Трябва ли да го забравям? Нормално ли е да имам такива чувства? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ли да го забравям? Нормално ли е да имам такива чувства?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1402 пъти
Бях с мъж много по-голям от мен. И двамата сме продължили живота си и уж той се стича в благоприятния си вариант. С една дума мисля, че и двамата намерихме партньори, които не притежават лошите ни качества и водят до по продуктивна връзка. Моя приятел е наистина добро момче, но аз се насилих да бъда с него преди време, защото бях много обезличена от безхаберието на миналия. Не желая да коментирам сегашната си връзка, просто вметнах, че е плод на рационално мислене.
Проблема е, че продължавам да обичам миналия с цялото си сърце и душа. Обичам го ужасно много, дори не знам защо. Няма причина да не продължа напред, но 4 години по-късно, осъзнавам, че тези чувства не са си отишли, а са се задълбочили и ме задушават. Липсва ми ужасно много, което също не трябва да е така. Копнея да съм в прегръдките му и това ме изпълва със спокойствие и окситоцин. Единственото ми успокоение е, че вярвам в живота на душите след смъртта и се надявам, че някога пак ще го срещна под някаква форма или ще се срещнем много пияни и ще имам възможност да го прегърна поне. Ох..някак ако мога да му се явя като видение и да му споделя, да се извиня и да го усетя... Пробвала съм, ако щете вярвайте. Преди седмици се средоточих и се опитах да му изпратя мисъл, че го обичам, но въпреки тези опити аз не съм убедена, че това работи.
Откачено е, че вярвам, че той също ме обича дълбоко в душата си, но не съм сигурна дали не ме подценява. Аз бях малка и не осъзнавах много неща, предполагам съм се държала зле, просто защото съм такава. Той ме и предизвикваше понякога и аз стигах до там да казвам някакви неща, които не са били искрени, а плод на ярост, безппомощност, алкохол и защита. Факт е, че му давах и любов и той се е чувствал обичан и щастлив. Убедена съм в това, такива чувства не могат да се объркат, а и ми е споделял за силата на чувствата му към мен и аз му вярвам.
Искам да му кажа доста неща, но това е напълно изключено да се случи. Изключено е и да търся контакт с него. Не желая да се бъркам в живота му и да правя каша. Душата ми е някак спокойна, че живота му се е подредил. Изпращам добра енергия на него и на жена му, колкото и налудничаво да звучи. Не желая да вредя по никакъв начин. Ужасно е спрямо приятеля ми и спрямо мен, че не изпитвам там тези чувства. Ужасно е, че мисля, че и от душата на миналия мъж струи любов към мен, по-силна от тази към жената до него. Не знам наистина дали е нужно да работя в посока да го залича. Струва ми се невъзможно, но това ме терзае. А пък когато се сетя колко беше безхаберен и безотговорен мисля, че отново бих го оставила. Не се стараеше за мен също така, а сегашния ми приятел го прави. Просто паралела между тях е такъв, че новия има плюсовете на местата на минусите на миналия и обратното. Карма. Няма иначе възможност да осъзнаем и опознаем другия толко истински, а и себе си.
Моля тези, които вярват в нещата отвъд материята да се изкажат спокойно. Имам чувството, че тези чувства не са от преди 5 години, а от преди 500.
Рационални отговори и предложение също не са ми излишни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 5e68b96c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   трябва ти психолог сериозно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7294a9c455
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Това което наричаш "обич", и "сърце" реално се намира малко то долу... И докато при мъжете открито се говори за курващина, и "малката глава", то жените нито приемат, ни предава. Пълно отричане.

Съжалявам, но си същият вид - хомо сапиенс. И въпреки че е еднакво и за двата пола, като мъже си признаваме, когато позволяваме пишката да ни води (и сърбаме последствията след това), но вие не си признавате когато вашият аналог ви води... Да, за съжаление е нормално за вида ни, и самият човек трябва да е честен и очаква повече от себе си. Не става насила да захаресват по-добрите хора. Това житейската ирония - на сила хубост не става са казали хората. Нито когато някой друг те насилва за твое добро, нито дори ти като се насилваш... Съжалявам, но така стоят нещата. Това да си с по-качествен човек от теб, не те прави магически такъв. Това е и съвет към качествените хора които си мислят, че могат да се примирят и приемат хора с проблеми. Просто има несъвместимост, и подобното си търси подобно...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0741162c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Яко!
Сигурно е имал наистина вълшебен фуй, щом чак в мозъка ти е бръкнал с него!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2d31705a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   С времето стигнах до заключението, че най-правилният избор на мъж се прави едновременно със сърцето и разума. Ако слушаме само едното, а другото не е съгласно, има проблем.
Например можеш силно да бъдеш привлечена от някого, а той въобще да не ти пасва като характер. Или пък на рационално ниво много да харесваш някого, обаче да не те привлича.
Струва ми се, че бившият си приятел си избирала изцяло със сърцето си, а настоящия - с разума си. От едната крайност си скочила в другата.
Сега обаче ти липсва чувството, което си имала с бившия, защото го нямаш с настоящия.
Не бива да гледаш назад, според мен. Ако смяташ, че думите ми отговарят на ситуацията, най-редно би било да оставиш и двамата в миналото. А някъде напред ще намериш някой, който ще съчетава и двете. Привличане и характер. Успех!
Ж32

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1932d3c2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От Автора: Не е като да не очаквах нападки и фуйове. Номер 2 се опитва даже да ме изкара нечестна и вече ми е направиил профил. Под качествен имам предвид това, че аз например съм маникюристка, а тя е правист. Бившия пък беше бачкатор, новия ми мъж има собствен бизнес и гледа развитието си. Не мисля себе си за глупава, но имам нужда от психолог-да. Трудно е да го забравя, защото и живеем в един и същи блок. Аз съм на горния етаж и не смея да слизам по стълбите за да не ги видя. Не мога да продам апартамента си, за да съм далече от него. Номер 4-благодаря ти много. Аз обичам и сегашния мъж, просто понякога се замислям, че в миналото маи имах по-силна любов и това ме кара да се замислям. Човека до мен е добър, не искам да го губя за момента в никакъв случаи. Има малки пороци, но е добър и честен, мил. Няма много такива мъже.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker