За света, хората, семейството, оразованието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За света, хората, семейството, оразованието
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 889 пъти
Здравейте,
От доста време се каня да пиша тук, но все нещо ме спира. Не знам какво. Мисля си разни неща. За света, за хората, за семейството, образованието, бъдещето на България.

Постоянно чувам как разни хора плюят България, как младите за нищо не стават, как още от малки децата са зомбирани с телефони.
Мисля си, проблемът на България не е ли всъщност в родителите и образователната система.
Силно вярвам в това, че всички се раждаме еднакво интелигетни, може би изключение са тези които просто се раждат с умствени проблеми. Не може да ме убедите, че някое новородено нормално дете е по-знаещо и умно от друго, никой не се ражда можещ и знаещ.
Добре, тогава защо някои деца са "по-интелигетни" от други, ами това не е ли дело на родителите. За да научи/развие човек дадено умение или знание му е нужно желание, родителите които развиват това умение в децата си още от малки, не е ли това причината това едни деца да бъдат по-знаещи и можещи от други.
Смисълът от това да ходим на училище не е ли точно това, за да развием нашите умения и знания. Училището не трябва ли да бъде мястото, където да изгради децата като личности.
Искаме или не, всички ставаме част от обществото, а за да бъдем добро общество, това не зависи ли от това как нашите родители са ни възпитали, как училището ни е изградило като хора и как се отнасяме едни към други.
Дразня се когато някой започне да справнява как е живял и как живеят днешните деца. Не ме разбирайте погрешно, но не може да се очаква от децата днес да бъдат същите като техните родители, да живеят по-същия начин или да мислят като тях.
Светът се променя, аз проблем в днешните деца не виждам, проблемът е в родителите. Смятам, че липсва комуникацията между родител и дете и за това днешните 15-16 годишни са такива, но не са виновни те.
Имах една учителка, която въобще не ни преподаваше по съответния предмет, казваше: "Ами какво да ви преподавам, вие нямате желание да учите" и така просто чакахме часът да приключи, за да си тръгнем. Ето такива учители за мен не трябва да бъдат в образователната система.
Учителската професия трябва да бъде призвание преди всичко, учителят е този който трябва да накара ученикът да бъде любопитен и той сам да иска да научи, а не да му се наливат знания с кофата.

Ето защо мисля, че проблемът на България всъщност е в родителите и образователната система.
Защото когато родителят не възпита детето си добре, да започне да изгражда неговото любопитство след това в училище е може би невъзможно да се направи каквото и да е.
Възпитаваш детето си не по-правилния начин, учиш го да изпитва неприязън към другите (това съм го виждал с очите си) и ако цялото това нещо се повтори няколко поколения - ето ти днешното общество.

Надявам се да не ме разбере някой погрешно, това е просто моето виждане за нещата, не казвам че съм абсолютно прав и не държа да бъда.
Интересно ми е да чуя и вашите мнения, все пак аз съм само на 22 години и може би някой ще си каже: "Какво пък разбраш ти", ок. Съгласен съм, така вижда нещата през моята перспектива.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 734aa7cd66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Според мен основният проблем е, че хората все очакват някой друг да ги оправи и това е манталитет. И родители, и учители и сътветно и деца го наследяват.
Познавам толкова малко хора, които просто не зависят от никой друг. Когато имат проблем си го оправят сами, никога не се оплакват, приемат всичко като урок и не съдят останалите.
Смятам, че ако всеки има основното задължение да прави себе си щастлив, вместо да робува на останалите заради социални и "морални" задължения, светът щеше да е пълен с предимно щастливи хора.
Сега всеки очаква някой друг да го съветва, помага и уважава, а като не получава това от останалите или изпада в депресия и губи самочувствие, или се обръща към разни учители, църкви, религии и прочие - към всичко и всеки друг, само не и към себе си.
Нещата няма да се оправят, докато всеки не поеме отговорност за собствения си живот и собственото си щастие.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1ddb2ea40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторе хората доказано се раждат с 60% изграден характер и заложби. Тази е една от причините братя, дори и близнаци, да се различават по постигната интелигентност. Реалността е че всъщност всички сме родени с умствени проблеми, някой в повече, някой по малко, но всички са с умствени проблеми, това е и причината да не можем да ползваме 100% от мозъка си. Дори ти, аз също.
Ако сложиш две или повече деца от новородени в една и съща среда, те никога няма да имат едни и същи успехи или неуспехи, защото ще се различават по това какъв % от мозъка си могат да ползват и коя част от мозъка е леко увредена. Тази е причината да не могат всички да са гении и гениите по математика да не са добри писатели на художествена литература и обратно.
Че останалите 40% в развитието на децата вина имат родителите и учителите е вярно и затова си прав. 40 не е никак малък процент и може да се работи в тази насока.
Хубаво е да има някъкво образование за родители осигурено от държавата, учителите трябва да се отсяват по добре, но проблема е че държавата първо няма пари за това. Второ доста от политиците нямат интерес да развиват интелигентно общество, защото младите интелигентни хора за няколко десетилетия ще изместят тях, като политици или децата им, като наследници в политиката. Нормално човешко желание да пробутат себе си или собствените си деца за властимащи.
Интерсното обаче в българския ген е че имаме много по висока вродена интелигентност сравнено с другите народи. Доказано е че средно в света се раждат 2% гении, това обаче в българския ген достига 5-6% като стойности, не го твърдя аз това, това е твърдение на учителя Теодосий- физика, на базата на много изследвания. Но и сам можеш да стигнеш до извода как е възможно вече 30 години близо две поколения да има неправилно възпитаващи родители и учители, нечетящи книги деца и пак да имаме някакъв не малък % с добро умственно развитие млади, като теб примерно. Ти си роден като другите деца играл си като малък с тях, учил си в същите училища при неглижиращи учители, но си мислещ млад човек, сигурно имаш и приятели, които мислят така интелигентно. Лошото е че в момент в който тези интелигентни млади порастнат емигрират и раждат тяхното поколение извън България, работещи там и подпомагащи чуждите икономики.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker