Всички са "самодостатъчни" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всички са "самодостатъчни"
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1790 пъти
Знам, че ще ме оплюете, но и аз не съм във възторг от повечето от вас, така че няма проблем. Гледам в една темичка как всички са си самодостатъчни и нямат нужда от нищо, а в същото време сайта е пълен с оплакващи се. Защо ли?

Само да кажа, че няма човек на света, който да си е напълно самодостатъчен. Самодостатъчността е само илюзия на егото. Същите тези "самодостатъчни" хора, ако ги поставиш в определена лоша среда от колеги, роднини, приятели, съседи и др., които всеки ден им късат нервите, първи ще пререват колко са лоши всички. Да не говорим за други потребности като добри условия на живот, хубав дом и т.н. Ами нали сте напълно самодостатъчни и никакъв външен фактор, не ви е нужен, за да сте щастливи?

Няма човек, на който абсолютно нищо външно не му трябва, за да е щастлив. Всеки си има приоритети, които го правя щастлив. За един може да е семейство, за друг, кариера, за трети здраве, за четвърти почивки и т.н., но всеки си има нещо, което му е необходимо и никой не е напълно самодостатъчен.

За мен това да се мислиш за самодсстатъчен е неосъзнат комплекс. По мои наблюдения знаете ли кои хора си мислят, че са самодостатъчни? Тези, които са имали лошо детство. Примерно ако са те малтретирали като малък и баща ти е бил пияница, много ясно, че ще си кажеш "за какво ми е семейство, само скандали да стават, аз съм си самодостатъчен". Но не защото наистина си самодостатъчен и нямаш нужда от истински здраво семейство, а защото си мислиш, че не си заслужава цената. Това е като да кажеш, че Бентлито не ти трябва, защото нямаш 300 000 евро да си го купиш. Но ако ти го дадат на цената, която можеш да платиш, веднага ще ти потрябва.

Другите, които си мислт, че са самодостатъчни, са хората, които не могат да намерят правилната за тях половинка или разочарованите от другия пол. По същите причини. Или просто хора, които имат някакъв комплекс и се налага да си чешат егото с идеята за самодостатъчност.

Автентичен и нормален човек с нормално детство, не би си направил илюзията, че си е самодостатъчен, просто защото е видял как семейството е подкрепа, опора, преданост, вярност, любов. Ако си ги опитал тези неща в детството, веднага ще осъзнаеш, че с тях 100 пъти по-добре отколкото без тях. Само чвеок, който не ги е вкусил, не би осъзнал тяханта стойност и нужда. Това е все едно да си карал цял живот Ролс-Ройс и после да се налжои да караш Москвич от 70-те, обаче да си казваш, че той е по-хубав. Няма как да стане това. Само човек, който е карал цял живот само Москвичи, би си мислил, че Москвича е хубава кола.

Да, знам, че някои ще кажат, че всъщност хората, искащи любов са егоисти и комплексари, защото много добре им знам логиката (ще ги изкарат хора в нужда и зависими). Разбира се, аз не говоря за някакви крайности, за обсебени хора, но и самодостатъчността също е крайност - другата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4f0bd22bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Не, че нещо, ама каква е логиката на това: "Същите тези "самодостатъчни" хора, ако ги поставиш в определена лоша среда от колеги, роднини, приятели, съседи и др., които всеки ден им късат нервите, първи ще пререват колко са лоши всички."?
Какво общо има самодостатъчността и лошите хора наоколо!??

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b56c2477f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Същите тези "самодостатъчни" хора, ако ги поставиш в определена лоша среда от колеги, роднини, приятели, съседи и др., които всеки ден им късат нервите, първи ще пререват колко са лоши всички. - аз лично не преревам, а просто си тръгвам от токсичната за мен среда :) :) Пререват точно свикналите да са зависими по един или друг начин (от изброените).. точно като децата.. ;-)

Иначе ти ми дай това безплатно Бентли и Ролс-ройс и моментално ще ги продам, няма и едно кръгче да направя, даже и селфи няма да си направя с тях, ако щеш ми вярвай. Изобщо не ме вълнуват и не ми трябват тенекии. Плащам си за таксита и си гледам свободата. Виж сега, разбрах, че това са ти примерчета-символики, но повечето хора в Бг не са расли в спокойна и балансирана семейна среда, така че тези локуми се оказват логически неуместни.

"Няма човек, на който абсолютно нищо външно не му трябва, за да е щастлив. Всеки си има приоритети, които го правя щастлив. За един може да е семейство, за друг, кариера, за трети здраве, за четвърти почивки и т.н., но всеки си има нещо, което му е необходимо и никой не е напълно самодостатъчен." - е тук едно, че си прав/а, второ, че не съм чувала някой да твърди обратното, и трето - конкретно тези ти думи обезсмислят цялата ти темичка.

Защо просто не помолиш половинката ти да те гушка по често, защото с тази тема показваш, че си доста напрегнат/а и видимо си прекалил/а със седенето в интернет... В началото на коментара си изкарах от текста ти нещо за лоша среда от колеги, роднини, приятели, съседи.. ами ако си в такава, елиминирай боклука около себе си (разбира се, че без най-близките роднини), ще се почувстваш много по-добре и по-леко.
Сега тук и да получиш някой и друг коментар, резониращ на твоята честота, това няма да те направи нито по-уверен, нито по-спокоен.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 23db16b89a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Уау, това ми идва като тема написана в моя чест, аз говоря твърде често за самодостатъчност, автентичност и защо са трудни за възрастния с лошо детство.
Нямам голямо желание да се аргументирам, защото фундаменталното "самодостатъчност" не е схванато, ама изобщо. Описаното в темата е чиста форма нарцисизъм и егоцентричност, нищо общо със самодостатъчност и автентичност. Няма и бръмка осъзнатост, за която да се хвана да развия теза. Търсих и като прочетох за "половинката" тотално се отказах.
Успех с намирането на половинка, преди постигането на цялост самостоятелно, никой не те спира.
Самодостатъчният не си казва "Аз съм супер служител, шефът ми е баси задника, жалко, че завися толкова от задник, ще се правя, че не ми пука"
А си казва "Защо съм такъв задник със себе си, че да търпя да завися от шеф задник? Възможно ли Аз да променя това, възможно ли е да имам по-добър шеф, ако си вдигна квалификацията, ако се престраша да опитам по друг начин. Ако взема, че повярвам, че от мен зависи по-голямата част от реалността, в която живея? "
Супер лесно се живее като добричка жертвичка и е супер лесно да се оправдава човек, че нищо не зависи от него в тоя живот - Прикрито бягство от живота и действането, облечено като саможертва. Как не се бях сетила, че мога да не правя нищо за себе си и да обвивявам другите, Вселената, съдбата и шефа на водопада, че имам страхове от отхвърляне, провал, липса на одобрение, или просто ме мързи.
Доста повече дупе се иска за самодостатъчност и автентичност. Тежка е отговорността, че сами си дробим супата, сами си правим кашата и сами решаваме с кого ще общуваме, за кого ще работим, - - - изисква доста повече действие, но най вече убеждение, че си ценен индивид и си заслужаваш грижата за себе си и риска.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bbc8022b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Напълно те подкрепям. Само-достатъчен, означава егоцентричен човек, който САМО си мисли, че му е добре сам и незаменими хора няма, даже още по - лошо мисли хората за ненужни! Има известна доза мизантропия у такъв човек, което е само потвърждение на факта, че на първо място НЕ цени и НЕ обича себе си, оттам няма как да цени и обича другите. Колкото до травмите в детството - те се лекуват. Стига да го осъзнаеш и да го поискаш. Проблемите във връзките - също могат да се решат, стига водещото чувство, да не е егоизмът, а любовта... и как, видиш ли, аз винаги съм прав а другият все греши. Има хора на които нон стоп другите са им виновни, светът им е крив, всичко е отвратително. Трудни са за общуване, именно поради този си негативизъм и невъзможността да осъзнаят, че могат да бъдат щастливи, да бъдат ценени и обичани и да живеят в хармония с близките си. Предавали са ме много пъти и приятели и интимни партньори, но не съм се отказала, нито от живота, нито от хората. Задавам си и въпроса: А, колко пъти аз съм наранявала и съм предавала?! Няма идеални хора. Всеки трябва да започне от собствената си персона и чак тогава може да разбере как работят законите във вселената и живота. Понякога е адски итрудно, не не и невъзможно. Ако пък някой е щастлив изцяло сам, това си е негов избор. За да живееш в самота, трябва да си животно или бог — казва Аристотел.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5b05584285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз не мисля, че може да си 100% самодостатъчен, но за мен е единственият начин да оцелееш в този свят точно поради причините, които описа - тежко детство, предателства, лъжи, изневери, тормоз и прочее. В моята представа връзката (особено любовната) с друг индивид е предимно проблеми, разправии и разочарования. Такъв ми е опитът, като в никакъв случай не виня единствено другата страна. В един момент ти омръзва, губиш вяра и стимул, така че решаваш да не се напъваш повече, а просто да си седиш сам. Негативите са много повече дали защото нещо в теб не е наред или в другия. Който се перчи и натяга, че няма нужда от друг човек до себе си или за каквото и да е друго, просто иска да се изкара готин и над нещата. Хората, които мислят градивно по този въпрос, няма нужда да крещят "вижте ме, колко съм независим!", а или си мълчат, или си изказват позицията без желание да привличат внимание.
В темите голям процент си казаха защо са "самодостатъчни" - несполучливи връзки, раздели, кофти опит и т.н., което е напълно разбираемо.

И не виждам какво общо има самодостатъчността с това да имаш лоши колеги и съседи?! Демек, ако Киро ми прави интриги и ми пречи да работя или Пешо реже с флекса от 7 сутринта, а аз отида да им вдигна скандал, защото ми нарушават спокойствието, това по какъв начин е свързано с лошото ми детство и любовните неслуки? Не бъркай самодостатъчност с това да си мишка и да не надаваш глас, когато някакви чужди хора си веят коня за твоя сметка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9a44b0c57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Виж, по принцип съм съгласен с теб, няма как човек да си е самодостатъчен и да се справя с всичко сам, все пак всички сме част от едно общество, дори за прости неща като да си пуснеш крушката във вас, стои труд на много хора. Просто не всички хора имат късмета да са израстнали в такава подкрепяща семейна среда, с правилните модели, после ти остават травми и е трудно да ги преодолееш и да срещнеш правилния човек за теб. Разбира се, че всеки нормален човек иска любов, но явно не всеки има късмета да я срещне. И в такъв случай по-добре ли е да създадеш семейство с човек, който не ти е на сърце, само и само за да не бъдеш сам?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b4304817ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Това е въпрос на гледна точка, трябва ли да имаме връзка, защото така е прието в обществото?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ca1f8b78ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Първо на първо - долу ръцете от Москвича, пич! Остава и Ладата да погнеш! А от името на пернишките ни приятели настоявам да не закачаш и Голф 5-цата!

За самодостатъчните: освен изредените от теб повечето са позьори, искащи да покажат, че останалите са слаби и имат нужда от някой. Поради една или друга причина самодостатъчните се опитват да внушат колко са силни /вероятно, защото са трошливи като солета/ и с тази цел заемат позата "нищо не ми трябва".

Други пък се опитват да симулират някакъв вътрешен мир, Нирвана или както го наречеш - има пълно щастие и той/тя го е постигнал/а! Причината е очевидна - да се изтъкнат, другите да им завиждат, въобще "вие накъдето отивате, аз оттам се връщам".

Самодостатъчни няма - има хора, които са се уморили да опитват, хора които се страхуват да опитат и такива, които оправдават неуспехите си с лъжата, че нямат нужда от нищо и съответно те не са се издънили. Как да се издъниш с върховното търсене, ако нищо не е трябвало да търсиш? Логика, нали? Ти си мъдрец и си разбрал, че те пращат за зелен хайвер навреме вместо да си губиш времето.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1dd3bb6a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Тези хора, които са самодостатъчни, на-вероятно са били силно зависими от някой или нещо и са били уязвими. Няма как да знаеш нещо, ако не си изпитал обратното. Самодостатъчен човек е този, който може да разчита на себе си и да не зависи от другите, но това не значи, че не може да е уязвим понякога.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c61ce690c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ама така си извадил от контекст смисълът че, да го напаснеш към собствените си нужди да оправдаем зависимост и неудачност.
Аз съм самодостатъчна. Не ми харесва връзка- нямам проблем да съм сама. Обичам себе си, моето щастие е вътре в мен. Не в друг че, да ми оставя по 1 кило любов и щастие сутрин преди да излезе за работа например. Във връзка споделяме общ живот, но само ако и той е подобен. Който търси контейнер от който да смуче самочувствие, щстие т.н. ще е разочарован... не е в другият, в теб си е. Не ми харесва работа- нямам проблем да сменям, подготвила съм се и да заработва за себе си също, няма да увисна. Не ми харесва среда от познати или "приятели"- аут, че за какво ми е да се товаря с негативни емоции.
Подбрана ми е средата, подбрана ми е работата и връзката! Без никакъв проблем мога да прекратя което и да е от трите ако не ми е ок.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4fe8fb0d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе,

Браво за твоята тема и мнение! Но за някои неща трябва допълнение - хора, които се мислят за " самодостатъчни" и " супер самоуверени и успешни" са такива, които имат стабилност и подкрепа в семейството, на които не им липсва нещо. Такива са материално, имотно, финансово подсигурени, и това няма как да не влияе на самочувствието им.

Общо взето, повечето са прости надуваеми самозабравени лигльовци и лигли, независимо дали те са бедни или заможни. За съжаление скромните хора са рядкост, независимо дали са бедни или богати. Ако си заможен поради твоите родители, би трябвало да бъдеш скромен/на и да не парадираш, но такива хора презират както по - бедничките, така и такива, които са от средата им.
Познавам млада жена от заможно семейство, приятеля й не е богат, но това не пречи на двамата да са с високо напомпано самочувствие и да презират другите хора. Детето им пък е натикано в частна детска градина, която предлага изучаване на английски език, това е най - вече по желание на майката, само и само детето й да не е сред "простосмъртните" и да не бъде в българска държавна детска градина.

Заможните деца също презират деца, които са заможни и са от категорията им. При заможните хора се гледа както материалните успехи и постижения, така и други - със злобна хъс се презират и се надпреварват да се доказват един другиму кой е по - успешен и във всичко. Ако има " фал" за единия или се провали, то за другия е възможност да му тъпче достойнството.

За съжаление и филмите показват как богаташките деца се превъзнасят и презират хората, а те същевременно нямат по - различен нрав и поведение от "мизерниците". В България има богаташи и деца на богати родители, такива се мислят за " каймак" на обществото, но те са просто богати снобари, презиращи всички, включително и тези в категорията им.

При по - бедните хора и децата им , за съжаление не е добро положението, поне като нрави. Пошлата евтина чалга, алкохола, цигарите, наркотиците и най - вече простотията, невежеството взимат връх, а резултатите от това за българския народ са очевадно гнусни. Бедните пък мразят богатите, богатите мразят бедните и скромните, а би трябвало българите да не се мразят и да знаят, че в България такава простотия, наречена "социална" категория никога не е съществувало.

Българите не сме французи, нито западняци,че да се мразим, нито сме били крепостни селяни, нито нахакани самозабравени буржоазци. Българите сме умерен народ, бедни сме, но никога мизерници. Социалното деление и класите са чужди на българите, а по отношение на доходите и материалните придобивки българина знае да се справя и с малко доходи и с много.

Би трябвало да хората да са скромни, а не нахакани надувки.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6a060f6f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Така мойто мнение е, че можеби е вярно, че не сме 100 % сьмодостатъчни. Но не съм съгласен с много неща. Автора все едно казва, че да си сам изобщо не е хубаво. Не мисля така. Самотата има положително нещо. Чрез самотата може да опознаеш себеси. Имаш спокойствие, независимост. Да както каза коментар № 4 травмата играе голяма роля. Аз съм бил малтретиран от съоченици и много хора и е разбираемо защо избягвам хората и ги мразя. Да явно съм станал мизантроп. Самодостатъчен съм си в повечето време и с никой не излизам. Излизам си сам и какво от това. Имам нужда от спокойствие психиката ми да се изчисти от всичкия тормоз. Знаете ли какво е по - лошото от самодостатъчност? Зависимостта от някого от мението на другите. Щастието ти зависи от мнението на другите. Изобщо прекалената зависимост от другите хора е вид робство. Постоянно да правиш каквото другите искат, а не ти за да им се харесаш. Толкова е подтискащо. Автора изобщо не цени свободата. Да избягам токсични хора изроди ме прави самодостатъчен. Е какво му лошото на това? За какво да съм зависим от лоши хора? Не бих живял с лоши хора за да не живея сам. Самодостатъчността си е много готино нещо от гледа точка на това, че да ти е добре сам без токсичи хора. Но както каза авторът, крайната самодостатъчост не е добре. Ако избягвам всички ще пропуса и добрите хора. Нулев шанс да намериш правилите хора, ако правиш така. Но на моменти наистина ми писва, защото 98 % от случаите срещам лоши хора. Частица от мен има нужда от други хора. но тази частица е много малка. Защото другата част от мен се наслаждава на самотата си, колкото и странно да ви звучи. Харесва ми тази независимост и спокойствие. Почти съм се отказал от хората.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bbc8022b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   „Няма как да сме самодостатъчни. Това вече мисля е илюзия на Егото, което обидено реагира като малко дете на детската площадка – ми аз пък мога и сам да си играя, щом никой не иска да си играе с мен. “ Не всяка самодостатъчност и не за всеки е добра. Тъмната страна на самодостатъчността е отделянето и изолацията от всички. Човекът е социална личност и част от това общество. Здравословната самодостатъчност е нещо съвсем друго - Това, е когато човек, умее е да се грижи сам за себе си, познава себе си, и оттам умее да поддържа и здрави отношения с другите.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 22ab97ad1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   И какво му е лошото на това да си бъдеш самодостатъчен? Защо да не мога да си решавам проблемите сам, без да чакам/притеснявам/разчитам на някого?
Всеки се радва на различни неща в живота си.
Аз смятам, че конкретно моето щастие, си зависи само и единствено от мен самият, а пък ако някой със същите разбирания за живота иска да си прекараме времето заедно - супер, няма лошо. Да хубаво е да имаш човек до себе си, само че не ми е фикс идея, да си намеря половинка и да създам семейство на всяка цена. Има и други неща в живота.
И да съгласен съм, че може би тези разбирания за живота се развиват в следствие на някаква травма, но пък от друга страна освен да ти остави белег, тази травма в последствие ти показва, че можеш да бъдеш щастлив и по друг начин.
Лично аз бих предпочел да бъда с човек, който иска да бъде с мен, защото му е приятно, а не защото има нужда, било то финансова или емоционална.

Ронин

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 27a874c543
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   За мен да съм си самодостатъчна значи:
1. Платих висока цена за времето в което беше обратното.
2. Достатъчни са ми моите демони за да търпя и чуждите.
3. Понякога щадя тези които наистина обичам и харесвам като стоя далеч от тях.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 38a1a75c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Първо на първо - долу ръцете от Москвича, пич! Остава и Ладата да погнеш! А от името на пернишките ни приятели настоявам да не закачаш и Голф 5-цата!

За самодостатъчните: освен изредените от теб повечето са позьори, искащи да покажат, че останалите са слаби и имат нужда от някой. Поради една или друга причина самодостатъчните се опитват да внушат колко са силни /вероятно, защото са трошливи като солета/ и с тази цел заемат позата "нищо не ми трябва".

Други пък се опитват да симулират някакъв вътрешен мир, Нирвана или както го наречеш - има пълно щастие и той/тя го е постигнал/а! Причината е очевидна - да се изтъкнат, другите да им завиждат, въобще "вие накъдето отивате, аз оттам се връщам".

Самодостатъчни няма - има хора, които са се уморили да опитват, хора които се страхуват да опитат и такива, които оправдават неуспехите си с лъжата, че нямат нужда от нищо и съответно те не са се издънили. Как да се издъниш с върховното търсене, ако нищо не е трябвало да търсиш? Логика, нали? Ти си мъдрец и си разбрал, че те пращат за зелен хайвер навреме вместо да си губиш времето.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4bd0fa42cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторе много черно и бяло гледаш на нещата.
В общи линии ако човек свикне да живее по някакъв начин така си кара цял живот и не му пречи. Т.е. ако е свикнал със семейството си около себе си ,после като се отдели си търси/прави свое собствено. Ако е свикнал сам , трудно можеш да го накараш да се обвърже- другите хора в къщата му са дразнители.
На един приятел баща му остана вдовец , веднага си намери нова жена . Нямаше и година. А имам приятели на 40 , които не са били с жена в последните години и дори не се замислят за това.

В общи линии обаче самотните жени, обаче заобградени с котки или деца полу-сираци са много повече от самотните мъже на същата възраст. Това вече е факт

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6db6a6b3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз искам да съм с някой, който обичам, а не с някой, който може да ми осигури къща и пари. Предпочитам дори с някой на село, отколкото с милионер, който изобщо не обичам. И всичко това само защото искам да обичам някой, а не защото трябва да не съм сама. Все едно да спечеля от тотото и да оставя гаджето си, само защото вече имам пари да правя каквото си искам доста време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: cde1070bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Според мен авторът бърка понятията. Да си самодостатъчен не означава да се забиеш в пещера и да живееш живота си абсолютно сам.
Самодостатъчните хора имат лукса да избират компанията си, просто защото и сами се чувстват достатъчно добре. Много малко хора могат наистина да бъдат сами и да са щастливи.
Хората с травми не са самодстатъчни, те са наранени и се самоизолират. Това не означава, че се чувстват добре от това.
Що се отнася до любовта тя не съществува в нашата реалност. Любовта е просто състояние на съзнанието, а не това да се вкопчиш в партньора си и да очакваш той/тя да прави това, което на теб ти харесва (иначе правиш скандал).

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a036d664f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Авторе аз съм на 38г. и съм сам и просто ти е бедна фантазията колко ми е добре. И не не съм егоист или егоценрик. Обичам хората и компаниите, обичам да помагам на хората без да очаквам нещо на среща. Давал съм си последната цигара на апсолютно непознат. Старите си дрехи дарявам за благотворителна кампания. Не искам да оставям сам цял живот, но и да не срещна подходящата жена пак ще ми е добре. В момента толкова ми е спокойно и добре, че дори цигарите спрях. Не ми трябват хора, които ще смучат от мен любов, пари, енергията ми, и прочие. Да бъда с някоя за да не съм сам? Или да угаждам на застарялото мислене на роднините ми, , Ожени се, че ще останеш стар ерген, , хах не ми пука за хорското мнение вече много отдавна. Ти просто завиждаш, че си напълно зависим от някоя, самочуствието ти е смачкано и реши да оплюеш хората, които са с гордо вдигната глава и се чустват добре в собствената си кожа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker