Жестокост ли е коленето на животни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жестокост ли е коленето на животни?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1527 пъти
Здравейте!

Как мислите, струва ли ви се коленето на животни, домашни и за промишлеността, с цел да бъдат изядени след това?

За отглеждащите селскостопански животни - как не им е жал да заколят животно, което са отгледали от бебе, хранили са го, чистили са му и т.н. и след това, когато животното им има доверие, те да го предадат и да го заколят?

Имам домашни любимци, които колкото повече се грижа за тях във времето, толкова повече страдам, когато остареят и си отидат.

Не е ли същото със селскостопанските животни?
Не им ли е жал по някакъв начин, не чувстват ли болката им на животните, които колят? Въпрос на емпатия ли е или какво?

Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 029298c46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Мен ми е жал, да, но за съжаление трябва и да се яде.

Като човек, израснал на село, знам, че много зависи как се коли животното. Това не е никак проста работа и трябва да го направи опитен човек, който наистина разбира. Такъв човек може да приспи животното за секунди, без да го измъчва, преди дори да е разбрало какво се случва. Дори предварително го успокоява, гали и казва молитва. Ако животното умре в стрес, това рефлектира и на качеството на месото, защото се отделят хормони на стреса.

За съжаление има и хора, които не разбират и колят и тогава животното много дълго се мъчи, докато умре, което не е никак приятна гледка.

Обикновено животното се коли не от човека, който го е гледал, защото малко или много се привързваш към него. Ти го гледаш от малко бебе, даже го храниш като свое бебе с биберон, всеки ден те гледа в очите, сякаш ще ти проговори и започваш да го чувстваш като свое дете. Няма как да го заколиш ти. Но зависи - има и хора, които не се привързват и си гледат на тях като на храна. Към кокошка например е доста по-трудно ад се привържеш. Но виж към агнета например. Веднъж купихме едно агне да го колим, то горкото дори не се съпротивляваше, толкова смирено беше, а само ми ближеше ръката, все едно ме приканваше да се смиля над него. Толкова жал ми стана, едва се сдържах да не се разплача. Аз от малък много обичам животните, дори с тях често съм споделял и съм бил приятел, когато съм бил разочарован от хората. И да ти кажа животните по могат да те разберат и със сигурност са по-истински, автентични и искрени от хората.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d070520999
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Не не е жестокост! Тези хора отглеждат тези животни от бебета с цел един ден да ги превърнат в храна на масата си, ти твоята котка не я отглеждаш с такава цел. Ти отглеждаш своят домашен любимец от егоизъм, да ти дава любов и да има на кого ти да чувстваш че си нужен, затова са създадени домашните любимци въобще.
Същите хора които отглеждат селскостопански животни от бебета, най-често отглеждат и растения от бебета, след порастването, растенията също биват убити и изядени. Но ти не можеш да разбереш това, защото както не би заклал котката си, така и не би изял кактуса си. Такива като теб отиват в магазина и купуват вече убитото растение, нищо че някой се е грижил за него във времето.
Твоята психика е объркана, не на онзи който отглежда кокошки за да храни семейството си. Ти си онзи който си променената издънка в поколенията, пра бабите на всички ни са гледали пилета за да ги заколят за супа.
Много жалостиви се навъдихте, но не виждам да нападате фирмите, които избиват плъхове и хлебарки, нападате хората които ядът пържоли, защо? Къде е разликата? Щом вие не намирате разлика между домашната си котка и овцата, кажете каква е разликата на тези животни с плъхове, хлебарки? Защо не защитавате тях? Защо не развъдите свободно в домовете си такива животинки?
100% съм сигурен че ти си убил много повече животни от всеки обикновен селянин!!! Щом отглеждаш домашен любимец 100% си избил всичките му бълхи, кърлежчета и те са животни тях защо не ги възприемаш като животни? Ако изброиш колко бълхи си избил ще излезе че си избил много повече животи от селянин, който коли прасета и кокошки.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0b5f56f6a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами как звучи само " колене на животни " . Не милване, не хранене, не грижа- а колене. Отговора е очеваден. Като бях малък баща ми ми даваше да играя с едни зайчета и после ги колеше. Още от тогава съм се отвратил от това. Месото е вкусно, но като се замисля как е станало така че да стигне до моята уста ми става жал. Ям месо, но наистина гледам да е рядко, за да оценявам поне малко повече отнетия живот. Стремя се да не ям интелигентни животни. Най-често ям пилета и риба. Мисля, че в това разнообразие на продукти човечеството пре спокойно може да намали консумацията на месо. Мисля също че е важно да бъдем много благодарни за тази храна. Така да покажем поне малко почит към душата на този отнет живот

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 23e1b9413e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Прав си, така е. Лично на мен би ми било по-лесно да пречукам някой боклук, отколкото да заколя животно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5c4638a4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Жестоко е, да. И коленето е само върхът на айсберга. Начинът на отглеждане, условията на живот, транспортът, храната и т.н. са под всякаква критика. За хората, които отглеждат селскостопански животни, те са продукт - не чувстват болка или страх, не страдат по малките си; те са ходещи пържоли, ходещи обувки и бутилки мляко. Нищо повече. От тях има материална полза, а не емоционална, както при домашните любимци. Даже за много от селяните, които се занимават с това, кучетата са да пазят двора и да живеят на синджир цял живот. Няма това отношение, които имаме аз и ти.
ЕС има много хубави регулации за отглеждането и транспортирането на селскостопански животни. Познай дали някой ги спазва. Последно видях, че вече над 2 месеца кораб с говеда се размотава из пристанищата, защото никой не ги иска заради някаква нова болест, пламнала по животните. Как живеят тези създания, хранят ли ги, дават ли им вода -не е ясно. Миналата седмица имаше прасе в трагично състояние, лежащо на Тракия. Явно паднало от ремарке. И така... имаше една приказка: "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край." Смъртта е спасение за тези изстрадали същества. Както е споменал номер 1, има си чалъм, но ме съмнява много хора да се занимават и изобщо да им дреме. Масово действат като аборигени. Изобщо отношението към животните е много лошо по целия свят - кеф ти боеве с кучета, кеф ти надбягвания с хрътки и коне в Австралия, кеф ти боеве с петли, кеф ти варени живи кучета... бедна ни е фантазията просто. Отвратителни сме, не заслужаваме и една хлебарка. 2021 не можем ОЩЕ да се оправим с бездомните кучета. За котките да не говорим. Давате ли си сметка за какъв манталитет и управление иде реч? Една идея по-добре сме от африканските гета.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: adf839ab2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Да попитам авторката :

Жестокост ли е това, когато презираш и мразиш себеподобните ти - хората и предпочиташ животните пред тях?

Жестокост ли е това, когато тъпи жени като теб искат узаконяването на абортите и убийства на живи в майчината утроба деца? Да предложим, че ти подкрепяш абортите или си правила аборт, нищо че сега се представяш уж в защита на животните?

Тъпи ли е това, когато придаваш човешки качества, чувства и достойнства на животните, а същевременно хората да са обиждани с животински епитети?

Думите " бебе", " рожба", " чедо" се отнасят за малките деца от мъжки и женски пол, а " баща", "татко", " тате"," майка", "мама"," мамо" се отнасят за пълнолетни човеци от мъжки и женски пол, а не за животните, авторке!

Да предположим, че ти си и против изхранването на хората, човеконенавистно същество? Защото за разлика от теб, хората не могат без природата, включително и без животните, но и животните не могат без хората. Където са хората, там са и животните! Котки, кучета, птици, гълъби живеят в близост до хората.

Селскостопанските животни също не могат да живеят без човека и грижите му! А човека не може да живее без необходимите храни, които дават селскостопанските животни, а също така не може и без ценната и вкусна риба и морски дарове!

Авторке, за каква се мислиш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2a18e98fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Толкова не ми понасят тези неща, че избягвам да ги мисля. Но коментар 1 ме разтърси, то агнето е мислело, че си има нови приятели да кажем, ново семейство ако щеш, показало е, че ви харесва, а сте го убили. Много ми стана мъчно. Няма да забравя едно малко прасенце в багажник на кола, което го чакаше същата участ, а беше почти бебе. Исках да го откупя, но не стана. Добре, че не съм била свидетел на това, което се е случило после с него. Изобщо болен въпрос е за мен това. От малка си спомням, че ме караха на сила да ям месо, аз само като го подушех, като видех жилите и ми се гадеше. Не съм вегетарианец, но още ми е мъка с това месо. Повечето пъти насила го ям. Уж трябвало, необходимо било, било полезно, б12 и т. н. Хубаво, но все се сещам за онзи пример с бебето. Относно спора дали в нашата диета на хората е заложено да ядем месо, та примерът е - дай на едно бебе ябълка и зайче. И виж кое ще изяде и с кое ще си играе. Та дълбоко в себе си до ден днешен усещам нередно това консумиране на месо. Но знам ли.. Просто ми е мъчно за животните, именно за това ми изглежда толкова жесток този свят, в който живеем. Та на въпроса - жестокост е да. По-голяма жестокост от това аз лично не познавам.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 76fee869df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Жестоко е...определено е жестоко. Затова и не ям месо,жал ми е за тези животинки,и те са душици. Имам един съученик,който е снимал с телефона си как с негови приятели хвърлят малко и беззащитно,чисто новородено коте под релсите на влака. Това не просто е като обесването или коленето на животни,това е убийство,поне според мен. Правете си сметката и разсъжденията.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3c56f2ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Който както го усеща.
Ще чуеш и двете мнения и всеки ще те убеждава в правотата си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1c2b19cad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Н 9, убийство си е. Но никой който е убил особено пък коте, ей така за удоволствие... след това не е видял бял ден. Този твой съученик ще иска да не се е раждал.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5c081f98e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8, агнето не ни мислеше за приятели. Странното е, че усети какво го чака, без да сме му показвали по какъвто и да е начин. И блееше жално, но тихичко, докато ми ближеше ръката, сякаш молеше господаря си да се смили над него. Може би е усетило и че ми е жал. Хем се молеше, хем някак беше примирено и знаеше, че няма смисъл. Неслучайно агнето е символ на примирение. Хората казват овчи манталитет. Направо да те разтопи. С близането сякаш признаваше превъзходството ни и затова ни молеше някак смирено, без да се съпротивлява. Трудно е човек да го разбере, бе да го е видял. Просто това е от онези моменти, в които няма нужда от думи, а само езика на тялото говори предостатъчно, дори да сте различни видове.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5c081f98e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Пак съм аз. Веднъж разбрах от един собственик на пилчарник, че трудно намирал колячи и затова се принудил да купи машина, която да ги обезглавява автоматизирано. Стана ми интересно и го разпитах. Оказа се, че абсолютно всички колячи на пилета заболявали от сърце. Самите колячи го забелязали и всички се отказали да колят. Неслучайно коленето трябва да се прави с ритуал. Първо се отдава почит и благодарност на душата на животното, че чрез неговото тяло ние се храним и оцеляваме. Както се казва, трябва да се откупи душата му. На някой може да му звучи фантасмагория, но хората са го забелязали още в древността, тези ритуали не са някаква приумица. Явно има някакви енергии, които още не можем да разберем.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c2545898dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Тестовете върху животни оправдани ли са? Би ли похарчил хиляди левове за да спасиш близките си от сериозна болест? А би ли ги ползвал като опитни мишки, за да разбереш дали лекарството действа или не, и би ли им навредило?

С други думи - това е живота. Да, кофти е, но живота на село е различен от този в града. Там няма място за лигавщини и това е едно ежедневие. Ако искаш да ядеш месо колиш животно.

Дрехите и аксесоарите, салоните на колите, тестовете на лекарства, храната и всичко останало... са животни. Основата на капитализма е експлоатация на животни и човешки труд. Няма печалба без експлоатация. Това научих с времето за тези 24 години и това ми помогна много да осмисля живота и да го погледна по друг начин. Дори човек да живее така, че да вреди минимално цял живот това няма да има никакво значение. Зелената идея за живот се прокара, за да могат големите корпорации да прокарат политиката си и да лапнат пари. Дори и цял живот да не купуваш нови дрехи, да не използваш пластмаса, да стоиш на тъмно и да не ядеш месо... никога няма да компенсираш о на 0,1% вредата на една фабрика за околната среда само за час.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7a8efc01b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   ЗВЕРСТВО: Китайци изяждат 10 хиляди кучета и 4000 котки:


https://lupa.bg/news/zverstvo-kitaici-izyazhdat-10-hilyadi-kucheta-i-4000-kotki-snimki-i-video-18_11594news.html

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d070520999
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Не ви разбирам! Ако ви питам дали обичате народна музика, всеки от вас ще каже, да, а това че гайдата е всъщност кожа от агънце не ви отвръщава, вселели ви, кефите се на факта. Стоте каба гайди са кожи от сто агънца бе хора!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e51925b0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ами такъв е животът, за да ядеш, убиваш животни. За да ползваш козметика, лекарства се ползват животински суровини и се тестват върху животни. Селскостопанските животни съществуват защото се отглеждат за целта, иначе нямаше да съществуват.
Просто съвременният начин на живот ни е разглезил достатъчно, за да не се налага да ги отглеждаме и убиваме сами, а могат други да го правят вместо нас.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 405fcd38a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Естествено, че когато става въпрос за "Колене", няма как да не е жестоко. Тук не става въпрос дали е полезно, дали е вкусно и т.н. Става въпрос за "Колене". Не е жестоко да си купиш готово месо от заколено животно в магазина, но пък това е супер лицемерно. Лично аз съм на мнение, че всеки човек, който иска да яде месо, трябва сам да може да заколи животно. Защото хората както си купуват месо от магазина, така си купуват и хляб, но зад това месо, което го купуваш, обикновенно стои човек, който цял ден работата му е да убива животни. Вие представяте ли си какъв е живота на този човек? Не питам дали сам си го избрал или не, дали не може да си намери друга работа и т.н. Питам се какво ли е да колиш животни цял ден и това да ти е работата, а насреща някви консуматори да си купуват месо, както си купуват презервативи, шампоан за косопад и гмо- домати. Става въпрос за това, че консуматорското ни общество е забравило да бъде благодарно за тази храна, точно заради този факт.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3c56f2ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 7.: Не съм авторката / автора, ама виж колко егоизъм и злоба има в коментара ти. Ако и животните бяха така, щях да мразя и тях.
Това отговаря ли на въпроса ти?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5c081f98e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   19, обикновено ги колят машини. В една птицекланица се колят десетки и стотици хиляди пилета на ден. Мислиш ли, че няколко души сядат и колят 100 000 пилета днес? Не че това е по-малко жестоко, просто уточнявам.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 90cdd2e1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   До 20

В мнението ми няма омраза, а нормална критика и въпроси. Само константирам и това не се харесва на хора като теб и автора/авторката, които мразите всичко и всички без основание, включително и самите себе си. Жалко за такива като вас!

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 664c0dc6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Имам съобщение за вас: спрете да придавате определени качества на животните! Колкото и да е мило това прасенце да речем, ако е гладно или стресирано, то би изяло опашката на друго прасе. Вие под стрес и от глад ядете ли хора - цели или частично? Добричките животни гонят старите и болни животни, защото за тях те са пречка и ги забавят, което може да доведе до смърт при следващото нападение /или не могат да помагат, ако ти си нападателя/. Ние зарязваме ли старите хора насред гората или на някой планински връх без да се връщаме обратно, защото вече не ни вършат работа? Същите добрички животинки - например котките, биха изяли с готовност трупа на стопанката, когато имат тази възможност. Вие ядете ли трупове?

И още нещо - когато ви е жал за животните, какво мислите за хората? Разбра се, че "вероятно са жестоки", но какво друго знаем за тези същества? И щом е така, ползвате ли неща, произведени от хора или построени от хора? Вземате ли пари от тези убийци под формата на заеми, пенсии или заплати? Искате ли помощ от касапи? А защо? Щом са такива изверги, защо въобще поддържате контакт с тях и ползвате услугите им за нещо?

Убеден съм, че животните с удоволствие ще ви услужат за всичко, за абсолютно всичко! Хем вие ще сте доволни и със същества, на които наистина държите, хем ние няма да слушаме постоянни преки и завоалирани обиди. Пишете, когато пристигнете на място, нямащо връзка с тоя упадъчен вид, наречен човечество!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7a8efc01b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Как стои въпроса с болката, която изпитва животното, когато го колят?
Не знам да се ползват упойки.

"Ако кланиците бяха с прозрачни стени, всички щяхте да сте вегетарианци!"

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3c56f2ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 22.:
В мнението ти има омраза. Обясняваш надълго и нашироко на какво нямат право животните. Има и завист - как можело някои хора да обичат повече тях.
А "омразата към хората" - разбира се тук се има предвид по-голямата част от хората, една статистическа извадка, а не всички по дифолт. Ама нека се изопачи всичко, за да излезе както искаш да го изкараш. Хората - жертви - останали без обичта на инакомислещите - животните им я откраднали :D

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3acc17ffc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Номер 23 - може ли конкретни примери за котка изяла трупа на стопанката си?? Както и за другото, старите и болните. Какви са тези съчинения? Личи си, че не си се грижил за животно, много са ти грешни представите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 029298c46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26. не съм 23, но лично познавам стопанка на котка с ампутирана ръка, защото котката и я надра без предуперждение, засегна важни нерви и се получиха усложнения. Няма да ти казвам колко операции направи в опита си да си спаси ръката.

Но все пак не защитавам тезата му, защото обичам котките. Но все пак ас възможни подобни сценарии.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: adf839ab2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   До 25

Освен със злобата към хората,преклалила си и с нещо друго..

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a8e7f3f53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Не знам дали котката ще изяде стопанката си, но със сигурност яде мишки, нали така? Такъв е животът за съжаление.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker