Какво ви липсва най-много от живота преди Covid-19 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво ви липсва най-много от живота преди Covid-19
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1192 пъти
Понякога се замислям какъв беше живота преди вируса.
Липсва ми да се разхождаме без маски навсякъде, да се запознавам с нови хора без да се чудя къде са били преди това и дали не са преносители на вируса, липсва ми и това да не се страхувам за здравето си и това на близките ми.
От началото на 2020 година не гледам на света по същия начин, всичко е много по-различно от преди. Станах по-тревожна покрай тази пандемия. За ваксините също се притеснявам, мисля си че в един момент ще станат задължителни и няма да имаме друг избор.

На вас как ви се отразява пандемията?
Какво мислите за ваксините?
И кое най-много ви липсва от времето преди вируса?
Срещате ли се с нови хора без притеснения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 83207827e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Какъв живот преди, какви маски и разхождане, какво чудо?

Навънка е бол с хора, които не носят маски, отиваш на Витошка - 300 хиляди човека си се разхождат, отиваш в някой от парковете, ето оня ден времето беше прекрасно уикенда и беше фраш с хора навсякъде, dа съм видял една или две маски за цял ден обикаляне.

Тура се една маска като влизаш у магазинЯ и у мола и толко. Страшна промяна, страшно чудо.

Само дискотечниците не бачкат, ама не е голям пропуск.

Единственото наистина тъпичко нещо е, че пътуванията секнаха, ама ей на.. Занзибар стана новия Слънчев бряг.

Много се филмирате. Животът си продължава и тече с пълна сила.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ee798b74d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Всичко си е същото за мен, без фалшивите мерки като маски, тестове и т.н., които ме дразнят не заради друго, а защото знам, че няма смисъл от тях. Също и измислени термини като пандемия и т.н. Пандемия има в Африка, където 50 % от хората измират като мухи. Това сега е абсолютно изкуствена ситуация, целяща най-вече икономическа криза, защото някой се усетиха, че хората започнаха да живеят по-добре и да се интересуват от други неща, освен физическо оцеляване и явно не им хареса.
Също и хората около мен леко се побъркаха - или са в депресия, или ги е страх за здравето им, което аз не разбирам. Ще си отидеш, когато ти дойде времето с вирус или без. Явно някои си мислят, че ще живеят вечно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8d37fc5ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нищо! Съжалявам само за хората, които загубиха живота си. Иначе много си ми харесва така живота! Хората сякаш се кротнаха и станаха малко по- смирени. Започнаха да търсят по-смислените неща. Започнаха най-после да се интересуват от политика. Честно казано не искам да се връща старата скука, в която ще щракат с пръсти в чалга дискотеките и ще си правят селфита, в които да показват колко им е хубав живота, а зад това да стоят едни деградирали съзнания.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6fcceedca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   За "китайския грип" имам добре собствена имунна система, не си я нулирам с фармации, нито пък с телевизия или политика...
Така са и близките ми.
Снощи пътувах за връщане у дома, за кратко беше, само два дни и още един само за пътуването защото с кораб беше.
Всички си живеем живота нормално, без излишни нерви и притеснения за глупости. Където живея и където ходих също е пълно с хора, по паркове, градинки и плажове налягали да се пекат, си почиват, си хапват, се смеят, нормалното, както винаги. И без намордник. Намордника по централни улици и то колкото да симулира че, го има. Под носа, почти увиснал, да се спестят излишни обяснения на зомбита и хора които функционират само под заповед, нямат собствена мисъл и/или за заплатата. А и на кораба също, имаше няколко такива дето много си искаха драмата, стояха си в един ъгъл с намордници които почти покриваха и очите им и всички останали просто се наслаждаваме на пътуването.
Липсва ми може би донякъде когато не беше толкова очеизвадно че в обществото има страшно много зомбирани, дресирани, празни... търсещи, искащи драми, които не могат да живеят без господари. Ей такива са ми някак... излишни.
Следващият месец пак ще пътувам за някой ден поне. И пак ще ми е удоволствие. Моят избор винаги е бил и ще бъде- свободен човек съм!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 80307af9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Често казано - нищо. Работя на държавна работа. От една година ми е доста спокойно, защото работя от вкъщи. Когато ни затвориха миналата година по това време, си спомням, че месец и половина стояхме само у дома. Водих се на работа, но реално заплатата си течеше, а аз нямах почти никаква работа. Сега положението е същото. И бонусите си вървят, и заплатата, работата е оскъдна, ходя до кабинета си само ако ми трябва нещо спешно. Чувството е сякаш съм в платен отпуск. У дома гледаме филми, готвим, хапваме, ходим в парка. Когато отпуснат мерките ходим на работа по малко за по няколко часа, но не редовно.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3d0bafcaa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На мен ми липсват танците. Ходех на курсове по танци преди пандемията и ми бяха станали интересни и трябваше да спрат.

Също така стоенето до късно в ресторанта. Да седнеш с компания, да се отпуснете, да си разговаряте. Понякога може и до след полунощ да останем, а не да чакаме 22ч да си ходим.

Фитнесите ми липсваха също, макар че нали наскоро пак ги отвориха и тъкмо тази седмица започнах пак да ходя и пак ще ги спират.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ff7fa31d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Осъзнах, че най-много са ми липсвали маските. Ужасявам се като си помисля, че през цялото това време съм дишал дъхът на хората около мен, което е все едно са ме целунали по устата, тоест са ме изнасилили един вид. Освен това чрез носенето на маска KN95 осъзнах колко много мръсотия и отрови поемаме в градската среда. Скоро след поставяне на бялата маска KN95 тя става сива и постепенно става черна от външната си страна. Но отвътре си стои бяла. Това са фините прахови частици и отрови с които е бъкан въздухът в градовете и ако не е маската всичкото това се отлага в дробовете а от там се отлага в мозъка. За седмица тя потъмнява, а какво ли става с човек който диша това години наред. Направо ни унищожават. Дано не ни разделят с маските.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0bd0600866
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За нормалните хора със здрава психика и рационално мислене няма кой знае какви промени в начина им на живот по-различни от това да си сложат маската, когато влизат в магазина. Може би имаш предвид лумпените, които миналата година по това време изкупиха тоалетната хартия и стоят с маски в колите си, когато са сами? На тях наистина им се промени живота и все повече ще им се променя с цел да ги "спасят" докато в един момент не разберат с кухите си тикви какво се случва, уви тогава ще е твърде късно и те ще са се събудили в един съвсем различен свят. Ще разберат, че на "спасителите" въобще не им пука за тях.

Лично аз покрай тази пландемия успях да отсея олигофрените сред моите познати и приятели, теглих им една майна и около мен останаха само нормалните хора. За щастие се оказа, че лумпените вярващи безрезервно на всичко това са доста по-малко от останалите хора, но пък за сметка на това се набиват много повече на очи с простотията си...

На мен лично живота ми се промени към по-хубаво и единствения начин по който съм засегнат от тази простотия е когато трябва да си сложа маската в магазина, по-надолу няма да падна. Бачкам си от нас и си взимам заплата колкото 5 средни за България и ми дреме за мерки, ограничения, заразени, лумпени, ваксини и тем подобни.

Плюсовете, които виждам за мен и като цяло са:
-Олигофрените, които са си олигофрени и в живота като цяло се маскираха и се скриха по дупките си и не ми се налага да им гледам смехотворния вид навън. Сега като си бият и ваксините съвсем ще се отърва от тях...

-Чалготеките, се затвориха и децата станаха малко по-нормални. Наясно съм че доста хора работят в дискотеките и съжалявам че така се получиха нещата, но за мен това е единствено място за деградирали пубери и наркотици.

-Има по-малко хора и коли и мога с кеф да си карам колата по цял ден без задръствания

-Колкото и да е неочаквано цялата тази простотия ми повлия положително в професионален план, тъй като ни изтеглиха да си бачкаме от нас и ми вдигнаха заплатата, и да естествено че работя като програмист, най-големия враг на държавата...

-Разкарах абсолютно всички лумпени от познатите и приятелите ми и оставих само стойностните и нормални хора, на които първата им цел като станат не е да разберат колко са заразените днес вместо да си измият зъбите и изкъпят :)


Минусите, които виждам са:
-Много хора си изпатиха покрай тази простотия и в момента едвам свързват двата края..

-Децата ще станат някакви олигофренчета без социализация и училище. Вие не си давате сметка, но ако днес не е така то след време децата ще са свикнали да ходят с маски и да спазват мерки, както ние сме свикнали да ходим с гащи в днешно време и махането им ще е нещо като престъпление за тях. Тези хора които правят цялото това нещо са наясно с тези работи и знаят, че ключа към всичко са именно децата. Сега все още има осъзнати хора, но ако това продължи няколко десетилетия дали ще е така?

-Хората показахме, че сме много лесно манипулируеми, което е страхотна новина за онези, които въртят света.

-Вече голяма част от хората нямат никаква сигурност и стабилност в дългосрочен план за доходи и планове.

Та така ми се отразява всичко до момента, относно ваксините... аз го приемам малко като IQ тест :). Като цяло съм за ваксините и бих се ваксинирал със сигурна ваксина, но тук нещата СМЪРДЯТ и определено бих изчакал, освен това вече съм изкарал вируса.

Живота ми почти не се е променил и да, срещам че, прегръщам се и правя други неща и хич не ми дреме, стига срещу себе си да имам адекватен човек, лумпените изобщо не ги допускам до себе си и от както го правя се чувствам наистина по-добре.

Има за какво да се тревожиш авторке, но то въобще не е заради коронавируса.

Като цяло зомбираните са около 20% по мои сметки, но това не означава че останалите 80% са наясно с това какво и защо се случва зад тази пландемия, напротив.. огромното количество просто си живеят живота и не се впечатляват от нищо, но не виждат голямата картинка. Просто са погълнати от ежедневието си и така..

Естествено всичко което написах е мое лично мнение и хич не ме интересува дали някой зомбиран ще ме критикува. Няма как да приема такива като него сериозно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ace0410f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз преди си живеех по съшия начин. Сега само слагам маска в магазина и тва е. И в двата случая нищо особено не правя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e4c5e0557b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторката: Явно трябваше да уточня, че въпросите ми се отнасят до тези които знаят, че има вирус и спазват мерките.
За вас, другите знаем, че нищо не се е променило, ходите си без маски навсякъде и постоянно се събирате с приятели да плюете по "измислената пандемия".

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 01ca2f95a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Липсват ми мелетата и боевете по баровете и дискотеките. Сега няма с кои да се бия или пребия за кеф.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2599c59375
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   В Африка от глад умират, ама кой ги спасява, то затова и там няма вирус. Мразя маските, искам на екскурзия да отида някъде. Не ми е притеснено. Повечето хара в болници са притеснени от новините и ги е страх.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: cc6f8398e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   След 2020 света се промени!!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 770665108e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Вирус си има, не знам как има малоумници, които още го отричат, достатъчно хора си отидоха, достатъчно го и изкараха, аз включително.

Липсва ми последният семестър от университета и социалните контакти там, тъжно ми е за малките, които тепърва трябва да усвоят нови навици и знания (дано пък вземат само преимуществата на онлайн обучението), за първокурсниците, които дано си карат обучението присъствено, защото им предстои да се запознаят с много нови хора. Липсва ми да си ходя без маска, намаленото количество автобуси.... така повече хора биха се возили в следващият, да не говорим, че за социална дистанция в такова място няма как да има.

Предимство е, че някои хора прекараха повече време заедно със семействата си.... а други се видяха в чудо. Светът наистина се промени, но и някои мерки са откровено малоумни и вбесяващи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker