Какво мислите за духовната учителка Луиз Хей? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите за духовната учителка Луиз Хей?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1966 пъти
Изобщо какво е мнението ви за позитивното мислене, утвърждавания и такава поп психология и учители? Аз много я харесвам, наричам я миличката Луиз Хей. В същото време обаче външния й вид изобщо не ми се връзваше с това, което проповядваше - Л. Хей беше висока, слаба руса жена с вид на софиянка реститутка или бизнес дама на възраст. само по гласа й си я представях по-пълна, с червена коса, очила, облечена в пуловер с много гривни. Като хипи учителка. Като разбрах как изглежда се изненадах много, не й съответства визията нито на философията й, нито на гласа й. Но въпреки това би било хубаво, ако всички се опитаме да обичаме себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3ec4f135ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Комерс

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bc2c8f5866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   мошенник

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d0fa89c0fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това което мога да кажа за позитивното мислене е че то често може да разочарова човек, по добре да се подготвиш за зима пък ако дойде лято радвай се.
А за жената какво да мисля, продава идеите си и печели от балъци, които й плащат. Пише една книга и живота й уреден за няколко годинки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ccaa920732
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Каквото мисля за всичките лайф коучове - продавачи на надежда. Ако не се вземеш в ръце и не се хванеш да бачкаш, и 200 книги да прочетеш, все тая.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 59e58d9a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз, мисля, че от към психосоматика на тялото има много ценни попадения. "Поп психология" ми хареса, открадвам си го този лаф. Предвид малко абстрактните неща, които проповядва, ако и изглеждаше като Хипи, никой нямаше да я вземе на сериозно, а ако беше пълничка пък съвсем. Понеже напълняването се свързва с неизцелени детски травми, желание за трупане, неосъзната нужда да тежиш на мястото си, трудност за стабилна позиция да се заявиш по друг начин и т.н.
За положителното мислене и утвържденията, ти как мислиш, работят ли и кога?
Аз мисля, че " работят" само при теми, където няма вътрешен конфликт. Колко са тия теми в индивидуалното ниво на осъзнаване?
Ако една жена с детска травма не може да свали килограми, а се саботира, аз не бих и казала " Сядай в поза фикус и си представяй, че си слаба, повярвай, че си слаба, повтаряй си го и за нищо на света не мисли за негативното в миналото си, което може да е корена".
Не, бих й обяснила защо има нужда да е пълна, за да си обясни поведението си, да разреши вътрешния конфликт. Например, ако не е имала грижата, била е неглижирана от родител, чувствала се е незабележима, сякаш никой не я вижда, чува и отразява, а животът я пързаля по пързалката, сякаш нищо не зависи от нея, няма стабилност в позицията (търси одобрение, не автентичност). Ще й обясня какви точно потребности храни, какво се опитва подсъзнателно да усети, трупайки килограми. Ще я питам " Ако всичкото това тегло е твой приятел, от какво те предпазва, защо имаш нужда от този спътник в живота си?" И може да се покаже едно дълбоко вярване " страх ме е, че когато сваля това тегло ще трябва да започна да се грижа и за други аспекти от себе си, а аз го отлагам, защото е страшничко, трудно. Абе, май не ми е много изгодно всъщност да отслабна, явно за това и не го правя."
Ако взема, че отслабна- ще трябва да спра и цигарите, или да започна да спортува. Или вече няма да имам оправдание, че живея с човек, който ме изтезава и не ме харесва, че не излизам и не съм социална, колкото ми се иска, че не отивам да кандидатствам за яката работа. Искам си оправданието, защото иначе трябва да действам, а към момента това ми идва ужасяваща идея.
Позитивното мислене изключва тая "мръсна" работа. За мен е като да сложиш свежи плодове върху гнили. Изглежда ок, чувства се добре, ама за кратко. Не, че позитивното мислене /свежият плод е нещо лошо, просто не го слагаме, където и когато трябва.
Юнг е казал "Човек не става просветлен като си представя образи от светлина, а като осъзнае тъмнината", още преди 100 години.
Първо да си видим гнилите плодове, да си спретнем едно горчиво лекарство от тях, което може да звучи така: Сега разбирам защо го правя, защо не можех да спра, вече нямам нужда да съм дебела, екставагантна, шумна, одобрена и т.н. за да знам, че имам място в обществото, че съм забелязана, че имам Аз идентичност- че съм интересна.
Пък после да сложим в купата свежия плод, позитивното " Аз имам лекота и вече я проявявам" и това да е истина, да нямаш съпротивление срещу това утвърждение, защото знаеш, че е факт, дори и да не е проявен все още. И подсъзнанието започва да доказва новия факт и зарязва старото " тайно", често и от самите нас вярване - Сега ще си хапна обилно и ще ми стане хубавичко, ще се почувствам, че съм се забелязала, че съм си чула нуждите и съм се погрижила. Липсва ми това усещане, гладна съм за него, нямах го като дете, сега мога да си го давам, колкото си искам."

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6ab6faae3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Защо е този хейт? Престанете вече! Много харесвам Луиз Хей, тя ми помогна. Съветите й действат. Който е запознат с живота й, не би дръзнал да я нарича комерс. Аз ти препоръчвам Ошо, Дон Мигел Руис и Уейн Дайър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3e18a37bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Стига с тая Луиз Гей! Оспами целия сайт с едни и същи глупости!!!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 12202267de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Луиз Хей ми помогна за болките при ходене в краката. Вярно е, че някои болежки са психосоматични. Но не ми помогна за намиране на работа и забогатяване, дори имаше обратен ефект.

Автора

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f03956c6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, значи за болестите помага всичко, което ти влияе добре на психиката, но не така стоят нещата с външни фактори като работа, пари и т.н. Здравето ни до голяма степен зависи от личното психично състояние.

Иначе ако си религиозен ще ти помогне молитвата, ако си фен на Луиз Хей, ще ти помогнат нейните утвърждения, ако си фен на медитацията, ще помогне медитацията, ако просто се успокояваш, ще ти помогне успокояване, ако си фен на психотерапията, ще ти помогне дори и некадърен психиотерапевт.

Но не защото тези неща помагат, а защото с тях се успокояваме и се чувстваме по-добре психически. От там организмът ни работи по-добре, защото се балансират нервотрансмитери, хормони, имунната система и т.н.

Аз това го установих сам, без да чета Луиз Хей. Просто веднъж преди операция, спонтанно си казах, че каквото и да стане, е за мое добро и дори и да е лошо, ще е за моето израстване и това ми е писано и така се успокоих, че после лекарите ми се чудеха как зарстна толкова бързо.

После ми стана интересно, прочетох по въпроса и наистина има такива наблюдения на хирурзи, че при спокойни пациенти всичко обикновено минава гладко. А при неспокойните и стресирани винаги има голям процент усложнения - кръвоизливи, трудно зараства, трудно възстановяване и т.н.

Между другото жена ми е мед. сестра и ми е разказвала как понякога, когато нямат необходимите лекарства, правят инжекция на пациента само обикновен разтвор, с който разтварят лекарствата, но казват на пациента, че са му били най-силното лекарство. И в 90% от случаите пациентът до 20-30 мин се подобрява значително. Пулсът се нормализира, дори кръвното, успокояват се, кръвните показатели влизат в норма и т.н. Т. нар. ефект плацебо, има достатъчно литература и изследвания за него. Това психиката е голяма работа, но работи само за нас самите, не и за пари, работа и тем подобни.

Не случайно Авицена е казал, че той не лекува, а само поага на пациента да се излекува. В смисъл, че ако той няма правилната психическа нагласа, той няма как да го излекува.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 59e58d9a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако тази липса на работа и богатство са твой приятел, от какво е възможно да те предпазват?
Може да имаш дълбоко вярване, че богатите са лоши, че богатството и ти не сте съвместими, че ще ти се наложи да промениш твърде много неща и това те плаши, че да станеш богат е много, много сложно, а ти не умееш такива сложни неща. Че за богатство е нужно огромно образование, а ти още го нямаш и съответно не заслужаваш...
Зарежи за малко позитивното мислене и говори честно със себе си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 919f87ebe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уважавам всички духовни учения, защото смятам, че във всяко едно има поне капчица истина. Въпреки това, не съм привърженик на Луиз Хей. Крайният позитивизъм също е нагативен, утвържденията могат да те накарат да минеш една пресечна точка и да се обсебиш от дадена идея. Получава се, ако ти идва отвътре и вярваш във всичко, което повтаряш като папагал. Важно е да нямаш вътрешни конфликти, а всички имаме поне по един. Нейните учения не са приложими в моя живот, не са подходящи точно за мен. Единствено подкрепям теорията, че психиката оказва огромно влияние върху целия организъм и колкото по-спокоен е човек, толкова по-добре за него, но всеки се успокоява с различни думи.
Това не означава, че жената е лоша и учи на глупости, просто не е моят човек. Всъщност, дори има доста добри попадения, но обясненията ѝ могат да се разберат погрешно.
Между другото, тя изглежда и звучи точно така, както си я представях. Нито за секунда не съм мислила, че е хипи.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0d59ba243f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Помогна ми с много тежка и дълга следродилна депресия, не бях себе си, разболявах от всеки вирус вследствие на умората след раждането, получих хронични усложнения. Нищо друго и никой не помагаше 3 години, следващата стъпка беше психолог и може би лекарства за успокоение. Справих се без да стигам до там и вече няколко години съм добре благодарение на това, което прочетох от Луиз Хей. Самата тя е доживяла до почти 100 години. Психиката ние много важна. Днес няма и следа от болестите ми и се чувствам по-енергична от масата хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 12202267de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   5 не е така, по-пълното тяло, червена коса и очила се свръзват с жена тип учителка, майка и баба. Вярно е, че е често срещано в тези среди, но пък лъскава кльощавелка тип бивша манекенка в костюм се приема по-несериозно, някак комерсиална е такъв тип визия. Държа да кажа, че не омаловажавам изключително важния й труд! Сега като слушам или чета нейни неща предпочитам да не мисля за това как изглежда в действителност.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 158107795c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14, аз говоря като психолог какво бих си помислила за пълна жена с ексцентрична визия (така възприемам описаната) и колко бих дала шанс на авторитета й като автор по личностно развитие. Не като майка, приятел, баба - към тях нямам подобни изисквания.
Никой не е длъжен да демонстрира и изживява най-добрата си версия, дори относно здравето си - освен този, който твърди, че може това с умението на професионалист. Разбира се, че ще имам очаквания от личния му пример, грандиозни при това.
Ако Авторката накуцваше, ти щеше ли да следваш терапията й за болки в крака с необходимата увереност и постоянство?
Както не би отишла при стоматолог с очевидно развалени зъби, най-просто казано. Не би се опитвала да отслабваш със съветите на Ути и т.н.
Моля да не забравяме, че между пълния човек и клощавелката има едно балансирано състояние. Няма да избирам коя крайност е по, по най, защото пак ще цитирам Юнг "Когато изпадаме в крайности-те се сливат" още по-просто казано и двете имат общия белег на болест.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5d061f3243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15 като говориш и проповядваш като хипи е очаквано да изглеждаш като хипи.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5d061f3243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   15 ти май си вярваш, че здравето винаги зависи от нас, е не е така. Понякога е до ген или просто късмет. Ами ако накуцващата накуцва, защото някой я е блъснал например? Ами ако е дебела защото има диабет заради щитовидни причини, а не защото се тъпче? Ами ако е отличен зъболекар точно за да лекува другите, а неговите зъби да са зле не от липса на хигиена, а липса на витамини? Ти си от хората, които съдят по външния вид и за теб всеки си е причинил нещата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker