален мъж). Нима искам толкова много?

Ж/23

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 937b2f8d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересно... Аз съм момче на 22 и съм донякъде като теб. Може би с тази разлика, че в 11-ти клас разбрах какво искам да правя с живота, занимавам се с програмиране.
Във всяко друго отношение се чувствам като теб, и моите родители ( по-конкретно баща ми) успяха да породят в мен комплекси за малоценност, и аз никога не съм имал приятелка и аз също си задавам същите въпроси като теб, ще мога ли да имам човек до себе си и да живея нормално.
Ще ми бъде много интересно ако имаш желание да се запознаем :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 29a1765de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Всичко което искаш е съвсем нормално, това че не уважаваш авторитети аз лично го одобрявам, но си мълчи по темата. Прочети Селестинското пророчество и12-те правила за живота, работи за духовното си развитие от там ще дойде и материалното. Целият живот е борба, дори и когато уж всичко е наред пак ще има нещо което не е. Мисли за пасивни доходи, като това да купиш примерно биткойн и да чакаш година да го продадеш по скъпо, мисли в коя сфера искаш да се развиваш без значение заплащането, едно нещо правиш ли го с кеф измисляш и как да правиш пари от него. За да нямаш шеф задължително нещо в нета трябва да правиш иначе пак ще се опитат да те забатачат в корупция, аз лично съм готов осъдил два пъти, но тез дела струват хиляди левове.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cb2b686713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Май си писала и преди, това с болестта и университета го бях чела преди известно време в подобна история. Както и да е. Опитай да оставиш по някакъв заобиколен начин и-иейл, модераторите ако са хора, ще го публикуват. Ти спешно имаш нужда от помощ, дори само морална подкрепа, знам го, понеже имам подобна история.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9091bd8ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че ще се справиш с всички тези проблеми, но ще ти е в пъти по-лесно, ако започнеш да посещаваш психолог. Не, нямам предвид, че си луда, нищо подобно. Но при теб има такова наслагване на негативни преживявания през годините, че си станала по-черногледа от нужното и си започнала да се отчайваш много сериозно. Сякаш си загубила всякакво доверие в хората, автоматично приемаш за лоши всички, които могат да бъдат над теб в йерархията. Ако си зависима от някого, той може да те нарани, това те отблъсква толкова силно като мисъл, че започваш да изпитваш известна доза отвращение към мъже, началници, родители и така нататък.
Стигнала си превратна точка. Можеш да развиеш тревожност, панически страхове или депресия, ако не промениш нещо още сега. А може просто да теглиш м*йната на нещата, които те събарят и да започнеш да се издигаш. При всички положения, ти надали още дълго ще остане точно там, където се намираш в момента. От теб зависи накъде ще поемеш, какво ще промениш.

Искаш да учиш. Страх те е от университета, заради твоето заболяване. Защо? Университетът не е като училище, самата среда е много по-различна. Всеки възрастен си има недъзите, не си само ти, не се притеснявай твърде много. Определено има наперени преподаватели, които се заяждат без причина, но такива хора има из целия свят. Ако ще ги търпиш, нека е за нещо, което си заслужава, а не за да си бачкатор.
Искаш да работиш нещо, с което да помагаш на хората. За целта не е нужно да си точно полицай. Може да се занимаваш с хуманитарна наука, има много варианти- мед. сестра, психолог, логопед, рехабилитатор. Можеш да станеш ресурсен учител дори. Има много специалности, които ще ти позволят да учиш задочно или на индивидуална форма на обучение.

За какво да говориш с колегите? Ами, те хората си говорят буквално за всякакви глупости. Човек може да започне тема и с това, че сутринта се е ядосал, как кола е минала на кръстовището.
Какви неща са ти интересни? Какво искаш да се научиш да правиш? Защо не започнеш да опитваш да сбъдваш мечтите си, вместо само да се цупиш и да повтаряш, че не можеш. Нормално е да не можеш, когато не опитваш. Прогресът е бавен процес. Нормално е да не общуваш добре, когато не харесваш света и нямаш доверие на хората. Другите го усещат и се натоварват, което ги прави неприятни събеседници.

Виждам, че имаш амбиция. Много се разстройвам, когато знам, че млад човек се страхува да сбъдне мечтите си и се измъчва сам в тъмното. Провалите и лошите моменти са просто част от живота, никой от нас не може и не успява да ги избягва. Трябва да ги приемеш и да търсиш нови и нови начини да се бориш, за да достигнеш ниво, на което ще се чувстваш по-щастлива. Но всяка голяма промяна започва отвътре-навън, затова те посъветвах да се свържеш с психолог. Ти първо трябва да се отърсиш от негативните чувства, за да успееш да събереш сили за нови начинания. Едва на 23 години си. Имаш толкова много време пред себе си! Ще се справиш по един или друг начин. Все ще срещнеш свестен мъж, добър началник и страхотна възможност за развитие. Помисли добре. Какво искаш да правиш? Проучи различни специалности, представи си мечтаната работа и започвай да блъскаш в тази посока, защото тя вече ще си заслужава сълзите и усилията.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0e152f44be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Боже мой, момиче, точно като теб съм! Все едно аз съм я писала тази история! Само че съм на 26. Горе главата! Всичко ще се оправи! Поне при мен беше така! Не си единствена! Занимавай се с йога и медитация! И аз търся човека за себе си, и аз търся работа. Всичко ще се оправи, просто по- позитивно. Няма смисъл за този живот, всички сме родени, за да бъдем щастливи. Друг смисъл няма! Ще намериш своето място, любимия, работа. И аз бях обиждана, малтретирана, аутсайдер, на всичкото отгоре имам и психична болест. Но трябва да си позитивна!

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8adc4bc5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Човек е такъв, какъвто се вижда сам в представите си. Ако измени представата за себе, ако игнорира негатива в средата около него, то ще промени себе си и с това и живота си. Да се игнорира всичко негативно е много важно умение за успех! Познавам хора, израснали в семейства с насилие, в които децата са постигнали много, защото цялата негативна еоция от средата си не са насочвали в отказ, гняв и обвинения, а в здраво учене и в крайна сметка успех! Това е така, друг е въпросът кой колко е умен, за да контролира живота си по най-добрия за него начин! Иначе средата никой не си я избира, то е ясно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: db94d59d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много често попадам е същите житейски ситуаций...
Дори да си мълча и да не говоря с никой, винаги съм трън в очите на хората беэ эначение какво правя, как се държа... В никоя група никога не съм се вписвал като някакъв иэвънэемен.
Писна ми вече да бъда добър, да бъда какъвто и да било.
Просто вече эаряэах всички и всичко.
По-някога мисля да сложа край на живота си..
Но после се сещам как ще ликуват всички и ще се радват.
Няма да им доставя това удоволствие :)
Много е трудно човек да намери "себеподобни"...
Повечето хора като видят депресиран или не сигурен човек.
Гледат да го смачкат още повече което е жалко.
29г / м.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 017e546010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами зависи. Замисляла ли си се дали не привличаш това подсъзнателно? Тоест вече постоянно само такова отношение да очакваш, защото си свикнала с него, и то това се сбъдва, привличаш такива разрушени хора. Помисли над това.

Друг вариант е да си под родово проклятие. Предава се наследствено. Това са реални духовни неща. И не се развалят с магии, защото става по-зле. Правилното действие е в църква или черква с молитви.

Оставих ти коментар с никнейм studio ceko под видеото на diona - nedovilen в Ютюб. Не че съм й фен просто в момента е в терндинга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker