Защо нападате хората, които не искат куче от приют? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо нападате хората, които не искат куче от приют?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 783 пъти
Отново видях коментари които нападнаха една авторка, която пита за конкретна порода куче. От накъде накъде се бъркате и ще й казвате да вземе пес от кучкарник. Първо как ще знае дали кучето е читави от читави родители? Много улични кучета имат страшни поведенчески проблеми. Второ, явно авторката си пада по малко, джобни породи. Такива в приютите почти няма, защото на улицата по-големите често ги нападат... ако не са породите всички симпатични дребни кучета ще изчезнат. Представете си свят без дакели, померани, Уестита, Уелш коргита, болонки. Освен това е трудно да намериш красиво улично куче, много от тях са такива смески от 100 породи, че са си направо грозновати.

Аз критикувам авторката защото иска точно йоркширски териер, а те са твърде масови. Но не мога да я задължа да си вземе Уести. Така и вашето не мога да го разбера. Парите са си нейни и нямаме право да й се месим. А и да ви питам като сте толкова великодушни - адвокат/ка ли ще предпочетете за мъж/жена или клошар от улицата? Бас държа, че първото! Та така и за кучетата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: e84b52fd21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Пич, не знам защо пишеш тая тема, но с изключение на няколко изпаднали хипита НИКОЙ не напада такива хора.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ae2f695828
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ами, зависи как възприемаш кучето. Аз повече не бих купила куче конкретна порода, такива са ценностите ми, сигурно, защото станах родител. Иначе като дете отидох и си купих голдън ретрийвър, тогава други ценности съм имала... Като това другите да харесват кучето ми, например, или защото има книги как се отглежда тази порода, а аз мислих, че без инструкция няма да се справя. А бях и повърхностна, не вярвах, че мога да харесвам и обичам несъвършени неща.
Казвам го, защото като дете баща ми донесе у нас едно окаяно куче, а майка ми казваше " срам ме е да го разхождам". Кучето беше наистина грозно, когато го донесе баща ми, но пък толкова умно и лоялно, че спечели любовта и грижата ни. След няколко месеца хората започнаха да ни спират "колко красиво, умно куче, каква порода е", аз, дете отговарях- порода добро, кафяво куче. И хората възприемам така- порода добър човек, пък цвят, националност, все тая. Баща ми ме научи. Разказва ми как като млад мразил мюсюлмани, повдигало му се, общ знаменател-зли фанатици. Е, в Косово непознат мюсюлманин му спасил живота. Баща ми го питал "ти защо ми помогна? ", човекът казал "В името на Бога, как защо? ! ". Баща ми ме учеше да не се страхувам от хората с различна религия, а от безверниците. Тази версия на възприемане на отношения ми приляга като истинска. Другата ми е наблъсквана отвън. Не е истина, че всички породисти кучета са по-нещо си от непородистите, отнася се за всеки стереотип, така го чувствам. Моето усещане ми казва моята истина-това е моето куче, виждам го и знам, че е моето. Ако се разболее, ако нещо си стане, значи трябва да преживея това с него, иначе нямаше да усетя, че това е моето куче.
За мен да купуваш кучета е малко като да искаш да осиновиш дете, обаче по каталог. Тоест ти ще обичаш това същество, само ако то оттоваря на някакви твои изисквания и критерии. А, ако то се промени? И най-красивото и скъпо куче, може да се разболее, може да погрознее, да преживее инцидент, да добие различно поведение след него. Хвърляме ли го, гаранционен период има ли? Може ли 10 години гаранция за този продукт, моля, защото аз мисля, че красотата, здравето и любовта се купуват в кеш? Такива хора обичат и марковите си маратонки, повече от себе си и пропускат много за да не ги изцапат. Това не е безусловна любов, а някаква неразбираема за мен Его проява.
Дали ще избера адвоката, пред клошаря? Няма да те лъжа, ще избера адвоката, най-вероятно него ще усетя "моя порода", защото любовта ми към мъжа е условна. Нали, имам право (започвам доктурантура, не съм никак бездомна), неговата любов към мен също е условна, той също ще предпочете да съм адвокатка, а не клошарка? Ако един ден спрем да отговаряме на условията си, или трябва да ги променим, или да се разделим. Другото е мазохизъм, според мен.
Обаче с кучето не е съвсем така, то те обича безусловно. Беден, богат, хубав, грозен, болен, умен, тъп на него му е все едно-ако ти го обичаш и то те обича. Аз съм боледувала, не съм могла да го разхождам, хранила съм го с каквото имам, защото не мога да се замъкна болна за кучешка храна, игнорирала съм нуждите му за сметка на своите, а то не е променяло отношението си, или ако е- то е било в посока моите потребности. Става тихо, лежи до мен.
Ами не искам да имам условия към същество, което ме обича безусловно. Аз няма да се чувствам добре със себе си така. Ще си гледам кучето и да се разболее, и да погрознее, и когато прави бели. Както обичам децата си нон стоп. Щом съм решила да имам деца, куче, значи съм решила, че съм готова да ги обичам и да се грижа безусловно.
Иначе защо да го правя, за да обичат те мен, да ме харесват хората, да живея по изискванията на обществото, вместо по своите? Нямам такива потребности, затова и не съм писала в другата тема, не желая да променям никого, там не беше поискано моето мнение, както тук.
В заключение, искам да добавя, че от около 10 години нямам нито куче, нито друг домашен любимец, именно, защото не се намирам в момент, в който мога да го обичам и да се грижа безусловно. В момента и куче, дето ака диаманти не бих гледала, в апартамент и с деца. От любов към всички ни.
Когато ни стане готова къщата сме решили да отидем с мъжа ми и децата в приют и да осиновим две кучета, не ни минава и през акъла как очакваме да изглеждат. Ще вземем по усещането - своето, на децата и на кучетата.

По-здрави!
Хепи Хипи

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 03b8821143
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Еми трябва да си вземе куче от приют иначе е дескриминация спрямо кучетата в приют, следователно тя не зазлужава куче въобще. Трябва да им се дава шанс на тези кучета. Аман от лелки търсещи каймакът и не даващи шанс на всичко останало. Ето защо я нападаме.

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 104dda198f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   2 и 3, да ама тези в приюта не са хипоалергенни, а има такива породи. Какво правим ако човек има сенна хрема? ! И пак казвам - в приютите повечето кучета са от големи, едри породи, а ако човек иска джобен формат? ! Аз имам алергия и предпочитам малки кучета. А помераните и Уеститата са ми на сърце по сантиментални причини - важни за мен хора имаха такива в едни прекрасен период. Иначе бих взел котка от приют или улицата, дори уличните котки са някак чисти и красиви.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 742b5c0619
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Притрябвал ѝ на авторката някой рицар на бял кон да я защитава. Плямпането ти е малко разпиляно.

Еми като за начало, доста добре ще е да ги няма много от популярните породи. Доста от "породистите" са си неестествени изроди, предразположени към различни генетични заболявания и подобни. Булдогът почти не може да ражда без Цезарево сечение, мяза на потна тъбуретка, а бул териера няма да го коментирам дори. И това са само два примера.

За изцепката относно кое куче било грозно какво да кажа? Аз пък уличните ги харесвам, защото приличат на кучета, а не на четирикраки кренвирши или неизтупани черги. Едно от най-красивите кучета видях в Румъния, беше си улична, но просто изящна. Сегашното ни куче е мелез между лабрадор и питбул, идеален си е. Ти като толкова си харесваш пинчерите и подобни, носи си ги в дамската чантичка и се кефи.

А и хората насърчават осиновяване, защото е по-хуманно към животните. Не всеки е длъжен, разбира се, но е по-добре за любимците, които са изоставени на улицата, защото на някой му е писнало от отговорността. А това, че приравняваш избора на партньор с избора на пес просто показва колко неграмотен в човешките отношения си, Симпчо. Сериозно, намери нещо друго, за което да хълцаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker