Защо Детройт порпадна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо Детройт порпадна
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1474 пъти
Наскоро видях кадри от Детройт и бях направо потресен - изоставени сгради, цели квартали тънат в разруха, боклуци и мизерия, много, ама много бездомници, наркомани, улиците, по-зле от българските. Населението му за последните 70 г. е паднало от 1,850 млн на 0,670 млн, т.е. с почти 2/3. А само до преди няколко години това беше един от индустриалните центрове на САЩ и лидер в производството на автомобили. Какво се случи за толкова кратко време, че се стигна до толкова труден за вярване срив?

Доколкото знам, подобни явления се наблюдават и в други американски градове като Сейнт Луиз, Балтимор, Ню Орлиънс, Кливлънд, Бъфало, Милуоки.

Нека живеещите в САЩ или запознатите да кажат това вярно ли е? Това ще се окаже ли тенденция за САЩ като цяло? И какви са причините за тези явления?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: f06c89a443
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   САЩ е обречено място...
Ако хвърлиш един бърз поглед тук:
https://www.usdebtclock.org/
и обърнеш внимание на полета като "US National debt", "State debt" и "US total debt", ще разбереш колко зле е положението всъщност...
Тези огромни дългове някой трябва да ги плаща, но не и ако... евентуално унищожат мястото и закрият държавата!
Истински богатите хора от 10-ина години си купуват и оборудват имения в Южна Америка, което е още един знак, че работата е оставена на доизживяване.
Отделно се лансират чернилки, лесбоси, феминистки и всякакви джендъри по навсякъде по висшето управление на университети, предприятия, държавни институции и т.н., за да се "покаже, че и неможещите могат", че и "различните са еднакви"... и всякакви такива високопродуктивни и проспериращи казуси :)

По-бедните пък си закупуват или правят бомбоубежища по къщите... Колко ли ще издържат в тях ако всичко навън се гътне е отделен въпрос.

Според изчисленията, ако го няма постоянния миграционен поток от високо-квалифицирани специалисти нататъка, които местните прилъгват с напечатани в мазето на ФЕД зелени хартийки, само за 2-3 години цялата система е фалирала и се е сринала.

Оказва се, че далеч по-бедни и скромно живеещи страни като Мексико или Русия са далеч по-устойчиви и автономни, отколкото стероидния мутирал гигант - Щатите.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 377197e79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Причината е проста и ясна - Детройт, Ню Орлиънс и някои други са със значителен процент черно население. Няма какво повече да се каже.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 245e4de8dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Свръхспециализация в конкретна (и западаща на регионално ниво) област на производство. Липса на гъвкавост от градските власти и постоянен конфликт с щатската администрация, цитирам "Щатът Мичиган ни мрази - щатските власти активно работят против всичките ни опити за реформи.".
Прекарах няколко дни там - мястото определено е депресиращо, но дори инв това състояние - животът продължава.
Като цяло градовете от тъй наречения "Ръждив пояс" (всички изброени от Вас плюс още доста, дори уж справящите се Филаделфия и Чикаго, макар Ню Орлиънс традиционно да не се включва в тази група) понасят тежко краха на американската тежка индустрия. Някои като Питсбърг успяха своевременно да се преориентират към други индустрии, но повечето изживяват период на упадък (макар едва ли има по-сериозно ударени от Детройт, заради изключително неблагоприятната комбинация от икономически, социални и политически фактори действащи там).
Темата е дълга и доста дисертации биха могли да се изпишат във връзка с нея. Но в дъното на всичко е пагубната комбинация от политическо късогледство и липсана икономическа диверсификация. Нагледен пример за народната мъдрост "Не слагай всички яйца в една кошница.".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8daf500328
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бях чел, че автомобилните производители придобили такава власт там и изобщо цялата икономика в района станала толкова зависима от тях, че изнудвали самите местни управници да взимат решения в тяхна полза и в ущърб на града, корупция завладяла местната власт и т.н. Примерно огромни сгради на производителите, които вече не им били потребни и няма кой друг да ги купи, понеже са строго специфични, общината се принуждавала да ги изкупи, за да не са на загуба производителите и т.н. с подобни казуси, бюджетът на общината лесно се изпразвал и тя задлъжняла драстично, което рефлектирало върху инфраструктура и поддръжка на града.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b15db8dbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Ето ти центъра на Филаделфия https://www.youtube.com/watch?v=cOBoDT-3oM0

Мизерията, която съществува в САЩ, я няма никъде другаде. Причините са много, ни най-вече в пълната липса на общество и семейни връзки. САЩ обаче са федерация и не навсякъде е така. Там, където са запазени семейните връзки и обществото не е разкъсано от разни приходящо, си е направо идилия. Учи история - най-важната наука. Същото, едно към едно, се е наблюдавало в столицата на късната Римска империя.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8daf500328
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   6, това ме шокира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 748d40c744
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ето така се живее след вземането на заеми. Не трябва да обвинявате негри геьове или други групи. Виновно е цялото общество че е позволило власт имащите да вземат толкова много заеми. Между другото, ако позволим да се вземат още заеми и ние натам отиваме, но все още се правим че не знаем, ако бяха стачкували и сваляха онзи който взема заеми, нямаше да са така.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 66c4dfd570
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всичките до един които са на видеото на 6-ти са наркомани. Щом несправянето с наркоразпространението води то такива последици в страна като САЩ, помислете си какви ще са последиците върху страна като България. Вижте ги добре. Това е бъдещето на България, и тая ще е картинката като пораснат сегашните ученици и приключат с училището, защото голяма част от тях са наркомани. Това са миекащи мучащи същества с изрязана от мозъка способност за самокиртичиност и за психиатрина клиника, бъдещи престъпни елементи и които в момент на абсистенция могат да убият човек. За жалост Китай и Корея са трезви за това и там не се подценява проблемът и се борави с дилърите наравно с убииците, за което и го няма това нещо, докато тука има бол условия за рушвети върху полицаи които да осигуряват чадър над дилърите. Като няма никой в главата и всеки разсъждава че това не е кой знае какво и никой не кара никого да взема наркотиците на сила, така ще е. И децата им на тия дето осигуряват чадър ще са в кюпа и цялата ни държава ще е една голяма развалина, по-хард вариант от това на видеото. Да не говорим за азиатската трезвеност за монокултиризмът. Сами са си виновни САЩ, сами сме си виновни ние. Аз ли да съм толкова тъп, че да не мога да осигуря система в която никой полицай да не може да взема подкъп от дилър и да прави чадър, аз ли да съм толкова тъп че да не изловя и прибера всичките дилъри за едно денонощие. Ми то който ученик да питаш ще знае кой продава. САЩ не ги мислете, освен тоя тумор на видеото те имат икономика, а ние имаме само туморът. Държавата вече е мъртва, просто не го знае в момента.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8daf500328
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като изгледах за Филаделфия ми излязоха и за много други градове подобни кадри. Оказа се, че има доста такива градове.

https://www.youtube.com/watch?v=bmmEXB7Nq0E

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: df0150e72a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Дните на този фалшив доларов колос са преброени. Най-вероятно там всичко ще приключи с една хубава касапница, наченки на каквато вече видяхме на няколко пъти. Нещо аналогично ще се случи и в Западна Европа, но тук държавите ще бъдат изкормени от вътрешни троянски коне, които през последните години нахлуха на табуни на табуни.
Най-вероятно след това ще има ново икономическо и административно разделяне на света и разбира се Нов Световен Ред.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b6ae2a2907
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защото се управляваще от глупаци, а таланта се изнесе и остана пебса. Детройт беше първото място, което показа какво се случва, когато сложиш на дневен ред глупосит от рода на "социално равенство", високи минимални зпалати, 100000 регулации за всяко нещо и започнеш да пълниш главите на младите с идеята, че някой им е длъжен, вмесот да им кажеш, че ако не си скъсат задника от работа, нищо няма да стане от тях.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b15db8dbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Половината население на САЩ са наркомани. Съвсем сериозно, живял съм там две години. Бялата мафия е виновна за това. Пърхот да имаш лекарите ти предписват опиати. Вече няма нужда да търсиш дилъри. Ако имаш застраховка, просто отиваш на лекар и той ти изписва наркотиците. Видеото от Филаделфия е с такива без застраховки, останалите се друсат по домовете. А самата държава е обречена, ама могат да минат и десетилетия преди да рухне, защото нямат външен враг на този континент. Докато останалите държави търгуват помежду си в долари, САЩ ще продължават да са световна империя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker